- Konu Sahibi turkolog_banu
-
tsk cnm.yaralarim kalmadi cok sukur,hepsini aldilar.tek koltuk altimda 11 taneydi.2 koltuk altimdada vardi.kasiklari da hesaplarsak 20 den fazla yaram vardi.evet dikisler estetik.git gide kuculuyor.amelyati 23 martta oldum.23 nisanda 1 ayim tamamlaniyor.14 gun dikislerim kaldi, sonra aldilar.dikisleri narkozla aldirdim ben, cunku 70 tane dikisim vardi.o agriya dayanamzdim ben, agriya karsi asiri hassasim.bence amelyat ol kurtul tatlim, baska turlu kurtulus yok bu hastaliktan.20 senedir bu hastaligi tasiyanlar var.bitse onlarda biterdi.ustelik iz konusunda soyle dusun.diyelim koltuk altinda ince dikis izi oluyor, zaten iltihap oldugu icin koltuk altindan utaniyor insan.surekli akan kokulu akne,oteki turlu ince ip gibi bir cizik, ve git gide kuculen bir cizik.hangisi daha korkutucu geliyor sana.her 2 turlu de koltuk altini acamiyorsun, ama yazin guneslenince o kalan ince ip lekesi yok oluyor bronz tende.akne hic bir sekilde yok olmuyor.antibiyotikle fazla devam edilmiyor.ve bende artik oda ise yaramiyordu.,yayilmaya devam ediyordu.her adet donemimde bir tane cikartiyordum.deri nakli zor kabul ediyorum, sukur bende onu yapmadilar.ama doktorum yapalim deseydi ben ona da itiraz etmicektim, cunku akneden cok daha iyi olurdu benim icin.ne cektigini cok iyi biliyorum, sadece 1 kez amelyat sonrasi kurtuluyorsun bunu dusun
Pegasus canım senin yaran fazlaymış gerçekten ıyı dayanmışsın ağrılara.Benim şu an 3 tane ve çok canım yanıyor.Çok şükür koltuk altımdan hiç çıkmadı kasıkta benimkilerde.Yani ne iççamaşırı giyebiliyorum rahat rahat,ne oturup kalkabiliyorum.Eşimle konuştum eğer çare olacaksa gidelim bizde İstanbul a dedik.Senin gelişmelerini takip edeceğim.Şu an değil ama okul tatilinde düşünüyorum bende.Çünkü bir oğlum var ve onu bırakabileceğim kimse yok.Okula ben götürüp,getirmek zorundayım.Yatman gerektimi kaç günde ayağa kalktın?Bu benim için önemli.Sen beni yüreklendirdin sağol.
canim bendede 1 tane olarak basladi.ilk 2 sene 1 taneyle devam etti.sonra cogalmaya basladi.yer ediyor kendine sanki yavruluyor.kasik bolgesi cok berbat, pantalon giyemiyordum bazen, oyle yere cikiyorduki, pantalon da kesiyorya hani tam ortadan, agridan dayanamiyordum.petsiz kilot giyemiyordum, yarama yapisiyordu, cekince aciyordu.her oturusda yavas yavas oturuyordum, yani berba tbi duygu.ben 5 gun yattim.cunku 5 saat narkoz gormustum, fazla yaramdan dolayi.ama sen yatmayabilirsin.cunku kasik bolgemde 1 hafta sonra amelyat olmamis baska yerde cikti.gittim tekrar onuda aldirdim.bu sefer yarim saatlik narkoz yaptilar.hic yatmadim, dinlendikten sonra cikip gittim.greft yapilmadigi surece yatma olmuyor.ve ya genis alan olmadigi surece.sende 3 taneyse hic yatmazsin,daha fazla derinlesmeden git aldir derim ben
Teşekkür ederim sağol.Ameliyat olduktan sonra farklı bir bölgeden tekrarladı öylemi?Sana anlattılarmı bunu yani ameliyatlı bölgeden çıkmaz artık ama başka bölgelere dağılır dedilermi?Bunun için neler önerdiler?Yani yaz tatiline kadar en az zararla bu süreci geçirmek istiyorum.İnşallah yaz tatilindede ameliyatı olup kurtulmak.
Olduğun son ameliyat olur inşallah arkadaşım.Hoşçakal...(Biraz fazla soru soruyorum kusura bakma ama kaç yıllık araştırmalarımda ilk defa sonuca yaklaşmış bir hastasın.)
pegasus merhaba, ben Cerrahpaşadan önce Amrikan Hastanesine gitmek istiyorum acaba yanlış anlamazsan ne kadar harcadın ameliyat, kntrol vs için sağlık herşeyden önemli tabii ama gidersemde bunu bilerek gitmek istiyorum, ben devlete de, üniversite hastanesinede, özele de gittim ama hiç bir işe yaramadı bir keresinde kolum acayip şişmişti ilk kez bu kadar şiştiğini hatırlıyorum özele gideyim dedim adam bana küçük bir opreasyonla yarayı açarız rahatlar sadece dedi, 250 tl istedi yaptırmadım yapacağı birşey yok yaraayı açacakki iltihap aksın rahatlayayım zatn yara 1 kaç gün içinde kendisi patlıyor ne ilaç yazdı ne bişey çok sinir olmuştum birde ben bu hastalığın ismini öğrenipte internetten okuduğumda her gün ağlıyordum çok psikolijim bozulmuştu ki hastalığı çok takan bir insan değildim (bu hastalıkta yaşamayı öğrendim derler ya benimkide öyleydi) ama artık git gide çok zorlanıyorum.Maddi, manevi ne varsa yapmaya hazırım yeterki bitsin şu yaralar((( pegasus Amerikan hastanesine gidersem ne yapmam lazım?
Canım Allah senden bin kere razı olsun, annemle beraber bir çırpıda okudum yazdıklarını, inan aynı şeyleri yaşamışz hep, roacctune mı, kortizon hapları mı, başka yan etkisi yüksek ilaçlar mı desem kullanmadığım ilaç kalmadı, en son bir ilaç verecekti Marmara üniversitesi yan etkiside kansızlık yapıyor ve kemik erimesi yapıyor ki ben zaten çok kansızım, ailem istemedi tahlillerden sonra vermedi doktor ama benim çok moralim bozuldu, artık kendi kendime kanserin bile çaresi bulundu bu hastalığın çaresi yok mu diye diye söyleniyordum ve ben 8 senedir bu hastalığı çekmeme rağmen marmara üniversitesinde hastalığımı öğrendim, internetten araştırınca acaip moralim bozuldu kendi kendime işyerinde sürekli ağlar olmuştum((
Canım benim de iki koltuk altımda toplam 9 yara var, göğsümde iki tane var ve kasıklarımda 2-3 tane var, ben ailemlede konuştum onlarda ne gerekiyorsa yapalım diyorlar ben sigortalıyım canım, yarın hastaneyi arıcam, eğer murat bey'in yanına gidersem acaba çok gider gelir miyim, yoksa ameliya günü verir mi hemen, benim yapmadığım tahlil kalmadı zaten tahlillerimi de gösteririm, işyerindenyıllık izne çıkıcam, o sırada ameliyat olurum doktor bey uygun görürse, Rabb'im seninki gibi ferah günleri bana da nasip eder inşallah.
İşlerim şu sıralar yoğun, 1 hafta kadar sonra inşallah randevu alıp gidicem canımm, seni Allah çıkardı karşıma ilk kez iyileşen birini duydum, bizede nasip olur inşallah.
Gül tabii yazıcam mutlaka, Rabb'im şifa verir hepimize inşallah.Görüşürüz tekrar.Noraa canım merhaba;
İnşallah sende Pegasus gibi kurtulursun.Darısı bizim başımıza.Gelişmeleri yazarsın değil mi?Merakla bekliyorum.
Hoşçakal...
yok canimya zaten murat bey bakar bakmaz randevu veriyor.cunku bunun amelyattan baska caresi yok.en kisa surede hemen amelyat ediyor.istanbulda yasamiyorsan, bunu soyle kendisine, sana en kisa zamanda amelyat randevusu vericek, skistirir bir yere :) ben bakuden geliyorum dedim hemen 2 gun sonraya amelyat verdi bana.sen gercekten cok sanslisin kasik bolgende cok az varmis.cunku koltuk alti cok cabuk iyilesiyor, bu da demektir ki yaralarinin buyuk kismindan cabuk kurtulucaksin.bu arada 14 gun sonra dikilser alinacak, daha cabuk alinmiyor.belki gogsundeki 1 haftaya alinir.ama digerleri 14 gun sonra.ben 5 gun yattim hastanede.cunku gecesi 500 dolardi.o paranin icindeydi.ama daha fazla kalirsam daha cok cikardi param.benimde maddi imkan sinirli oldugu icin, konustum doktorla ne zaman cika bilirim dedim.oda 5 gun sonra serumlar bitecek, ilaclara gecince cikarsin dedi.ilac dedigi agri kesici.agrikesiciler sayesinde kesinlikle agri hissetmiyorsun.sadece ilk 3 gun yaralarda yanma gibi hiss oluyor.havalar isinmadan gidersen daha rahat olur sana.baska igne falan hic yaptirmiyorsun, tamamen kurtuluyorsun ilaclardan.canim inanirmisin ben her gun internetten okuyordum belki bi tedavisi var diye, her gunde kesin tedavisi yok yazisini okuyunca, sanki ilk kez okuyormus gibi yikiliyordum.,evlenmeyi hic dusunmuyordum, ben kendim kendimden tiksiniyorum baskasi napicak diye dusunmeden edemiyordum.dun banyodan sonra koltuk altima bakiyorum, dikis izi git gide kuculmeye baslamis.her baktigimda biraz daha kuculuyor.gerci ben buyuk ize bile raziydim.iltihaptan bin kez daha guzeldir.doktor beyle konusunca azeri hastaniz tavsiye etti derseniz,hemen sana kolaylik saglar.dun konustum kendisiyle bende, mayista gelicem ugrayimmi dedim tabiki dedi.bu arada istanbulda kalicak yeriniz yoksa hastaneyle anlasmali otel var 2 kisilik 140 tl onrebilirim size.biz orda kaldik cok temiz hosumuza gitti.hastaneye yakin taksiyle 10 tl ye gidiyoduk.ne sorun olursa sorabilrsin.INSALLAH sizlerde kurtulursunuzCanım Allah senden bin kere razı olsun, annemle beraber bir çırpıda okudum yazdıklarını, inan aynı şeyleri yaşamışz hep, roacctune mı, kortizon hapları mı, başka yan etkisi yüksek ilaçlar mı desem kullanmadığım ilaç kalmadı, en son bir ilaç verecekti Marmara üniversitesi yan etkiside kansızlık yapıyor ve kemik erimesi yapıyor ki ben zaten çok kansızım, ailem istemedi tahlillerden sonra vermedi doktor ama benim çok moralim bozuldu, artık kendi kendime kanserin bile çaresi bulundu bu hastalığın çaresi yok mu diye diye söyleniyordum ve ben 8 senedir bu hastalığı çekmeme rağmen marmara üniversitesinde hastalığımı öğrendim, internetten araştırınca acaip moralim bozuldu kendi kendime işyerinde sürekli ağlar olmuştum((
Canım benim de iki koltuk altımda toplam 9 yara var, göğsümde iki tane var ve kasıklarımda 2-3 tane var, ben ailemlede konuştum onlarda ne gerekiyorsa yapalım diyorlar ben sigortalıyım canım, yarın hastaneyi arıcam, eğer murat bey'in yanına gidersem acaba çok gider gelir miyim, yoksa ameliya günü verir mi hemen, benim yapmadığım tahlil kalmadı zaten tahlillerimi de gösteririm, işyerindenyıllık izne çıkıcam, o sırada ameliyat olurum doktor bey uygun görürse, Rabb'im seninki gibi ferah günleri bana da nasip eder inşallah.
İşlerim şu sıralar yoğun, 1 hafta kadar sonra inşallah randevu alıp gidicem canımm, seni Allah çıkardı karşıma ilk kez iyileşen birini duydum, bizede nasip olur inşallah.
yok canimya zaten murat bey bakar bakmaz randevu veriyor.cunku bunun amelyattan baska caresi yok.en kisa surede hemen amelyat ediyor.istanbulda yasamiyorsan, bunu soyle kendisine, sana en kisa zamanda amelyat randevusu vericek, skistirir bir yere :) ben bakuden geliyorum dedim hemen 2 gun sonraya amelyat verdi bana.sen gercekten cok sanslisin kasik bolgende cok az varmis.cunku koltuk alti cok cabuk iyilesiyor, bu da demektir ki yaralarinin buyuk kismindan cabuk kurtulucaksin.bu arada 14 gun sonra dikilser alinacak, daha cabuk alinmiyor.belki gogsundeki 1 haftaya alinir.ama digerleri 14 gun sonra.ben 5 gun yattim hastanede.cunku gecesi 500 dolardi.o paranin icindeydi.ama daha fazla kalirsam daha cok cikardi param.benimde maddi imkan sinirli oldugu icin, konustum doktorla ne zaman cika bilirim dedim.oda 5 gun sonra serumlar bitecek, ilaclara gecince cikarsin dedi.ilac dedigi agri kesici.agrikesiciler sayesinde kesinlikle agri hissetmiyorsun.sadece ilk 3 gun yaralarda yanma gibi hiss oluyor.havalar isinmadan gidersen daha rahat olur sana.baska igne falan hic yaptirmiyorsun, tamamen kurtuluyorsun ilaclardan.canim inanirmisin ben her gun internetten okuyordum belki bi tedavisi var diye, her gunde kesin tedavisi yok yazisini okuyunca, sanki ilk kez okuyormus gibi yikiliyordum.,evlenmeyi hic dusunmuyordum, ben kendim kendimden tiksiniyorum baskasi napicak diye dusunmeden edemiyordum.dun banyodan sonra koltuk altima bakiyorum, dikis izi git gide kuculmeye baslamis.her baktigimda biraz daha kuculuyor.gerci ben buyuk ize bile raziydim.iltihaptan bin kez daha guzeldir.doktor beyle konusunca azeri hastaniz tavsiye etti derseniz,hemen sana kolaylik saglar.dun konustum kendisiyle bende, mayista gelicem ugrayimmi dedim tabiki dedi.bu arada istanbulda kalicak yeriniz yoksa hastaneyle anlasmali otel var 2 kisilik 140 tl onrebilirim size.biz orda kaldik cok temiz hosumuza gitti.hastaneye yakin taksiyle 10 tl ye gidiyoduk.ne sorun olursa sorabilrsin.INSALLAH sizlerde kurtulursunuz
Canım tekrar çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, ben zaten İstanbul'da yaşıyorum o yönden sıkıntı olmaz Amerikan Hastanesi bana 1-1,5 saat uzaklıkta. Ben sana birşey daha sormak istiyorum, sen ameliyat olalı ne kadar oldu, biliyorsun bu yaraların nerden çıkacağı belli olmuyor,mesela benim göğsümde tekti geçen sene alt tarafta çıktı sonra ortasında çıktı birden bire, ameliyattan sonra ya tekrar yaralar çıkarsa, böyle bir ihtimal var değil mi? mesela benim ilk çıktığında sol koltuk altımda tek bir tane vardı şimdi her birinde 4-5 tane var...ya tekrar yaralar çıkarsa(((
cannım haklısın aslında sonuçta bu yaralar koltukaltı, kasık bölgesinde yani belli bölgelerde çıkıyor oralarda ameliyat edilirse çıkma oranı çok düşük...bana doktor lazeri de tavsiye etmişti, kıl kökleri iltihap yapıyor olabilir demişti, ben hala devam ediyorum lazere ama çok faydasını göremedim tek faydası yaralar içinde o kalın tüyleri almaktan kurtuldum...ağda yapamıyordumdiğer türlüde yaraları kanatıyordum canım çok yanıyordu lazer iyi oldu...
Bu arada cnmm göbek demişsini benim ara ara (3-4 ayda bir) göbek deliğimden de iltihap akıyorama çok değil.Murat Bey'e giince söylucem bunu da, ben yarın randevu için arıcam bakalım hangi güne veriyorlar, işlerim çok yoğun şı sıralar ama ihmal etmicem inşallah, eğer bir sorum olursa sana sorarım cnmm, çok sağol yardımların için yazda geldi yazın bu hastalığı çekmek işkence resmen, koku yapıyor ve roll on da kullanmıyorsun İnşallah sen gibi ben de kurtulurum bu illetten.
yok canimya zaten murat bey bakar bakmaz randevu veriyor.cunku bunun amelyattan baska caresi yok.en kisa surede hemen amelyat ediyor.istanbulda yasamiyorsan, bunu soyle kendisine, sana en kisa zamanda amelyat randevusu vericek, skistirir bir yere :) ben bakuden geliyorum dedim hemen 2 gun sonraya amelyat verdi bana.sen gercekten cok sanslisin kasik bolgende cok az varmis.cunku koltuk alti cok cabuk iyilesiyor, bu da demektir ki yaralarinin buyuk kismindan cabuk kurtulucaksin.bu arada 14 gun sonra dikilser alinacak, daha cabuk alinmiyor.belki gogsundeki 1 haftaya alinir.ama digerleri 14 gun sonra.ben 5 gun yattim hastanede.cunku gecesi 500 dolardi.o paranin icindeydi.ama daha fazla kalirsam daha cok cikardi param.benimde maddi imkan sinirli oldugu icin, konustum doktorla ne zaman cika bilirim dedim.oda 5 gun sonra serumlar bitecek, ilaclara gecince cikarsin dedi.ilac dedigi agri kesici.agrikesiciler sayesinde kesinlikle agri hissetmiyorsun.sadece ilk 3 gun yaralarda yanma gibi hiss oluyor.havalar isinmadan gidersen daha rahat olur sana.baska igne falan hic yaptirmiyorsun, tamamen kurtuluyorsun ilaclardan.canim inanirmisin ben her gun internetten okuyordum belki bi tedavisi var diye, her gunde kesin tedavisi yok yazisini okuyunca, sanki ilk kez okuyormus gibi yikiliyordum.,evlenmeyi hic dusunmuyordum, ben kendim kendimden tiksiniyorum baskasi napicak diye dusunmeden edemiyordum.dun banyodan sonra koltuk altima bakiyorum, dikis izi git gide kuculmeye baslamis.her baktigimda biraz daha kuculuyor.gerci ben buyuk ize bile raziydim.iltihaptan bin kez daha guzeldir.doktor beyle konusunca azeri hastaniz tavsiye etti derseniz,hemen sana kolaylik saglar.dun konustum kendisiyle bende, mayista gelicem ugrayimmi dedim tabiki dedi.bu arada istanbulda kalicak yeriniz yoksa hastaneyle anlasmali otel var 2 kisilik 140 tl onrebilirim size.biz orda kaldik cok temiz hosumuza gitti.hastaneye yakin taksiyle 10 tl ye gidiyoduk.ne sorun olursa sorabilrsin.INSALLAH sizlerde kurtulursunuz
Pegasus nasılsın?Tamamen kurtuldunmu?Hiç tekrarladımı?Cevaplarsan sevinirim.Hoşçakal...
yok canim tekrarlama yok tamamen gecti gitti.martta amelyat oldum ben , hala inanasim gelmioyotobusteyiz gecen annemle uzerimde gecen yildan kala bluz var, anneme diyorumki anne bak artik koltuk altima gazli bez koymama gerek yok nasilda rahat giyebilyrum bluzu artik annemde diyoki sukur kurtuldum akne yikamaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?