Hint Filmi Severler

Eki Görüntüle 541233

Genç bir İngiliz kadın (Sue), büyükbabasının yirmili yıllarda Hindistan'ın özgürlüğü hakkında yazdığı günlüğü ile ilgili bir belgesel çekmek için Hindistan'a gider.
Hindistan'da, kendisine yardım etmeyi kabul eden Hintli genç kız (Sonia) ile birlikte belgesel filmde oynayacak oyuncuyu üniversitede aramaya başlarlar.
Oyuncular bulunur belgesel çekilmeye başlanır.Zamanenin tutarsızlıklarını yaşayan bu gençler oynadıkları belgeselden etkilenirler.Bu onları uyandıran bir nevi
tokattır.Ve gelişen olaylar zincirinden ülkesini,kendilerini sorgulamaya ve bununla ilgili kendilerine düşen vazifeleri yapmaya başlarlar.Ama bu baş kaldırı doğru içindir,hak içindir.
Ve birilerine farkettirmek için bir bedel ödemek gerekir...
"Filmin adı Rang De Basanti(Onu Sarıya Boya). Sarı hint kültüründe fedakarlık anlamına gelmekteymiş. Bu yüzden filmin bir kısmı sarı renginde çekilmiş."

Sadece eski zamanlarda değil günümüzde de birşeylerin sorgulanması,farkedilmesi için birileri kendi canlarıyla bedel ödemiyorlar mı?
Şuan Suriye'de yaşanan karışıklık aklıma geldi.Umarım bu kıyıma bir son verilir.Halk,millet,toprak,devlet birilerinin çıkarları için satılmaz...

Etkilendiğim filmlerden biri...Ülkemizle ciddi benzerlikler var..zaten Aamir Khan hep sosyal içerikli filmler yapıyor benim gördüğüm...

Eki Görüntüle 560344

Asya yeraltı dünyasını ele geçiren Don, gözünü Avrupa'ya dikmiştir. Yolunda ise mevcut yeraltı dünyası patronları ve çeşitli güvenlik kuruluşları vardır.Don planlarını gerçekleştirmek için hem suikastte uğramamak hemde tutuklanmaktan kaçmak zorunda.Macera kaldığı yerden devam ediyor ve aksiyon Kuala Lumpur'dan Berlin'e kayıyor.

tam bir aksiyon filmi,eşimle birlikte yarısına kadar izledik çok yorgun olduğum için uyumuşum.uyandığımda bunun birincisini de getir lütfen dedi.indirecek site bulamıyorum ama sürekli bulamadın daha diyor :)

Hintçefilm sitesinde ikiside var ....ve daha bi sürü hint filmi...

evde internetimiz yok maalesef,bu yüzden indirip evde izliyorum sevgili eşimle :KK9: :KK16: online olarak izlemek için site güzel bir alternatif,zaten bazısını oradan öğrenip sonra internetten araştırarak indirmiştim. :KK55:

Evet arkadaşlar yeni mi yeni bir hint filmi izlemiş bulunuyorum :) hiç görmediğim oyuncuların olduğu filmin sıcacık,masum halleri o kadar hoşuma gittiki.kesinlikle herkese tavsiye ederim.aşk engel tanımıyor,:) izleyecek olan ya da izleyenler ne demek istediğimi anlarlar :KK16::KK16:

Filmimizin adı:

BARFİ (2012)

$2082197.jpg

Konusu ise : İşitme ve konuşma özürlü Barfi Shuriti Adında genç bir kıza aşık olur.Kız nişanlıdır.Barfi'yi tanıdıktan sonra kafası karışır.Kızın annesinin bundan haberi olur ve kızının engelli birisiyle evlenmesini istemez.Akıllı bir seçim yapıp hem yakışıklı hem de maddi yönden iyi olan nişanlısı ile evlenmesini ister.Kızın bu değişen halleriyle Barfi kızla yollarını ayırır.Sonra karşısında otistik bir Jhilmil ile tanışır.Çok farklı,çocuksu,masum yepyeni bir aşkın kollarındadır Barfi.Yıllar sonra Shruriti ile karşılaşır...Bu aşk üçgeninde neler yaşanır onu da izlemenizi tavsiye ederim :)

ayrıca Barfi'nin müzikleri de çok romantik,Hint müziklerinin dışında ezgilere sahip :KK16:

İşte filmden bir müzik
Main Kya Karoon

[video=youtube;wqQ6BF50AT4]http://www.youtube.com/watch?v=wqQ6BF50AT4[/video]

Son düzenleme:
O filmdeki kısa saçlı otistik hatun 2000 yılı Hindistan dünya güzeli Priyanka Chopra.Don filminde oynayan hatun yani.

Uzun zamandır izlemek istediğim bir Hint filmini bugün izledim sonunda...Hep Aamir Khan filmleri izliyordum değişiklik oldu :KK34:

"BLACK: Hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği; dram yönünün sömürülmeyip sadece ortaya konulduğu, sürükleyici ve izlenesi bir eser. kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı-bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime- başarıyor."

En çok ağladığım filimler listesine girdi... O değil de ne kadar kaliteli oyunculardır onlar öyle... :KK31:

1178566518resizeblackfrfh7.jpg

$fnxng.jpg

Alıntı:Konusu:
Surinder (Shahrukh Khan) eski öğretmeninin kızını gördüğünde kendini ona iyice kaptırır. Aşık olduğu kız Taani (Anuska Sharma) daha genç, hayat dolu ve aynı zamandada nişanlıdır. Taaninin Babası ölüm döşeğinde Surinderden kızı Taaniyi himayesi altına almasını ve evlenmesini ister, çünkü Taaninin Nişanlısı ve beraberindekiler yolda kaza geçirip vefat ederler. Cok utangaç aynı zamandada bekar olan Surinder, Taani ile evlenir, fakat Taani Babasının ve Nişanlısının vefatından dolayı eski mutluluğunu ve herşeye olan inancını kaybeder. Surinder hiçbir şekilde Taaninin eski mutluluğunu geri getiremez. Araları bir karı-koca gibi değil, aksine iki yabancı gibidir. Fakat Surinder, yani kocası onu deli gibi sevmektedir. Surinder, Taani yeni açılmış olan dans kursuna yazıldığı zaman, kendisine yeni bir imaj ve kimlik vermeye karar verir. Birdenbire "Raj" a dönüşmeye başlar.

keyifli bir filmdi.aşkı bildiğini sanıp,gerçek aşkın ne olduğunu hiç beklemediği anda öğrenen bir kadın ve aşkını anlatmaya çalışan bir aşık...aradaki aşkı izlemek çok romantik ve güzeldi :):KK16: müzikleri de harika :)

Son düzenleme:
Bu arada Aamir Khan'ın yeni filmi çıkmış.Adı Talaash henüz izlemedim ama merak etmiyor da değilim.Haftasonu Salman Khan'ın yeni bir filmini indirdim.Türkçe altyazı ararken bir Hint filmi sitesine rastladım.İçeriği de güzeldi.Hem üye olup altyazıyı indireyim hem de bu siteden de takip ederim diye düşündüm.Üye oldum onay beklerken mailime üyeliğiniz prensiplerimize aykırı olduğu için silinmiştir diye mail göndermişler.Onay beklerken ben ne zaman üye oldum da üyeliğim silindi :KK14: tüm sitelere yazdığım bilgilerimi yazmış olduğum halde bunlar neden böyle yaptılar anlamadım.Onay olmayı beklemeden birkaç kere onaylanmış mı diye siteye girdiğimden mi oldu anlamadım.Yöneticiye mail attım ama geri dönmedi.Çok üzüldüm bu duruma.Bunu da belirttim :KK43:

Kahaani 2012
Eki Görüntüle 476806

Filmin Konusu:Kalküta metrosuna kimyasal bir saldırı olmuş ve bunun peşinden Londra'da yaşayan Vidya Bagchi, kayıp olan eşini bulmak için Kalküta'ya gelmiştir. Eşi Arnab Bagchi, iki haftalık bir görev için Londra'dan Kalküta'ya gelmiştir ve Vidya bir haftadır eşinden haber alamamaktadır. İstihbarat için çalışan Arnab, bir yazılım mühendisidir. Vidya, Arnab'ı ararken, Arnab'la ilgili tüm tanıklar onun hakkında bilgi vermekten çekinmektedir. Hamile Vidya'nın Kalküta sokaklarında ki arayışı onu farklı olaylara sürükleyecektir.(Buradaki kadının aklına da hayran oldm :))

sabah arkadaşım gelmiş çok güzel bir film izledim diyor.kalem kağıt arıyor yazılışını yazmak için.sonra google amcaya yazdı bak bu işte diye.ben bunu izledim dedim :KK9: ay senden de bir şey kaçmıyor diyor.:KK9: filmdeki kadının hamile rolünü çok beğenmiş.ne kadar gerçekçiydi diyor.evet atraksiyonlu güzel bir filmi.tekrar hatırlatayım dedim :KK34:

kızlar verildimi bilmiyorum ama Rab Ne Bana Di Jodi [2008](sende rabbimi gördüm) Shahrukh Khan oynuyor filmede bayıldım adamada izlemenizi tavsiye ederim çok güzel bi aşk filmi:KK16:

$rab_ne_bana_di_jodi.jpg

Yönetmen: Aditya Chopra
Yapım Yılı: 2008
Süre: 2 saat 44 dk
Dil: Hintçe
Tür: Komedi, Dram, Müzikal, Romantik

Oyuncular:
Shahrukh Khan , Anushka Sharma , Priyanka Chopra , Kajol

Konu
Penjap Power elektrik şirketinde çalıan sıradan memur Surinder Sahni(Shahrukh Khan)tesadüfler sonucu genç ve güzel Taani(Anuskhka Sharma) ile evlenir..kendisinden yaşlı ,durgun kocayı sevemeyen ama saygı duyan genç gelin ve çekingen damat aynı evde iki yabancının hayatını yaşarlar..
Ta ki yaşadıkları ufak şehre bir dans yarışması seçmeleri gelene kadar..
dansa,yaşama çok bağlı genç kadın kocasının desteğiyle seçmelere katılır..burada onu bekleyen partner saçından kılığına komple değişmiş karısına süpriz yapmaya gelen Suridir ama Taani onu tanımaz...
böylece ikili yaşam başlar..sıkıcı,sıradan,sakin ama karısını gerçekten seven Suri mi yoksa onun tam karşıtı neşeli,gürültücü,flörtcü Raj mı kazanacaktır Taani'nin gönlünü....

Rab de bana di Jodi..Hindistan'ın en büyük starı Shahrukh Khan'ın 2008 yılı filmi..karşısında ilk filmi için binlerce aday arasından seçilen Anushka Sharma rol alıyor..

Filmin yönetmeni yine cok ünlü ama az film yapan Aditya Chopra..
cok beğenilen müziklerini ise Salim- Sulaıman ikilisi yapmış...

kızlar verildimi bilmiyorum ama Rab Ne Bana Di Jodi [2008](sende rabbimi gördüm) Shahrukh Khan oynuyor filmede bayıldım adamada izlemenizi tavsiye ederim çok güzel bi aşk filmi:KK16:

Eki Görüntüle 624009

Yönetmen: Aditya Chopra
Yapım Yılı: 2008
Süre: 2 saat 44 dk
Dil: Hintçe
Tür: Komedi, Dram, Müzikal, Romantik

Oyuncular:
Shahrukh Khan , Anushka Sharma , Priyanka Chopra , Kajol

Konu
Penjap Power elektrik şirketinde çalıan sıradan memur Surinder Sahni(Shahrukh Khan)tesadüfler sonucu genç ve güzel Taani(Anuskhka Sharma) ile evlenir..kendisinden yaşlı ,durgun kocayı sevemeyen ama saygı duyan genç gelin ve çekingen damat aynı evde iki yabancının hayatını yaşarlar..
Ta ki yaşadıkları ufak şehre bir dans yarışması seçmeleri gelene kadar..
dansa,yaşama çok bağlı genç kadın kocasının desteğiyle seçmelere katılır..burada onu bekleyen partner saçından kılığına komple değişmiş karısına süpriz yapmaya gelen Suridir ama Taani onu tanımaz...
böylece ikili yaşam başlar..sıkıcı,sıradan,sakin ama karısını gerçekten seven Suri mi yoksa onun tam karşıtı neşeli,gürültücü,flörtcü Raj mı kazanacaktır Taani'nin gönlünü....

Rab de bana di Jodi..Hindistan'ın en büyük starı Shahrukh Khan'ın 2008 yılı filmi..karşısında ilk filmi için binlerce aday arasından seçilen Anushka Sharma rol alıyor..

Filmin yönetmeni yine cok ünlü ama az film yapan Aditya Chopra..
cok beğenilen müziklerini ise Salim- Sulaıman ikilisi yapmış...

evet bir önceki sayfada bunu paylaşmıştım (http://www.kadinlarkulubu.com/sinema-amp-tiyatro/447909-hint-filmi-severler-11.html) ben de çok beğenmiştim.aşklar Hint filmlerinde bir başka güzel yaaa :KK16:

Bu aralar Hint filmlerini izleyesim var. Sadece Fanaa ve 3 idiots'ı izledim.

Black
Slumdog Millionaire
Black
Veer Zaara ise indirdiğim filmler.

Sonra devamı gelecek.
Buradaki önerilerden bakıyorum. :KK31:

Rab Ne Bana Di Jodi 'yi çok merak ettim özellikle. :KK31:

Son düzenleme:
Her Çocuk Özeldir'i izledim çok güzel bir filmdi ağlıyacaktım nerdeyse Aamir Khan'ın diğer filmlerini de mutlaka izlicem:KK16:

Her Çocuk Özeldir'i izledim çok güzel bir filmdi ağlıyacaktım nerdeyse Aamir Khan'ın diğer filmlerini de mutlaka izlicem:KK16:

önceden ben de sadece Aamir Khan filmleri diyordum ama Hint filmlerindeki aktör ve aktristler rollerine o kadar hakimler ki herkesin filmini beğenir oldum :KK9:

Black'i izledim. Güzel film. Göz yaşlarını tutamıyor insan bazı sahnelerde.

Ama ben bunların neden hep İngilizce konuştuğunu anlamıyorum.
Hint dili diye bir şey ortadan aklkmış mı artık? Dillerini İngilizce ile öldürmüşler mi?
Bunlar da mı Amerikan hayranı ya?! :S Can sıkıcı bir durum. :KK14:

Hint dili diye bir şey ortadan aklkmış mı artık? Dillerini İngilizce ile öldürmüşler mi?

Hintlilerin ikinci anadili ingilizce tryamour. herkes en az hintçe kadar ingilizce biliyor.
uzun yıllar ingiliz sömürgesinde kalmışlar, ve malesef hala sömürülüyorlar.
tarihlerini biraz oku istersen.. benim hep içim acır.

Hintlilerin ikinci anadili ingilizce tryamour. herkes en az hintçe kadar ingilizce biliyor.
uzun yıllar ingiliz sömürgesinde kalmışlar, ve malesef hala sömürülüyorlar.
tarihlerini biraz oku istersen.. benim hep içim acır.

Haklısın biraz araştırıp okumam lazım. Hiç fikrim yoktu. Sağol.

Canım normal Hint filimleri ile Black filmini karşılaştırma çünkü Black filmi Amerikan-Hint yapımı bir film o yüzden o kadar fazla İngilizce konuşuluyor, zaten normal Hint filimlerindeki esintileri de tam olarak bulamıyorsun Black filminde... Tabi İngiliz sömürgesinden kaynaklı da bir asimile olunuş var, değişik bir İngilizce-Hintçe karışımı bir dilleri var.... Sadece kendilerine ait filmlerinde bile farkedebiliyorsun bunu... :KK14:

X