- Konu Sahibi turkolog_banu
pegasus85 lütfen cevapppp ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
pegasus85 merhaba,ameliyatının üzerinden sanırım baya bir zaman geçti.Hala bir tekrarlama yok değil mi?Bende de bir bölgede yaklaşık 2 senedir iltihaplanma oluyor.son 1 senedir olmuyordu ama geçen gün yine oldu.taam olarak bu hastalık mı bilmiyorum ama sürekli iltihaplanması aynı bölgenin bu olabileceğini düşündürdü açıkcası.Şu an nasılsın ?Bana biraz bilgi verebilirsen çok sevinirim.Çok acil bekliyorum.buna göre gidicem çünkü amerikan hastanesine.şimdiden çook sağol :)
Bu rahatsızlığı yaklasık 5 senedir yaşıyorum fistül oluşturmuş durumdaydı fakat yıllar sonra allahıma şükürler olsun bana caresini buldurdu ve sizlerede yardımım dokunursa çok sevinirim.
Yıllardır dermatolog cildiye cerrah her doktora gittim hepsi antibiyotik verdi ve merhem verdi bunları kullandıkca yaram bir süre iyiye gidiyor gibi oldu fakat tekrar etti.en son cerrahi operasyon yaptıracaktım fakat gittiğim cerrah burun kıvırarak baktı operasyon bile yapmak istemedi antibiyotik verdi ve yolladı.en son kullandığım antibiyotikde iltihabı iyilestirmedi çünkü artık virüs antibiyotiklere direnç kazanmış durumdaydı.çok arastırdım interneti didik didik ettim ve en sonunda caresini buldum.
hastalığın derdi ilaclarda değil allahımızın bize sunduğu nimetlerde ve kendimize verdiğimiz önemde. (bu nimetleri değerlendirme sabrı)
Öncelikle nescafe ve cayı hayatımdan cıkardım ama nescafeden vaz gecmek benim için biraz zordu fakat en azınadn 2 ay ağzıma sürmedim ve sonrasında çok canım isterse ayda 1-2 ictim fakat onuda artık icemiyorum içmemeye alıstığım için.Fakat çayda içmeyin.yeşil çay için çay yerine ben öyle yapıyorum. sonra beslenmemizde asıl çözüm.
"BU HASTALAĞIN TEDAVİSİ SARIMSAKTIR" (Yazarken bile tüylerim diken diken oluyor arkadaslar lütfen doktorları ameliyatı bırakın. Hastalığa neden olan virüsün adı stafilokok dur ve sarımsağın içinde bulunan bir madde stafilokok bakterisini ÖLDÜRÜYOR.
Her aksam yemeklerde yemeği pisirirken hangi yemek olursa olsun icine 5-6 diş sarımsak atın bütün bütün ve pismis sarımsağı sabırla her aksam yemeniz gerekiyor. İsterseniz ciğ olarakda tüketebilirsiniz. Bunu aksatmadan yaklasık 1 ay kadar tüketin. Unutmayın her aksam 5-6 diş yemeniz gerekiyor ve ben yemeklerin yanında soğanda tükettim soğanında faydası olduğuna inanıyorum. ama asıl olay sarımsaktadır. EĞER İYİLEŞMEK İSTİYORSANIZ HER AKSAM 5-6 DİŞ SARIMSAK YİYECEKSİNİZ. Lütfen burun kıvırmayın üşenmeyin ve bunu yapın yalvarırım.
Zamanla her yemekte bunu tüketmek zor gelirse (ama mutlaka 1 ay kadar bu sekilde uygulayın) Sarımsak hapı alın ve sabah aksam bu hapı yutun.ama lütfen ilk etapta işin kolayına kacıp sarımsak hapı kullanmayın. 1 ay kadar sarımsağı tükettiğinizde iltihaplarınızın kuruduğunu yaralarınızın gecmeye basladığını gözelirizle göreceksiniz ve bırakmak istemeyeceksiniz.
Sabırlı olun bu iltihaplar yıllardır var ve tamamen gecmesi belki yıllar alacak ama sağlığınız icin sarımsak hapını sürekli tüketmeye devam edin ve sarımsak soğan yemeye devam edin lütfen.
Benim iltihaplarımın kurumaya baslamasını 15-20 gün içinde gözlerimde gördüm.
Ek olarak yaralarımı sürekli sulandırılmıs sirke ile sildim ve üstlerini gazlı bezle kapattım. bunu her aksam yaptım suan iyileşiyor olduğu icin bu pansumana ara veriyorum aksatıyorum yani ama aksatmamaya calısıyorum. Bölgeyi temiz tutmanız gerekiyor.Sirke en iyi dezenfektan mikrop öldürücüdür. ayrıca sabahları 1-2 cay kasığı sirkeyi bir türk kahvesi fincanı suya koyarak içinede bir cay kaşığı bal atarak iciyorum. Bu birçok şeye iyi geliyor isterseniz yapabilirsiniz.
Allahıma şükür suan doktorların fistül olusturmus onu almamız gerek geçmez demelerine rağmen yaklasık 1 aydır yaramda ne iltihap ne yayılma nede herhangi bir rahatsızlık mevcut.
Bu yazdıklarımı 2 aydır uyguluyorum arkadaslar çok kısa sürede etkisini gösteriyor.ve hayatım boyunca sarımsağı baş tacım yapacağım ve sürekli tüketeceğim. fakat 1 ay kullandıktan sonra 1 hafta ara verin bu benim düsüncem vücudu biraz bırakmakda gerekiyor.herseyin sürekliliğinin bir zararı olduğunu düsündüğüm için bu sekilde uygulama yapmaya devam edeceğim.
Lütfen yediklerinize ictiklerinize özen gösterin ve kurtulun bu hastalıktan. ayrıca bikini bölgesinde rahatsızlığı olanlar boxer tarzı penye külotlar kullanın.
Bölgeyi sirkeli suyla silmeyi unutmayın ve üstünü gazlı bezle kapatın. Arkadaşlar lütfen bunları uygulayın ve buraya sizde benim gibi mutlu haberlerinizi yazın
Bu hastalıktan çok çektiğim için cekenlere yardımcı olmak istediğimden siteye üye oldum ve yazmak istedim.
Allah şifa versin.
GFG06 geçmiş olsun allah şifa versin öncelikle..
Evet ben tüm yazdıklarımın hala arkasındayım. yukarıda belirttiğim yöntemle ben 5-6 yıllık açık yara olmuş iltihaplı bölgemi iyileştirdim.daha açık bilgi veriyim. kasık bölgemden bacağıma doğru bir fistül olmustu iki uçlu akıntı yapıyordu. bir ucu artık merhem kullanmaktan vs.. deri kapanmıyordu harap olmustu acık olarak kalıyordu. neyse bu bölge tamamen iyileşti tabiki izi kaldı siyahlık olarak. uzantının ilk baslangıç noktasında bastırdığımda biraz sertlik var bu regl dönemlerinde biraz hareketlenmeye baslıyor gibi oluyor eğer sarımsak tüketmezsem.. ben simdi iyilestiği için sarımsak yemeyi biraz aksatıyorum bu iyi olmuyor. çünkü mikrop vücutta tamemen kırılmış değil..5 yıllık bir oluşumu 6 ayda iyileştirmem mümkün değildir sanırım.
Sirkeyi sulandırdığında derini yakmaz o sekilde gazlı bezle pansuman yap oraya.. sonra üstlerini kapat.. ben hala gazlı bezle o iyileşen bölgemi kapatıyorum sürtünmeyle tahriş olmasın diye.. gittikce küçülüp yok olduğunu ben bizzat yaşıyorum.
Birde şekerli ürünleri tüketmemen gerekiyor.. yani abur cubur çikolata vs.. ben çok severim çikolata tüketiyorumda ama az tüketiyorum.. çok tükettiğimde o bölgede sanki bi hareketlenme oluyor çünkü yapay şekerler zaten vücuda zararlı bunlar bağırsaktan emilip bunları etkiliyor.
sarımsak hapı yazmıştım fakat sarımsağın kendisini tüketmek faydalı.( Birde kastamonu sarımsağı tüketmelisin dandik sarımsaklar var ithal edilerek gelen onları tüketme)
tost makinesi yöntemi çok iyiymiş bende o sekilde yapabilirm:) benim tek diyeceğim baska biryerine dokunmuyorsa eğer sarımsak bizim kurtarıcımız bunu ömür boyu tüketeceğiz .. ve böylelikle 2 yıldır grip olmuyorum. sarımsağın birçok şeye faydası var kansere kadar..
ben knedi çabalrımla hastalığımın adını , buna neden olan bakterinin adını vs buldum ve bu bakteriye iyi gelen yiyeceği buldum..
tabiki istersen önce bunu uygula istersen doktora git.. ama bu hastalık hastane mikrobudur.. banada lisedeyken apandist ameliyatı olduğum hastaneden bulasştığını düsünüyorum.. çünkü ameliyat olduktan bir süre sonra ilk koltuk altımda oldu bu.. ozmn gecti tekrar etmedi koltuk altımda sonra beslenmeme vs.. dikkat etmedikce kasık bölgemde oldu.. o yüzden ameliyat falan olmayı ben düşünmüyorm.. düşünmem gerekn bir durumad yok suan cok sükür..
allah şifa versin..
merhaba grabhıc oncelikle sesimi duydugun ve cevapladıgın için çok tesekkür ederim.
Anladıgım kadarıyla sende 1 tane vardı kurtulmussun darısı başıma
Benim bütün dudak bölgem, makatta ve kuyruk sokumuna dogru sayamıyacagım kadar çok var ve yumru halindeki şişliklerin bazıları baş vermiyor iltihap boşalmıyor birtürlü. bazılarındanda sürekli akıntı iltihapli üzerlerini sürekli kapatmak zorundayım okadar çok akıntım oluyor ki dış kıyafetime gelicek kardar.
Bir süre daha sabredicem senin yazdıklarını uyguluyorum zaten inşallah faydasını görürüm daha çok yeni 3 gün yaptım
Allahım banada şifa...
Gelişmeleri burdan yazarım tekrar görüşmek üzere.
yok canim bende artik hic bi sekilde iltihaplanma olmuyor, doktor yakici bi madde verdi. kucuk bi haraketlenme gorur gormez onu suruyorum, hemen hic bir sey kalmiyor. geldigi gibi geri donuyor, tabi bu derin olmayanlar icin. koltuk altinda kucuk bile olsa hic bir sey cikmiyor, koltuk alti tamamen temiz. artik 2 sene oluyor galiba. kasik bolgesinde cikiyor bazen . 6 ayda 1 falan adet donemine yakin. cok kucuk iltihap oldugu zaman hemen ondan suruyorum. hemencik geciyor. eski aci , agri, iltihap falan hic bi sekilde olmuyor. ben cok memnunum. sen doktora goster belki seninki benimkinden degil
Merhaba pegasus85 ameliyatının üstünden baya bir vakit geçti sanıyorum ne durumdasın tekrarlama oluyormu aynı sorundan bende muzdaribim 2yıldır, ameliyatı düşünür oldum. Daha önce yazdıklarını okudum bide şunu merak ettim ameliyat sonrası görüntü nasıldı en çokta ondan korkuyorum sonuçta hasta deriyi alıyorlar. His kaybı dikiş yerlerinde acı gibi şeyler oluyormu çünkü ben sezeryan oldum beş sene olucak dikiş yerim nadirde olsa sızlıyor bide kasıklar bisürü dikiş psikolojik olarak ne hissettin eksiklik gibi ben hep ondan korkuyorum cevap verirsen sevinirim çünkü benim için önemli bunu bi sen anlarsın.
merhaba. oncelikle gecmis olsun. benim durum cok iyi gercekten, ben bile inanamiyorum bu kabusun bittigine. o ilaclar. sacma sapan koca kari ilaclari falan hepsi gecmiste kaldi. zaten yararindan cok zararini gordum. amelyati greft olarak yapmadiklari icin goruntu kotu degil. sadece ince bir iz var. eskiden daha kalindi ama zaman gectikce inceliyor. zaten koltuk alti ve kasik bolge oldugu icin gozukmuyor. en esasi iltihap denen illetten ve bitip tukenmeyen bilmeyen yaralardan kurtuldum. arkadaslar amelyat olun, hic bi ilac etki etmeyecek buna,bitmiyor cunku gecmiyor bu. dikis yerimde ve ya baska yerimde agri sizi hic bisey yok. greft demek baska yerinizden deri alip hasta yerinize eklemek demek. bunu bana yapmadilar. o yuzden goruntu kotu degil. ama amerikan hastanesinde yaptirdim ben, baska hangi hastaneye gittiysem greft uygulanmak istendi. bende sadece hasta deri alinib dikildi yama yapmadilar. eksiklik degil ben mutluluk hissettim, cunku artik yaz aylarinda igrenc iltihap kokusu yok.en kisa zamanda kurtulursunuz insallah. tekrarlama doktorunda dedigi gibi kol altinda kesinlikle olmuyor. kasikta bazen oluyor onu da doktor ilac vermisti onu kullaniyorum. yakici bisey. surunce yakiyo kapatiyo yarayi. yara derin olmadigi icin hemen kapaniyor. ama seninkiler derinlesmistir artik 2 sene oldugu icin amelyat lazim
Merhaba pegasus
Öncelikle teşekkürler cevabın için hemen dönemedim çünkü acil safra kesesi ameliyatı olmam gerekti birsürü taş ve iltihaplı safra kesesemden kurtuldum zor oldu ama daha iyiye gidiyorum bugun 10 gün oldu. Bu arada safra kesesi ameliyatı olurken doktor diger tarafında muaynesini yaptı ve biopsi için parça aldı ve makatta oluşan bir fistüle seton taktı ve çok sayıda apsen vardı onları temizledim dedi ancak tam anlamıyla düzelme yok biopsi sonucunda ise kesin olmamakla birlikte croh denen hastalık olasılıgı çıktı doktor dediki çok nadir ciltte olan croh hastalıgı sizde hidradenitis suprativa ile birlikte var ancak ameliyatı çok zordur makat yolunu kapatıp karından vererek ve 1 degil birkaç ameliyat ile düzelme olabilecegini şimdilik böyle bir amaliyatı teklif etmedigini ilaç tedavisinden sonuç alınmazsa düşünülebilecegini söyledi ve beni top gibi gastroentrologun başına attı senin anlıcan çok çaresiz hissediyorum ve kötü durumdayım her rarafımdan iltahap akmakta ve çaresizim. Ki gittigim doktorlarda kötü degil acıbadem maslakta ameliyat oldum prof'a Bir yazında bahsetmişsin lazer epilasyon yaptırdıgını faydasını gördünmü? Salı gününe senin doktorundan randevu almayı düşünüyorum son çare artık murat pence yazmıştın ilk ona gitmem gerekiyor herhalde estetik cerrahtı dimi oda olumsuz ve zor bi ameliyattan bahsederse ne yapıcam bilmiyorum çok çaresiz kaldım ya bide ben evliyim çaresizligim bununla dahada artıyor.daha fazla yazamıcam çok morelim bozuk
Merhaba pegasusarkadaslar ben kurtuldum bu hastaliktan.cerrahpasa falan hepsi bos.baska yerden deri alip yamiyolar.vucut bozuluyor.ve hic bir zaman eskisi gibi olmuyor.ben amerikan hastanesine gittim orda murat penceve rifat tokyay beni amelyat etti.tamamen kurtuldum, ve vucudumda anormal bozukluk olmadi,.amelyati cok guzel sekilde yaptilar, ve deri nakline ihtiyac bile duymadilar.11 tane yaram vardi, cok sukur hepsi bitti.artik rahat uyuyabiliyorum, akne denen sey hayatimdan tamamen cikti.cok mutluyum.harcadigim o kadar paraya degdi.en onemlisi artik hic ilac kullanmiyorum, benden mutlusu yok.darisi basiniza :)