Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba hanımlar,ben merak ediyorum bebişleriniz için biberon, emzik vs. gibi ürünlerin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Her seferinde kaynatıyor musunuz kullanmadan önce? Biz daha sadece anne sütündeyiz ama meyve sularına başlayacağız enfeksiyondan çok çekiniyorum kullanılan rende,kaşık gibi şeyleri nasıl sterilize ediyorsunuz her kullanımda?
Merhaba hanımlar,ben merak ediyorum bebişleriniz için biberon, emzik vs. gibi ürünlerin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Her seferinde kaynatıyor musunuz kullanmadan önce? Biz daha sadece anne sütündeyiz ama meyve sularına başlayacağız enfeksiyondan çok çekiniyorum kullanılan rende,kaşık gibi şeyleri nasıl sterilize ediyorsunuz her kullanımda?
canım benim malesef sütüm hep azdı bu yüzden hem mama hemde anne sütü ile büyüttüm dolayısıyla biberon kullandım...
ben her defasında su kaynatıp üzerine kaynamıs su döktüm biberonların her dafasında gerek yok dendi bana ama bende senin gibi enfeksiyondan cekindigim icin her deffasında dezenfekte ettim.. 2 -3 günde birde biberonları fırcasıyla güzelce yıkayıp tekrar dezenfekte ediyorum.
bende mama +sütümle besliyorum biberonları 3-4 günde bir kaynatıyorum,mama içirdikten sonra hemen biberonu fırçayla temizliyorum emziklerde aynı şekilde, mama kaşıklarınıda bulaşık makinasının üst gözünde yıkıyorum çıktıktan sonra tekrar duruluyorum