Hijyen takintili olup da aslinda pis olan hanimlar..

Merhaba hanimlar, biliyorum belki dert degil diyeceksiniz ama bu benim icin cok ciddi bir dert. Belki burda birileri gorur okur da rahatsiz olanlar var diyip azcik icinde bi huzursuzluk olur.
Birkac gundur tatildeyiz guney egede. Tekne ile de acilip koylara gittigimiz oluyor. Derdim ise su, simdiye kadar gittigimiz tum koylarda bebek bezi veya kirli ped gordum. Cikartilip ve bebegin alti degistirilip oraya atilmis. Ya da halk plaji olmasina da gerek yok girisi ucretli plajlarda da tuvaletler girilmeyecek seviyede. Tamam tesisin temizlemesi gerekiyor ama hergun yuzlerce kisinin kullandigi yerlere de yetisemiyorlardir herhalde. Biz temiz kullansak bu kadar da is cikmaz herhalde diyorum. Ha turistler de var tabii ama bu sabah ben kapisinda beklerken Turk bir hanim cisi gelen ogluna degisim kabinin icindeyken buraya yapiver nolcak dedi. Ben de kapidayim bekliyorum. Esime bol bol soylendim insallah ustune alinmistir. Insanlarla cok polemige girmeyi de sevmiyorum ahh keske azcik yirtik olsam.
Okulda da boyle. Kadinlar tuvaleti parfum kokusundan ruj kokusundan yikiliyor. Herkes makyaj yapiyor ama tuvaletlerin hali icler acisi. Bir firca yapmiyor kimse kendi pisliginin arkasindan. Birkac tanesjni uyardim artik allahtan hocayim diye car car edemediler. Ama koca koca kadinlara bisey diyemiyorum.
Bu ikiyuzluluk canimi sikiyor cok. Kendi evinde hijyen takintisi olan ya da aaa evde kopek kedi beslenmez pis diyen insanlarin, umuma acik yerlerdeki bu pervasiz tutumu benim icime fena dert oldu. Guzel ulkemin en guzel koylarinda kanli pedler kakali bezler yuzuyor.
Ben sahile kopegimle insem bu hayvan pis bu denize girmesin diye ortaligi yaygaraya verecek insanlar soyunma kabinjn icine cocuk isetiyor. Denizi gectim zaten. Cocuklarimiz bizi ornek alicak. Ikiyuzlu anne babalarin cocuklari da oyle olur herhalde. Bu tatilden kimseyle kavga etmeden donebilir miyim sizce?
Hanhi biriylw kavga etcen gormemezlikten gelmeye calis yapcak bisi yok :/

Ben yerlere cop atmam esim de atmaz(di)
Oturdugumuz apartmanlarin onu ozel mulk sayildigindan belediye temizlemiyor 16 daire var ve esim 3 yil boyunca gitti kendi temizledi. Koca koca cop posetlerini doldurdu.
Artik o da bikti. Temizlemedigi gibi inadina elindeki copleri o da atiyor yerlere.
Artik o kadar sinirlenmiyor isin kotusu ben de atmaya basladim!
Degistiremedigine ayak uydurursun bazen :KK14:

Cok haklisiniz.umumi tuvaletlerin bir cogu igrenc.hele tatil bolgesindekiler daha berbat.kediye kopege laf edenler ayri biir dert.bizim burda sokaklarin halini gorsen cop bidonu yok.herkes belli saatte! indiriyor copunu kapisinin onune sonra gece gorevliler aliyor.5.kattan sapppp doye atan mi dersin copu etrafa sacan mi dersin ne ararsan var bazen kedilere yemek indiriyorum baslarindada vekliyorum yesinlerde atayim arta kalani diye.birgun kadinin biri bir bagirdi yanindan gecerken kizim verme sunlara yemek pislik oluyor diye.neye ugradigimi sasirdim.dedim teyze gormuyorsun herhalde ortaligin halini.bu mu gozune batti.bekliyorum yesin hayvan aticam kagidi.allahtan oglu anne sacmalama gel defi gittiler.yoksa laf dalasi cikardi kesin
Zaten hayvana gelince pislik muamelesi yapip asil biz insanlar kadar pislik ureten var mi? Hayvancagizlar ne etsin ac mi kaldinlar. Belediye bizim burda saat 8 den once cop cikarana ceza kesiyo. 10 dada hemen topluyo. Hayvanlar ne etsin.

Çöplerini camdan çat diye yere atan çayın dibini mutfak balkonundan serpen dediğiniz gbi kakali çocuk bezlerini binanın içine öylece bırakıp kapicinin almasını bekleyen insanlarla iç iceyiz malesef eğitim küçük yasta ailede başlar kavga ederseniz sadece sizin başınız agrir

Tuvaletlerin çoğunda lütfen sifonu cekiniz yazar ya o bile bir utanç.. okulda öğretmenler tuvaletinde bile yazıyor.. mecbur kaldı temizleyen abla demek.. yazık..

Türkiye'ye her gelişimde dışarıdaysam umumi tuvalet stresi yaşıyorum. Bir çok yer leş gibi. Abd'deyim, burada az rastlanır pis, kokan tuvalete. İstersen dağın başındaki umumi wc'ye git, yine temizdir. Bir arkadaşın da dediği gibi, pis bir millet olduğumuzu ben de düşünüyorum. Medeni bir ülkeyle ülkemizi kıyaslama imkanı olan herkes anlar bunu. Kusura bakmayın.

Yayladaki derenin dışında suya girmem
Oda sadece ayak fobim var
Valla ben hastanede idrar veriyorum her ay o tuvalet ağlıyor resmen
Ama yurtdışında mc donalfsın tuvaletine gir birde pırıl pırıl bizim insanlar pis

Alafranga tuvaletin uzerine tuneyen insanlarimiz var, tuvaletten ciktiktan sonra her on kisiden 7 si elini yikamiyor, o eliyle tuvaletin kapisini aciyor (kaynak avm sinema tuvaletleri)..lacoste kotu mabadlarina cekip ayda bir yikanip les gibi ter kokuyor millet.. pis bir milletiz, batiya tuvaleti ogrettik diye seviniriz ama onu asla ihmal etmeyiz.. simdi de onlar bize ders veriyor..

Dağ başında tuvalete gittik

Piknik alanı imiş

Kadınlar tuvaletine giremedik kapıdan

Oğlumu götürmüştüm erkekler tuvaletine git dedim

Orası daha pistir dedi değildir dedim

Gittik kadınlar tuvaletine göre pırılpırıldı

7 yaşındaki oğlum bu kadınların orkidleri var ya hep ondan bu kadar pis oluyor tuvaletleri, çöpe değil ortaya atıyorlar dedi

Evet oğlum diyebildim sadece

Bir gün ofiste arkadaşlar ile konuşuyorduk evindeki pis olsa da olur kendi tuvaletin kendi pisliğin ama umumi yerde herkesinki oluyor dedim

Hepsi evimi temiz tutarım ama buradan bana ne dedi bu insanlar tiltli meslek sahibi insanlar ve o ofiste en az 1o saatleri geçiyor

Ben de bebegini bezsiz havuza, denize sokanlar yuzunden tatilden bezdim.
Bugun bulundugumuz koyda ciplak denize sokulmus bir bebek suyun icine kaka yapti mesela, ve annesinde en ufak utanma/cekinme yok, kahkahayla guluyor, biz enayiydik gunde 1 paket mayo bez kullaniyorduk.
Kendi milletimin insanlarindan utaniyorum.

Ohh
Dışarda asla tuvalet kullanmam ama bir gün bi restoranın lavabosuna gittim baya da elit bir yerdeydi neyse içerisi doluydu bir kadın çıktı tuvaletten ama eller saçlarda, kırmızı ojeler parmakta saçlar permalı, tam takır ama hiç elini dahi yıkamadan çıktı gitti ve ben lavaboya girdiğim zaman kusacaktım, o bütün bağırsağını boşaltmış da bir su bile çekmemiş, hayır kendini nasıl temizledi acaba ki elini bile yıkamadı Ve gidip yemeğe oturacak o kadın afiyetle yiyecek.
Sonra da bir sürü salgın hastalık, insanlar çok pis ya gerçekten çok pis midem bulanıyor.
Anadan babadan temizlik terbiyesi almaları lazım. Kendi pis kokularını da parfümle kapatıyorlar bir de ıyyyyy.!
Ay iğrenç ya temizliğine dikkat etseler zaten kokmazlar Bir koltuk altı rollon yeter . insan pis olunca parfüm de yetmiyor

Cok haklisiniz.umumi tuvaletlerin bir cogu igrenc.hele tatil bolgesindekiler daha berbat.kediye kopege laf edenler ayri biir dert.bizim burda sokaklarin halini gorsen cop bidonu yok.herkes belli saatte! indiriyor copunu kapisinin onune sonra gece gorevliler aliyor.5.kattan sapppp doye atan mi dersin copu etrafa sacan mi dersin ne ararsan var bazen kedilere yemek indiriyorum baslarindada vekliyorum yesinlerde atayim arta kalani diye.birgun kadinin biri bir bagirdi yanindan gecerken kizim verme sunlara yemek pislik oluyor diye.neye ugradigimi sasirdim.dedim teyze gormuyorsun herhalde ortaligin halini.bu mu gozune batti.bekliyorum yesin hayvan aticam kagidi.allahtan oglu anne sacmalama gel defi gittiler.yoksa laf dalasi cikardi kesin
Kendi pisliklerini sokaktaki çöpleri görmezler hayvanlara koyulan kaplar yemekler pislik olur.

Ben yerlere cop atmam esim de atmaz(di)
Oturdugumuz apartmanlarin onu ozel mulk sayildigindan belediye temizlemiyor 16 daire var ve esim 3 yil boyunca gitti kendi temizledi. Koca koca cop posetlerini doldurdu.
Artik o da bikti. Temizlemedigi gibi inadina elindeki copleri o da atiyor yerlere.
Artik o kadar sinirlenmiyor isin kotusu ben de atmaya basladim!
Degistiremedigine ayak uydurursun bazen :KK14:
Mideniz bulanmıyor mu nasıl balkona çıkıyorsunuz hayret

17-18 yaşımda ünlü bir restoranda çalışırdım. Haliyle tuvalet temizlemiş insanım. Erkekler tuvaleti ile bayanlar tuvaleti arasında dağlar kadar fark olurdu. Detaylara girmeyeceğim.

bir arkadaşım vardı, sabahın köründe kalkıp akşamlara kadar temizlik yaptığını anlata anlata bitiremiyordu. şıkır şıkır giyinir, çok güzel makyaj yapardı. parfümünden boğulacak olurdum. en kötüsü de terle karışık parfüm kokusu sanırım. maalesef bu arkadas benim ev arkadasım oldu bir vesileyle. ne bir gün temizlik yaptığını gördüm, ne de eşyalarını yıkadığını.. haftada 1 duşa girip yine aynı kokuyla duştan çıkmayı başarıyordu..

bu da böyle bir anımdır.

Alafranga tuvaletin uzerine tuneyen insanlarimiz var, tuvaletten ciktiktan sonra her on kisiden 7 si elini yikamiyor, o eliyle tuvaletin kapisini aciyor (kaynak avm sinema tuvaletleri)..lacoste kotu mabadlarina cekip ayda bir yikanip les gibi ter kokuyor millet.. pis bir milletiz, batiya tuvaleti ogrettik diye seviniriz ama onu asla ihmal etmeyiz.. simdi de onlar bize ders veriyor..
Ahahah nick alti-yorum uyumu :KK48:

X