Merhaba arkadaşlar
Klübü tanımam ve üye olmam çocuk sahibi olamamam ile birlikte başladı. Baktım ki hepimiz aynı durumdayız. Bir yandan iş stresi, bir yandan çevre, bir yandan kazandıklarımızı biriktirip tüp bebek merkezlerine harcamamız ve sonuç hüsran ve sonuç psikolojik tramva yaşamamız çabası. Ben de 1 yıl bebek sahibi olamayında önce 3-4 kez aşılama ve sonuç başarısız. Sonra tüp bebek merkezlerinin kapısını çalıp, acemi çaylak gibi ticarethanelerin eline düşmek, hiçbir test yapmadan, üç dört kez tüp bebek yapıp, başarız sonuç almak. Başarısızlıklardan sonra kendi imkanlarımızı zorlayarak ve araştırarak hidrosalpings olduğumun tespiti. Tetkiklerden sonra rahim filmi, rahimde hafif yapışıklık polip ve tüplerde hidrosalpings var denildi. Laparaskopi ile tüpün biri kapatıldı. Diğeri açık halbuki tek tüpte sorun varsa diğer tüpde etkilenme olasılığı yüksekmiş. Tabiki yine kendi araştırmalarımızla öğrendik. Tek Tüp kapatıldıkdan sonra yine üç dört kez tüp bebek sonuç hüsran. 1 yıl sonra diğer tüpünde hidrosalpings olduğu tespit edilerek diğeri de kapatıldı. Yani 1 yıl zaman ve para kaybı anlayacagınız. Tekrar kontroller de her şey normal dr. göre. bu sefer hamilelik önce biokimyasal sonra 7,5 haftalık kalp atışı durması ile sonlandı. Bu arada eş sperm testlerinde bir çok teste sorun görülmemesine rağmen eşimin ileri derecede vasikosel olduğunu (3 4 prf. sonrası kimi yok kimi var diyor kimi ameliyat önermiyor vs. ) yine kendi çabalarımızla öğrendik ve 7 ay önce ameliyatını yaptırdık. Yine tüp bebek denemesinde başarısız olunca, kapatılan tüplerden sızıntı (bebeğin tutunmasını engelleyen) olabileceği varsayımı ile (bana hiçbir faydasının olmadığını ve de tekrar açılma ihtimali (ileri teknolojide bile) düşük olan ve açılsa bile dış gebelik olasılığı yüksek ve kapalı olupta enfeksiyonlu tüplerin bana hiçbir faydasının olmadığını araştırarak kendi kararımla her iki tüpümü de komple aldırdım. 4 gün önce. (ilk başta yapılması gereken buydu bana göre) Bu ameliyatla birlikte rahim ve yumurtalık kontrolu ve sol yumurtalığımdaki 1 adet kiste alındı. Yani anlayacağınız her şey tertemiz. Gelelim şimdi bu kadar tramvadan sonra psikolojik durumuma bununla ilgili de araştırma yapıyorum.
Psikolojik durumumla ilgili bana gelen özel mesaj "Tüp bebek denemelerinde başarısızlığın en önemli sebeplerinden biri psikolojik durum. Konu sizin için bir obsesyona dönüşmüş. Öncelikle bir psikiyatra başvurmalısınız ve psikiyatrik tedavi yapılmalı." Bu gelen mesaj Türkiye 'nin en büyük psikiyatri merkezinden bana gelen özel mesajdır.
Psikolojik durumumu Allahın izniyle düzelttikten sonra tüp bebek deneyeceğiz. Arkadaşlar benim bu yaşadıklarım sizlere örnek olsun. Tüp bebek Merkezlerini iyi seçin. ve de iyice durumunuz araştırmadan hemen tüp bebek denemesine geçmeyin. Tüm sorunlarınızı çözdükden sonra yapın. Bende İnşallah durumu aştıkdan sonra tekrar deneyecegim. Burada başarılı sonucu da yazacağım Allahın izniyle. Hepinizi öpüyorum. Sağlıcakla kalın........