sakın çocuklarınızı zorlamayın,ben 27 aylık oğluma tuvalet eğiti verirken şunu anladım ki her çocuğun zamanı farklı.2 yaşına geldi hadi artık öğrenmen gerek diye bişey yok.ben de bu hataya düştüm 2 yaşını geçer geçmez başladım öğretmeye...canım oğlum hiç hazır deilmiş meğer,her gün gülen çocuk gülmeyen huysuz bi çocuk oldu çıktı...ve sonunda yeter dedim ya..doğru zaman gelene kadar bezliycem,bezlemeye başladım tekrar,ama ara ara bez değiştirirken çok zorlamadan götürüyodum,kendide isterse tabi..bazen bilerek etrafa yapıyodu,bazen istemeden kaçırıyodu ama çoğu zamanda gitmek istemiyodu.istemediğinde götürmedim...2 hafta kadar önce izne çıktım,beraber çok güzel zaman geçirdik..oynadık,gezdik...derken bide bakmışım oğlum beni mutlu etmek için kendiliğinden söylemeye başladı...şimdi işten geldiğimde "anne ben kakamı yaptım"diyo...canımm oğluşum
diyeceğim o kietrafa deil,başkalarının çocuğuna göre değil kendi çocuğunuza göre sabırla doğru zamanı bakleyin...daha sonra biraz çaba birazda doğal bir gelişimle herşey yoluna giriveriyor işte...
tüm anneler başarılar bu süreçte