Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Davranış BozukluklarıHiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı
istabulda oturan varsa vede kırmızı reçeteli ilaç kullanmaya karşıysanız bioenerji uzmanı ramazan güler bey var.(bende güvenilir bir radyodan dinledim ve netteki güvenilir bir siteden gördüm)
hiperkativiteyi tedavi ediyormuş.
bence denemek lazım.
ne kaybederiz ki.
bende düşünüyorum ama istabula çook uzakta oturuyoruz.
telefonla aradım görüştüm 1 kere istanbula gitmemiz gerekiyormuş.
malasef yakın bir zmanda istanbula gitmem imkansız.
fırsat bulduğumda gitmeyi düşünüyorum ama.
ramazan güler hakkıında bilgisi olan var mı?yada gidip tedavi olan?
Çok dr gördü, psikolog, eğitmen hiç biri bahsetmedi. Psikoloğun biri OKB den bahsetmişti.. Hep aynı şey söylendi DEHB.
Ama çocuğum daha 5 yaşında sizin bahsettiğiniz türdeki rahatsızlıkların tanımı için erken bir zaman olabilir. Ailemizde yakınlarımızda benzer sorunlar yaşayan yok. Bende eşimde yaramaz bir çocukluk geçirmişiz. Ben huysuzmuşum ama dr a gidecek kadar rahatsızlık vermemişiz. Bende aynen sizin gibi emin olamıyorum acaba neyi var diye? Nörolog bir sürü test istedi içimin rahat etmesi açısından hepsini yaptırtacağım tepeden tırnağa bakılsın. %95 bir şey çıkmayacak belki ama 3-5 sene sonra keşke yaptırtsaydım demek istemiyorum.
Arkadaşlar oğlum anaokulunda öğretmenimizinde gözüne batmaya başladı artık bir uzmana başvurmamı istiyor değişik davranışlar sergiliyomuş,zate sınıfın bir numaralı yaramazı diye etiketlemişler yavrumu herkes farkına varıyor yani onun hareketliliğinin bende şişli etfalden randevu aldım 10 ocakta gitcem bide orayı deneyim diyorum fakat okulumuzun rehberlik servisi ilede görüştüm oda ilaç almazsa çok zor tedavisi diyor dr ilaç verirse hemen kalp dr.umuza göstercem ilacı bakalım o nedicek.of valla kafam çok karıştı napcam bilmiyorum.Bide burda arkadaşlar bahsetmişler okul evde başlar diye bir program onu dinliyorum 3 gündür süper bir program çok yardımcı oluyor uygulamaya başladım önceden oğlumla oyun oynamazdık şimdi kendimize kurallar koydum mesela okuldan geliyor yemek yedikten sonra 25 dk oyun oynuyoruz sonra ikinci oyunumuza yine 25 dk geçiyoruz daha sonra yapılcak bişey varsa banyo vs.. onlrı yapıp saat 20.00 gibi yatağa giriyoruz masal kitabımızdan onun istediği hikayeleri seçip okumaya başlıyorum bu yaklaşık 1 saat kadar yatakta kalmamıza neden oluyor çünkü ancak uykuya dalıyor saat 21.00 gibi uykuya dalıyor.Tabi sabah saat 8.00 de ayakta oluyor erken yattığı için.Biraz emek istiyor ama biz 3 gündür başladık ve gerçekten fark etti arkadaşlar bu çocuklar bizden sadece ilgi istiyorlar inanın gözlemliyorum oyuncaklarını bile kırmamaya çalıştığını farkettim çünkü beraber oynıcaz diye kırılmasınlar istiyo..Bide ödül kutusu yaptım arkadaşlar 15 tane fasulyemiz var ona bir kutu verdim ve yapmasını istemediğim bir davranışı düzeltmek için kullanmaya başladım.şöyle yani okula gidip gelirken kesinlikle elimi tutmuyor ve beni peşinden koşturuyodu şimdi ise hergün okula gidip gelirken elimi tutmaya başladı çünkü bu davranışı için ona hergün bir fasulye veriyorum oda kutusuna atıp biriktiriyor 15 tane olduğunda çok istediği bir oyuncak var onu alıcağız bazen pazarlık yapıyor'' anne satılcak ama biz alana kadar'' fasülye sayısını düşürmeye çalışıyor ama ben taviz vermiyorum..bakalım bugün ondan bir söz aldım okuldada farklı davranıp uslu olmasını, öğretmenini şaşırtmasını istedim eğer uygularsa fasülye saysını 2 ye çıkarcam dedim çok sevindi bakalım işe yarayacakmı görcez...
"Sınıfta dolanıp duruyorum, çünkü sıkılıyorum…
Öğretmenim yerime oturmazsam beni sınıftan atacağını söyleyip duruyor. Konuşarak ve her şeye burnumu sokarak herkesi rahatsız ediyorum."
"Herkes bana, 'Hayal kurmayı bırak!' deyip duruyor.
"Ben daima hata yapan çocuğum!"
İşte anlaşılmadıklarını düşünen, çoğunlukla kendilerini kötü hisseden dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olan çocukların dile getirdikleri…
Sizce de çocuklarımızı DEHB konusunda doğru bilgilendirmenin zamanı gelmedi mi artık?
Hiperaktivite ve Hayat bir masalla hem çocuklara hem ebeveynlere DEHB'yi anlatıyor. Bu sorunla yaşayan çocukların neden benzersiz olduklarını ortaya koyarken; ailelere, eğitimcilere, terapistlere ve DEHB'li çocukları anlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmakla ilgilenen herkese eşsiz bir kaynak sunuyor.
Yazar:Laura Wolmer
Çevirmen:Arzu Birkan
bu kitabı siddetle tavsiye ediyorum anneller içinde masallarda var çocuğunuzun okuyacağı..ben şu anda okuyorum oğlumda davranış bozukluğu var ve çok hareketli özel eğitim alıyoruz öğretmenimiz okumuş ve faydalı bulmuş bizimde okumamızı istedi fiyatıda makul sevgiler...
araşrtırırken bunu buldum netten.
en azından tanıtım seminerlerine gitmek lazım.
bu merkezi duyan veya giden var mı??biri istanbulda diğeri ankaradaymış.
slm arkadaşlar oğlumu homeopati uzmanı Rita Kaya ya götürdüm. oğlum hiperaktif ve ilaç kullanamıyoruz bizde homeopati yöntemiyle yani kişiye özel bir tedavi sistemi ile tedaviye başladık.alanında uzman bir dr olan Rita kaya ile ilk seansımıza başladık. oğlumla doğumdan bu yaşına kadar hayatıyla ilgili bütün bilgileri aldı ve hiç bir yan etkisi olmayan tamamen bitkisel bir ilaç yöntemi kullanıyormuş.şimdi oğluma özel olarak ilaç hazırlanacakmış..inşallah faydasını görürüz.Biz bu dr giden bir tanıdık vasıtasıyla başvurduk giden tanıdığımız çok memnun olduğunu söyledi ve bizede önerdi..Arkadaşlar bu tedavi yöntemiyle ilgili bilgisi olan varmı yada Rita Kaya ya gitmiş olanınız varsa lütfen paylaşırmısınız bilgi toplamak istiyorum bu konuyla, ilgili teşekkür ederim..
linkten homeopati ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.. http://www.pozitifhomeopati.com/iletisim.html
3,5 yaşındaki oğlum için çocuk psikiyatristi hiperaktif teşhisi koydu. anaokulundaki hareketliliği ve kimi zaman saldırgan tutum sergilemesi hem oğlumun bu davranışından dolayı gördüğü muamele hem de arkadaşlarının düştüğü durum açısından beni üzüyordu. Hareketliliği doğum öncesinde bile fazla idi. doğduktan sonra azalmadan devam etti. önceden küçük olduğundan teşhis konulamayacağı söylenmişti ancak şimdi doktorun gözlemi ile bu teşhis kondu. sınıf içi uyumu bozduğu için evde, okulda ve dışarda gördüğü ve göreceği muameleden onu koruyabilmek için erken yaşta tedavi yoluna gitmeyi düşündük. Risperdal isimli ilacı kullanması önerildi,günde bir kere 0,25 ölçü kullanılacak başlangıç olarak.ilacı biraz araştırmak istediğimde karşıma korkunç bir tablo çıktı. ilacın yan etkilerin muzdarip bir çok yetişkin var. felç ve hatta ölüm gibi sonuçlarına da rastlandığı görülmüş. beni ürküttü doğrusu. tedavi için çocuğuna bu ilacı kullanan var mı? ne gibi yan etkileri görüldü? tedavi ne kadar sürdü? yararını-zararını görenler paylaşabilir mi lütfen!
3,5 yaşındaki oğlum için çocuk psikiyatristi hiperaktif teşhisi koydu. anaokulundaki hareketliliği ve kimi zaman saldırgan tutum sergilemesi hem oğlumun bu davranışından dolayı gördüğü muamele hem de arkadaşlarının düştüğü durum açısından beni üzüyordu. Hareketliliği doğum öncesinde bile fazla idi. doğduktan sonra azalmadan devam etti. önceden küçük olduğundan teşhis konulamayacağı söylenmişti ancak şimdi doktorun gözlemi ile bu teşhis kondu. sınıf içi uyumu bozduğu için evde, okulda ve dışarda gördüğü ve göreceği muameleden onu koruyabilmek için erken yaşta tedavi yoluna gitmeyi düşündük. Risperdal isimli ilacı kullanması önerildi,günde bir kere 0,25 ölçü kullanılacak başlangıç olarak.ilacı biraz araştırmak istediğimde karşıma korkunç bir tablo çıktı. ilacın yan etkilerin muzdarip bir çok yetişkin var. felç ve hatta ölüm gibi sonuçlarına da rastlandığı görülmüş. beni ürküttü doğrusu. tedavi için çocuğuna bu ilacı kullanan var mı? ne gibi yan etkileri görüldü? tedavi ne kadar sürdü? yararını-zararını görenler paylaşabilir mi lütfen!
Aynı senin gibi 3,5 yaşında götürdüm bizde kullanıyoruz o ilacı. 5 yaşında şu an. Bu ilaç kırmızı reçeteli hiperaktivite ilaçlarından değil, bu tür ilaçlar arasında en hafif olanı. Biz 2 ay evvel kesmiştik dr kontrolüyle tabi ama kestikten bir kaç hafta sonra çok asabileşti tikleri falan çıktı. Yukarıda da bahsettim tekrar başladık 0,25 kullanıyoruz 0,5 çıkardılar ama ben genelde 0,25 veriyorum. Yan etki pek görmedim, duygusal değişik belirtiler görüyorum bu aralar, korkuları ve takıntıları ile ilgili, kaygı ve endişe durumları var. Ama ilaçtan olduğunu sanmıyorum çünkü büyüdükçe davranış problemleri de çoğalıyor Hiperaktivite de artıyor, bu ilaç sakinleştirici aslında. OKB, otizm gibi bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. İlaç kullanımı yüzünden bir ara kafayı yemek üzereydim, yan etkileri okudukça afakanlar basıyordu. Aile hekimi dahil o kadar çok dr a soruyordum ki, İlaç kullanmazsak okul hayatında ve sosyal hayatta yapamazlar dışlanırlar, (biz ilacı bıraktığımız o bir kaç haftalık dönemde öğretmeni başa çıkamıyordu, arkadaşları dışlamıştı artık), ne öğretmen ne arkadaş kimse çekmez bizler gibi. Bu çocuğu boşluğa sürükler daha büyük psikolojik sorunları çıkabilir. Tedavi yıllar da alabilir, kesin bir yaş yok kimi 15 ine kadar ilaçla yaşıyor kimi 30 una kadar kullanan da var. Ben de bu durumun erkenden bitmesini geçmesini diliyorum rabbimden. Bizim ilaç dolabımızda doğru düzgün ilaç yoktur mecbur kalmadıkça kullanmayız. dr a sormadan ilaç almayız. Ama ben her gün çocuğuma böyle bir ilaç kullanıyorum ama mecburum. Yarar-zarar dengesine göre kullanılır zaten her ilaç değil mi? yan etkilerini takip edip en ufak değişikliği dr una bildirmek gerekiyor. Aile hekimi bize ilaç düzey testi gerektiren bir ilaç değil dedi, ama sonraki kontrolümüzde ben psikiyatristine de soracağım. O değilde çocuğumun bu rahatsızlığı beni daha pimpirikli panik biri yaptı. Bana da ilaç verirlerse hiç şaşırmam, çok zor ALlah kolaylık versin bizlere. Bizler çocuk büyütmenin kat be kat daha zor olanını çekiyoruz.
merhaba bende aynı sizin gibi çocuğumu 3.5 yaşında dr götürdüm ve bu teşhisi koydular risperdal ve en küçük dozda 0.25 mg kullandık bende sizin gibi o kadar endişe duydumki çok araştırdım ilacı ve korkularımdan dolayı sadece 6 ay kullandırıp bıraktım oğlum şuan 5.5 yaşında ve hiperaktivemiz devam ediyor fakat risperdal ilacını asla kullanmak istemiyorum çünkü oğlumun kalbine etki yaptı kardiyoloji dr oğlumun kalbinde ek atımlar tespit etti. ve bununda küçük yaşta kullandığımız pskiyatri ilaçlarından kaynaklandığını söyledi bu ilacı kesinlikle önermiyor ve çok gerekliyse ilkokula başladığında 7 yaş ve sonraki dönemde verilmesini söylüyor.Biz şuanda ilaç kullanmıyoruz çok araştırdım ve başka bir yöntem buldum yani başka bir tedavi yöntemi hiçbir yan etkisi olmayan bitkisel ilaçlarla tedaviye başladık.Hemeopati diye bir yöntem yurtdışında bazı ülkelerde sigorta kapsamındaymış bu yöntem yani sağlık bakanlığından onaylı kişiye özel ve hastalığı bütünüyle araştırıp kökten çözüm buluyorlar önce hemeopat terapi yapıyor çocuğun doğumdan bu yaşına kadar olan herşeyi anlattırıyor size ve daha sonra sadece çocuğunuz kullanacağı tamamen ona özel ve bitkisel ilaç hazırlanıyor.biz başlayalı bir hafta oldu öksürüğümüz vardı mesala ilaca başladık önce öksürükte azalma oldu şimdi ise tamamen kesildi öksürüğümüz yani bu ilaç tam kapsamlı kişiyi bütünüyle tedavi ediyor bakalım hiperaktivimize de iyi gelecek mi görcez...
:44:
merhaba bende aynı sizin gibi çocuğumu 3.5 yaşında dr götürdüm ve bu teşhisi koydular risperdal ve en küçük dozda 0.25 mg kullandık bende sizin gibi o kadar endişe duydumki çok araştırdım ilacı ve korkularımdan dolayı sadece 6 ay kullandırıp bıraktım oğlum şuan 5.5 yaşında ve hiperaktivemiz devam ediyor fakat risperdal ilacını asla kullanmak istemiyorum çünkü oğlumun kalbine etki yaptı kardiyoloji dr oğlumun kalbinde ek atımlar tespit etti. ve bununda küçük yaşta kullandığımız pskiyatri ilaçlarından kaynaklandığını söyledi bu ilacı kesinlikle önermiyor ve çok gerekliyse ilkokula başladığında 7 yaş ve sonraki dönemde verilmesini söylüyor.Biz şuanda ilaç kullanmıyoruz çok araştırdım ve başka bir yöntem buldum yani başka bir tedavi yöntemi hiçbir yan etkisi olmayan bitkisel ilaçlarla tedaviye başladık.Hemeopati diye bir yöntem yurtdışında bazı ülkelerde sigorta kapsamındaymış bu yöntem yani sağlık bakanlığından onaylı kişiye özel ve hastalığı bütünüyle araştırıp kökten çözüm buluyorlar önce hemeopat terapi yapıyor çocuğun doğumdan bu yaşına kadar olan herşeyi anlattırıyor size ve daha sonra sadece çocuğunuz kullanacağı tamamen ona özel ve bitkisel ilaç hazırlanıyor.biz başlayalı bir hafta oldu öksürüğümüz vardı mesala ilaca başladık önce öksürükte azalma oldu şimdi ise tamamen kesildi öksürüğümüz yani bu ilaç tam kapsamlı kişiyi bütünüyle tedavi ediyor bakalım hiperaktivimize de iyi gelecek mi görcez...
:44:
tabi bahsedebilirim bu arada kelime hatası yapmışım yazımda özür dilerim. HOMEOPATİ yazmam gerekirdi. Bu tedavi yöntemini kullanan bir tanıdığımız vasıtasıyla başladık biz oda çocuğu için kullanıyor ve çok memnun biz henüz çok yeniyiz 10 gün falan oldu ben sizin için gittiğim kliniğin web adresini kopyaladım sizde ordan araştırıp ulaşabilirsiniz..Biz pskyatrinin verdiği ilaçları kullanmak istemediğimiz için altarnatif tıptan yararlanmaya karar verdik.sonuçta kişiye özel bir tedavi sistemi ve yurtdışında sigotra kapsamındaymış.Bitkisel ve yan etkisi olmayan ilaçla tedavi ediyolar.Homeopati uzmanımızın adı Rita Kaya asıl yerleri Alsancak-İZMİR fakat ben İstanbul da oturuyorum kendisi burayada geliyor zate başladığınız zaman sürekli iletişim halinde oluyorsunuz kendisiyle çocukla ilgili herşeyi gözlemliyorlar..
3 yaşında bir oğlum var . 4 ayrı doktora götürdüm dördü de hiperaktivite var dedi. fakat tedavisine 5 yaşından önce başlanılmıyor dedi bazen aklımı kaçıracak gibi oluyorum. eşimle devamlı kavga ediyoruz çocuğu doktor doktor dolaşıyormuşum diye. Bu çocuk hasta değil yaramaz diyor. sadece kendisi de değil etrafımda çogu kişi yaramaz diyor . doktorlar bilmiyorlar kendileri biliyorlar. 3 yaşında henüz bir kaç kelime konuşuyor. bezini hala bağlıyoruz bazen beni dövüyor. hiç oturmuyor.çok hareketli olduğu için çok terliyor. gece uyurken bile kanter içinde kalıyor. yanında bensiz kesinlikle uyumuyor. doktorumuz yanımdan ayırmamı ve kreşe oyun grublarına sokmam gerektiğini söylüyor. diğer çocuklarla oynasın hiç arkadaşı yok toprak ve suyla oynasın özellikle dedi . fakat çevremde küçük çocuklu kimse yok ve kreşler gerçekten çok pahalı . bakırköy de oturuyorum 700 den aşağı kreş yok . ne yapacağımı şaşırdım . bazen iyi bir anne olamadığımı düşünüyor benim yüzümden bu çocuk böyle diyorum tüm psikolojim bozuldu . fikirlerinize ihtiyacım var
Hepinize Allah kolaylık ve sabır versin.Çoğunu okudum.Yıllar öncesine gittim.İki yaşında farklılığı farettim.Dr götürdüm beş yaşında bakarız şimdilik enerjisini boşaltacağı şeylere yöneltin dedi.Dikkat eksikliği ve hiperaktif :))) Biz araştırma hastanesinde tedavi olduk.Bir yıla yakın testlere girmiş ve bu teşhis konmuştu.Dikkat eksikliği ile ilgili tedavi için hafta 3-4 hastaneye giderdik.Sonraki yıllar haftada ikiye düştü.Bizlerde davranışlarımızla ilgili bilgilendirildik,yani eğitildik.ilk okul bitene kadar devam etti.Sonrasında evde çalışmalarımız devam etti ara sıra.Zor süreç.Siz,çocuk,okul masa ayağı gibisiniz.Bir bacak kısa olsa masa düz durmaz.Şimdi iki üniversite bitirmiş çalışan sorumluluklarını bilen bir birey.Darısı hepinizin başına.
3 yaşında bir oğlum var . 4 ayrı doktora götürdüm dördü de hiperaktivite var dedi. fakat tedavisine 5 yaşından önce başlanılmıyor dedi bazen aklımı kaçıracak gibi oluyorum. eşimle devamlı kavga ediyoruz çocuğu doktor doktor dolaşıyormuşum diye. Bu çocuk hasta değil yaramaz diyor. sadece kendisi de değil etrafımda çogu kişi yaramaz diyor . doktorlar bilmiyorlar kendileri biliyorlar. 3 yaşında henüz bir kaç kelime konuşuyor. bezini hala bağlıyoruz bazen beni dövüyor. hiç oturmuyor.çok hareketli olduğu için çok terliyor. gece uyurken bile kanter içinde kalıyor. yanında bensiz kesinlikle uyumuyor. doktorumuz yanımdan ayırmamı ve kreşe oyun grublarına sokmam gerektiğini söylüyor. diğer çocuklarla oynasın hiç arkadaşı yok toprak ve suyla oynasın özellikle dedi . fakat çevremde küçük çocuklu kimse yok ve kreşler gerçekten çok pahalı . bakırköy de oturuyorum 700 den aşağı kreş yok . ne yapacağımı şaşırdım . bazen iyi bir anne olamadığımı düşünüyor benim yüzümden bu çocuk böyle diyorum tüm psikolojim bozuldu . fikirlerinize ihtiyacım var
Üzülmeyin ve kendinizi suçlamayın.Babaların çoğu bu davranışları sergiliyor.Tüm suçlu sizmişiniz davranışları.Sanki suçlu aranıyor.Sorumluluktan kaçıyor ve kabullenmek istemiyorlar bence.Dört yaşında devlete ait ana sınıflarına verebilirsiniz.Bu zaman zarfında bezden kurtulmaya bakın :))) Konuşamadığı ve derdini anlatamadığı için iki kat daha enerjik ve asabidir şimdi canım benim.Onunla oynayın,onu daha iyi anlarsınız.Kendi yaptığınız hataları bu oyunlarda fark edersiniz.Onu yapmayacağı şeylere zorlamayın kendinizde sinirlendirmeyin.Mesela oyuncağı yerden kaldırmayacağını biliyorsunuz.Bildiğiniz halde yapmasını isterseniz yapması için zorladığınızda çocuk sinirlenir,yapmadığı için siz sinirlenirsiniz.Bunlardan uzak durun.Parka götürün orda arkadaşlık kursun.Enerjisini boşaltacağı hareketli oyunlar keşf edin.Kitap okuyun.Kitaptaki isimlerden birini çocuğunuzun ismiyle okuyun.Hoşuna gidebilir.
Allah kolaylık versin sizi çok iyi anlıyorum zor bir süreç ama eminim üstesinden gelebilirsiniz kendinizi eğitin bu konularda çok güzel kitaplar var örneğin ben size 2 kitap ismi söyleyeceğim dr.umuz verdi bu kitapları okumam için bana çok güzel kitaplar ben hala okuyorum..
yazarr.THOMAS GORDON-Kitap: Etkili Anne-Baba Eğitimi.
yazar:Louise Hay-DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ ( Bu kitap bizim için çok güzel bir kitap olumlu düşünmemiz konusunda bizi yönlendiriyor..
Üzülmeyin ve kendinizi suçlamayın.Babaların çoğu bu davranışları sergiliyor.Tüm suçlu sizmişiniz davranışları.Sanki suçlu aranıyor.Sorumluluktan kaçıyor ve kabullenmek istemiyorlar bence.Dört yaşında devlete ait ana sınıflarına verebilirsiniz.Bu zaman zarfında bezden kurtulmaya bakın :))) Konuşamadığı ve derdini anlatamadığı için iki kat daha enerjik ve asabidir şimdi canım benim.Onunla oynayın,onu daha iyi anlarsınız.Kendi yaptığınız hataları bu oyunlarda fark edersiniz.Onu yapmayacağı şeylere zorlamayın kendinizde sinirlendirmeyin.Mesela oyuncağı yerden kaldırmayacağını biliyorsunuz.Bildiğiniz halde yapmasını isterseniz yapması için zorladığınızda çocuk sinirlenir,yapmadığı için siz sinirlenirsiniz.Bunlardan uzak durun.Parka götürün orda arkadaşlık kursun.Enerjisini boşaltacağı hareketli oyunlar keşf edin.Kitap okuyun.Kitaptaki isimlerden birini çocuğunuzun ismiyle okuyun.Hoşuna gidebilir.
tavsiyeleriniz için çok teşekkur ederim. Genelde elimden geldiğince tavsiyeleriniz doğrultusunda davranıyorum. Bez konusuna gelince o kadar enterasan ki :))) geçen gün bezimi çıkar diye tutturdu altına yaptı sandım bezi kupkuruydu bağlatırmadı gitti lazımlığına küçük tuvaletini yaptı ben havalara uçtum tabiki tekrardan bağlatmadı gidip gelip oğlum tuvaletin gelince söyle deyip durdum. Ben mutfağa gittim döndüğümde eşofmanı ıslaktı . altına mı yaptın oğlum diyorum cık eee yapmadım diye işaret ediyor :) büyüğünü yapıp eşofmanı batırmış ... yine bezbağladık yani :)))) şunu çok iyi anladım ki özellikle hiperaktif tanısı konan çocuklara kendilerinin istekleri dışında hiçbirşey yaptıramıyorsunuz.....
Allah kolaylık versin sizi çok iyi anlıyorum zor bir süreç ama eminim üstesinden gelebilirsiniz kendinizi eğitin bu konularda çok güzel kitaplar var örneğin ben size 2 kitap ismi söyleyeceğim dr.umuz verdi bu kitapları okumam için bana çok güzel kitaplar ben hala okuyorum..
yazarr.THOMAS GORDON-Kitap: Etkili Anne-Baba Eğitimi.
yazar:Louise Hay-DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ ( Bu kitap bizim için çok güzel bir kitap olumlu düşünmemiz konusunda bizi yönlendiriyor..
çok teşekkur ederim. kitaplarınızın ismini aldım ve bugun alacağım. çocuk psikolojsi ve eğitimi üzerine bir dolap dolusu kitap okudum ve hoşuma da gidiyor okumak. ben de farklı yazarların isimlerini arıyordum. tekrardan teşekkur ederim
çok teşekkur ederim. kitaplarınızın ismini aldım ve bugun alacağım. çocuk psikolojsi ve eğitimi üzerine bir dolap dolusu kitap okudum ve hoşuma da gidiyor okumak. ben de farklı yazarların isimlerini arıyordum. tekrardan teşekkur ederim