Hidrosalpenks sebebiyle laparoskopik ameliyat olanlar?

yok cnm sansıma doktorumun annesı rahatszlandı doktoru beklıorm. onn yerıne orundugum doktor pek hidroselpenk gıbı durrmuor dedı..tanısal laparoskopiyle bkcaklar snrm ...doktorun gelmesını beklıorm......

hımm anladım canım, inşallah hidrosalpenks değildir. bu güzel bir haber. rahim filmiyle de hidrosalpenks sıvısı görüntülenebiliyor aklında olsun.
benim dış gebelikte olduğum açık ameliyatta ameliyatı yapan doktor görmüş hidrosalpenks ve yapışıklık olduğunu. doktorum bana mayısta rahim filmiyle diğer tüpüne bakalım hidrosalpenks var mı ona göre yol çizeriz demişti. bende daha fazla zaman kaybetmek istemediğimden cuma günü doktoruma tekrar gidip laparoskopiyle tüpleri iptal edelim tüp bebeğe geçelim hemen diyeceğim

merhaba arkadaşlar , konuyu parça parça okuyabildim.bende de aynı durum mevcut çıkolata kıstı ve hıdrosalpensk gorundu MR.da. henüz tedaviye flnda baslamadım ne yapacagımı bılmedıgımden. memorıal bana once laparoskopıyle sıvıyı bosaltırız tuplerden 6 ay kendılıgınden gebelık beklerız dedı. bahcecıye gıttım hıc onlara gerek yok dırek tup bebek yaparız dedı.tabı rahım fılmınden sonra.
bu yollardan gecmıs tecrubelı arkadaslar baska bır tedavısı yok mudur tek care tup bebek mı yanı. zaten iyi bir doktor ve hastane de arıyorum. banada yardımcı olursanız cok sevınırım.

bende umut tüp bebeğe kistim bende çikolata kisti var ve iki tüptede sıvı birikmesi var benimkini alacaklar

canım öncelikle geçmiş olsun, bende tüplerden müzdaripim hidrosalpensk var bi tüpüm diğerine göre daha ii ama çok sağlıklı değil bir kere laparaskopi oldum sıvılar boşaltıldı 6 ay bekledik ama gebelik olmadı şimdi tüp bebeğe başladık nasipse,

bende umut tüp bebeğe kistim bende çikolata kisti var ve iki tüptede sıvı birikmesi var benimkini alacaklar

Canım Çok Geçmiş olsun Allah şifa versin : (

teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun. ozaman hiç sıvıyı boşalttırmaya gerek yok bahçecinin dediği gibi direk tüp bebek yaptırmak lazım : ((( Allahım bizlere şifa ver.. birde bebiş : )
bu arada laparoskopiyi nerede oldunuz ya da bu tedaviyi mi genelde önerdiler?

ben bursada oldum laparaskopiyi tüplere bloklaj yaptılar, şuan tüp denmeye başladık bakalım inşlh bu sefer olur

moony merhaba,
ben sürece çok yeni başlıyorum ama yazdıkların bana yol gösterdi. Benim de her iki tüpümde hidrosalpenks var,
ve doktorların yaklaşımları farklı, yaşım 38 ve tüpler baya şişmiş görünüyor. bağlamak çok akılcı değil. ileriye dönük apse riski de varmış. Bir prof da açabilirsem açarım, bırakırım tüpü dedi ama pek gerçekçi gelmedi bu durum da...
Sonuçta normal yolla gebeliği bekleyecek vaktim de yok görünüyor.
Alınacak inşallah, şu an karar verdim. Haftaya randevu alacağım.

Senin süreç nasıl devam etti. Laparoskopi ameliyatını kim yaptı?

sevgiler,
mesafem

Mimiom Merhaba,
Ben de memorial,umut tüp bebek ve brüksel tüp bebek ile görüştüm.
Bana memorial tüpleri alırız dedi, umuttüpbebek de bağlar çıkarız dedi.
Brüksel de tüpleri tamir edebilirsek en azından birini bırakırız, ama yaklaşım olarak bağlamaktansa alınması gerekir dedi.
Diğer ikisi sıvıyı boşaltmaktan bahsetmediler, tüplerin deformasyonundan bahsettiler.

Bence yaş, hsg filmi, hormon testleri hepsini birlikte değerlendiriyorlar.

Ben 38 yaşındayım ve fazla vaktim yok, bu ilk denemem olacak ve yeni başladım sürece...

30 yaşında olsam belki tüplerin tamiri ve normal yolla deneme konusuna sıcak bakabilirdim.
Bununla birlikte tüp içindeki sıvı alınsa da ileride tekrarlama riski %15 olarak belirttiler...

Herhangi bir tecrübem olmadığı için bir yer öneremiyorum,
hepimiz için hayırlısı olsun:)

mesafem merhaba.
ben de yaş olarak 37 nin içindeyim 2 ay oldu dış gebelik geçireli. 3 hafta önce doktor mayıs ayı için rahim filmi günü verdi.fakat ben çok düşündüm benim için bu süre yaştan dolayı çok geç olacak, tüp bebek süreci,hamile kalma ve doğurma süreci uzayacak ta uzayacak...
ve dün tekrar doktora gittim dedimki; hiç rahim filmi çekmeden direkt tüp bebeğe mi geçsek dedim (çünkü her iki tüpümdede yapışıklık+hafif hidrosalpenks görünüyor).. normal yolla hamile kalmam bana göre imkansız gibi geliyor.tekrar dış gebelik yaşayacağımı hissediyorum.
o da o zaman rahim filmini şubata alalım, filmin durumuna göre karar veririz dedi. en azından zamanı öne çekmiş oldum.
doktorum bana da laparoskopiyle tüpleri almadan sadece bağlarız dedi.

Son düzenleme:

hayırlısı olsun tekrar:) kolay değil karar vermek ama en kısa zamanda herşey geçiverir
ve olumlu sonuçlanır inşallah...
haberlerinizi beklerim laparoskopi sonrası ve tüp bebek tedavisi...
sevgiler...

hayırlısı olsun tekrar:) kolay değil karar vermek ama en kısa zamanda herşey geçiverir
ve olumlu sonuçlanır inşallah...
haberlerinizi beklerim laparoskopi sonrası ve tüp bebek tedavisi...
sevgiler...

peki sen ne yapmayı düşünüyorsun mesafem. yani tüplerini aldıracak mısın yoksa tüp bebeğe mi geçeceksin hemen? dilerim rabbim en kısa zamanda bizleri de güldürür. haberleşelim fikir alalım ben de çok yeniyim bu konulara sürekli araştırma içindeyim

Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadığım tecrübeleri elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Hidrosalpings maalesef bir çok kadının sorunu. Tecrübelerimden dolayı proflardan birinin tüplerin kapatılmasından ziyade tüp bebek önce çıkarılması gerektiğini söylediğinde bizzat kulaklarımla duydum. Bir çok dr. ve prof. farklı yaklaşıyorlar. Bana kalırsa bulunduğunuz ilde en iyi prof.u bulup tüpleri aldırarak tüp bebeğe başlamanız. Bunu yaparken Tüm testlerinizin tecrübeli bir prof tarafından değerlendirilmesi. (AMH, FSH, LH, Kan pıhtılaşma vs. Genetik tüm testler vs. gibi - Eş içinde aynı şey geçerlidir.) Yaşınız dolayısıyla yumurta rezervi ve kalitesi araştırılmalı. Allahın izni ile inşallah muradına ulaşırsın. Kalın sağlıcakla.

Merhaba,
Ben aldırmayı düşünüyorum, sonrasında tüpbebek deneyeceğim inşallah.
Görüşmelerim devam ediyor, henüz randevu almadım ama allah izin verirse bu ay içinde olacağım laparoskopi...

yine haberleşiriz, senin de haberlerini beklerim hsg sonrası aldığın görüşleri,
ben biraz önden gideceğim galiba:)

Teşekkür ederim Monny:) Sen İstanbul'da mıydın süreci yaşarken ve nezaman tüpbebek deneyeceksin ya da denedin mi?

yaklaşık 10-15 gün içinde hsg çekilecek durumu bildiririm, bakalım ne yapıcaz. benim isteğim hemen tüp bebeğe geçmek tabi.
şimdiden hayırlı olsun güzel haberlerini bekliyorum inşallah :)

Amin amin :) tedavi surecinde yasadiklarimizi soylersek yardimci olmaya calisiriz biraz destek oluruz birbirimize ins. Ben de 27 yasindayim bakalim simdi camlica medicana dr.larini araştırıyorum birde orayi deniyim ve artik bir yerden tedaviye basliyayim :/

kızlar var mı gelişmeler öğrendiğiniz şeyler? hidrosalpenksin tüpteki miktarı önemli mi yani az ise bir sorun teşkil edermi ki?

kızlar var mı gelişmeler öğrendiğiniz şeyler? hidrosalpenksin tüpteki miktarı önemli mi yani az ise bir sorun teşkil edermi ki?
Merhaba Bıdık77 :)
Benim operasyon önümüzdeki aya kaldı. Bir doktor görüşü daha alacağım.
Benim hidrosalpenks durumu ultrason safhasında görüldüğü için ileri safha gibi görünüyor.
Yine de bir doktor eğer tüpleri tamir edebilirsem en azından birini bırakırım demişti. Yani
lazer cerrrahi ile bu mümkünmüş.
Benim dileğim uygun cerrahi yöntem ile dokulara en az hasarı sağlayacak ve yumurtalık rezervlerini
koruyacak bir laparoskopi. Ve devamında tüp bebek. Bunun için hem laparoskopi hem de devamı için
güvenilir bir hekimde karar kılacağım.

Tüp bebeğe başlanmadan önce mutlaka sıvının alınması gerekli diye biliyorum,
rahimde embriyonun tutunmasını güçleştiren bir durum, düşükle sonuçlanabiliyor.

Sizin tüp bebek süreciniz nasıl başlamıştı? Hsg için neden beklemeniz gerekiyordu?

sevgiler :)

herkese merhaba,

Tedavi olmaya henüz başlamadım ama yaptığım görüşmeler sonucu anladığım
her yöntemin kendi eksi ve artıları var...

Bazı hekimler dokuya az müdahale ve işlemin kolaylığı nedeniyle, tabii hastanın da durumuna göre bağlamayı tercih edebiliyorlar.
Artısı dokular ve yumurtalıklar korunuyor, Eksisi tüpün içindeki sıvının ileride apse ve enfeksiyon durumuna sebep olabiliyor.
Bu da diğer organları dahi etkiliyebiliyor...Bu durumda tekrarlanan ameliyat...

Tüplerin alınması durumunda her hastanın durumu, oluşan yapışıklıkların durumu önemli.
Tüplerin yumurtalıklarla ilişkisi kesiliyor ve bu noktada dikkatli bir işlem ile dokuların korunması önemli.
Artısı deforme olan ve işlevini kaybeden tüpler gebeliğe engel olduğu için alınıyor ve tüp bebek sürecine başlanıyor.
Eksisi dokulara müdahale ile rezervin etkilenmesi.

Bazı hekimler de tüplerin içindeki sıvıyı alarak eğer hastanın durumu ileri derece değil ise
tüpleri bırakarak normal gebelik denemesine olanak sağlamak.
Artısı farklı nedenlerle gerçekleşemeyen tüp bebek gebeliğine her zaman bir alternatif oluşturması.
Eksisi ileriye dönük sıvı birikimi ve tekrar eden ameliyat. Sürekli takip ve başarısız her denemede soru işareti oluşturuyor.
Ancak yaş genç ise ve sıvı durumu ileri değil ise bence kesinlikle denemeli.
Burada sıvının alınması yeterli değil, tüp zaman içinde içindeki bu sıvıdan ötürü deforme oluyor, işlev gören
yapı bozuluyor.

Aslında yöntem seçimi ile ilgili doktor hastanın durumunu laparoskopi işlemi sırasında tam olarak görebiliyor ve
gerekli işlemi uyguluyor. Ama doktorların yaklaşımları da önemli.
Benim fikrim bazıları uzmanlık alanı laparoskopik cerrahi olmayan doktorlar,
tüplerin bağlanması işlemini tercih edebiliyor. Lazer cerrahi kullanan bir doktor tüplerin tamirini önerebiliyor hastasına.
Ayrıca işlem sırasında da tüpleri alacağım diye giren bir doktor yapışıklıkların ilerlemiş olmasından ötürü
bağlayıp çıkabiliyor işlemden...

Oldukça fazla kriter sözkonusu bu işlemde. Önemli olan bize güven veren ve durumumuza yeterli, uygun açıklamayı
getiren, hekimliğine inandığımız bir doktor ile tedavi sürecine başlamak. Allahın izniyle...

hepimize hayırlısı,
güzel haberler alalım inşallah:)

Merhaba Mesafem :)
Benim hidrosalpenk ve tüpte yapışıklık dış gebelik ameliyatı esnasında görüldü. derecesini bilmiyorum raporda "hafif hidrosalpenks" yazıyor .şuan gittiğim doktorum yeni ve ameliyatımı o yapmadığı için durumun ne kadar olduğunu görmek istiyorum diyor.
bana hsg için mayıs demişti.ama ben şubata istedim malum yaştan dolayı,yani bu ayki adetimle birlikte hsgyi çekileceğim.
eğer deformasyon fazlaysa tamamen iptal etmeden sadece bağlantıyı keseceğini söyledi.sanırım vida gibi birşey takacak(internette video izlemiştim).
tecihim doktorların beni oyalamadan sonuca gitmesi. o yüzden tek doktorla devam ediyorum güveniyorum da.

bu deforme olmuş tüplerle dış gebelik olma riski çok fazla nitekim yeni başıma geldi sağ tüpte.ben o yüzden cesaret edemiyorum bu tüplerle normal yolu denemeye. önce filmi çekilip görmek faydalı tabiki.

senin dediğin benim de kafamı kurcalayan ordaki sıvı sonuçta enfeksiyon,bize bir zararı yok mu? bende bunu hep merak ediyordum. peki ne yapıcaz tekrar tekrar ameliyat mı. çok karışık durumdayız Allah yardımcımız olsun.
paylaştığın için de çok tşk ederim aynı dertten muzdaribiz. bilgi edindikçe bende paylaşıcam canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…