• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
ve topiği okudum..
çocuklarınızda görülen durum aynı şekilde benim de çocuklugumda yaşadığım şeyler..
şimdiden bu kadar bilinçle tedavi için direttiğiniz için çocugunuzun ileride benim şuan yaşadıklarımı, yaşamasına engel olacaksınız..
benim de çocukken aynı şekilde yerinde duramama, sürekli yaramazlık peşinde, biraz uyumsuz, anlık farklı davranışlara sahip ve dikkati çok dağınık bir çocuklugum oldu ve aynı şekilde hiperaktivite teşhisi kondu. ilaç tedavisine başladım bıraktım ama yoğun dikkat dağınıklıgım olmasına, hiç bir zaman ders çalışamama huyum olmasına ragmen anlama , kavrama ve çözümleme yetenegım çok güçlü oldugu için başarılı bir öğrenciydim. ailem o nedenle tedaviyi bırakmamın üstünde durmadı.
ve bedelini hala ödüyorum.
hayatımın içine edecek derecede sorumsuzum ve bundan artık kurtulmak istiyorum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ve topiği okudum..
çocuklarınızda görülen durum aynı şekilde benim de çocuklugumda yaşadığım şeyler..
şimdiden bu kadar bilinçle tedavi için direttiğiniz için çocugunuzun ileride benim şuan yaşadıklarımı, yaşamasına engel olacaksınız..
benim de çocukken aynı şekilde yerinde duramama, sürekli yaramazlık peşinde, biraz uyumsuz, anlık farklı davranışlara sahip ve dikkati çok dağınık bir çocuklugum oldu ve aynı şekilde hiperaktivite teşhisi kondu. ilaç tedavisine başladım bıraktım ama yoğun dikkat dağınıklıgım olmasına, hiç bir zaman ders çalışamama huyum olmasına ragmen anlama , kavrama ve çözümleme yetenegım çok güçlü oldugu için başarılı bir öğrenciydim. ailem o nedenle tedaviyi bırakmamın üstünde durmadı.
ve bedelini hala ödüyorum.
hayatımın içine edecek derecede sorumsuzum ve bundan artık kurtulmak istiyorum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

şu anda onlarla başedebiliyoruz... ileride sizin yaşadığınız sorunları yaşamasınlar kuracakları ailede eşleri ve çocukları da bu sıkınyı yaşamasınlar diye uğraşıyoruz... sizede geçmiş olsun diliyorum... inşallah bu defa tedavinizi yarım bırakmazsınız ve olumlu sonuçlar alırsınız...sevgiyle ve muhabbetle kalın

çocuklarınızdan tecrübeniz vardır. doktor bana concerta diye bi ilaç yazdı. etkili oluyor mu cidden. gercekten bu hastalık hayatımın içine etti. başarılıyım ama sonuç yok hayatımda..
sürekli okul değiştiriyorum. 2 üniversite bıraktım. 3.yü kazandım. ve artık bunu bitirmek istiyorum lütfen tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :(
artık normal sorumluluk sahibi biri olmak istiyorum çünkü

benim oğlum 12 yaşını bitirmek üzere
hemen hemen bir yıldır bu ilacı 36 mg olarak kullanıyor...
topicdeki arkadaşlar da bilirler tüm gelişmeleri ben burada paylaşıyorum
çok ilerleme var...dersleri 10-15 gibi iken şimdilerde 60-70 alıyor...öğretmenleri çok memnunlar..hayatım şimdi daha kolay ve eğlenceli oldu... onun için duyduğum endişeler bitti artık...avatarımdaki mavi t-shirtli karaoğlan....

gülbeşeker.hikayeni okudum.o kadar güzel ve içten paylaşmışınki.
Öncelikle dünyalar tatlısı yavrunu öpüyorum.
Rabbim sağlık ve huzur versin..
benimde 2 oğlum var.onlar biraz büyük.abi oldular artık.biri 20 ve diğeride 17 yaşında.
benezeri sıkıntı benim ufak oğlumda'da oldu,dikkat dağınıklığı,derslere konsantre olamama.
aslında yapı olarak çok uysal ve sakin bir çocuk.. hiper aktifelik yok yani,
yaklaşık 1, yıldır.sıkıntıları artınca.bizde dr götürdük,pskyatır.teşhisi koydu ve ilaç yazdı.bir kaç ay kullandı.şimdi kendisini iyi hissediyor.. biz oğlum için okul bile değiştirdik. bu geçtiğimiz sömestirde.. aslında eşimde bende hatta en önemlisi yavrumda çok zor günler geçirdik..
şimdi daha iyi gibi..
notları iyi.. derse daha iyi konsantre oluyor ve daha iyi dinliyor..
Rabbim hepimizin yavrularını korusun..

herkese merhaba öncelikle rabbim çocuklarımızı korusun benimde 12 yaşında oğlum var 6 ıncı sınıfa gidiyor bizde dün hastaneye gittik (DEHB)dendi bizede (CONCERTA 18 MG) ve (Rixper1 mg)verdi ama korkuyorum çünkü hastanedeki arkadaşlar çocuğun ruh gibi robot gibi olur dediler bende sadece derslerine odaklansın diye gittim cesaret edipte veremedim bu gün sizden bana yardımcı olmanızı bekliyorum daha sonra oğlumun sorunlarını anlatırım

benim oğlum 12 yaşını bitirmek üzere
hemen hemen bir yıldır bu ilacı 36 mg olarak kullanıyor...
topicdeki arkadaşlar da bilirler tüm gelişmeleri ben burada paylaşıyorum
çok ilerleme var...dersleri 10-15 gibi iken şimdilerde 60-70 alıyor...öğretmenleri çok memnunlar..hayatım şimdi daha kolay ve eğlenceli oldu... onun için duyduğum endişeler bitti artık...avatarımdaki mavi t-shirtli karaoğlan....

canım senden destek bekliyrum sen 1 yıldır kulanan biri olarak tecrübelisin yan etkilerini
söylermisin a.s.

canım senden destek bekliyrum sen 1 yıldır kulanan biri olarak tecrübelisin yan etkilerini
söylermisin a.s.

çok teşekkür ederim canım... elimden geldiği kadarını yapmaya çalışırım
bu ilacın en belirgin ve etkili yan etkisi iştahsızlığa bağlı kilo kaybı...
onun haricinde çok etkili bi yan etkisinibiz görmedik...
çocuk canı ne zaman bişeyler yemek istese hemen yaptım... hiç isteğinin geçmesini beklemedim onu başka şeylerle avutmadım gece yarısı benden su böreği bile istedi onu bile yaptım
canı yaş pasta istedi yaptım...
canı döner istedi kendime yetecek kadarparam olmasa bile ona aldım ben oturdum onu seyrettim...
yemek hususunda hiç üşenmedim tembellik yapmadım
çok fazla evde oturmadım kışın soğunda bile gezmeye götürdüm dışarı çıkınca iştahı açılır diye..
ilacın ruhunu bastırabilir uyuşukluk yapabilir düşüncesi ile evde oturmasına fırsat vermedim
çünkü ben yeşil reçeteli ilaç kullandığım için biliyorum bu tür ilaçların bedende uyku yaptığını...
ne kadar kendinizi bırakırsanız bu alışkanlık yapar ve bu sizin üzerinizde kalır...
bu olmasın diye onun bedeninin uyumasına fırsat vermedim
akşam olunca uyku saatinde uyuttum
o yüzden şimdilik hiiiiç bir sorun yok

kırmızı reçete yeşil reçeteye oran ile daha farklı bir reçetymiş
yani bu reçeteler normal turuncu mor yeşil ve kırmızı diye sıralanıyormuş...yasaklı olan bir çok ilaç bu kırmızı reçeteli ilaç listesinde....

canım sen hangi saatlerde burdasın
ben sabahları oturabiliyorum sabahları
görüşelimmi destek almaya ihtiyacım

ben hafta içi sabah 7 gbi oturuyorum öğlene kadar pc benim
sonra çocuklar okuldan gelince ben veda ediyorum bilgisayara sabah görüşürüz diyorum...

İnternette okudum, bazı doktorlar tarafından DHAB sendromunu için Gingko Biloba ve balık yağı tavsiye ediliyor. Ben sadece günde 1 adet balık yağı kapsülü veriyorum. Çocuğuna gingko biloba veren veya konu ile ilgili bilgisi olanlar varsa burada bizimle paylaşırlarsa sevinirim.

İnternette okudum, bazı doktorlar tarafından DHAB sendromunu için Gingko Biloba ve balık yağı tavsiye ediliyor. Ben sadece günde 1 adet balık yağı kapsülü veriyorum. Çocuğuna gingko biloba veren veya konu ile ilgili bilgisi olanlar varsa burada bizimle paylaşırlarsa sevinirim.

balıkyağını ben de oğluma kullanıyorum ve gerçektende faydalı olduğunu düşünüyorum.

bunun en önemli kanıtı da bir komşum bana danışmıştı.çocuğunun özelliklerini anlattı.bende hemen dehb'ten şüphelendim.

o zmanlar şehrimizde çocuk psikiyatrı yoktu.komşumun şehir dışına çıkcak maddi gücü yoktu.ben de komşuma en azından balıkyağına başla dedim.

1 ay sonra görüştüğümüzde bana dua ediyordu.oğlum bayağı düzeldi diyordu.
doğrusu bu kadar da bir etki beklemiyordum.bende şaşırdım fisfisfis

gingko ile ilgili bir önceki sayfada prof.erdem yeşilada'nın bir makalesini paylaşmıştım onu okudun mu??
oğluma kullanayım derken osman müftüoğlunun makalesine rastladım.onun makalesi kafamı karıştırıdı.onun için şuan ginko kulanmıyorum.

linkini bulunca paylaşırım.

verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ediyorum. Benim oğlum 14 yaşında ve ilacı almayı reddediyor malesef. Doktor ritalin vermişti ama bazı saatleri okul zamanına geldiği için takip edemiyoruz ve de o kullanmıyor. O kadar uyardığımız halde bizi dinlemiyor. ilacın faydasını da böylelikle göremiyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyorum.

arkadaşlar bu söylenen ilaçların yan etkileri var mı? özellikle ritalinin bilinen bir yan etkisi var mı? Bazı ilaçlar çocuklarda büyüme geriliği yapıyormuş da...

OKULLAR AÇILIYOR YA artık buralarda buluşuruz...
ben daha ok face deyim beklerim efendim...havva özen çetin olarak

Back