- 17 Ağustos 2019
- 378
- 377
- 38
- Konu Sahibi Tillandsia
Öncelikle bu konuyu nereye acmam gerektiği hakkında çok tereddütte kaldım..hikayemi özetlemek isterim.34yasindayim bir yıl önce cektirdigim hsg sonucu sol tupum kapalı ve şüpheli hidrosalpenks,sağ tüp açık dendi..birçok farklı Dr'a bunu gösterdim hepsi sadece kapalı olduğunu hidrosalpenks olmadığını laparaskopiye gerek kalmadığını söyledi..en son profla gorustugumde laparaskopi ile bakıp kesin ve en sağlıklı taniyi o şekilde koyabilecegimizi söyledi..bu sürede bir kez aşılama denedim (açık tarafta folikul) olduğu zaman negatif oldu..5 gün önce laparaskopi oldum.. operasyon sonrası sol tupum tamamen alındı ve sağ tarafında kapandığını hidrosalpenks olduğunu bu nedenle kesilerek rahimle bağlantısının kesildiğini öğrendim..tek çarem tüp Bebek..psikolojik olarak çok kötü günler geçirdim,geciriyorum..çok şükür ki rahim ve yumurtalıklar temiz.. inşallah gelecekte onlarla da sorun yaşamam.. benimle aynı durumda olan veya benzer şeyler yaşayanlar varsa nasıl bir yol izlediniz ne kadar süre sonra tüp bebege başladınız? Artık hiçbir şey için zaman kaybetmek istemiyorum..bir yıl bekleyip saglikli tupumude kaybetmiş olmak beni çok üzdü..