• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hiçbir problemi olmayıp yinede hamile kalamayanlar gelin buluşalım:)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benimde demir vitamin falan bakmadı ben düşük olduğunu bildiğim için kadın doğumdan önce dahiliyeye gittim 2 ay kadar ilaç kullandım sonra tekrar tahlil yaptım değerlerim düzelince kadın doğuma gittim evet daha önce düşükmüş değerlerini baya yükseltmişsin bunlar önemli daha önceden yaptırman iyi olmuş dedi yoksa hiç soracağı bakacağı yoktu, dediğiniz gibi sözde özel hastane
Kendi işimizi kendimiz görürüz bizde napalım zatenn bu süreçte merdiven altı doktorlarından hallice oluyoruz artık:KK73:
Bu arada kan demir değerleriniz kaçtı ve kaç oldu?

bizde 2 yıldır deniyoruz sorunumuz yok hamile kalamadım doktora gittik özel hastaneye bana bazı kadınların vajinası asidik yapıda olup spermleri öldürüyor dedi ve bir fitil verdi vajinanın florasını düzenliycek spermlerin geçişini kolaylaştıracak ve hızlandıracak dedi deniyoruz bakalım bir bu kalmıştı denemediğimiz hayırlısı artık
Yaa biliyorum onuda hatta bazı kadınlar eşlerinin spermlerini vücut kabul etmiyormuş.
Peki neyle nasıl anladı bunu doktor? Muaynede falan mı?

Bazen mesela internette okuyorum evli olmayan iki çift sırf sürtünme ile ilişkiye girip erkeğin vajina üstüne boşalmasıyla hamile kalıyor.Ya arkadaş nasıl oluyor, nasıl tutturuyorsunuz.Biz dibine kadar köklüyoruz olmuyorda, siz üsten boşalınca nasıl hamile kalıyorsunuz.Ayy kafamda deli sorular.:KK48::KK48::KK48:
:D ilahi ya hiç gülesim yoktu valla :halay: çok doğru söylüyorsun istedikçe üstüne düştükçe olmuyor olmuyor pempi pempi

Valla kızlar aynı sorun bende de vardı hsg normal eşim spermi gayet iyi kan iyi hormonlar iyi ama çocuk yoktu klomen kullandım hamile kalamadım incir kürü soğan kürü hepsini denedim hamile kalamadım en son bi arkadaşın tavsiyesiyle efnanbitkisel gıda var dedi onu kullan dedi hem ben hem eşim kullandık Rabbim vesile kıldı o ay hamile kaldım Rabbim size de nasip etsin inşallah
Vesile olmuş kullandığınız şey Rabbim nasip etmiş olmuş ne güzel..Allah bağışlasın darısı başımıza

Kızlar hiç tsh değeeinize baktirdıniz mı?
Ben 4 yıllık evliyim çocuğum olmadı.3 ayrı doktora defalarca gittim geldim.özel hastaneye de gittim.hepsi de hersey normal dediler.bi türlü hamile kalamiyordum.her ayın her günü sey yapmaktan bezmistim artık.en sonunda esime de tahlil yaptirdik.oda normal çıktı.
Şubatta devlet hastanesine gittim.adetin 3.günü.dr herseyin tahlilini iatedi benden baktı normal dedi.ilac bile yazmadan gonderdi.tshım da 4.99 çıkmış.gekdik eylül ayina hala yok.eylül ayında yine degerlendirdik her günü.iliskiden bir hafta sonra dayanamadim gittim tahlil yaptirdim.0 çiktı.tsh da 1.39 çıkmıs.dikkat etmedim.1 hafta daha gecti.benim kasiklarim ağrimaya göğüslerim sişmeye basladi anladim ki hamileyim.27.gün hittim test yaptırdim.123 çiktı.hamileyim.ben hala neden hamile kaldiğimı anlayamadım.ne degisti de hamile kalmistim.dusundüm ki o ay farkli olarak 3 kilo kari koca cebizli sucuk yedik.ben ona bağladım.ama gizli kahraman şeftaliymis.eylül ayında eve hergün şeftali aldık.2 ser tane yedik.meğerse seftali tsh ı düsürürmüş.tsh 2.5 altina düşünce hamile kalmisim.tshın 2.5 sınırı hamileliğe engelmiş.hemen e nabiza girdim eski aylardaki tahlilleirme baktim.diğer aylar tshim hep yuksek.sadece eylül ayı 1.39.bildim ki benim hamile kalmaı engelleyen tsh mıs.tsh dusunce hamile kalmisim.tabi ben bunlari bebeğimi kaybettikten sonra farkettim.bebegimin kalbi 6.haftada durdu.kurtaj oldum.tsh hamilelikte yükseliyirmuş.gerçekten de gecen hafta tahlil yaptirdim tshım 4.1 e çıkmis.belki de bebeğim bundan dolayı öldü.
Siz de baktırın tshınıza kızlar.dr lar onemsemiyor.tsh 5 e kadar sorun degil diyir ama 2.5 ustü oldugu zmaan kesinlikle hamile kalamazsiniz.

Kızlar hiç tsh değeeinize baktirdıniz mı?
Ben 4 yıllık evliyim çocuğum olmadı.3 ayrı doktora defalarca gittim geldim.özel hastaneye de gittim.hepsi de hersey normal dediler.bi türlü hamile kalamiyordum.her ayın her günü sey yapmaktan bezmistim artık.en sonunda esime de tahlil yaptirdik.oda normal çıktı.
Şubatta devlet hastanesine gittim.adetin 3.günü.dr herseyin tahlilini iatedi benden baktı normal dedi.ilac bile yazmadan gonderdi.tshım da 4.99 çıkmış.gekdik eylül ayina hala yok.eylül ayında yine degerlendirdik her günü.iliskiden bir hafta sonra dayanamadim gittim tahlil yaptirdim.0 çiktı.tsh da 1.39 çıkmıs.dikkat etmedim.1 hafta daha gecti.benim kasiklarim ağrimaya göğüslerim sişmeye basladi anladim ki hamileyim.27.gün hittim test yaptırdim.123 çiktı.hamileyim.ben hala neden hamile kaldiğimı anlayamadım.ne degisti de hamile kalmistim.dusundüm ki o ay farkli olarak 3 kilo kari koca cebizli sucuk yedik.ben ona bağladım.ama gizli kahraman şeftaliymis.eylül ayında eve hergün şeftali aldık.2 ser tane yedik.meğerse seftali tsh ı düsürürmüş.tsh 2.5 altina düşünce hamile kalmisim.tshın 2.5 sınırı hamileliğe engelmiş.hemen e nabiza girdim eski aylardaki tahlilleirme baktim.diğer aylar tshim hep yuksek.sadece eylül ayı 1.39.bildim ki benim hamile kalmaı engelleyen tsh mıs.tsh dusunce hamile kalmisim.tabi ben bunlari bebeğimi kaybettikten sonra farkettim.bebegimin kalbi 6.haftada durdu.kurtaj oldum.tsh hamilelikte yükseliyirmuş.gerçekten de gecen hafta tahlil yaptirdim tshım 4.1 e çıkmis.belki de bebeğim bundan dolayı öldü.
Siz de baktırın tshınıza kızlar.dr lar onemsemiyor.tsh 5 e kadar sorun degil diyir ama 2.5 ustü oldugu zmaan kesinlikle hamile kalamazsiniz.
Çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte hayırlısı ile yine olur.
Gebe kalmak için doktora gidildiğinde hangi doktor tsh istemez ki mümkün değil bu en önemli faktörlerden biri tsh ve fsh değerleridir.Benim tsh 1,93 gayet güzel ama başka sorun da yok.Her nasip vaktine esirmiş bekliyoruz işte napalım:))

Çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte hayırlısı ile yine olur.
Gebe kalmak için doktora gidildiğinde hangi doktor tsh istemez ki mümkün değil bu en önemli faktörlerden biri tsh ve fsh değerleridir.Benim tsh 1,93 gayet güzel ama başka sorun da yok.Her nasip vaktine esirmiş bekliyoruz işte napalım:))
Çok saol canım.ins.
Doktorlar tsh istiyor ama 5 in altinda olunca önemsemiyor.benim kizdiğım nokta 4.99 da bana niye bunu düsürmemiz lazım demedi.ondan hamile kalamiyormusum.daha erken hamile kalabilirdim.yine hamile kalınca dr hic tahlil istemedi.tsh belki yükseldi ondan öldü.siz bi problem yok diyirsunuz ama baska bi dra daha görünün illaki biseyler engelliyor hamile kalmanızı.

Çok saol canım.ins.
Doktorlar tsh istiyor ama 5 in altinda olunca önemsemiyor.benim kizdiğım nokta 4.99 da bana niye bunu düsürmemiz lazım demedi.ondan hamile kalamiyormusum.daha erken hamile kalabilirdim.yine hamile kalınca dr hic tahlil istemedi.tsh belki yükseldi ondan öldü.siz bi problem yok diyirsunuz ama baska bi dra daha görünün illaki biseyler engelliyor hamile kalmanızı.
Konu başlığından da dediğim gibi ciddi anlamda hem eşinde hem kendinde hiçbir problemi olmadan, gebeliğe engel bir durumu olmadan yılaarca hamile kalamayan insanlar var.Ve hep dediğimiz gibi demek ki var bizim içinde hayırlı bir vakit diyor tevekkül ediyoruz.
Ama sizin durumunuzda da olan eminim bir çoook kadın vardır umarım paylaşımınız onlara yararlı olur:super:

Adet oldum.Haftaya bugün yumurtlamam başlıcak.Başlasın keçiboynuzları :KK48::KK48::KK48:

Başka bir konuda biri dediki hani bu yumurtlama zamanı beyaz akıntı geliyor ya.O yumurta çatlağı değilmiş.Yumurta takibi yaptır dedi.Bide bu çıktı başıma.Her ay beyaz akıntıda görsen, ovulasyonda çift çizgiyide görsen, yumurtlama zamanı ağrıda olsa bunlar yumurtanın çatladığının kanıtı değilmiş.Ayy bizim yumurtalar çatlamıyormu acep.Nasıl anlaşılıyor bu yumurtanın çatlayıp çatlamadığı.Bak gene deli sorularla boğuşuyorum:sinirli::sinirli::sinirli:

Başka bir konuda biri dediki hani bu yumurtlama zamanı beyaz akıntı geliyor ya.O yumurta çatlağı değilmiş.Yumurta takibi yaptır dedi.Bide bu çıktı başıma.Her ay beyaz akıntıda görsen, ovulasyonda çift çizgiyide görsen, yumurtlama zamanı ağrıda olsa bunlar yumurtanın çatladığının kanıtı değilmiş.Ayy bizim yumurtalar çatlamıyormu acep.Nasıl anlaşılıyor bu yumurtanın çatlayıp çatlamadığı.Bak gene deli sorularla boğuşuyorum:sinirli::sinirli::sinirli:
Kim dedi onu? Bunca doktor insan yanlış mı biliyor yani bence karıştırma kafanı hiç.Bi de için rahat etcekse git 3. Günü yaptır tsh fsh Özellikle L2 zaten yumurtlayıp yumurtlamadığını gösteriyormuş

Bi de ne dicem sana geçen sordum arada kaynadı öyle senin hemoglabin demir vitamin kaçtı? B12 falan yani doktor sana ondan tutunmadı bebek oluşmadı demiş ya.Kaçtı değerlerin merak ettim benim kan ve demir diplerde sürünüyor hep geçen ay kan hapına başladım bitti şu an ne durumda bilmiyorum.
Elindeyse tahlillerin atsana buraya:KK66:

Kendi işimizi kendimiz görürüz bizde napalım zatenn bu süreçte merdiven altı doktorlarından hallice oluyoruz artık:KK73:
Bu arada kan demir değerleriniz kaçtı ve kaç oldu?

aklımda değil çalışıyorum şu an akşam eve gidince bakar yazarım :)

Back