- 23 Mayıs 2018
- 1.703
- 3.092
-
- Konu Sahibi gurbetgurbetgurbet
Histereskopi rahim içinde problem olanlara yapılır
Ultrasonda rahimin şekli gözüküyor, rahim filminde de rahmin içi gozukuyor.
Tüpünden rahmine sıvı aktığı için tutmaz.
Bir an önce tüpünü bağlat.
İlk tüp denemem gerçekleşti bile bakalim bu hafta sonu test günüm neler olcak doktorum denemek istedi ya nasip dedim bende bekliyorum
Umarım olumlu sonuçlanır.Tup bebek transferim gerçekleşti bekleme aşamasındayım doktorum ilk denemeyi yaomak istedi çok uzun uzun konuştuk deneyelim dedi tutma ihtimali yüksek görüyorum dedi eğer olmazsa laparoskopi yapılacak tüplerin durumuna bakılacak bağlantısı kesilecek
Umarım olumlu sonuçlanır.
Bana da bağlamadan önce tüp bebek denettirdi doktor. Tutma ihtimali var dedi.
Neyse denedim tutmadı.
Şimdi operasyonumu oldum.
Bakalım ne olacak.
Doktorlarla konuştum hidroselpens li bir hastanın tüp bebek tutma oranı % 10 yada %20 mıymış.
Bağlattiktan sonra her normal kadinda olduğu gibi tutma oranı %60.
Ama neden tutmasın ki herşey Allah'ın elinde.
İnşallah hayırlı olur sonucun.
Sakın tüpünü aldırma.Aynı süreçlerden geçmişiz, ben de bu Perşembe operasyonu olacağım. İkinci denemen ne zaman olacak?
Sakın tüpünü aldırma.
Bağlat.
Aldırırsan amh düşer.
Benim tüpünü alacaklardı. Benim ilk ameliyatımı yapamadılar ölümden döndüm. İyi ki yapmamışlardır alın tüpü demiştim.
Neyse sonra araştırmaya başladım.
Prof Faruk Buyrun ya gittim.
Allah ondan razı olsun. Sakın aldırma amh düşer bağlat dedi.
Sonra işte baglattim. Başka sorunlarda vardı bende, onlarda halledildi Ocak ayında. Bu ay tüp bebek tedavisine başladık tedavi süreci bitti. Yarın kısmetse transfer olacak.
Bende sana dua edeceğim cnm benim.Yok ben de bağlatacağım, doktorum direkt bağlayalım dedi alma mevzusu hiç geçmedi.
Umarım bu sefer sürecin olumlu sonuçlanır, dua edeceğim senin için. Benim daha ameliyat Perşembe olacak bir ay sonra ancak transfer yapılabilecek. Beklemek de çok zor.
Merhaba konunun üzerine bayaa geçmiş bende izmirde cok önemli bir Prof a gittim alınmalı dedi eğer aldırmazsan bu ileride şişer ve sana ağrı verir ya da bağlantı açılıp rağmen yeniden akma riski olabilir yeniden ameliyat olmak zorunda kalabilirsin dedi ayrıca yumurtalık rezervi ile hiçbir alakası yok dedi ben de ne yapacağımı şaşırdım bir kaç doktora daha gittim onlarda alınması ya da bağlanması yumurtalık rezervini etkilemez dediler hatta ameliyat öncesi Yumurtamı toplatsam dedim olaki ameliyatta zarar görürse diye hiç gerek yok dedi kaç tane doktora gittiysem yumurtalıkların kesinlikle bu ameliyatta zararda görmez dediler
Merhaba,
Yumurtalıklar bu operasyonda zarar görmüyor. Ben kapattırmadan önce yumurta toplama yaptırmıştım 16 yumurta çıkmıştı sonra yaptırdım 22 tane çıktı o da extra bir iğne daha verdi doktorum o yüzden arttı ameliyat ile ilgisi yok.
Ben kapattırmıştım ama negatiflerimden sonra başka bir doktora gittim alınsa idi daha iyi olurdu dedi. Doktordan doktora yaklaşım farklı oluyor. Bence birkaç doktora göstermeden işlem yaptırma çünkü bu son gittiğim doktor tek tüpünün alınması yeterli idi diğeri boş yere alınmış dedi. Bunları duyunca sonrasında yıkım oluyor.
Hakkında hayırlısı olsun
Öncelikle cevabın için teşekkürler. Belki de sizin alınmadığı bağlandığı için yumurta rezervi zarar görmemiş olabilir mi? Ben aslında bağlatayım diye düşünüyordum fakat doktorum daha sonra tekrar ameliyat olmak zorunda kalırsın dedi. Çok ağrı yapar bu sana dedi.
Evet kapatılınca rezerv zarar görmüyor ancak doktorum alınması lazım diyor o konuda kararsızımYok kapatılınca herhangi bir sorun olmuyor, benim 1,5 senedir 2 tüpüm de kapalı. O dönem araştırdığımda alınmasının tehlikeli olduğuna dair çok yazı okumuştum ama o konuda deneyimim yok.
Bu konuda ki tecrübem kesinlikle alınmalı.Merhaba konunun üzerine bayaa geçmiş bende izmirde cok önemli bir Prof a gittim alınmalı dedi eğer aldırmazsan bu ileride şişer ve sana ağrı verir ya da bağlantı açılıp rağmen yeniden akma riski olabilir yeniden ameliyat olmak zorunda kalabilirsin dedi ayrıca yumurtalık rezervi ile hiçbir alakası yok dedi ben de ne yapacağımı şaşırdım bir kaç doktora daha gittim onlarda alınması ya da bağlanması yumurtalık rezervini etkilemez dediler hatta ameliyat öncesi Yumurtamı toplatsam dedim olaki ameliyatta zarar görürse diye hiç gerek yok dedi kaç tane doktora gittiysem yumurtalıkların kesinlikle bu ameliyatta zararda görmez dediler
Canım mrb sen bir tüpü bağlatıp diğer sağlam tüple doğal yollarla mı hamile kaldın kaç ay sonra kaldın benimde başıma geldi bu sıvo birikmesi ameliyatla alalım dediler izin vermedim daha başka dr a gitmek istedimCnm slm.oncelikle geçmiş olsun.hidrosalpenks tek taraflı mi tek tarafliysa diğer taraftan normal yolla gebe kalabilirsin.ayrica tüpün bağlantısı kesilsin cnm sakin tüpü aldırma iyi bi dr yapsin ameliyatı.sormak istediklerini sor.ben ameliyat oldum detaylı bilgi verebilirm
yardımcı olrmusunuzRahim filminde belli oluyor cnm.benimki filmden sonra ultrasonla da gördü
merhababenim de sol tüpümde hidroselpenks var,sanırım bu ameliyat şart,önerebileceğiniz bir doktor varmı acaba istanbulda,ne kadara mal oluyor arkadaşlar
yardımcı olur musunzBende sana dua edeceğim cnm benim.
Rabbim tek vakitte şifa kucaklarımıza hayırlı evlat versin insallah.
Sıvı olup olmadığını siz anlar misiniz acaba ? Ben tam 6 doktora gittim 5i aynı şeyi söyledi 1i başka söyledi ve kafamız çok karıştıHanımlar benim de hidrosalpenks rahatsızlığım vardı, tek tüp gibi görünüyordu ameliyatta 2 tüpte de sızma tespit edildi ikisi de kapatıldı. O dönem o kadar üzüldüm, o kadar yıprandım ki anlatamam.
Hepsi geçiyor şu an 27 haftalık hamileyim, sizler de bu güzel duyguları yaşayacaksınız nolur kendinizi yıpratmayın.