• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hidradenitis Supurativa (köpek memesi) Çıbanlarınızı ihmal etmeyin

arkadaslar ben kurtuldum bu hastaliktan.cerrahpasa falan hepsi bos.baska yerden deri alip yamiyolar.vucut bozuluyor.ve hic bir zaman eskisi gibi olmuyor.ben amerikan hastanesine gittim orda murat penceve rifat tokyay beni amelyat etti.tamamen kurtuldum, ve vucudumda anormal bozukluk olmadi,.amelyati cok guzel sekilde yaptilar, ve deri nakline ihtiyac bile duymadilar.11 tane yaram vardi, cok sukur hepsi bitti.artik rahat uyuyabiliyorum, akne denen sey hayatimdan tamamen cikti.cok mutluyum.harcadigim o kadar paraya degdi.en onemlisi artik hic ilac kullanmiyorum, benden mutlusu yok.darisi basiniza :)

Hidradenisit hastası olup Nisantasindaki Amerikan Hastanesinde ameliyat olan var mi acaba

Merhaba

Ben 5 yıl önce Amerikan Hastanesinde Rıfat Tokyay tarafından ameliyat edildim ve çok şükür bir daha tekrar etmedi ve kurtuldum. Ondan önce tam 5 kez operasyon geçirmiştim ve hiçbiri çözüm omadı. Diğer operasyonlarımın hepsi yüzeyel olmuş, Rıfat Bey onun kaynağını buldu. Benimki çok zor bir bölgedeydi. Bu konuda bence başka bir isim arama derim maceraya girmek olur. Ben neredeyse tüm özel hastaneleri ve farklı tedavi desteklerini denedim çünkü.

Merhaba

Ben 5 yıl önce Amerikan Hastanesinde Rıfat Tokyay tarafından ameliyat edildim ve çok şükür bir daha tekrar etmedi ve kurtuldum. Ondan önce tam 5 kez operasyon geçirmiştim ve hiçbiri çözüm omadı. Diğer operasyonlarımın hepsi yüzeyel olmuş, Rıfat Bey onun kaynağını buldu. Benimki çok zor bir bölgedeydi. Bu konuda bence başka bir isim arama derim maceraya girmek olur. Ben neredeyse tüm özel hastaneleri ve farklı tedavi desteklerini denedim çünkü.
ama

Merhaba

ama fiyat konusunda cok pahalı ben aradim da ufak bir kitle ameliyatı bile dört binden basliyormus

Bu rahatsızlığı yaklasık 5 senedir yaşıyorum fistül oluşturmuş durumdaydı fakat yıllar sonra allahıma şükürler olsun bana caresini buldurdu ve sizlerede yardımım dokunursa çok sevinirim.
Yıllardır dermatolog cildiye cerrah her doktora gittim hepsi antibiyotik verdi ve merhem verdi bunları kullandıkca yaram bir süre iyiye gidiyor gibi oldu fakat tekrar etti.en son cerrahi operasyon yaptıracaktım fakat gittiğim cerrah burun kıvırarak baktı operasyon bile yapmak istemedi antibiyotik verdi ve yolladı.en son kullandığım antibiyotikde iltihabı iyilestirmedi çünkü artık virüs antibiyotiklere direnç kazanmış durumdaydı.çok arastırdım interneti didik didik ettim ve en sonunda caresini buldum.
hastalığın derdi ilaclarda değil allahımızın bize sunduğu nimetlerde ve kendimize verdiğimiz önemde. (bu nimetleri değerlendirme sabrı)
Öncelikle nescafe ve cayı hayatımdan cıkardım ama nescafeden vaz gecmek benim için biraz zordu fakat en azınadn 2 ay ağzıma sürmedim ve sonrasında çok canım isterse ayda 1-2 ictim fakat onuda artık icemiyorum içmemeye alıstığım için.Fakat çayda içmeyin.yeşil çay için çay yerine ben öyle yapıyorum. sonra beslenmemizde asıl çözüm.

"BU HASTALAĞIN TEDAVİSİ SARIMSAKTIR" (Yazarken bile tüylerim diken diken oluyor arkadaslar lütfen doktorları ameliyatı bırakın. Hastalığa neden olan virüsün adı stafilokok dur ve sarımsağın içinde bulunan bir madde stafilokok bakterisini ÖLDÜRÜYOR.

Her aksam yemeklerde yemeği pisirirken hangi yemek olursa olsun icine 5-6 diş sarımsak atın bütün bütün ve pismis sarımsağı sabırla her aksam yemeniz gerekiyor. İsterseniz ciğ olarakda tüketebilirsiniz. Bunu aksatmadan yaklasık 1 ay kadar tüketin. Unutmayın her aksam 5-6 diş yemeniz gerekiyor ve ben yemeklerin yanında soğanda tükettim soğanında faydası olduğuna inanıyorum. ama asıl olay sarımsaktadır. EĞER İYİLEŞMEK İSTİYORSANIZ HER AKSAM 5-6 DİŞ SARIMSAK YİYECEKSİNİZ. Lütfen burun kıvırmayın üşenmeyin ve bunu yapın yalvarırım.
Zamanla her yemekte bunu tüketmek zor gelirse (ama mutlaka 1 ay kadar bu sekilde uygulayın) Sarımsak hapı alın ve sabah aksam bu hapı yutun.ama lütfen ilk etapta işin kolayına kacıp sarımsak hapı kullanmayın. 1 ay kadar sarımsağı tükettiğinizde iltihaplarınızın kuruduğunu yaralarınızın gecmeye basladığını gözelirizle göreceksiniz ve bırakmak istemeyeceksiniz.

Sabırlı olun bu iltihaplar yıllardır var ve tamamen gecmesi belki yıllar alacak ama sağlığınız icin sarımsak hapını sürekli tüketmeye devam edin ve sarımsak soğan yemeye devam edin lütfen.
Benim iltihaplarımın kurumaya baslamasını 15-20 gün içinde gözlerimde gördüm.

Ek olarak yaralarımı sürekli sulandırılmıs sirke ile sildim ve üstlerini gazlı bezle kapattım. bunu her aksam yaptım suan iyileşiyor olduğu icin bu pansumana ara veriyorum aksatıyorum yani ama aksatmamaya calısıyorum. Bölgeyi temiz tutmanız gerekiyor.Sirke en iyi dezenfektan mikrop öldürücüdür. ayrıca sabahları 1-2 cay kasığı sirkeyi bir türk kahvesi fincanı suya koyarak içinede bir cay kaşığı bal atarak iciyorum. Bu birçok şeye iyi geliyor isterseniz yapabilirsiniz.
Allahıma şükür suan doktorların fistül olusturmus onu almamız gerek geçmez demelerine rağmen yaklasık 1 aydır yaramda ne iltihap ne yayılma nede herhangi bir rahatsızlık mevcut.:nazar:

Bu yazdıklarımı 2 aydır uyguluyorum arkadaslar çok kısa sürede etkisini gösteriyor.ve hayatım boyunca sarımsağı baş tacım yapacağım ve sürekli tüketeceğim. fakat 1 ay kullandıktan sonra 1 hafta ara verin bu benim düsüncem vücudu biraz bırakmakda gerekiyor.herseyin sürekliliğinin bir zararı olduğunu düsündüğüm için bu sekilde uygulama yapmaya devam edeceğim.

Lütfen yediklerinize ictiklerinize özen gösterin ve kurtulun bu hastalıktan. ayrıca bikini bölgesinde rahatsızlığı olanlar boxer tarzı penye külotlar kullanın.

Bölgeyi sirkeli suyla silmeyi unutmayın ve üstünü gazlı bezle kapatın. Arkadaşlar lütfen bunları uygulayın ve buraya sizde benim gibi mutlu haberlerinizi yazın
Bu hastalıktan çok çektiğim için cekenlere yardımcı olmak istediğimden siteye üye oldum ve yazmak istedim.
Allah şifa versin.
Canım uzun zmn olmuş yazmamışsın,bugün bende sarımsak kürüne başladım senin yazılarını okuyarak.belki ekleyebileceğin bişeyler vardr diye sormak istedim.

Pegasus merhaba
Benim 2,5 ay önce iki koltuk altımda da bi gecede çok fazla şişlik ve ağrı başladı ertesi gün hemen doktora gittim antibiyotik kullandım antibiyotik biter bitmez tekrar aynı şiddetle başladı bende akıntı falan yoktu ama inanılmaz bi ağrı vardı kollarımı hareket ettiremiyordum tekrar doktora gittim olmadı yine. Acıbadem’e gittim farklı bi antibiyotik verildi ama aynı şekilde ilaç biter bitmez tekrarladı ve tekrar gittim yine olmadı ve hastalığın ne olduğuda tam olarak söylenmedi sonra lenflerle alakalı olabilir dediler hematoloğa gittim öyle bişey değil denildi sonrasında ben araştırmaya başladım ve hidradenitis suppurativa olduğumu düşünerek bezmialeme gittim orada evet köpek memesi dediler ama çok uzun bi antibiyotik tedavisi dediler ama ben araştırmaya devam ederken senin yazdığını okuyup hemen Rıfat beye gittim tek çaresi ameliyat dedi hemen ameliyatada girdim ama bana tekrarlama olasılığı olabileceğini söyledi Rıfat bey ve sadece koltuk altındaydı ve çok ilerlemiş değildi dediğim gibi 2,5 ay oldu şu an ameliyat olalı 5 gün oldu 1 gece yattım dikişlerim ağrıyor biraz ama dediğin gibi ağrı kesiciler verildi ama bana artı olarak antibiyotikte verildi. Merak ettiğim şu, sana ameliyattan sonra antibiyotik tedavisi uygulandı mi ?

Merhabalar, son bir haftadır anksiyeteden kafayı yemek üzere olduğumdan birileriyle durumumu paylaşmak istedim. Açıkcası yeni kayıt oldum yani işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama aşırı derecede konuşma ihtiyacı hissediyorum yani olur da biri okursa lütfen benimle düşüncelerini paylaş 😭 ben de hs hastasıyım ve tanım 2 yıl önce konuldu. O zamanlar 21 yaşındaydım bu arada. Göğüslerimin arasında birkaç tane çıktı ilk önce. Daha önceden de çıkıyordu lakin onlar normal sivilce görünümündeydi bir de malum ergenlik zamanımdı, o yüzden bana anormal gelmiyordu. İşte 2017 yazında göğümün arasında ağrılı çıbanlar çıktı. Tabii direkt dermatologa gittim. Bana bir antibiyotik verdi ve onu bir hafta kullandım. Bu sürede çıbanlar söndü ve salak ben tamamen iyileştim sanıp tekrar randevu almadım. 2018’in nisan ayında ise geri geldiler. Bu sefer de hemen dermatologa gittim. Aynı şekilde aynı antibiyotiği kullandım ve yine çıbanlar iyileşti ve ağrım yok oldu ki uyumak için ağrı kesici içiyordum o yüzden görünüşü her ne kadar hoş olmasa da sonuç o an için yeterliydi. Bu sefer saflık yapmayıp tekrar yara yerimi göstermek için dermatologa gittim ki kadın da zaten gelmemi istemişti hatta ilk gittiğimde neden erken gelmedin diye ufaktan azarlamıştı ki çok haklıydı. Her neyse ikinci gidişimde bana HS hastalığımın olduğunu ve hastalığın kesin bir tedavisi olmadığını söyledi. Fakat roaccutane kullanmamı da önerdi. Aynı şekilde genel cerrah ile de istersem görüşmemi söyledi. Fakat yaranın bölgesi büyük olduğundan cerrahi işlem beni korkuttu ki zaten okulum vardı. Malum ilacın da yan etkilerini bildiğim için başka bir yol yok mu diye sordum. O da böyle aktif olduğu zamanlarda antibiyotiklerle baskılayabiliriz dedi. Ben düşünmem gerektiği söyledim ve tıp fakültesine randevu aldım. Orada da HS teşhisi konuldu. Bunun üzerine ben de ilacı kullanmaya karar verdim ki cidden kullanmak istemiyordum. Sanırım 10 ay bu ilacı kullandım. Evet yan etkileri oldu lakin benim için zorlu bir süreç değildi. Bu süre içerisinde HS çıbanları hiç çıkmadı. Hatta normal sivilcem bile çıkmadı. Sorun şu ki 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ ne göğüs aramda ne de başka bir yerimde çıban çıkmadı. Koltuk altımda zaten hiç çıkmamıştı bu arada. İlginç olan son 1 haftaya kadar böyle bir hastalığımın olduğunu bile unutmuştum. Fakat sevgili beynim gece 3’te bana hatırlatma gereği duydu 😘😘 ve şu an tek düşündüğüm bu hastalığım. Vücudum üzerinde hiçbir etkim yokmuş gibi hissediyorum. Sanki vücudum hayatımı mahvetmek için doğru zamanı bekliyor... anksiyete krizi geçiyorum bu yüzden ve bu da stres yönetimime hiçbir fayda sağlamıyor. Ne yapmalıyım? Daha doğrusu tekrar çıkıp çıkmayacağını nereden bilebilirim? Şu an ağdadan dolayı cinsel organımın üstünde bir sivilce var lakin HS çıbanına benzemiyor. Yine de çok korkuyorum. Hastalığımdan beri zaten sütyen çok az takıyorum, evde hiç takmıyorum yani oralar terlemiyor. Dar kıyafetler giyen birisi değilim. Yazı sevmem yani dışarı gerekmedikçe çıkmam bu yüzden de çok terlemiyorum. Kilo vermeye çalışıyorum çünkü bir şeyler yapmazsam delirecek gibi hissediyorum. Aynı zamanda roaccutane yüzünden lazer yaptırmayı ertelemek zorunda kalmıştım, onun zamanı bitti, okul da bitti şimdi de virüs yüzünden yaptıramıyorum. İnternette hep roaccutane tedavisinden sonra HS nin daha kötü geldiğini okuyorum. Bunu önlemek için ne yapmalıyım? Belki hiç önleyemem ama en azından daha kolay geçmesi için ne yapmalıyım? Birileriyle konuşmaya aşırı ihtiyacım var ama ailemi ortada çıban yokken telaşlandırmak istemiyorum. Eğer okursanız lütfen cevap yazın 🙏🏻 Olayın daha çok psikolojik olduğunu biliyorum ama bu zihin karmaşıklığından çıkamıyorum...

selam bende sizler gibi ayni hastaliktan muzdaribim.azeriyim ben.kiloluyum, cildim yagli, ve asiri terliyorum.bana doktor demedi ama kendi aklima geldi lazer oluyorum simdi.1 senedir lazere gidiyorum o kadar agriya ragmen tuylerim bitmedi,.bende hem koltuk alti hem kasiklarda var.roaccutan kullaniyorum 3 senedir.,simdi dediler ki amelyat ol, tum hasta dokulari kazit, yeni dokular koysunlar oyle iyilesirsiniz.ama nuks etme durumu da var tabiki.cok az ihtimalmis.internette arastirdim bu tur amelyatla kurtulanlar var.daha bi heves ettim.simdi plastik cerrahisi ariyorum.teoman doganla konustum daha mailme cvp vermedi.doktor erol bey zaten hic gelmiyo telefona, adamin sekreteri diyorki hemen gel burda baksin, yurt disindan sadece muayine icin kim gelir, maddi sikinti varken bidegel git 2000bin dolar ucakla.simdi sizlerden tamamen iyilesen olursa lutfen bana ne yaptigini anlatsin,gokcek iksir diyorlar faydali, ama baska yerde adam sarlatan diyorlar.cildiricam resmen.doku amelyatinda cok unlu isimlerden kimler var?onur bey disinda.adamin afra tafrasindan gecilmiyo
Pegasus lutfen bana geri don ben yeni üyeyim senin yazdıklarını okudum ve 20 yıllık işkenceye çözüm umudum oldun.suan ne durumdasin keske telefondan konusma şansımız olsaydı uzun uzun dertleşmeyi bende senin tavsiyen üzerine ayni hekimden ameliyat olmayi düşünüyorum lutfen bana dönüş yap

6 ay kadar önce benimde kasığımda olmuştu. İlk başta önemsemedim. Küçülmeyince genel cerraha gittim ilaçlar antibiyotikler verdi geçmedi.. Biraz bekleyip dermatologa gittim. Ter bezi iltihabı dedi. Baska bir antibiyotik verdi. O geçirdi. Kremde uyguladım dıştan. Bende araştırdım kanda olan, tüm antibiyotiklere dirençli bir mikropmuş. Bende sarmısak kullandım ve tuvalet sonrası temizliğimde sirkeli su kullandım. Bittiğinde baticonlu su kullandım aksatmadan. 2 aydır tekrarlamadı. Tekrarlarsa kollodial gümüş suyu kullanacağım. Yeri mor iz kaldı ama. Aylar sonra yeniden tekrarlar mı acaba ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
merhaba ne durumdasiniz ..ayni rahatsizliga sahibim

Merhabalar, son bir haftadır anksiyeteden kafayı yemek üzere olduğumdan birileriyle durumumu paylaşmak istedim. Açıkcası yeni kayıt oldum yani işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama aşırı derecede konuşma ihtiyacı hissediyorum yani olur da biri okursa lütfen benimle düşüncelerini paylaş 😭 ben de hs hastasıyım ve tanım 2 yıl önce konuldu. O zamanlar 21 yaşındaydım bu arada. Göğüslerimin arasında birkaç tane çıktı ilk önce. Daha önceden de çıkıyordu lakin onlar normal sivilce görünümündeydi bir de malum ergenlik zamanımdı, o yüzden bana anormal gelmiyordu. İşte 2017 yazında göğümün arasında ağrılı çıbanlar çıktı. Tabii direkt dermatologa gittim. Bana bir antibiyotik verdi ve onu bir hafta kullandım. Bu sürede çıbanlar söndü ve salak ben tamamen iyileştim sanıp tekrar randevu almadım. 2018’in nisan ayında ise geri geldiler. Bu sefer de hemen dermatologa gittim. Aynı şekilde aynı antibiyotiği kullandım ve yine çıbanlar iyileşti ve ağrım yok oldu ki uyumak için ağrı kesici içiyordum o yüzden görünüşü her ne kadar hoş olmasa da sonuç o an için yeterliydi. Bu sefer saflık yapmayıp tekrar yara yerimi göstermek için dermatologa gittim ki kadın da zaten gelmemi istemişti hatta ilk gittiğimde neden erken gelmedin diye ufaktan azarlamıştı ki çok haklıydı. Her neyse ikinci gidişimde bana HS hastalığımın olduğunu ve hastalığın kesin bir tedavisi olmadığını söyledi. Fakat roaccutane kullanmamı da önerdi. Aynı şekilde genel cerrah ile de istersem görüşmemi söyledi. Fakat yaranın bölgesi büyük olduğundan cerrahi işlem beni korkuttu ki zaten okulum vardı. Malum ilacın da yan etkilerini bildiğim için başka bir yol yok mu diye sordum. O da böyle aktif olduğu zamanlarda antibiyotiklerle baskılayabiliriz dedi. Ben düşünmem gerektiği söyledim ve tıp fakültesine randevu aldım. Orada da HS teşhisi konuldu. Bunun üzerine ben de ilacı kullanmaya karar verdim ki cidden kullanmak istemiyordum. Sanırım 10 ay bu ilacı kullandım. Evet yan etkileri oldu lakin benim için zorlu bir süreç değildi. Bu süre içerisinde HS çıbanları hiç çıkmadı. Hatta normal sivilcem bile çıkmadı. Sorun şu ki 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ ne göğüs aramda ne de başka bir yerimde çıban çıkmadı. Koltuk altımda zaten hiç çıkmamıştı bu arada. İlginç olan son 1 haftaya kadar böyle bir hastalığımın olduğunu bile unutmuştum. Fakat sevgili beynim gece 3’te bana hatırlatma gereği duydu 😘😘 ve şu an tek düşündüğüm bu hastalığım. Vücudum üzerinde hiçbir etkim yokmuş gibi hissediyorum. Sanki vücudum hayatımı mahvetmek için doğru zamanı bekliyor... anksiyete krizi geçiyorum bu yüzden ve bu da stres yönetimime hiçbir fayda sağlamıyor. Ne yapmalıyım? Daha doğrusu tekrar çıkıp çıkmayacağını nereden bilebilirim? Şu an ağdadan dolayı cinsel organımın üstünde bir sivilce var lakin HS çıbanına benzemiyor. Yine de çok korkuyorum. Hastalığımdan beri zaten sütyen çok az takıyorum, evde hiç takmıyorum yani oralar terlemiyor. Dar kıyafetler giyen birisi değilim. Yazı sevmem yani dışarı gerekmedikçe çıkmam bu yüzden de çok terlemiyorum. Kilo vermeye çalışıyorum çünkü bir şeyler yapmazsam delirecek gibi hissediyorum. Aynı zamanda roaccutane yüzünden lazer yaptırmayı ertelemek zorunda kalmıştım, onun zamanı bitti, okul da bitti şimdi de virüs yüzünden yaptıramıyorum. İnternette hep roaccutane tedavisinden sonra HS nin daha kötü geldiğini okuyorum. Bunu önlemek için ne yapmalıyım? Belki hiç önleyemem ama en azından daha kolay geçmesi için ne yapmalıyım? Birileriyle konuşmaya aşırı ihtiyacım var ama ailemi ortada çıban yokken telaşlandırmak istemiyorum. Eğer okursanız lütfen cevap yazın 🙏🏻 Olayın daha çok psikolojik olduğunu biliyorum ama bu zihin karmaşıklığından çıkamıyorum...
Bilmiyorum su an durumunuz ne ama daha hafif atlatmaj için sarimsak yeyin bolca

Back