Hijyen takintili olup da aslinda pis olan hanimlar..

Ben hollandada yasiyorum ve burda kolay kolay kimse etrafa cop atamaz. Temizdir. Ama bazi bolgeler haric, bilin bakalim hangi bolgeler. Turkleron oldugu alanlar. Giysi sektorunde calistim senelerce. Hollandalilar yeni katladgin elbiseleri gordugunde " yeni duzenledim bozmuyum ben emegine yazik, ordan bana su beden giysiyi uzatirmisin" derken turkler en alttakine kadr desip kenara savurup gidiyor.
Kendimdw turkum ama bu aliskanlgindan utaniyorim turklerin. Kuzenim evinde temizken, ben disarda bisey atmam hic sevmem derken kac kere yere biseyler savurdu. Gittim ben geri yerden aldim ufaktan uyarip. Cop kutusu bulamadgim icin copu cantamda eve getirdgimi bilirim. Hic hos degil bu yapilanlar.
Ama su bi gercekki pis bi alani pis etmek daha cok rastlaniyor. Temiz bi alana cop atmak daha az gorunuyor yapilan arastirmalara gore. Temizlik gorevlilerindede is var.
Insallah temizlik gorevlileri cogaltilir lazim yerlerde.
Ve aslinda en buyuk etkenlerden biride, uyarmak. Hollandalilar en acik sozlu insanidir dunyanin. " o copu atman cok yanlis, polis cagiricam" derler kolayca.

Klozete çamurlu ayaklarıyla basıp üstten üstten işeyenleride unutmayalım çünkü onlar çok temiz totolarını klozete koyamazlar ve heryere işerler :işsiz:
iş yerinde tam olarak bu sorunla ugrasıyorum, bari basıyorsun sonra sil bastıgın yeri.
bizim totomuz onlarınkinden daha az kıymetli olduğu için tabi:63:

Ah canım ne güzel bir konuya değindin . İnan bu sene bulunduğum şehirde 1 kere kadınlar plajına gittim . Gitmez olaydım . Tuvaletler senin bahsettiğin gibi rezil halde zaten . Bütün vücudum denizden mikrop kaptı, her tarafım kabarcık oldu. 2 hafta kaşın kaşın dur . Bu sene de deniz mevsimi benim için bitti. İnsan bu kadar pis olabilir mi ? Tuvalet olmasına rağmen çocuğu denizde işeten bayan mı ararsın , Güzelim denizi pisleten insanlar mı ? insanımız maalesef pis pis.

Tuvalet-temizlik eğitimi verilmeli diyeceğim de 50 yaşındaki kadına nasıl vereceksin ki, eski iş yerimde şükür ki tek bayan bendim klozeti tek ben kullanıyordum, ben temizliyordum. Saha ziyareti yapan yöneti 45 yaşındaki bir hanım gelince klozeti pis bırakıp gidiyordu gel de uyar, anlat:) O gelince tuvaletin kapısını kilitleyip bozuk olduğunu söylüyordum artık ben de:KK53: gerçi şimdi 10 bayanla 1 klozet kullanmaya çalıştım baktım paso enfeksiyon kapıyorum pis bıraktıkları için şirketteki 2 erkeğin alaturka tuvaletini kullanmaya başladım:KK51:
3 yaşındaki çocuğuma da bunu aşılamaya çalışıyorum sokağa çekirdek kabuğu atması bile yasak atarsa gidip kendi alıp çöpe atıyor. Geçen dışarıdayken bu ne hal, bu ne pislik, yaramazlar nasıl kirletmiş buraları deyip çöpleri kendi toplamaya kalktı:-)

Merhaba hanimlar, biliyorum belki dert degil diyeceksiniz ama bu benim icin cok ciddi bir dert. Belki burda birileri gorur okur da rahatsiz olanlar var diyip azcik icinde bi huzursuzluk olur.
Birkac gundur tatildeyiz guney egede. Tekne ile de acilip koylara gittigimiz oluyor. Derdim ise su, simdiye kadar gittigimiz tum koylarda bebek bezi veya kirli ped gordum. Cikartilip ve bebegin alti degistirilip oraya atilmis. Ya da halk plaji olmasina da gerek yok girisi ucretli plajlarda da tuvaletler girilmeyecek seviyede. Tamam tesisin temizlemesi gerekiyor ama hergun yuzlerce kisinin kullandigi yerlere de yetisemiyorlardir herhalde. Biz temiz kullansak bu kadar da is cikmaz herhalde diyorum. Ha turistler de var tabii ama bu sabah ben kapisinda beklerken Turk bir hanim cisi gelen ogluna degisim kabinin icindeyken buraya yapiver nolcak dedi. Ben de kapidayim bekliyorum. Esime bol bol soylendim insallah ustune alinmistir. Insanlarla cok polemige girmeyi de sevmiyorum ahh keske azcik yirtik olsam.
Okulda da boyle. Kadinlar tuvaleti parfum kokusundan ruj kokusundan yikiliyor. Herkes makyaj yapiyor ama tuvaletlerin hali icler acisi. Bir firca yapmiyor kimse kendi pisliginin arkasindan. Birkac tanesjni uyardim artik allahtan hocayim diye car car edemediler. Ama koca koca kadinlara bisey diyemiyorum.
Bu ikiyuzluluk canimi sikiyor cok. Kendi evinde hijyen takintisi olan ya da aaa evde kopek kedi beslenmez pis diyen insanlarin, umuma acik yerlerdeki bu pervasiz tutumu benim icime fena dert oldu. Guzel ulkemin en guzel koylarinda kanli pedler kakali bezler yuzuyor.
Ben sahile kopegimle insem bu hayvan pis bu denize girmesin diye ortaligi yaygaraya verecek insanlar soyunma kabinjn icine cocuk isetiyor. Denizi gectim zaten. Cocuklarimiz bizi ornek alicak. Ikiyuzlu anne babalarin cocuklari da oyle olur herhalde. Bu tatilden kimseyle kavga etmeden donebilir miyim sizce?

Çok çok çok haklısın
Bu konuda temizlik timsali kadınları öncelikli olarak iğnelemek istiyorum
İş yerimde her katta hem kadınlar hem de erkekler için tuvaletler var, temizlik yapan ablamız erkekler tuvaleti mis gibi ama kadınlarınkiyle başa çıkamıyorum sifon bile çekmiyorlar diyor, abarttığını düşünürdüm bazen, benim kullandığım tuvalet bizim katta iki bayan olduğumuzdan pırıl pırıl, birlikte kullanan arkadaşımda sağolsun hiç bir pisliğini görmedim ama bir gün es kaza üst katta elimi yıkamaya girdim aman Allah'ım kadın haklıymış, cidden geçilmiyor pislikten. Bu insanlarla 15 yıldır çalışıyorum, atmaya gelince mangalda kül kalmıyor maalesef. Orta halli bir şirkette durum buysa ilerisini düşünün yani, geçtiğimiz hafta Marmara Ereğlisine gittim, Büyükçekmece'den Ereğliye kadar kilometrelerce sahil şeridi pislikten geçilmiyor, denize giremedim, içim acıdı pislikten

Çalıştığım bi kurumda wc'ler bildigin leş gibiydi, hizmetli kadincagizlar temizliyordu, azcik sonra açık birakilmis ped veya wc'de pislik görülüyordu.. Bi kere denk geldim bu pisligi yapana ve arkadaslarla birlikte onun da oldugu bi ortamdayken bu wc pisligi konusu açıldı, ortaya ve genel konusarak "bu gercekten kul hakkidir, temizleyen kadinlara yazik bi kere" gibi bi sey soyledim, o kisi de gayet beni destekler bi tavırla kafa salladi :KK53:

Denize aşık olan bi insan olarak o cocuk bezlerini, naylonlari plastikleri, kabuklari artiklari gorunce icim aciyor.. Ulan gorgusuz terbiyesiz, bi çöpe atmak ne kadar zorlar seni.. Copunu atmak icin iki dakika kicini oynatmiyosun, o deniz senin urettigin pisligi yillar da gecse aritip temizleyemiyor iste, yazik gunah degil mi? Doğadaki her sey, dunya, evren sanki sadece bizim icin yaratilmis, uzerinde her hakkimiz var saniyoruz, bi bencillik bi hadsizlik..
Hadi meyve kabuklari vs bi kac gunde eriyip gidiyor toprakta, suda ama doğada binlerce yilda yok olan seylerin atıldığını gorunce deliye dönüyorum ya, duyar kastirmak degil amacim, gercekten insafsizlik, saygisizlik bu..

Havuzlardan, hamamlardan nefret ederim ya, kucukken nasil girmişiz diyorum simdi.. Deniz farkli ama havuzlar:skandal:
Denizlerde aynı pislik suyun üzerinde yüzen çişler suya işeyenler .. insanlar sadece kendi evlerini temiz tutuyor ne yazık ki o da kendileri toplamak zorunda oldukları için ya da evi ne kadar pis denmesin diye. Umumi yerlerde nasılsa bir temizleyen var diye bu kadar pis olmamalı keşke her yeri kendi evimiz gibi görüp ona göre davranabilsek.

Kişisel gözlemim; ben dışarıdan o çok bakımlı, full makyajlı olan kadınların aslında çok pis olduğunu düşünürüm.
Ben de aşırı titizim diyemem evim temizdir çok sık el yıkarım. Umumi tuvaletlerde işim görüp arkamı dönüp çıkamam. Görmek istemediğim görüntüyü kimseye göstermek istemem kul hakkına girer. Ama hani şu evine girince 'ben çok titizim' diye anlatıp misafirken sizi geren kadınlar var ya hah işte onlar öyle umuma açık yerlerde de 'ben çok titizim temas edemem' diye yapıp çıkan tiplerdir. Bu kadar net söylüyorum.

Kendini süslemek yerine biraz temiz olsalar keşke.
Sorsan tuvaletin fırçasına, musluğuna elini sürmüyor.
Sebep tiksiniyor oluşu.
Millet onun pisliğini temizlemek zorunda sanki.
Ben de uyuz oluyorum bu tiplere.

Altıma kaçıracak boyuta gelince mecbur kullanıyorum dışarıdaki wcleri valla bu pislikler yüzünden hep..
Kullansan mikrop kapacaksın dert.
Tutsan sağlığa zararlı.
Ne yapacağımızı şaşırdık.

Kimse kusura bakmasın.
Hayvanlar çoğu insandan daha temiz.

Tuvaleti icat eden biz miyiz gerçekten diye düşünüyorum?

Bebeğim daha çok ufakken bir avmnin bebek bakım odasına girdim. Allahtan sadece emzirmek için girmişim. Ben içeride emzirirken bir kadın biberon ısıtıcısının içinde bebek bezi buldu. Hangi beyinsizse tezgahın altındaki kutuya atmak yerine orayı uygun görmüş. :sinirli:

Buna bende cokca sahit oldum.
Uzun yolculuklar yaptik bu yaz.
Umumi wc kullanmak zorunda kaldik zaman zaman.
Benzin istasyonlarini yada burgerking vs gibi yerlerin wc durmaya calistik.
En azindan tesislerinki kadar vasat degillerdi.
Tesislerdeki girilcek gibi degildi.
Insanlarimiz oraya buraya cöp atmaya bayiliyorlar

Copumu cantamda biriktiririm o an atacak yer yoksa
Dakikalarca elimde tasirim cop tenekesi bulana kadar.
Arabada kendime cop poseti yaparim.
Yemek yedigim salas yerlerde copumude kendim atiyorum genelde cöp tenekeleri yakin olur.

Keske duyarli olsa herkes.

Üniversitenin kızlar tuvaletinde, tuvaletin kapısını açar açmaz yerde b.k gördü bu gözler. 2 karış ötede delik. Hadi deliği gectim tuvalet taşına bile gerek duymamış (o da iğrenç ya neyse). B i su tutmak bu kadar mı zor ya. Sorsan tuvalet pis diye dokunmadım der. Mendili al eline onunla dokun neye dokunacaksan. Kendi evini 24 saat temizleyip komşunun balkonuna cocuk bezi atanlara ne demeli? Herkes sadece kendisine temiz

X