Merhaba Mesafem :)
Benim hidrosalpenk ve tüpte yapışıklık dış gebelik ameliyatı esnasında görüldü. derecesini bilmiyorum raporda "hafif hidrosalpenks" yazıyor .şuan gittiğim doktorum yeni ve ameliyatımı o yapmadığı için durumun ne kadar olduğunu görmek istiyorum diyor.
bana hsg için mayıs demişti.ama ben şubata istedim malum yaştan dolayı,yani bu ayki adetimle birlikte hsgyi çekileceğim.
eğer deformasyon fazlaysa tamamen iptal etmeden sadece bağlantıyı keseceğini söyledi.sanırım vida gibi birşey takacak(internette video izlemiştim).
tecihim doktorların beni oyalamadan sonuca gitmesi. o yüzden tek doktorla devam ediyorum güveniyorum da.
bu deforme olmuş tüplerle dış gebelik olma riski çok fazla nitekim yeni başıma geldi sağ tüpte.ben o yüzden cesaret edemiyorum bu tüplerle normal yolu denemeye. önce filmi çekilip görmek faydalı tabiki.
senin dediğin benim de kafamı kurcalayan ordaki sıvı sonuçta enfeksiyon,bize bir zararı yok mu? bende bunu hep merak ediyordum. peki ne yapıcaz tekrar tekrar ameliyat mı. çok karışık durumdayız Allah yardımcımız olsun.
paylaştığın için de çok tşk ederim aynı dertten muzdaribiz. bilgi edindikçe bende paylaşıcam canım.
Merhaba,
Benim görüşmelerime göre tüplerim alınacak, yapışıklıklar fazla ise ve tüpler çıkartılamaz ise de rahimle bağlantısı kesilerek bağlanacak.
Senin dış gebelik ameliyatı laparoskopik mi olmuştu?
Bu arada Radyomar fındıkzade şubesi hsg konusunda oldukça başarılı sonuç veriyor.
Radyolog da rahatlatan, iyi biri, aklında olsun :)