• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Psikolog mu bu karışık teşhisi koydu? Bir de 2 ilaç mı yazdı? Psikologların ilaç yazma yetkisi yok zaten. Nasıl oldu bu anlamadım???
Bence çocuğunuzu iyi bir çocuk psikiyatristine götürün.

geçmiş olsun gülen yüz..inşallah tedeviler sonuç verir ... erken yaşta dikkatinizi çekiptedaviye başlamanız iyi olmuş...

arkadaşlar bana yardım edin lütfen bir konuda...

arkadaşımın 21 aylık kızı var... daha yürümüyor konuşmuyor...

birçok testten sonra algısında bir sorun çıktı ama tamda teşhis konmadı açıkçası...

alabiliyor ama veremiyor geri dendi... o yüzden bu kadar sinir vs dendi...

şimdi 3 gün oyun gurubuna ayda bir çocuk psikologuna ve 2 günde özel eğitim için bir yere gidiyor tam ismini bilmiyorum özel oyunlar vs şeyler varmış...

yürümeye tek elinden tutunca başladı... ama çok sinirli sürekli ağlayan birçocuk... arkadaşım bitik durumda çok profosöre vs gitti ama bir sonuç alamadı. şimdi gittiği yerde öyle pahalıki acaba kızı kandiriyorlarmı düşünmüyor değiliz.

amerikadan özel aletler gelmiş onlarla eğitiyorlarmış çocuğu şuan geriymiş okul zamanında diğer çocuklara yetiştireceklermiş...

sizde yürümeme konuşmama varmı

arkadaşlar bana yardım edin lütfen bir konuda...

arkadaşımın 21 aylık kızı var... daha yürümüyor konuşmuyor...

birçok testten sonra algısında bir sorun çıktı ama tamda teşhis konmadı açıkçası...

alabiliyor ama veremiyor geri dendi... o yüzden bu kadar sinir vs dendi...

şimdi 3 gün oyun gurubuna ayda bir çocuk psikologuna ve 2 günde özel eğitim için bir yere gidiyor tam ismini bilmiyorum özel oyunlar vs şeyler varmış...

yürümeye tek elinden tutunca başladı... ama çok sinirli sürekli ağlayan birçocuk... arkadaşım bitik durumda çok profosöre vs gitti ama bir sonuç alamadı. şimdi gittiği yerde öyle pahalıki acaba kızı kandiriyorlarmı düşünmüyor değiliz.

amerikadan özel aletler gelmiş onlarla eğitiyorlarmış çocuğu şuan geriymiş okul zamanında diğer çocuklara yetiştireceklermiş...

sizde yürümeme konuşmama varmı

merhaba öncelikle geçmiş olsun çocuğun siniri konuşmaması yüzünden hırçınlık yapıyor her dediği olsun istiyordur birde ben işlim gereği özel eğitim merkezlerinde bulunuyorum çocuk oyun grubuna da gidiyormuş bu çok güzel gelilşimi için özel eğitimdede yürümesi ve konuşması için gerekli tedavileri sunarlar yaşı daha küçük olduğu için tam tanı zaten konulamaz konulsa bile tam anlamı ile değil zekada problem yoksa zamaanla yaşıtlarına erişecektir bu konunun dikkat eksikliği ve hiperaktiflik ile ilgisi yoktur dikkat eksikliği olan çocuklar zamanında konuşur ve yürürler çok geçmiş olsun

benim oğlumda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olmasına rağmen bizdekonuşma bozukluğu yada geriliği nede yürümede bir gecikme olmamıştı.... herşeyi tam vaktinde yaşamıştık..
sizdeki sorun tamamen farklı ...
o yüzden de zaten tedavisi de farklı
Allah arkadaşınızın yardımcısı olsun... kolaylıklar ve sabır versin...
gelişmelerden de haber edersen seviniriz... bizlerden selam söylersiniz... geçmiş olsun dersiniz....

pardon yaa ben yanlış yazmışım psikiyatri tabiikide ilaçları 15 gün kullanıp çocuk psikiyatrisine yönlendirdi bizi test yapıp nasıl davranmamız gerektiği bakalım ilaçları 1haftadır kullanıyoruz daha bir ılımlı ve sakin inşallah ilaçlar iyi gelir

buraya tedavilerimizi sonuçlarımızı ve de daha neler yapabileceklerimiz konusu olduğu zaman geliyoruz ...
biryerde bir yazı okuduğumuzda yada herhangi bir gelişme olduğunda geliyoruz...

derdimizi anlatıyoruz çocuklarımızlailgili olanları...
seni dinleyelim bacım...
senin de oğlunda yada kızında veyakomşunda akrabanda varmı bu sorunu yaşayan
paylaş...yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa seve seve yaparız...

gülbeşeker siz yazın da ilaç kullanacak mısınız??
peki haftasonları kullanıyor musun?
bazı doktorlar yazın ve haftasonları ilaç vermiyor da onun için sordum.

bizde haftaya kontrole gdicez sabah ve öğlen yarımşar rantilin kullanıyoruz bizim başka sorunlarımız da vardı onlar içinde lustral vermişti pek bi değişiklik olmadı haftaya test yapılacak bakalım ne diyecek

bizim doktorumuzda yazın ve kullandırmayacaktı..
ama benim oğlum yazın fotoğrafçıda çalışıyor çok dikkatsizce yollara atlıyor kendini tehlikeye atıyor dedim. o yüzden biz yazında devam edeceğiz
hafta sonlarına da gelince geçen ay öyle uyguladım hatta 23 nisan da vardı yao zamanlarda içirmedim etki azalınca mıdır nedir hemen okuldan şikayetler gelmeye başladı ben de şimdi tatil matil dinlemeden hergün veriyorum.
doktoru da öyle dedi zaten....

bizde haftaya kontrole gdicez sabah ve öğlen yarımşar rantilin kullanıyoruz bizim başka sorunlarımız da vardı onlar içinde lustral vermişti pek bi değişiklik olmadı haftaya test yapılacak bakalım ne diyecek

öyle hemen bir haftada veya bir ayda karşılık beklemeyin ben 4 ay kullandıktan sonra ancak tam karşılık alabildim....
kolay gelsin Allah yardımcınız olsun
peşini bırakmayın

cevabın için teşekkür ederim gülbeşker.
doktor izinde olduğu için bizim tedavi yarım kaldı.

bu arada aynı etkiye sahip kırmızı reçeteli olmayan ilaçlar varmış.eczacı arkadaşımla konuştum ve ayrıca araştırdım.
hani bizimkile polis olmak istiyor ya o nedenle yazayım dedim.

( belki ilerde başka mesleklerde de bu sorun karşılarına çıkar )

ben doktora gittiğimde söyleyeceğim mümkünse kırmızı reçeteli ilaç vermesin.

sen bir sor ona göre bizde istekde bulunuruz...
bakalım aynı etkiyi nasıl yapıyormuş bi öğren...

günaydın gülbeşeker :) nasılsınız?

tamam sorarım,ama malesef doktorumuz haziranın 15 ine kadar izinli.bilgi aldıktan sonra buraya yazarım.

çocukken çıkmıştı ben de hiperaktivite
şimdi gene tetikledi yetişkin hiperaktivitesi varmısss
ohhh sora da ver elini şizooo
tırlattılar beni dıordumm kımse ınanmıordu :S

....................................................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
çocuklarınızdan tecrübeniz vardır. doktor bana concerta diye bi ilaç yazdı. etkili oluyor mu cidden. gercekten bu hastalık hayatımın içine etti. başarılıyım ama sonuç yok hayatımda..
sürekli okul değiştiriyorum. 2 üniversite bıraktım. 3.yü kazandım. ve artık bunu bitirmek istiyorum lütfen tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :(
artık normal sorumluluk sahibi biri olmak istiyorum çünkü

Back