• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Hiç zorlmayın

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

samaralar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
11
0
86
İzmir
sakın çocuklarınızı zorlamayın,ben 27 aylık oğluma tuvalet eğiti verirken şunu anladım ki her çocuğun zamanı farklı.2 yaşına geldi hadi artık öğrenmen gerek diye bişey yok.ben de bu hataya düştüm 2 yaşını geçer geçmez başladım öğretmeye...canım oğlum hiç hazır deilmiş meğer,her gün gülen çocuk gülmeyen huysuz bi çocuk oldu çıktı...ve sonunda yeter dedim ya..doğru zaman gelene kadar bezliycem,bezlemeye başladım tekrar,ama ara ara bez değiştirirken çok zorlamadan götürüyodum,kendide isterse tabi..bazen bilerek etrafa yapıyodu,bazen istemeden kaçırıyodu ama çoğu zamanda gitmek istemiyodu.istemediğinde götürmedim...2 hafta kadar önce izne çıktım,beraber çok güzel zaman geçirdik..oynadık,gezdik...derken bide bakmışım oğlum beni mutlu etmek için kendiliğinden söylemeye başladı...şimdi işten geldiğimde "anne ben kakamı yaptım"diyo...canımm oğluşum
diyeceğim o kietrafa deil,başkalarının çocuğuna göre değil kendi çocuğunuza göre sabırla doğru zamanı bakleyin...daha sonra biraz çaba birazda doğal bir gelişimle herşey yoluna giriveriyor işte...
tüm anneler başarılar bu süreçte:emir_bebek:

tebrik ediyorum daha çocuğum yok ama eğitimde olması gereken şeyleri söylemişsiniz..... çocuğunuzla daha güzel günlere
opuyorumnanaktan

sakın çocuklarınızı zorlamayın,ben 27 aylık oğluma tuvalet eğiti verirken şunu anladım ki her çocuğun zamanı farklı.2 yaşına geldi hadi artık öğrenmen gerek diye bişey yok.ben de bu hataya düştüm 2 yaşını geçer geçmez başladım öğretmeye...canım oğlum hiç hazır deilmiş meğer,her gün gülen çocuk gülmeyen huysuz bi çocuk oldu çıktı...ve sonunda yeter dedim ya..doğru zaman gelene kadar bezliycem,bezlemeye başladım tekrar,ama ara ara bez değiştirirken çok zorlamadan götürüyodum,kendide isterse tabi..bazen bilerek etrafa yapıyodu,bazen istemeden kaçırıyodu ama çoğu zamanda gitmek istemiyodu.istemediğinde götürmedim...2 hafta kadar önce izne çıktım,beraber çok güzel zaman geçirdik..oynadık,gezdik...derken bide bakmışım oğlum beni mutlu etmek için kendiliğinden söylemeye başladı...şimdi işten geldiğimde "anne ben kakamı yaptım"diyo...canımm oğluşum
diyeceğim o kietrafa deil,başkalarının çocuğuna göre değil kendi çocuğunuza göre sabırla doğru zamanı bakleyin...daha sonra biraz çaba birazda doğal bir gelişimle herşey yoluna giriveriyor işte...
tüm anneler başarılar bu süreçte:emir_bebek:

Çok güzel bir bakış açısı. Kesinlikle çocukların bu olay karşısında zorlanmamasından yanayım. Hadi yaşı geldi diye başlamanın hiç bir anlamı yok. Yaz tatilleri süper fırsattır. Bunu değerlendirin. Hatta kreş zamanına başladığında zaten orda çocukların bu işi yaptığını görünce kendiliğinden olay çözümlenecektir.

benim kızımda 22 aylık çişini söylemiyor sadece altını açarken çişi varsa gitmek istiyor ama her altını açtıgımda söyluyorum tuvalete gıdersen popon acımaz dıyorum .tuvalete zorlamak ıstemıyorum zorlanan çocuklar cimri olabılıyorlarmış çünki çişleri onların bir parçası oldugu için kıyamıyorlarmış bu yüzdendirki genelde çocuklar çişini söylesede başkasının evınde özellikle pek gitmek istemezler çocuklara ilk tuvalet eğitimi verilirkende eger lazımlıga yapıyorsa çişini hemen dökmemek hatta çişini sevmek gerekıyormuş :)) bende zorlamıyorum şimdilik çünki tam inatlaşma yaşında inatlaşıp tamamen yapmamasından korkuyorum

3 gün sonra 2 yaşında olacak kızım. İki ay önceden alıştırma yapmaya başladı. Önce kıyatli tuvalete oturttum. Daha sonra bezini çıkartıp kısa sürelerle beklettim. Şimdi klozet adaptörü aldım. Ama bu başlığı okuyunca yaza kadar beklemeye karar verdim. Hem hasta olmasından korkuyorum hem de sanırım hazır olmadığını hissediyorm. Kendime hiç güvrnmiyorum. :( Çok zor olacak gibime geliyor..

Back