Eşim mimar seviyesinde yazılımcı. Yapay zeka yazılımları yapıyor, adam bütün güvenlik açıklarını bildiği için kullandığımız aletlerde göz açtırmıyor bize. Teknoloji her zaman çift yönde gelişir, sadece senin hayatını değil hırsızın da hayatını kolaylaştırıyor diyor.
Paranoyaklık değil yaptığınız çok doğru. Ablam bankacı olmasına rağmen, güvenli bunlar, her zaman alış veriş yapıyorum deyip kartını kaydetmiş. Eşim sildirdi hatta kartını iptal ettirip yenisini çıkarttırdı. Harcama limiti koydurdu, atıyorum şu rakam üstünde kart çalışmıyor vs. Ya dedim banka müdürüsün bari sen yapma. Annemi elli kere tembihledim, alışveriş sitelerine kredi kartı kaydetme, her lazım olduğunda elinle gir dedim. Onun telefonu hacklenir diye onay kodu benim telefonuma geliyor mesela. Mağazada kafede kullanması için dijital kredi kartı tanımladık (appl wal) Ayrıca yüz tanıma yükledik, dijital kredi kartla ödeyince yüz kontrolu gerekiyor. Ayrıca dijital kredi kartında kapat/aç özelliği var. Ödeme yaparken açıyor kartı, işlem bitince hemen kapatıyor. Allahtan bana da uyarı geliyor, kapatmayı unutursa ben kapatıyorum kartını.
Ben veya bir tanıdığın sana mesaj mail whatsapp aracılığıyla yazıp para istersek önce bizi ara bizle konuş dedim. Link bulunan bütün mailleri mesajları sakın açma okumadan sil dedim. Her hafta arıyorum, eklenmiş biri var mı diye telefon defterini kontrol ettiriyorum. Polisiz savcıyız vs arayan olursa hemen kapat telefonu asla konuşma dedim. Bunu yapıyor, hatta bir keresinde hesabınız kullanılmış vs dediklerinde karakolun sokağında oturuyorum gelin orada konuşalım demiş çat diye kapatmış karşı taraf.