İktisat.bolumunz ne
İyi de iktisat zaten teorik bir bölüm. Belirli bir iş alanı yok ki, hepimiz çalışarak öğrendik.İktisat.
Siz de mi İktisat okudunuz?İyi de iktisat zaten teorik bir bölüm. Belirli bir iş alanı yok ki, hepimiz çalışarak öğrendik.
Evet iktisat mezunuyum. Sana tek tavsiyem acil staj yap, çok geç kalmışsın. 3. Sınıf bittiğinde 4 stajım vardı benim çantada.Siz de mi İktisat okudunuz?
Evet, katılıyorum. Stajı 3. ve 4. sınıf öğrencilerine veriyorlar, 3. sınıfım çok berbat geçti, çok fazla sorun yaşadım özel hayatımda. Derslerime yansımasın diye elimden geleni yaptım, seneyi kurtardım. Zaten başarısız bir öğrenci değilim. Staj için başvurmuştum ama bir sonuç çıkmadı, ben de sıkıntılı dönemde olduğum için üstüne gitmedim olayın, bu seneye bıraktım, 4. sınıfa. Zaten staj için bir yere başlasam kesin rezil olurdum, zor zamanlardan geçtim çünkü. Ne kusuru, burada derdimizi paylaşıyoruz. Ben aslında olumsuz düşünen biri değilim de işte...Yalnız değilsiniz.
Tam da böyle bir konu açasım vardı benim de.
Mühendislik okuyorum. Stajım var.
Stajda aslında hiç bir şey bilmiyor olmaktan, rezil olmaktan korkuyorum. Özgüvenim yok diye kızıyorum kendime. Bu benim için büyük bir fırsat. Stajda bana iş teklifi edebilirler. Etmeseler bile oradakiler referanslarını kazanmam gerek. Ama bu korkular beni rezil edecek diye ayrıca korkuyorum. Korkuyorum, korktuğum için de korkuyorum. Böylesi şeyler.
Ama işte... Hepsini içime atıp soğukkanlı davranmaya çalışıyorum.
Ben de içimi döküverdim. Kusura bakmayın.
Yabancı dilim var, intermediate. Daha da geliştirme çabalarına çoktan başladım. Umarım bi faydası olur. :)Yabanci diliniz var ve pratik bir zekaya sahipseniz gazetecilikten tutunda siyasete kadar yolu var :)
Geniş bir iş alanı var
Evet, katılıyorum. Stajı 3. ve 4. sınıf öğrencilerine veriyorlar, 3. sınıfım çok berbat geçti, çok fazla sorun yaşadım özel hayatımda. Derslerime yansımasın diye elimden geleni yaptım, seneyi kurtardım. Zaten başarısız bir öğrenci değilim. Staj için başvurmuştum ama bir sonuç çıkmadı, ben de sıkıntılı dönemde olduğum için üstüne gitmedim olayın, bu seneye bıraktım, 4. sınıfa. Zaten staj için bir yere başlasam kesin rezil olurdum, zor zamanlardan geçtim çünkü. Ne kusuru, burada derdimizi paylaşıyoruz. Ben aslında olumsuz düşünen biri değilim de işte...
Bana da o tarz bir söylemde bulunurlarsa diye ben de korkuyorum. Geçen sene tam gün, haftanın 4 günü falan stajlar vardı, okula öncelik verdiğim için onlara ben de başvurmadım. Okul programıma uygun başvurduklarımdan da sonuç çıkmadı. Bu sene de staj yapmam lazım ama okul önceliğim, ben staj yüzünden okulu uzatamam. Stajın okul tarafından mı sağlanıyor? Bizde okul o tarz konularda hiç yardımcı değil. Tek başına yaşamak mı? Ondan güzel şey mi var? Keşke benim de öyle bir imkanım olsa ama yine lanet olası yurda bir yıl daha katlanmak zorundayım. Üzerimde bişeylein bıkkınlığı var.Ben de değilim aslında.
Staj iyi bir şey. İş hayatının içine itiliyoruz. Birden bire 9-5 çalışmaya başlıyoruz.
Mesela benim de staj yüzünden okul uzuyor. Bunu kaç hocaya anlatmak zorunda kaldım, ah ah. Benim 2. sınıfta yapmam gerekiyordu çünkü. Ama hiç hiç hiç hazır değildim. Başvurmadım bile.
Şimdi ise ödüm kopuyor. Ailemle yaşadım bunca sene. Şimdi staj için başka şehirde tek başıma yaşayacağım bir süre. Mutluyum ama korkuyorum. "Sen nasıl mühendislik öğrencisisin?" diyecekler diye korkuyorum.
Korkuyoruz, çünkü bildiklerimizi hiç pratikte kullanmadık. Okula gidip derslerde not tutmak kolaydı.