• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
merhaba kizlar bugün gönderdigim maillerden böyle bi cvp aldim...yanniz degiliz ...

Raziye Hanım ve ekibinin ülkemizin adı konusundaki duyarlılığını takdir ediyor ve kampanyasına destek veriyorum.Bu arada sizlerle bir anımı da paylaşmak istiyorum.Bir kaç yıl önce Tayvanlı bir heyete tercümanlık yaparken heyettikilerden biri benden şöyle bir soru sormuştu:"Bu ülkenin adı neden Turkey? sözlüğe baktım bunun anlamı "Hindi" imiş burada Hindi çok mu?" diye sormuştu.Ben onlara:"Bu ismin sizin bildiğiniz Hindiyle bir alakası yok.Bu ülkenin ismi Türkiye.Farsça "Türklerin yaşadığı yer" demek.XIX.yüzyılın sonunda İngilizler sorumsuzca ve hatta alay edercesine Türklerin kendilerince "Türkiye" denilen bu ülke ismine "Turkey" halkına da "Turkish" demişlerdir.Siz en iyisi Türkiye deyin" diye cevap vermiştim.O tarihten bu yana ben Uluslararası yazışmalarımda ve mektuplarımda hep "Türkiye" ismini kullanıyorum.Bundan dolayı iletişimde bir aksaklık da görmedim.Her zaman öğrencilerime de böyle yapmasını söylüyorum.Her kes (Devlet kurumları da dağil) bundan böyle bütün yazışmalarında "Turkey" yerine "Türkiye" ismini kullanırsa zannederim dünya ülkeleri de buna dikkat etmek zorunda kalacaktır. Varis ÇAKAN

çok mutlu oldum sağol tatlım....rica etsem geln cevabın adresini özele atarmısın.

kızlar ilk gelen cevap çok olumlu o yüzden bu maili listeden çıkaralım diyorum.cevap alındığına göre mail kutusunu doldurmayalım.onun yerine teşekkür mesajı yazabiliriz.ne dersiniz?

merhaba arkadslar..pc formattı oyunda anca gelebıldım..
kusura bakmayın..ama yarına z harfı bıtmıs bılın

Son düzenleme:
arkadaşlar bende varım mealleri göndermeye başladım limitim dolmuş 24 saat sonra devam
ses getirmesi dileğiyle herşey TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Kızlar sistem şumudur? mesela sayfa 11 deki tüm mail adreslerine yazılan metni yollıycaz??? eğer öyleyse ben 11 deki bütün mail adreslerine toplu olarak yolladım ..

Geçmiş sayfaları okudukça kafam öyle karıştıki anlatamam..hepsinide okuyamıorum bebiş var çünkü ve kafam zaten allak bullak kaç gündür..Akim e ne müracatı yapılıyo? ne yazılıyo?yine aynı metinmi? bi toparlsak şu konuyu:((( valla şaştım kaldım...

istediğim açıklama yapıldı kızlar..çok teşekkürler..bende varım..kolay gelsin herkese

kızlar ilk gelen cevap çok olumlu o yüzden bu maili listeden çıkaralım diyorum.cevap alındığına göre mail kutusunu doldurmayalım.onun yerine teşekkür mesajı yazabiliriz.ne dersiniz?

tunaydın canlarımm..
tamam ablam olur oyle yapalım.. raziş_64 varis cakan adresını candy ablama veya buraya yazda onu listeden çıkaralım yerimseniben
nehir 21 canım bunlar hanhi sayfadandı gerı geldı bu sayede onları elemem daha kolay olur.. kaydirigubbakcemile5
Şeniz :lepi: kaydirigubbakcemile4

selamlar kizlar...
tünaydin abbam...
ben N harfinin 89. sayfasindan hemen devam ediyorum... :lepi:
bu arada aramiza yeni katilan arkadaslara hosgeldiniz diyorum ve destekleri icin cok tesekkür ediyorum... a.s.

tunaydın canlarımm..
tamam ablam olur oyle yapalım.. raziş_64 varis cakan adresını candy ablama veya buraya yazda onu listeden çıkaralım yerimseniben
nehir 21 canım bunlar hanhi sayfadandı gerı geldı bu sayede onları elemem daha kolay olur.. kaydirigubbakcemile5
Şeniz :lepi: kaydirigubbakcemile4

canim adresi özelden gönderdim burayada verim isterseniz.varis@gazi.edu.tr

sağol canım hemen bakıp listeden çıkarııyorum ..
Ee ilk olumlu cevap geldi :lepi:
birde arkadaslar mail gitmeyen sayfalar varsa onlarıda iletiniz buraya onlarıda çıkaralım listeden yerimseninem Şeniz

Abbam rapunzel adresi vermiş tatlım.Benim 20sayfalık işim kaldı.Bu arada mail adreslerinin yarısına da maili attım.geri dönen çok oldu ama anca akşam ekleyebilirim.Biz gmail için ayarlama yapmışmıydık?arada virgül olunca toplu olarak gmailden yollanmıyor.yapabilirsem akşam araya noktalı virgül koyarak liste yapmaya çalışırım.ben yollarken araya tek tek noktalı virgül koymak zorunda kaldım.Çok zorladı ama yarısını da yollamayı başardım.
Hepinize kolay gelsinŞeniz

varis@gazi çıkardım listeden a.s.

zel_m@ibu.edu.tr
m_c@ibu.edu.tr
ademoc71@yahoo.com ,
ayy kızlar tek bunları bulamadım kafamçokkarışık basın dondu valla ama dierlerini listeden çıklardım bilginize a.s.
aa candycım o hiç aklıma gelmedi kusura bakma :utangac: şimdi bakıyorum duruma el koyuyorum yerimseniben bende S harfındeyım 40 oldum nihayet :lepi:

evet arkadaşlar ben de bu kampanyaya destek oluyorum ve elimden geleni yapmaya karar verdim. lisedeyken bu mevzuyu bir hocamız anlatmıştı ama o zamanlar bana ütopya gibi gelmişti ama şimdi bu kadar katılımı gördükçe neden olmasın dedim.

N harfi bitti kizlar... hihoyyyt
canim Ev-Hanimi ablam 131-153 sayfalari yapmis ona cok tesekkür ediyorum... Şeniz
sirada O harfi var... :enbuyukkk:

Back