Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta laparoskopi oldum ve yaşadığım deneyimden bahsetmek istedim yakın zamanda olacak olanlar ve Mimiom için:)
Hsg filminde her iki tüpte de hidrosalpenks göründüğü için doktorlar tüpbebek tedavisinden önce alınması gerektiğini söylediler.
Buna istinaden ameliyata girdim. Ameliyatın 1 ya da 2 gün öncesinde yarım bardak su ile karıştırılarak hazırlanan bir soda içiyorsunuz
öğleden sonra saat 3 gibi. Ben doktorun önerisine göre 2gün öncesinden 2 gün üstüste yaptım.
Bu sodalı suyu içtikten sonra sadece sıvı yiyecek, içecekler alınıyor. Böylece bağırsaklar temizleniyor.
2 saat öncesinden hastaneye varılıyor. Benim operasyonum saat 11.30'da gerçekleşti. Öğlen 1.00'de odadaydım. 1,5 saat sürdü.
Ameliyathaneye alınmadan 5 dk. önce sakinleştirici veriliyor. Ameliyathanede ise 5sn. içinde genel anesteziye giriyorsun.
Ameliyat öncesi odadayken anestezi yapacak kişi beni muayene etti. Bazı kan testleri yapıldı.
Ameliyat sonrası Odaya geldiğimde kendimdeydim. 5.00'e kadar sadece aynı pozisyonda yattım, dinlendim.
Ameliyattan 4 saat sonra yiyecek(çorba, hoşaf) veriliyor. Ve ayağa kalktım, hafif bir sızı vardı.
Ciddi bir karın ağrım olmadı, adet ağrısı gibi az birşey hissettim.
Yalnız ameliyat esnasında verilen gazı vücuttan atmak için yürümek gerekiyor sık sık.
Diyafram ve omuz ağrısı olabiliyor. Bu anlamda da ciddi bir ağrım olmadı.
Sadece operasyon gecesi sabaha doğru bir sancım oldu, 10dk. kadar sürdü, hemşire ağrı kesici yaptı.
Ama yeterli yürürseniz olmayabilir ilk gece saatbaşı yürüyün, bütün gece yatarsanız sıkışabilirsiniz, ağrı olabilir.
2 gün içinde bu omuz ağrısı da geçiyor.
Ben bir gece hastanede yattım, çünkü akşamüzeri 5 gibi kalkmıştım ayağa ve ev mesafesi 3saat kadardı.
Yolu çekmek istemedim. Bir gece dinlendim.
Dikiş bandajlarını da 8.gün çıkardım, şimdi bekliyorum kendilerinden düşecekmiş dikişler...
1 tane Göbekten 1cm kadar, 2 tane de 0.5cm 3küçük kesi vardı karın bölgemde...
Böyle işte, genel olarak kapalı ameliyat olduğu için rahat oluyor iyileşme süreci.
Allah herkese kolaylık versin, şifa versin...
Mimiom sana da iyi şanslar ve güzellikler dilerim!