• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
slm talya06 nerelerdesin artık forma yazmıyorsun oğlunun durumunu merak ediyorum ilaca başladığınızdan beri ne gibi gelişmeler var herhangi bir yan etki yaşadınızmı sanırım bizde ilaca başlıcaz kalp dr undan onay aldık lütfen yaşadıklarını paylaşırmısın bizimle..

7 yaşındaki oğluma hiperaktivite ve dikkat dağınıklığından dolayı bugün sabah saat 9 da concerta 27 mg ilaca başladık dr ilacın iştah kesebileceğini,uykusuzluk ve hırçınlık gibi yan etkilerinden bahsetti.İlacı kullandığımızın 10.günü holter testi yaptırcam kalp ritimlerine bakılcak ilacı kullanmadan öncede kalp dr na sorarak ve onay alarak gittik pskyatri dr una, çok korkuyorum umarım yanlış bişey yapmıyorumdur bu ilacı kullananlarınız varsa lütfen bilgi verirmisiniz neler yaşıyosunuz..

7 yaşındaki oğluma hiperaktivite ve dikkat dağınıklığından dolayı bugün sabah saat 9 da concerta 27 mg ilaca başladık dr ilacın iştah kesebileceğini,uykusuzluk ve hırçınlık gibi yan etkilerinden bahsetti.İlacı kullandığımızın 10.günü holter testi yaptırcam kalp ritimlerine bakılcak ilacı kullanmadan öncede kalp dr na sorarak ve onay alarak gittik pskyatri dr una, çok korkuyorum umarım yanlış bişey yapmıyorumdur bu ilacı kullananlarınız varsa lütfen bilgi verirmisiniz neler yaşıyosunuz..

merhaba

benimde iki çocuğum hiperaktiftirler...sabır gerekiyor ben doktora götürmedim çünkü doktor arkadaşımız var allah razı olsun çocuklarım onun elinde büyüdü...o hep söyler akıl fazlalıından çok zekiler der...ki öyledirler..ben çocuklarımın yaramazlıkları yüzünden eve kapattım kendim,i,kayınvalidemlemi küsmedim neler neler... artık çokta tınn diyorum büyüdükçede hafifliyor geçiyor sakinleşiyor mesela abimiz.hani, hareketli çok yoruyor beni ama onlara ilaç vermedim asla ,çünkü eczacı olan kayınpederim ve arkadaşım asla tavsiye etmiyor önermiyor.çocukların hayatlarını karartırsınız,kendi keyfiniz için onlara ilaç veremezsiniz diyor...şunuda unutmayın çocuklara verilen ilaçlar hep ilerde ergenlik döneminde son derece olumsuz olarak kusacak çocuk size..artı vücudunda olan hasarlarda cabası..
bu arada ben onlara ilaç vermiyorumda nasılmı sabrediyorum,en düşük dozda yan etkileri çok az olan antidepresan içiyorum okadar.tabi allaha sığınıyorum en başta.çünkü onlar yaramaz çok hareketli diye onlara laf söyleyenleri inşallah çocuklarım ilerde öyle yüksek yerlere gelipte mahçup etsinler di,ye...

bazı doktorların ilaç firmalarıyla anlaşmalı olduğunu ilacı yazıpta aldırttığı zaman prim aldığınıda bildireyim..

merhaba

benimde iki çocuğum hiperaktiftirler...sabır gerekiyor ben doktora götürmedim çünkü doktor arkadaşımız var allah razı olsun çocuklarım onun elinde büyüdü...o hep söyler akıl fazlalıından çok zekiler der...ki öyledirler..ben çocuklarımın yaramazlıkları yüzünden eve kapattım kendim,i,kayınvalidemlemi küsmedim neler neler... artık çokta tınn diyorum büyüdükçede hafifliyor geçiyor sakinleşiyor mesela abimiz.hani, hareketli çok yoruyor beni ama onlara ilaç vermedim asla ,çünkü eczacı olan kayınpederim ve arkadaşım asla tavsiye etmiyor önermiyor.çocukların hayatlarını karartırsınız,kendi keyfiniz için onlara ilaç veremezsiniz diyor...şunuda unutmayın çocuklara verilen ilaçlar hep ilerde ergenlik döneminde son derece olumsuz olarak kusacak çocuk size..artı vücudunda olan hasarlarda cabası..
bu arada ben onlara ilaç vermiyorumda nasılmı sabrediyorum,en düşük dozda yan etkileri çok az olan antidepresan içiyorum okadar.tabi allaha sığınıyorum en başta.çünkü onlar yaramaz çok hareketli diye onlara laf söyleyenleri inşallah çocuklarım ilerde öyle yüksek yerlere gelipte mahçup etsinler di,ye...

bazı doktorların ilaç firmalarıyla anlaşmalı olduğunu ilacı yazıpta aldırttığı zaman prim aldığınıda bildireyim..

Ben ilaç verme konusunda çocuğum 3.5 yaşından beri hiperaktivite tanısı konduğundan beri çok mücadele ettim çok savaşdım kendimle bana kaldığında baş etmesini bildim neticede çok yoruldum,ağladım,kızdım ona her defasındada pişman oldum ilişkimiz hep kötüye gitti biliyorum onunda elinde olmadan yapıyor ne yapıyorsa ama şu ilkokul dönemi çok farklıymış öğretmenden aldığım şikayetler çok konuşması,oturamaması,sakar olduğu ve arkadaşlarını düşürerek canlarını acıttığı,velilerin öğretmene şikayet etmeleri,kontürolsuz davranışlar segilemesi yani istediği bişey varsa onu mutlaka elde etmeli yani heryerde bir azarlanma hali,insanların düşüncesiz ve tahammülsüzlükleri ve bunun sonucunda çocuğumun kendine olan güven kaybının ortaya çıktığını fark ettim, mesela sınıf içerisinde okuma yapıldığı zaman kısık ve sessiz bir ifadeyle okuma,kendine güveninin kalmaması gibi yani çocuk heryerde okadar tepki alıyorki artık oda yıprandı benim ilacı vermemin tek sebebi bu hastalık zate büyüyünce durulma sağlandığı için şu zaman zarfını kaliteli bir şekilde geçirmesi için yani onunda pskolojisi bozuluyor insanların yüzünden tabi ben bu ilacı ona verirken kontrol halindeyim şimdi mesale kalp için holter taktırcam en ufak bir zararıyla karşılaşırsam drların görüşlerini dikkate alarak hemen keserim ilacı allah korusun tabi umarım böyle bir durumla karşılaşmam..

İlaca başladığımızdan beri neler değişti biraz anlatayım belki sizler içinde faydalı olur, öncelikle bu ilaç 12 saatlik kontrollü salım için uygulanıyor ama ben gözlemlediğim kadarıyla hiç 12 saati bulmadı kontrolü yani etkisi 9 saat falan sürdü.İlacı verdiğimde oğlumda ciddi anlamda farklılıklar gözettik,mesela ilk gün dışarıda arkadaşlarıyla oyun oynamıştı ve ben sürekli kendisine normal zamanda oynarken seslenir mutlaka yaptığı yaramazlıklar olur beni bağırtırdı ama ilk defa ben oğluma hiç müdahale etmedim çünkü okadar kontrollü ve güzel oynadıki inanamadım yanında arkadaşları dövüş yapıyolardı normalde oda karışır kesinlikle yanlarına bile yaklaşmadı,hiç durmadan ordan oraya koşturan mahalleninde tepkisini alan oğlum o gün arkadaşlarıyla uyum içersinde top oynadı..
Daha sonraki günde birlikte mağazaya gittik normalde kasaların arkasına giren ve mağaza görevlilerinin dikkatini çekip kendine laf söyleten oğlum bu sefer benimle birlikte koşuşturmadan kıyafetlere bakıp anne bu nasıl,güzelmi diye seçmeye çalıştı..
Okuldaki gününde normalde sınıfa girdiğinde yerlerde sürünen,koşturan arkadaşlarını kucağına alıp ordan oraya taşıyan oğlum sınıfta sırasına oturmuş öğretmeninin içeri girmesini bekliyordu.ve akşam öğretmeniyle konuştuğumda bugün gayet iyiydi böyle devam edelim dedi..
Bunlar ilacı kullandığımızda beni şok eden güzel taraflar..
Birde şu yanları oldu ilk gün dışarıda çok uyumlu olan oğlumu eve aldığımda söylenme hali,ağlama hali,bir huysuzluk..
okuldaki gününde baş ağrısı..
Şu aralarda hep bir inatlaşma hali,huysuzluk ve iştah da azalma,okulda öğlen yemeklerini yememe,ve akşam geç yatma isteği...
Şimdilik gözlemlerim böyle lütfen sizlerde paylaşımlarınızı yapın birbirimize ışık oluruz belki...

Arkadaslar selam hepinize..

Bende bu konu ile ilgili bazi sorular soracagim size..
Benim oglum 10 yasinda..
inanilmaz zor bir cocuk.. Herseyden cok sabuk SIKILIYOR
sabirsiz,sira bekleyemiyor hemen konusmak,yapmak istiyor her ne ise..
Birseyi tam bitiremiyor, aninda bunaliyor..
Birseyi yapacaksa da hemen cok cabuk yapip, bitti iste.. diyor..
Elinden birakmak icin..
kardeslerini hirpaliyor bazen, cok sinirli ve agresif..
vede beni en cok uzen sey ise;

Tikleri var.. yuz tikleri ozellikle de..
cok cok tekrarlamasada, ara ara tikler oluyor oglumda..
yuz bolgesinde ozellikle.. Gozlerini yana kaydirmalar,devamli herhangi bir yone bakma..gibi..
tamamen tik edinmis.. Bu tiklerinden dolayi cok uzuluyorum ve doktora goturmeyi dusunuyorum..
iki dakka duramiyor yerinde, kucuklugunden beri boyle.. vede cok DAGINIK..
o kadar konusuyuorum,soyluyorum tertipli olmasini.. ama anlamiyor..
Kapali yerlerde kalamiyor mesela asansor gibi. korkar..
odanin isiklari kapaliysa, acar oyle yatar..
oturdugu yerde bile, sallanir bir o yana, bir bu yana..

Ama oglum cok zeki bir cocuk,kesinlikle.. inanilmaz akilli..
ama daginik..

Benim ne yapmami onerirsiniz.. Doktora ilk kez gidicem bu konuda..
Daha onceleri cok gitmek istedim ama esim sagolsun hep mudahale etti, cocukda birsey yok normal dedi..
simdi ben gidince ne sorayim ? ne testi yaptirayim..?
yada bunlar anormal durumlar mi? Bana burdan enazindan tani koymak icin, biraz yardimci olsaniz..

sevgiler..

slm yakamoz hoşgeldin..Yazdıklarınıza bakılırsa çocuğunuzda hiperaktivite olabileceğini düşündüm ama tabiki tanıyı doktorlar koyar bence daha fazla gecikmeden çocuk pskyatrisinden randevu alın onlar zaten sizi neler yapmanız hangi testleri uygulamaları konusunda yönlendiriyorlar..Lütfen doktora giderseniz bizimle yaşadıklarınızı paylaşırmısınız hepimizin en ufacık bir bilgiye bile ihtiyacı var..geçmiş olsun allah yardımcımız olsun..

Biliyorum ki DEH tanısı konmuş biri ile yaşamak cok zor.
Bende bir hiperaktifim ve çok şey oluyor hayatımda.
Elimden geldiğince paylaşmaya calışıyorum amfetamin kullanmaya başladığımdan beri.
Umarım paylaşımlarınız olur bende bu süreçte yardım ederken yardım görürüm.
Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite ile Dünyayı Değiştiriyoruz.

slm paylaşımınız için teşekkürler blog unuza baktım ve çok faydalı bilgiler yayınlamışsınız allah hepimizin yardımcısı olsun ben bir anneyim ve dehapla ilkkez oğlumda tanıştım çok zor bir durum hem çocuk açısından,hem anne açısından ilk defa bir haftadır oğluma ilaç veriyorum ve her verdiğimde kendimi sorguluyorum acaba doğrumu yapıyorum diye sürekli kendimi suçlu hissediyorum..acaba sizin ilaçla ilgili düşünceleriniz neler paylaşabilirmisiniz..Bu arada blog unuzu takip ediyorum yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.umarım herşey gönlünüzce olur..

slm yakamoz hoşgeldin..Yazdıklarınıza bakılırsa çocuğunuzda hiperaktivite olabileceğini düşündüm ama tabiki tanıyı doktorlar koyar bence daha fazla gecikmeden çocuk pskyatrisinden randevu alın onlar zaten sizi neler yapmanız hangi testleri uygulamaları konusunda yönlendiriyorlar..Lütfen doktora giderseniz bizimle yaşadıklarınızı paylaşırmısınız hepimizin en ufacık bir bilgiye bile ihtiyacı var..geçmiş olsun allah yardımcımız olsun..

Selam canim hosbuldum..
Evet kesinlikle bir cocuk psikiyatrisine goturmek istiyorum oglumu.
bir test yapsinlar enazindan..
umarim hersey yolundadir..
Tabiki paylasimlarimi burdan yazarim..

Canim birsey sorucam, bu cok onemli bir sorun mudur sence, yani ilerisi icin ???
yoksa ilaclarla birlikte ilerleyen yaslarda,gecici bir durum mudur ? cok merak ediyorum.
cok sagol canim..

Son düzenleme:
Selam canim hosbuldum..
Evet kesinlikle bir cocuk psikiyatrisine goturmek istiyorum oglumu.
bir test yapsinlar enazindan..
umarim hersey yolundadir..
Tabiki paylasimlarimi burdan yazarim..

Canim birsey sorucam, bu cok onemli bir sorun mudur sence, yani ilerisi icin ???
yoksa ilaclarla birlikte ilerleyen yaslarda,gecici bir durum mudur ? cok merak ediyorum.
cok sagol canim..

canım ilerleyen zamanlarda duruluyor hiperaktivite ama biz bu süreci kaliteli yani çocuk açısından geçirebilmek için tedavi ettirmeyi tercih etmeliyiz.Benim eşimde çocukken oğlumdanda betermiş ama o zamanlar yaramaz çocuk deyip geçiştirirlermiş kayınvaldem ortaokul sonda durulduğunu söylüyor onlar tedavi falan ettirmemişler eşim en fazla liseyi bitirebilmiş.Şimdide çok hareketli bir insan çok sinirli,öfkelendiği zaman gözü görmez kavgaya karışabilcek tipten,eve pek girmek istemez illa dışarıda vakit geçircek,çabuk sıkılır,evde ağzından laf alamazsın gelirse tv başına valla bence küçükken tedavi ettirselerdi belki herşey daha farklı olurdu diye düşünüyorum..

Bugün okula uğradım öğretmenimizle görüştüm bana oğlumun gayet iyi olduğunu hiç şikayet almadığını ve dikkatinin arttığını söyledi.fakat geçenlerde kalp atışının çok yüksek olduğunu söyledi eğer böyle bir durum olursa ilacı bıraakın falan dedi.Sanırım şöyle bir durum oldu oğlum bir süredir soğuk algınlığı geçirdi göğsünde hırıltısı falan vardı ben bir süredir hiperaktivite ilacını kestim çünkü peditus ve birikanil (doğru yazamamış olabilirim ilacın ismini)kullanmamız gerekti.pskyatri dr una sorduğumda iyileştiği zaman tekrar ilaca devam edebilirsiniz zate hasta olduğu zamanlarda çocuk durgun ve bitkin olur ilaç vermenize gerek yok o günlerde dedi.Bende bir süre ilaç vermedim diğer ilaçları verdim.o aralarda okula göndermedim.Biraz iyileşmişti diye ben o gün hiperaktivite ilacını verdim bide üstüne hırıltısı devam ediyor diye diğer iki şuruptan verdim.o gün kalp atışları çok yüksek olmuş..Benim hatam oldu.Demekki başka ilaç kullanırken kesinlikle hiperaktivite ilacını vermemek gerekiyormuş..Cuma günü 24 saatlik holter taktırcam kalp ritimlerine baktırcam bakalım kalp drumuz ilaca devam edip edemiyeceğimiz hakkında ne söyleyecek..Bütün çocuklarımız allaha emanet olsun..

Son düzenleme:
Biliyorum ki DEH tanısı konmuş biri ile yaşamak cok zor.
Bende bir hiperaktifim ve çok şey oluyor hayatımda.
Elimden geldiğince paylaşmaya calışıyorum amfetamin kullanmaya başladığımdan beri.
Umarım paylaşımlarınız olur bende bu süreçte yardım ederken yardım görürüm.
Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite ile Dünyayı Değiştiriyoruz.

merhaba blogunuza yorum yazmak istedim ama sanırım beceremedim.Burdan sorayım siz bu ilacı kullanırken kalp ile ilgili problem yaşadınızmı yada hiç kalp kontrolü yaptırdınız mı?Kalple ilgili bir sorun yaratırmı yani çünkü ilacın yan etkilerine bakınca bir sürü şey yazıyor reçetede..

slm paylaşımınız için teşekkürler blog unuza baktım ve çok faydalı bilgiler yayınlamışsınız allah hepimizin yardımcısı olsun ben bir anneyim ve dehapla ilkkez oğlumda tanıştım çok zor bir durum hem çocuk açısından,hem anne açısından ilk defa bir haftadır oğluma ilaç veriyorum ve her verdiğimde kendimi sorguluyorum acaba doğrumu yapıyorum diye sürekli kendimi suçlu hissediyorum..acaba sizin ilaçla ilgili düşünceleriniz neler paylaşabilirmisiniz..Bu arada blog unuzu takip ediyorum yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.umarım herşey gönlünüzce olur..

merhaba blogunuza yorum yazmak istedim ama sanırım beceremedim.Burdan sorayım siz bu ilacı kullanırken kalp ile ilgili problem yaşadınızmı yada hiç kalp kontrolü yaptırdınız mı?Kalple ilgili bir sorun yaratırmı yani çünkü ilacın yan etkilerine bakınca bir sürü şey yazıyor reçetede..

@ozgoroz

Merhaba,
İlaç konusunda ayrıntılı olarak bloğumda bilgiler vermeyi planlıyorum. Şunu net söyleyebilirim ki keşke bu ilaç ile ergenlik dönemimden önce tanışmış olsaydım. 6 farklı üniversite değiştirdim, en fazla çalıştığım iş 1,5 ay sürdü. Önemli pozisyonları duramadığım için hep bıraktım. Uzun süreli ilişkiler kuramadım, ikili ilişkilerim berbat ötesi.. Kısa vadede çok sıcak kanlı iletişimi yüksek biriyim ama uzun vadede çekilmez biriyim. İlaçı içeli çok uzun olmamasına rağmen hayatım değişti. Konular üzerinde durabiliyorum, konuşmam yavaşlıyor, bir yerde durabilme becerine sahip oluyorum. Daha bir sürü etkisi var. Yan etkiler tabiki var ilaçta ama düşünün çocuğunuz benim gibi maymun iştahlı bir şekilde oradan oraya geçen potansiyelinin çok çok altında bir hayat süren biri olmasını mı istersiniz yoksa dengeye ulaşan normal normlarda potansiyelini ortaya çıkarabilen biri mi?

Benim normalde kalp atış hızım 90-100 dür. İlaç aldığımda daha artmakta. Şuan bana spor yaptırmıyorlar. Hayatımda beni dengeye çeken tek şey spordan mahrumum.. Olsun diğer artılarını düşündüğümde buna değer.

Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite ile Dünyayı Değiştiriyoruz. yeni yazılar paylaşacağım bugünler. Çok yazamıyorum çünkü sosyal yaşamda çok şeyimi bozduğumdan şimdi hepsini düzeltmeye çalışıyorum. Öncelikler belirledim onlar üzerine hareket ediyorum. İlaç bu etkiyide yaratıyor organize olabilme.

canım ilerleyen zamanlarda duruluyor hiperaktivite ama biz bu süreci kaliteli yani çocuk açısından geçirebilmek için tedavi ettirmeyi tercih etmeliyiz.Benim eşimde çocukken oğlumdanda betermiş ama o zamanlar yaramaz çocuk deyip geçiştirirlermiş kayınvaldem ortaokul sonda durulduğunu söylüyor onlar tedavi falan ettirmemişler eşim en fazla liseyi bitirebilmiş.Şimdide çok hareketli bir insan çok sinirli,öfkelendiği zaman gözü görmez kavgaya karışabilcek tipten,eve pek girmek istemez illa dışarıda vakit geçircek,çabuk sıkılır,evde ağzından laf alamazsın gelirse tv başına valla bence küçükken tedavi ettirselerdi belki herşey daha farklı olurdu diye düşünüyorum..

Yetişkinlerde DEHB devam edebilmekte. Bunun örneği benim :)
DEHB üç adet şekilde görülebilir veya sadece biri veya ikiside görülebilir. Bende üçüde mevcut.
-Hareketlilik hali hiperaktivite
-Dürtüsellik
-Dikkat eksikliği.

Dikkat eksikliği hiperaktivite piskolojik bir sorun ve ya hastalık değildir. Beynimizin ön lobunda bulunan bir bezde bazı hormonlarımızın yeterli miktarda salgılanmamasından dolayı beyin işleyişinde değişimler ortaya çıkmakta. Organize olma, bilgi işleyişi ve yönetimi, yaratıcılık gibi olumlu olumsuz bir çok etki ortaya çıkmakta. Ergenlik döneminde çoğunlukla o bez'de geliştiği için DEHB ortadan kalkabiliyor. Tabii bu herkes için geçerli değil. Yetişkinlikte hareketlilik hali genelde huzursuzluk olarakta görülmekte. Toplum cevre baskıları sebebi ile.

İlaç için eklemek istediklerim var. İlaç tek başına asla hiçbir şeyi düzeltmiyor. Ornek : oyun oynuyorsunuz daha iyi oynamanıza yardım ediyor. Geri kalan herşey sosyal yaşam entegrasyonu ve piskoterapi yanında bilinçli anne baba aile fertleri ile kişide oluşmayan otomatik fren sistemleri dışarıdan oluşturulması için çocuklarınızı eğitmelisiniz.
Örnek vereyim bu fren olayına : Normal bir çocuk okuldan gelince eşyalarını belirlediği bir noktaya koyar. Sabahta okula giderken alır gider. Benim liseyede başıma geleni anlatayım. Her sabah kravat aramaktan annemle helak oluyorduk. Bulamayınca babamın renkli kravatlarından takıp gidiyordum bir dünya azar işitiyordum.. Benim odamda eşyalarımı koyduğum bir sepetim vardı okuldan geldiğim gibi annem alıştırsa hatta bunu oyuna cevirse kravatımı basket oynar gibi sepete atsam her sabah o zulumu yaşamazdık. Dışarıdan frenler oluşturmak ve ona uygun şeyler bulmanız şart. Zamanla çocuk ogrendikce doğruları yapmayı öğrenecektir.

İlaç uzun vadede sorunu düzeltici etkiye sahip oldugu soyleniyor. Onuda su sekilde açıklayabilirim, ilaç aslında şeker hastalarının kullandığı insülin gibi vücut üretmediği için dışarıdan alınıyor. Seker hastaları düzeliyor mu ? hayır...

Olay şu hiperaktivite toplumda dışlanmaya iten bir çok olaya sebebiyet vermekte. Sosyal konularda kendini kontrol edemediğinden eğilimlerin değişmekte.
Bende Karşıt olma karşıt gelme sorunun yanında davranış bozukluguda var. Bunu nasıl açıklayabilirim. Davranış bozuklugum sebebi ile saatli bombayım hele bir de dürtüselllik eklenince. Kavgaya ve başımı belaya sokmaya çok mehilli biriyim. Ön dişimi kırdılar vucudumda kalan izler vb. Gece kluplerinde bodyguardlardan yediğim sopalar vs. Dışarıdan baktığında asla öyle durmayan biriyim ama işte Tedavi edilmeyen hatta farkına varılmayan DEHB yüzünden bu sorunlar içindeyim. İlaçı içtiğimden beri düşün yap eylemim daha güçlendiği için anlık tepkiler vererek saldırganlık göstereceğim yerlerde dönüp gidiyorum. Buda zaman içinde öğrenmeye varan tekrarlar sonucu hayat kalitemde değişimlere sebebiyet veriyor.

Ben hiperaktiviteyi kötü bir sey olarak görmüyorum avantajı çok emin olun.. Ama işte kontrol edilemeyen ve düzeltilmeyen tarafları ise çok yetenekli birini, bir hiç haline getirebiliyor sistem içinde..

tufeba teşekkürler blogundaki yeni yazıların için emeğine sağlık ilaçla ilgili yazdıklarını okudum baş ağrısı oğlumda oluyor..

tufeba teşekkürler blogundaki yeni yazıların için emeğine sağlık ilaçla ilgili yazdıklarını okudum baş ağrısı oğlumda oluyor..

Dikkat Eksikliği Bozukluğu Dr. Thomas E. Browmn
kitapyurdu: kitap - Dikkat Eksikliği Bozukluğu - Thomas E. Brown,Esra Çetintaş Sönmez, ,

Eğer bu kitabı okumadıysanız kesilikle okumanızı öneriyorum. Yetişkinlerde hiperaktivite sorunu anlatılan alandaki örnek resmen benim hayatım :) Çok ilgili bir annesiniz umarım çocuğunuz benim içine düştüğüm boşluklara düşmez. İlaca devam edin emin olun kendimden biliyorum hayatım bukadar nasıl değişir anlamıyorum bazen.

Baş ağrısı için bazı durumlar var;
Çocukta ilaç içtiği dönem içinde, sinirlilik, endişe kaygı mutsuzluk hali var ise doz yüksek geliyordur.
Eğer ilacın bittiği zamanlarda bu oluşuyor ise geri tepme yaşanıyordur. Yani ilaç etkisini çok hızlı kaybediyor demek. Uzun süreli tabletlerde ilk başta yarısı sonra kademe kademe salım var. O yüzden doz bazen tam gelmeyebiliyor. Doktorumla bu yüzden sürekli bir anlaşmazlık yaşıyoruz. 8-9 saat içinde geçiyor başıma çok ağrı bırakıyor diyorum yok bütün gün sürmesi gerekiyor diyor. Benim bu durumu yaşayan.. Üzerine insanlar pek eğitim almadıkları için bu işin yavaş yavaş oturacaktır çoğu şey. Umarım önerdiğim kitabı okursunuz. Herkese de tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Back