merhaba kizlar bugün gönderdigim maillerden böyle bi cvp aldim...yanniz degiliz ...
Raziye Hanım ve ekibinin ülkemizin adı konusundaki duyarlılığını takdir ediyor ve kampanyasına destek veriyorum.Bu arada sizlerle bir anımı da paylaşmak istiyorum.Bir kaç yıl önce Tayvanlı bir heyete tercümanlık yaparken heyettikilerden biri benden şöyle bir soru sormuştu:"Bu ülkenin adı neden Turkey? sözlüğe baktım bunun anlamı "Hindi" imiş burada Hindi çok mu?" diye sormuştu.Ben onlara:"Bu ismin sizin bildiğiniz Hindiyle bir alakası yok.Bu ülkenin ismi Türkiye.Farsça "Türklerin yaşadığı yer" demek.XIX.yüzyılın sonunda İngilizler sorumsuzca ve hatta alay edercesine Türklerin kendilerince "Türkiye" denilen bu ülke ismine "Turkey" halkına da "Turkish" demişlerdir.Siz en iyisi Türkiye deyin" diye cevap vermiştim.O tarihten bu yana ben Uluslararası yazışmalarımda ve mektuplarımda hep "Türkiye" ismini kullanıyorum.Bundan dolayı iletişimde bir aksaklık da görmedim.Her zaman öğrencilerime de böyle yapmasını söylüyorum.Her kes (Devlet kurumları da dağil) bundan böyle bütün yazışmalarında "Turkey" yerine "Türkiye" ismini kullanırsa zannederim dünya ülkeleri de buna dikkat etmek zorunda kalacaktır. Varis ÇAKAN