vast durumuna çok üzüldüm.. umarım bebeğini sağ salim kucağına alırsın.. ama ümidini sakın kaybetme derim ben.. bazen tıp bile yanılabiliyor. ama en azından ege üniv. açısından şanslısın. orası yenidoğan konusunda çok iyi. ben ve birçok arkadaşımızın bebekleri küvezde hala... ve neler atlattılar.. dilerim senin kızında çok güçlü olur...
çok teşekkür ederim sizin bebeğinizde ne problem vardı?siz izmirlisiniz sanırım biz durumumuz böyle olduğundan beri yani iki kere gittik daha ege üniv tesine tekrar gidicez ama doktorlar pek açıklayıcı cvb vermiyolar nedense bilginiz varmı orada çocuk beyin cerahı varmı bizim bebeğimiz doğar doğmaz ameliyat olacakmış yapılabilirmi orada acaba cvb yazarsanız çok sevinirim
mrb arkadaşlar ben 7.5 aylık hamleyim ve 10 gün kadar önce bebeğime hidrosefali ve meningosel tanısı kondu yani belindeki omurların birkaştanesi gelişmediği için beyni su topluyor dediler özürlü olabilir belden aşağısı tutmayabilir yada ölür diyolar doğduktan hemen sonra ameliyat olacak çok korkuyorum inşallah hiçbir problem olmaz hep dua ediyorum böyle durumda olanların allah yardıncısı olsun nolur bizededua edin ne yapacağımızı şaşırdık artık ege üni tıp fakültesine gidiyoruz fakat net bişey sölemiyolar anlamıyorum ya nolur dua edin yarın ultrason var kapsamlı inşallah yanılıyolardır Allah tan ümidimi kesmedim inşallah bişey olmicak kızımız sağlıklı sıhhattli olcak ilk bebeğimde bir sene önce doğumda öldü hiçbir sorunu yoktu gene aynı şey olursa yada sakat veya özürlü olursa nasıl yaparız bilmiyorum allah sabrımızı deniyo güzel allahım hepimizin yardımcısı olsun
çok teşekkür ederim yaranızı deşmek istemem ama beynindeki suyu boşalttılarmı başında büyüme falan varmı ben yazıların hepsini okuyamadım bu arada kaç aylık oldu Allah herkesin şifasını versin inşallah en kısa zamanda bebeğiniz iyi olur bizim bebeğimizdede bi problem çıkmaz inşallah nolur bildiğiniz dualar varsa şifa için bizede dua edin arkadaşlar
syuzan rabbim size çok çok sabırlar versin ve kısa zamanda bebeğinize kavuştursun sağ salim... umarım iyidir bebeğiniz...
syuzan canim bebegin nasil oldu ,,, solunumunda düzelme varmi ?? dualarimdasin canim rabbim kolayliklar versin ,,,
Merhaba canım makişneden ayrıldı hudtan oksijen alıyo inşallah devamı da gelir diyorum şöyle 1 ay geçse rahatlayacağım Elmina aniden kötü sürprizler yapabiliyo.Senin bebeğin nasıl oldu artık iyice büyümüştür...
merhaba arkadaşlar 5 yaşında asya ve ada isminde ikiz kızlarım var asya 6 aylıkken hidrosefaliden ameliyat oldu ve şant takıldı bu durumda olan anneler paylaşımlarınızı ve bilgi alışverişlerinizi bekliyorum selamlar
merhaba,
benim de oğlum 26 haftalık doğdu,geçirdiği beyin kanaması sonucu hidrosefali gelişti,ameliyatla şant takıldı. şimdi düzeltilmiş 10 aylık. emekleme,oturma yok hala. gelişimi zekası nasıl etkilenecek kaygılar içindeyiz. sizin kızınız nasıl,yürüme,konuşma vb şeylerde bi farklılık gösterdi mi ikizinden,yaşadıklarınızı yazarsanız sevinirim
Merhaba canım Elminayla aynı gidiyolar sanırım bizimkindede henüz emekleme ve oturma sadece destekli olarak var ama biz fizik tedaviye gidiyoruz va faydasını gördük inşallahta daha iyi olacak.Size fizik tedavi önermedilar mi?
merhaba...yazdıklarınızı okudum ama sormak istediğim bişiler var..sizin bebekler doğduktan sonramı anlaşıldı hidrosefali durumu vs...ben 20 haftalık hamile iken ayrıntılı usg de 19 mm lik hidrosefali oldugu söylendi..doktorlar çok ileri düzeyde olduğunu yaşamla bağdaşmadığını söylediler ve gebeliği sonlandırmamızı önerdiler.bizde çok zor durumda kaldık ve sonlandırmaya karar verdik.25 şubatta gebeliğim sonlandırıldı..
çok karışık haldeyim..ayrıca tek arter tek ven ve yarık damak ve dudak vardı...
sizin bebeklerde hidrosefali derecesi ne kadardı.ne ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz...bir dahaki gebeliğimizde tekrarlamaması için ne gibi önlemler almalıyız..
Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun ve başın sağolsun.Benim bebeğimde hidrosefali beyin kanaması sonucunda gelişti prematüre doğmasından dolayı(25 haftalık doğdu).Senin problemin farklı bildiğim kadarıyla hamile kalmadan önce tedavi görmen gerekiyo çünkü 2 gebeliktede tekrarlayabilir.Bizim şimdilik şantla ilgili bi sorunumuz yok inşallahda gelişmez.Tekrar geçmiş olsun...
çok sağol canım...evet bizim durum farklı..yani anne kanında oluşan bir durum söz konusu...ve doktor kafatası çok incelmiş demişti...durum çok ileri düzeyde dediler...inşallah birdaha tekrarlamaz bir yanım tekrara bebek ile yanıp tutuşuyo diğer yanım korkular içinde.ama yaşadığımız çok yeni o yüzden doktorlarla gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra test sonuçlarına göre daha net bi duygu içine girebiliriz inşallah..
sizin bebekler doğduktan sonra böyle bi durum olduğundan merak ettim.yaşamlarını bebekleri ne kadar etkilediğine dair..inşallah rabbim yardımcınız olur bebekleriniz bir an önce sağlıklarına kavuşurlar...
Berentos Allah yardımcınız olsun.
Ne yaptınız son gelişmeler neler?
Benim de yiğenime şant takılması lazım demiş
doktorlar.Beyin cerrahı araştırıyorum şimdi.
Gelişmeler hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?