Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
gülbeseker arkadaşım tedaviye devam ediyormusun
ben 4 aydır devam ediyorum ama eşim ilaca çok karşı geliyor
ilacı bırakmamı istiyor bende bırakmıyorum tedaviye
devam etmek istiyorum rabbim yardımcımız olsun

DEHP olanlar okullarınızdaki rehberlik ve psikoljik danışmanlarınıza uğrayın ve okulun başında işlemlerinize başlayın...
gamzelimmmmm evet ben ilaçlarıma devam ediyorum. ve tedavide sonuç veriyor
tv deki hocalarda kimseye uymayın ilaçlarınızı mutlaka kullanın diyor...

canım ne gibi bir işlem gerekiyor bizde tedavimden sonuç alıyoruz ilaçlarıda
düzenli olarak kulanıyoruz bende kimseyi takmıyorum ama ister istemez beraz beynimi bulanıyor birde tek korkum ilacı bırakırken ters tepki vermesidir a.s.opuyorumnanaktan

DEHP olanlar okullarında kaynaştırma programı alıyorlar. bunun için ilinizde yada ilçenizdeki rehberlik araştırma merkezine yani RAM merkezlerine müracaat ediyorsunuz. bunun sonucunda öğretmen dersi çocuğunuza göre ders anlatıyor. o dersi anlayana kadar hemen hemen konular geçilmiyor.... sınıfta mutlaka öne oturuyor... sınavlarda onlar öncelikli oluyor... eğer sbs ye girecekse sınav tedbiri çıkartmalısınız ki tek başına dikkatini dağıtmadan sınava giriyor. ve tecrübeli ve bu işi bilen hocalar tarafından sınava alınıyor. ve değerlendirmeler de ona göre yapılıyor...
yani mutlaka öğrencimizin peşine bizim düşmemiz gerekiyor
il ve ya ilçe milli eğitim müdürlüklerine gidin çocuğunuzun DEHP tedavisi gördüğünü söyleyin ne yapmam gerekiyor deyin onlar sizi yönlendirir.
internetten bakın dr. ibrahim bilgen ve sabiha aktuna... onlar bu işin uzmanı
uzman tv de görüntülü olarak anlatıyor...

tabikide çocuğumuzun peşine düşmemiz gerekiyor
millieyitim müdürlüğünemi gitmemiz gerekiyor
benim oğlum bu sene 7nci sınıfa gidiyor biz okuların
kapanmasına 1ay kala tedavıye başladık benim oğlum
sbs den 327 aldı aslında yanlışı pek yoktu yetiştirememişti
çoğunu boş bırakmıştı bakalım bu sene nasıl gidecek
rabbim çocuklarımıza zihin açıklığı versin

evet bize zeka testi yapıldı. kalp muayenesi yapıldı. eko ekg efor testi yapıldı...milli eğitim müdürlüklerine gidip durumu anlatıyorsunuz. ama elinizde fakülteden alınmış raporunuzun mutlaka olması gerekiyor...

çocunuzun peşine düşmeniz gerekiyor derken anneler ilgisiz demek istemedim. yetkililer bizlere haklarımzı anlatmıyor. biz peşine düşüp öğrenebiliyoruz... mesela gamzelimmmm sen sınav tedbiri kanunu çıkartabilirdiiz....

benim gitiyim hastane izmirde behçetuz eğitim ve araştırma çocuk hastanesi
sadece bizimle konuştular ve ilaç yazdılar o yüzden içim rahat deyil ben
geçen ay ege ünüversitesine gitim orası tüm tahlilleri yaptırıyormuş ama sıra yok
kasımın 1ine kadar hasta almıyorlar 1inde gidicem form doldurucam onlar formu inceleyip
1 ay içinde gün vercekler ara vermek istemiyorum ilaçlarımız bitmek üzere mecburen tekrar
gidip ilaçları yazdırmam lazım

bizde çok zor sıra alıyoruz samsunda da öyle
ama ne yazık ki çocuklarımız için uğraşıyoruz işte

normal bi hastaneden alınan rapor olmuyo mu o işimizi görmez mi bu arada bilgilerin için teşekkürler biz daha yolun başındayız öğrenmemiz gereken çok şey var

normal bi hastaneden alınan rapor olmuyo mu o işimizi görmez mi bu arada bilgilerin için teşekkürler biz daha yolun başındayız öğrenmemiz gereken çok şey var

oluyor ... ben kendim işlemlerimi fakültede yaptırdığım için orayı söyledim... yani elinizde bu çocuk dikkat eksikliği tedavisi gördüğüne dair resmi rapor gerekli...

merhaba gülbeşeker.
tedavi nasıl gidiyor.yazın ara verdin mi?
bize 2 ay ilaçsız gözlem vermişti. kontrole bu hafta gideceğim inş.

tedaviye devam ...
yaz tatilinde vermedim
okulların açılacağı haftanın cumartesisinde başladım tekrar vermeye...

tedaviye devam ...
yaz tatilinde vermedim
okulların açılacağı haftanın cumartesisinde başladım tekrar vermeye...

merhaba arkadaşım...
yaz tatilnde vermediğinde ilacın olmulu etkilerinin devam ettiğini gördün mü?
yoksa ilaç kesilince herşey bitiyor mu??

bende daha kontrole gidemedim.randevu alamadım.

benimde kasımın 1 inde randevu almam lazım... ama eşim hacca gidecek nasıl randevu almaya gideceğim kara kara onu düşünüyorum... babam ameliyat oldu iki bacağı da ameliyatlı... varisden... o iyi olsaydı eni götürürdü...
inşallah o zamana kadar iyi olur da samet için randevu alabiliriz...

ilacın etkisine gelince pek bi fark anlayamadım...
çünkü ders olayı olmadığı için aradaki farkı çözemedim...
ama hırçınlık çok ve gereksiz konuşmalar telaşlar hareketlilik aynı hızla devam etti..
zaten bunlar ilaç içsede kesilmiyordu..
sadece dersi anlamasını dersi dinleyebilmesini sağlıyor ilacı...

kızlar çocukların sorunları nasıl gidiyor...
benimki hafif hafif ergenliğede giriyor artık.. başka sorunlarda çıkmaya başladı.
birde kız arkadaş devreye girdi. kız okulda başarılı bir öğrenci hemde konservatuardan da arkadaşı o yüzden onun gözünede girebilmek için daha bi çaba sarfediyor....kız arkadaş olayı samete çok iyi geldi yani... ama bu kızın da iyi ve başarılı olmasından kaynaklandı

biz hala doğru dürüst doktor tutturamadık ben eskişehire yakın oturuyorum ama eskişehirde çocuk psikiyatristi yok şimdi teyzem izmirden araştırıyor 15 tatilde oraya gidicez inşallah iyi bi doktor buluruz çok endişeleniyorum bazen allah çocuklarımız için herşeyin hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…