yok cnm sansıma doktorumun annesı rahatszlandı doktoru beklıorm. onn yerıne orundugum doktor pek hidroselpenk gıbı durrmuor dedı..tanısal laparoskopiyle bkcaklar snrm ...doktorun gelmesını beklıorm......
merhaba arkadaşlar , konuyu parça parça okuyabildim.bende de aynı durum mevcut çıkolata kıstı ve hıdrosalpensk gorundu MR.da. henüz tedaviye flnda baslamadım ne yapacagımı bılmedıgımden. memorıal bana once laparoskopıyle sıvıyı bosaltırız tuplerden 6 ay kendılıgınden gebelık beklerız dedı. bahcecıye gıttım hıc onlara gerek yok dırek tup bebek yaparız dedı.tabı rahım fılmınden sonra.
bu yollardan gecmıs tecrubelı arkadaslar baska bır tedavısı yok mudur tek care tup bebek mı yanı. zaten iyi bir doktor ve hastane de arıyorum. banada yardımcı olursanız cok sevınırım.
merhaba arkadaşlar , konuyu parça parça okuyabildim.bende de aynı durum mevcut çıkolata kıstı ve hıdrosalpensk gorundu MR.da. henüz tedaviye flnda baslamadım ne yapacagımı bılmedıgımden. memorıal bana once laparoskopıyle sıvıyı bosaltırız tuplerden 6 ay kendılıgınden gebelık beklerız dedı. bahcecıye gıttım hıc onlara gerek yok dırek tup bebek yaparız dedı.tabı rahım fılmınden sonra.
bu yollardan gecmıs tecrubelı arkadaslar baska bır tedavısı yok mudur tek care tup bebek mı yanı. zaten iyi bir doktor ve hastane de arıyorum. banada yardımcı olursanız cok sevınırım.
bende umut tüp bebeğe kistim bende çikolata kisti var ve iki tüptede sıvı birikmesi var benimkini alacaklar
canım öncelikle geçmiş olsun, bende tüplerden müzdaripim hidrosalpensk var bi tüpüm diğerine göre daha ii ama çok sağlıklı değil bir kere laparaskopi oldum sıvılar boşaltıldı 6 ay bekledik ama gebelik olmadı şimdi tüp bebeğe başladık nasipse,
Canım Çok Geçmiş olsun Allah şifa versin : (
teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun. ozaman hiç sıvıyı boşalttırmaya gerek yok bahçecinin dediği gibi direk tüp bebek yaptırmak lazım : ((( Allahım bizlere şifa ver.. birde bebiş : )
bu arada laparoskopiyi nerede oldunuz ya da bu tedaviyi mi genelde önerdiler?
Merhaba arkadaşlar
Klübü tanımam ve üye olmam çocuk sahibi olamamam ile birlikte başladı. Baktım ki hepimiz aynı durumdayız. Bir yandan iş stresi, bir yandan çevre, bir yandan kazandıklarımızı biriktirip tüp bebek merkezlerine harcamamız ve sonuç hüsran ve sonuç psikolojik tramva yaşamamız çabası. Ben de 1 yıl bebek sahibi olamayında önce 3-4 kez aşılama ve sonuç başarısız. Sonra tüp bebek merkezlerinin kapısını çalıp, acemi çaylak gibi ticarethanelerin eline düşmek, hiçbir test yapmadan, üç dört kez tüp bebek yapıp, başarız sonuç almak. Başarısızlıklardan sonra kendi imkanlarımızı zorlayarak ve araştırarak hidrosalpings olduğumun tespiti. Tetkiklerden sonra rahim filmi, rahimde hafif yapışıklık polip ve tüplerde hidrosalpings var denildi. Laparaskopi ile tüpün biri kapatıldı. Diğeri açık halbuki tek tüpte sorun varsa diğer tüpde etkilenme olasılığı yüksekmiş. Tabiki yine kendi araştırmalarımızla öğrendik. Tek Tüp kapatıldıkdan sonra yine üç dört kez tüp bebek sonuç hüsran. 1 yıl sonra diğer tüpünde hidrosalpings olduğu tespit edilerek diğeri de kapatıldı. Yani 1 yıl zaman ve para kaybı anlayacagınız. Tekrar kontroller de her şey normal dr. göre. bu sefer hamilelik önce biokimyasal sonra 7,5 haftalık kalp atışı durması ile sonlandı. Bu arada eş sperm testlerinde bir çok teste sorun görülmemesine rağmen eşimin ileri derecede vasikosel olduğunu (3 4 prf. sonrası kimi yok kimi var diyor kimi ameliyat önermiyor vs. ) yine kendi çabalarımızla öğrendik ve 7 ay önce ameliyatını yaptırdık. Yine tüp bebek denemesinde başarısız olunca, kapatılan tüplerden sızıntı (bebeğin tutunmasını engelleyen) olabileceği varsayımı ile (bana hiçbir faydasının olmadığını ve de tekrar açılma ihtimali (ileri teknolojide bile) düşük olan ve açılsa bile dış gebelik olasılığı yüksek ve kapalı olupta enfeksiyonlu tüplerin bana hiçbir faydasının olmadığını araştırarak kendi kararımla her iki tüpümü de komple aldırdım. 4 gün önce. (ilk başta yapılması gereken buydu bana göre) Bu ameliyatla birlikte rahim ve yumurtalık kontrolu ve sol yumurtalığımdaki 1 adet kiste alındı. Yani anlayacağınız her şey tertemiz. Gelelim şimdi bu kadar tramvadan sonra psikolojik durumuma bununla ilgili de araştırma yapıyorum.
Psikolojik durumumla ilgili bana gelen özel mesaj "Tüp bebek denemelerinde başarısızlığın en önemli sebeplerinden biri psikolojik durum. Konu sizin için bir obsesyona dönüşmüş. Öncelikle bir psikiyatra başvurmalısınız ve psikiyatrik tedavi yapılmalı." Bu gelen mesaj Türkiye 'nin en büyük psikiyatri merkezinden bana gelen özel mesajdır.
Psikolojik durumumu Allahın izniyle düzelttikten sonra tüp bebek deneyeceğiz. Arkadaşlar benim bu yaşadıklarım sizlere örnek olsun. Tüp bebek Merkezlerini iyi seçin. ve de iyice durumunuz araştırmadan hemen tüp bebek denemesine geçmeyin. Tüm sorunlarınızı çözdükden sonra yapın. Bende İnşallah durumu aştıkdan sonra tekrar deneyecegim. Burada başarılı sonucu da yazacağım Allahın izniyle. Hepinizi öpüyorum. Sağlıcakla kalın........
Merhaba,
Ben de memorial,umut tüp bebek ve brüksel tüp bebek ile görüştüm.
Bana memorial tüpleri alırız dedi, umuttüpbebek de bağlar çıkarız dedi.
Brüksel de tüpleri tamir edebilirsek en azından birini bırakırız, ama yaklaşım olarak bağlamaktansa alınması gerekir dedi.
Diğer ikisi sıvıyı boşaltmaktan bahsetmediler, tüplerin deformasyonundan bahsettiler.
Bence yaş, hsg filmi, hormon testleri hepsini birlikte değerlendiriyorlar.
Ben 38 yaşındayım ve fazla vaktim yok, bu ilk denemem olacak ve yeni başladım sürece...
30 yaşında olsam belki tüplerin tamiri ve normal yolla deneme konusuna sıcak bakabilirdim.
Bununla birlikte tüp içindeki sıvı alınsa da ileride tekrarlama riski %15 olarak belirttiler...
Herhangi bir tecrübem olmadığı için bir yer öneremiyorum,
hepimiz için hayırlısı olsun:)
mesafem merhaba.
ben de yaş olarak 37 nin içindeyim 2 ay oldu dış gebelik geçireli. 3 hafta önce doktor mayıs ayı için rahim filmi günü verdi.fakat ben çok düşündüm benim için bu süre yaştan dolayı çok geç olacak, tüp bebek süreci,hamile kalma ve doğurma süreci uzayacak ta uzayacak...
ve dün tekrar doktora gittim dedimki; hiç rahim filmi çekmeden direkt tüp bebeğe mi geçsek dedim (çünkü her iki tüpümdede yapışıklık+hafif hidrosalpenks görünüyor).. normal yolla hamile kalmam bana göre imkansız gibi geliyor.tekrar dış gebelik yaşayacağımı hissediyorum.
o da o zaman rahim filmini şubata alalım, filmin durumuna göre karar veririz dedi. en azından zamanı öne çekmiş oldum.
doktorum bana da laparoskopiyle tüpleri almadan sadece bağlarız dedi.
hayırlısı olsun tekrar:) kolay değil karar vermek ama en kısa zamanda herşey geçiverir
ve olumlu sonuçlanır inşallah...
haberlerinizi beklerim laparoskopi sonrası ve tüp bebek tedavisi...
sevgiler...
moony merhaba,
ben sürece çok yeni başlıyorum ama yazdıkların bana yol gösterdi. Benim de her iki tüpümde hidrosalpenks var,
ve doktorların yaklaşımları farklı, yaşım 38 ve tüpler baya şişmiş görünüyor. bağlamak çok akılcı değil. ileriye dönük apse riski de varmış. Bir prof da açabilirsem açarım, bırakırım tüpü dedi ama pek gerçekçi gelmedi bu durum da...
Sonuçta normal yolla gebeliği bekleyecek vaktim de yok görünüyor.
Alınacak inşallah, şu an karar verdim. Haftaya randevu alacağım.
Senin süreç nasıl devam etti. Laparoskopi ameliyatını kim yaptı?
sevgiler,
mesafem
Merhaba,peki sen ne yapmayı düşünüyorsun mesafem. yani tüplerini aldıracak mısın yoksa tüp bebeğe mi geçeceksin hemen? dilerim rabbim en kısa zamanda bizleri de güldürür. haberleşelim fikir alalım ben de çok yeniyim bu konulara sürekli araştırma içindeyim
Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadığım tecrübeleri elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Hidrosalpings maalesef bir çok kadının sorunu. Tecrübelerimden dolayı proflardan birinin tüplerin kapatılmasından ziyade tüp bebek önce çıkarılması gerektiğini söylediğinde bizzat kulaklarımla duydum. Bir çok dr. ve prof. farklı yaklaşıyorlar. Bana kalırsa bulunduğunuz ilde en iyi prof.u bulup tüpleri aldırarak tüp bebeğe başlamanız. Bunu yaparken Tüm testlerinizin tecrübeli bir prof tarafından değerlendirilmesi. (AMH, FSH, LH, Kan pıhtılaşma vs. Genetik tüm testler vs. gibi - Eş içinde aynı şey geçerlidir.) Yaşınız dolayısıyla yumurta rezervi ve kalitesi araştırılmalı. Allahın izni ile inşallah muradına ulaşırsın. Kalın sağlıcakla.
Merhaba,
Ben aldırmayı düşünüyorum, sonrasında tüpbebek deneyeceğim inşallah.
Görüşmelerim devam ediyor, henüz randevu almadım ama allah izin verirse bu ay içinde olacağım laparoskopi...
yine haberleşiriz, senin de haberlerini beklerim hsg sonrası aldığın görüşleri,
ben biraz önden gideceğim galiba:)
Mimiom Merhaba,
Ben de memorial,umut tüp bebek ve brüksel tüp bebek ile görüştüm.
Bana memorial tüpleri alırız dedi, umuttüpbebek de bağlar çıkarız dedi.
Brüksel de tüpleri tamir edebilirsek en azından birini bırakırız, ama yaklaşım olarak bağlamaktansa alınması gerekir dedi.
Diğer ikisi sıvıyı boşaltmaktan bahsetmediler, tüplerin deformasyonundan bahsettiler.
Bence yaş, hsg filmi, hormon testleri hepsini birlikte değerlendiriyorlar.
Ben 38 yaşındayım ve fazla vaktim yok, bu ilk denemem olacak ve yeni başladım sürece...
30 yaşında olsam belki tüplerin tamiri ve normal yolla deneme konusuna sıcak bakabilirdim.
Bununla birlikte tüp içindeki sıvı alınsa da ileride tekrarlama riski %15 olarak belirttiler...
Herhangi bir tecrübem olmadığı için bir yer öneremiyorum,
hepimiz için hayırlısı olsun:)
Merhaba Bıdık77 :)kızlar var mı gelişmeler öğrendiğiniz şeyler? hidrosalpenksin tüpteki miktarı önemli mi yani az ise bir sorun teşkil edermi ki?
Merhaba Bıdık77 :)
Benim operasyon önümüzdeki aya kaldı. Bir doktor görüşü daha alacağım.
Benim hidrosalpenks durumu ultrason safhasında görüldüğü için ileri safha gibi görünüyor.
Yine de bir doktor eğer tüpleri tamir edebilirsem en azından birini bırakırım demişti. Yani
lazer cerrrahi ile bu mümkünmüş.
Benim dileğim uygun cerrahi yöntem ile dokulara en az hasarı sağlayacak ve yumurtalık rezervlerini
koruyacak bir laparoskopi. Ve devamında tüp bebek. Bunun için hem laparoskopi hem de devamı için
güvenilir bir hekimde karar kılacağım.
Tüp bebeğe başlanmadan önce mutlaka sıvının alınması gerekli diye biliyorum,
rahimde embriyonun tutunmasını güçleştiren bir durum, düşükle sonuçlanabiliyor.
Sizin tüp bebek süreciniz nasıl başlamıştı? Hsg için neden beklemeniz gerekiyordu?
sevgiler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?