Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yaş ilerledikçe yakın arkadaş olarak bildiğiniz insanlar da masadan ayrılıyor birer birer.Herkes evleniyim çocuk yapıyım toplum düzenine uyma derdinde oluyor.Ben en kötü en yalnız anlarında yanlarindaydim umut bagladiklarinda hayel kurduklarin da hayel kırıklıkları da.Herkes kendi hayatinda şuan ben bir düzen kuramadım tabiri caizse evlilik çocuk toplumsal duzen yani.Her anlarında yanlarında olduğum insanlar dipteyken yok yanımda.O yüzden önce kendiniz ile zaman gecirmeyi sevin ve hayatınıza kabul ettiginiz aldığınız insanların ağırladığıniz misafirler olduğunu benimseyin başka türlü olmuyor çünkü.Kızlar sorun şu ki ben geçmişimden insan biriktiremiyorum, biri bir yanlış yapsın hemen soğuyorum ve uzaklaşıyorum. Lisedeyken bir kız grubumuz vardı ama üniversiteye geçince ortamlar değişti ve yeterince samimi değilmişiz demekki kimsenin bir iletişimi kalmadı birbiriyle, instadan ekliyiz, arada birbirimizin hikayelerine cevap veririz o kadar. Üniversiteyi şehir dışında okudum, bir sürü insanla tanışmıştım ama yakın olup bağ kurabildiklerimin hepsini bir sebepten çıkarttım hayatımdan bazıları içten içe beni kıskanıyordu yani bana hissettirdikleri oydu hsdjfjsfdf, bazıları yalnız kalma korkusu yaşıyordu ve yalnız kalmamak için herkese yanaşıyordu, bazıları ile de hayat görüşümüz ciddi anlamda çatışıyordu ama şimdi kendi yaşadığım şehirdeyim ve gerçekten çok yalnızım, hiç arkadaşım yok ve bu durum benim aşırı garibime gidiyor hep friends dizisindeki o kalabalık arkadaş gruplarının olduğu ortamlara özendim ama hep bir şekilde günün sonunda yalnız kaldım. Benim gibi olan var mı ve birileriyle tanışırken konu açılınca yakın arkadaşımın olmadığını söylüyorum ama sonra utanıyorum çünkü genelde o tarz insanlara tuhaf gözüyle bakılır ya da ben tuhafım bilmiyorum hhdfhsfjsfdfjffd ve yakın arkadaşınızı veya yakın arkadaş grubunuzu kaçlı yaşlarınızda buldunuz merak ediyorum.
Şunu da eklemek isterim o friends dizisinde arkadaşlar son bölümde ayrılıyordu herkes kendi hayatlarina gidiyordu. :)Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yaş ilerledikçe yakın arkadaş olarak bildiğiniz insanlar da masadan ayrılıyor birer birer.Herkes evleniyim çocuk yapıyım toplum düzenine uyma derdinde oluyor.Ben en kötü en yalnız anlarında yanlarindaydim umut bagladiklarinda hayel kurduklarin da hayel kırıklıkları da.Herkes kendi hayatinda şuan ben bir düzen kuramadım tabiri caizse evlilik çocuk toplumsal duzen yani.Her anlarında yanlarında olduğum insanlar dipteyken yok yanımda.O yüzden önce kendiniz ile zaman gecirmeyi sevin ve hayatınıza kabul ettiginiz aldığınız insanların ağırladığıniz misafirler olduğunu benimseyin başka türlü olmuyor çünkü.
Eski arkadaşlıklarımı hayatımdan çıkarmışlığım çok .Başlar da bende üzülüyordum artık hiç üzülmüyorum cidden..Şunu anladım, ben insanlar hep aynı sanıyorum yani o tanıdığım arkadaş olduğum insan ama insanlar çok değişiyor..Karşındaki insanı tanıyamıyorsun..Belki bende değişiyorum onlara göre bilemedim..15 yıl dip dibe yaşadığım arkadaşım hamile kaldığında, benim çocuğum olmadığını bile bile insan içinde " tatlım sende yap hadi artık ne bekliyon dahaaaa" dedikten sonra anladım ki insanlar hayatınız da bazen belirli süreliğine misafir..Vakti dolduğunda gitmeleri gerek..Önünüze bakın derim, yeni arkadaşlıklar kurun..Dizilerde ki o arkadaş grupları da gerçek hayatta varsa helal olsun derimKızlar sorun şu ki ben geçmişimden insan biriktiremiyorum, biri bir yanlış yapsın hemen soğuyorum ve uzaklaşıyorum. Lisedeyken bir kız grubumuz vardı ama üniversiteye geçince ortamlar değişti ve yeterince samimi değilmişiz demekki kimsenin bir iletişimi kalmadı birbiriyle, instadan ekliyiz, arada birbirimizin hikayelerine cevap veririz o kadar. Üniversiteyi şehir dışında okudum, bir sürü insanla tanışmıştım ama yakın olup bağ kurabildiklerimin hepsini bir sebepten çıkarttım hayatımdan bazıları içten içe beni kıskanıyordu yani bana hissettirdikleri oydu hsdjfjsfdf, bazıları yalnız kalma korkusu yaşıyordu ve yalnız kalmamak için herkese yanaşıyordu, bazıları ile de hayat görüşümüz ciddi anlamda çatışıyordu ama şimdi kendi yaşadığım şehirdeyim ve gerçekten çok yalnızım, hiç arkadaşım yok ve bu durum benim aşırı garibime gidiyor hep friends dizisindeki o kalabalık arkadaş gruplarının olduğu ortamlara özendim ama hep bir şekilde günün sonunda yalnız kaldım. Benim gibi olan var mı ve birileriyle tanışırken konu açılınca yakın arkadaşımın olmadığını söylüyorum ama sonra utanıyorum çünkü genelde o tarz insanlara tuhaf gözüyle bakılır ya da ben tuhafım bilmiyorum hhdfhsfjsfdfjffd ve yakın arkadaşınızı veya yakın arkadaş grubunuzu kaçlı yaşlarınızda buldunuz merak ediyorum.
benim olumsuz özelliğim kusursuz olmak.... dermişim hahahahhshjd benim olumsuz özelliğim; gün içinde devamlı mesajlaşmayı sevmiyorum, ara ara yazmayı sevmiyorum daha çok buluşup vakit geçirme insanıyım ve ara ara kendi içime dönüyorum yalnız kalmayı seviyorum bu da karşı tarafa neden hep ben yazıyorum ediyorum hissi veriyor haklı olarakEski arkadaşlarının olumsuz özelliklerini sıraladın, peki ya seninkiler nedir mesela?
Arkadaşlarımla benzer hiçbir yönüm yok zaten birbirimizin aynısı olsak çok sıkıcı olurdu.
Bide artık insanlar rahat, birbirini yormayan ilişkiler içinde olmaktan yana
geri barışılsa barışılır ama eskisi gibi olmuyor işteEski arkadaşlıklarımı hayatımdan çıkarmışlığım çok .Başlar da bende üzülüyordum artık hiç üzülmüyorum cidden..Şunu anladım, ben insanlar hep aynı sanıyorum yani o tanıdığım arkadaş olduğum insan ama insanlar çok değişiyor..Karşındaki insanı tanıyamıyorsun..Belki bende değişiyorum onlara göre bilemedim..15 yıl dip dibe yaşadığım arkadaşım hamile kaldığında, benim çocuğum olmadığını bile bile insan içinde " tatlım sende yap hadi artık ne bekliyon dahaaaa" dedikten sonra anladım ki insanlar hayatınız da bazen belirli süreliğine misafir..Vakti dolduğunda gitmeleri gerek..Önünüze bakın derim, yeni arkadaşlıklar kurun..Dizilerde ki o arkadaş grupları da gerçek hayatta varsa helal olsungeri barışsak barışırdık ama eskisi gibi olmaz işte benim en canımı sıkan onunla yaşadığım ayrılıktı sanırım
gerçekten yakın olarak gördüğüm bir arkadaşım benim mutsuzluğumla mutlu oluyordu ve alakasız bir şekilde kendini övüp beni kötülüyordu. Ben arkadaşlığımı bitirmemek için direndim. Bak sen hemen insan siliyorsun falan diyordum kendime ama dayanılır gibi değil, ya gerçekten insanlar arkadaş konusunda şanslı ya da insanlar kolay alttan alabiliyor bu şekilde sürüyor arkadaşlıklarıEmin olun ne kadar yakın olsanızda o gerçek samimiyet dürüstlük kalmadı artık. Benimde var yakın arkadaşlarım ama insanın zayıf noktasını bilince herkes üzerine oynuyor. Özellikle kadınlar arasında sürekli bi kıskançlık kıyaslama var maalesef erkeklere göre. Siz biraz üstün olduğunuzda bi konuda hemen kıskançlık oluyor. O yüzden ben çok fazla samimiyeti önermiyorum. Herkesi belirli bi mesafede tutmayı tercih ediyorum. Samimi arkadaşlarıma bile çok fazla özelimi anlatmıyorum. Sonra yerli yersiz ağızlarından duymak istemiyorum çünkü. Yüzeysel konuşmalar yeterli.
Yani zaten ben hayatımda ki hiç bir arkadaşıma küsmedim mesela. Bir yerler de görsem konuşurum ya da arada yazarlar sa konuşurum..Eskisi gibi olmuyor ama samimiyetin bittiği her şekilde belli..O samimi yediği içtiği ayrı olmayan arkadaşlıklar benim için merhaba merhaba dan öteye gidemez artık..geri barışılsa barışılır ama eskisi gibi olmuyor işte
Ben 2 sene önce 10 senelik lise arkadaşımı çıkardım hayatımdan. Bazen çıkması gerekiyor ama bi kaç tane çok sevdiğim arkadaşım vardır. Enerjiniz uyuyorsa hep hayatınızda olur ama değilsede çok dert edilecek bir şey değil diyorum.Kızlar sorun şu ki ben geçmişimden insan biriktiremiyorum, biri bir yanlış yapsın hemen soğuyorum ve uzaklaşıyorum. Lisedeyken bir kız grubumuz vardı ama üniversiteye geçince ortamlar değişti ve yeterince samimi değilmişiz demekki kimsenin bir iletişimi kalmadı birbiriyle, instadan ekliyiz, arada birbirimizin hikayelerine cevap veririz o kadar. Üniversiteyi şehir dışında okudum, bir sürü insanla tanışmıştım ama yakın olup bağ kurabildiklerimin hepsini bir sebepten çıkarttım hayatımdan bazıları içten içe beni kıskanıyordu yani bana hissettirdikleri oydu hsdjfjsfdf, bazıları yalnız kalma korkusu yaşıyordu ve yalnız kalmamak için herkese yanaşıyordu, bazıları ile de hayat görüşümüz ciddi anlamda çatışıyordu ama şimdi kendi yaşadığım şehirdeyim ve gerçekten çok yalnızım, hiç arkadaşım yok ve bu durum benim aşırı garibime gidiyor hep friends dizisindeki o kalabalık arkadaş gruplarının olduğu ortamlara özendim ama hep bir şekilde günün sonunda yalnız kaldım. Benim gibi olan var mı ve birileriyle tanışırken konu açılınca yakın arkadaşımın olmadığını söylüyorum ama sonra utanıyorum çünkü genelde o tarz insanlara tuhaf gözüyle bakılır ya da ben tuhafım bilmiyorum hhdfhsfjsfdfjffd ve yakın arkadaşınızı veya yakın arkadaş grubunuzu kaçlı yaşlarınızda buldunuz merak ediyorum.
Emin ol ki özellikle çıkar ilişkilerinin söz konusu olduğu günümüzde yakın arkadaşının olup olmaması çok önemli bir mevzuu değil. Olursa çok güzel ama yoksa da gerçekten üzerinde düşünülecek bişi değil. Zaten çok muhabbet tez ayrılık getirir. Herkese sınırlı olmak en güzeli. Aile önemli olan. Kimse annemiz babamız kadar sevmiyor düşünmüyor. Ailenize sıkıca sarılın. Gerisi boş.Kızlar sorun şu ki ben geçmişimden insan biriktiremiyorum, biri bir yanlış yapsın hemen soğuyorum ve uzaklaşıyorum. Lisedeyken bir kız grubumuz vardı ama üniversiteye geçince ortamlar değişti ve yeterince samimi değilmişiz demekki kimsenin bir iletişimi kalmadı birbiriyle, instadan ekliyiz, arada birbirimizin hikayelerine cevap veririz o kadar. Üniversiteyi şehir dışında okudum, bir sürü insanla tanışmıştım ama yakın olup bağ kurabildiklerimin hepsini bir sebepten çıkarttım hayatımdan bazıları içten içe beni kıskanıyordu yani bana hissettirdikleri oydu hsdjfjsfdf, bazıları yalnız kalma korkusu yaşıyordu ve yalnız kalmamak için herkese yanaşıyordu, bazıları ile de hayat görüşümüz ciddi anlamda çatışıyordu ama şimdi kendi yaşadığım şehirdeyim ve gerçekten çok yalnızım, hiç arkadaşım yok ve bu durum benim aşırı garibime gidiyor hep friends dizisindeki o kalabalık arkadaş gruplarının olduğu ortamlara özendim ama hep bir şekilde günün sonunda yalnız kaldım. Benim gibi olan var mı ve birileriyle tanışırken konu açılınca yakın arkadaşımın olmadığını söylüyorum ama sonra utanıyorum çünkü genelde o tarz insanlara tuhaf gözüyle bakılır ya da ben tuhafım bilmiyorum hhdfhsfjsfdfjffd ve yakın arkadaşınızı veya yakın arkadaş grubunuzu kaçlı yaşlarınızda buldunuz merak ediyorum.
Ben de bunu yazan ben miyim dedimKonunuzu baştan sona okudum ve okurken yer yer kendimi sorguladım acaba konuyu açan ben miyim diye. Lisedeki yakın arkadaşlıklarım lisede kaldı, herkes ayrı şehirlere dağıldı ve bağlar koptu. Üniversitedeki yakın arkadaşlıklarım da aynı şekilde üniversite bitince taş çatlasa 1-1,5 sene devam etti.
Bence insanlar aynı sosyal çevrede bulununca bağ kuruyolar belki de mecburiyetten, ama o sosyal ortam kalktığı anda insanlar artık yeni çevrelerini odak noktaları haline getiriyolar. Tabii şu da var zamanla insanların karakteri değişiyor, oturuyor ve vakti zamanında iyi anlaştığın insanla bir bakıyosun ki paylaşacak hiçbir şeyin kalmamış, karakterleriniz bambaşka olmuş.
Ben de kolay silerim ya bu arada, ama çok makul sebeplerim vardır hep kendime göre. Sürekli buluşmaları eken, kıskançlık eden, işi düşünce yazan insanları mesela. Çünkü enayi yerine konulmaktan nefret ediyorum, değersiz hissedeceğim bir arkadaşlıkta yer almayı kendime haksızlık olarak görüyorum.
Son olarak söylemeden edemeyeceğim ben de sıkı bir friends izleyicisiyimdir, bence oradaki arkadaşlıklar hiçbir yerde yok. Adı üstünde dizi, güya hepsi işe güce sahip ama bütün gün cafede veya evde boş boş oturup sohbet edebiliyolar kaygısızca. Zaten dizinin sonunda hepsi ailelerini kurup bağlarını kopartıyor. Dizinin senaristleri bile demişti gençlik bitip aile kurulunca friends devri biter diye.
Alttan alıyorlardır yoksa sürmüyor inanın. Benim 10 senelik arkadaşım var bi ara bana şakayla karışık laf sokuyodu sürekli. Kilo aldığım bi dönemde sürekli şaka altında laf ediyodu. Bir iki kere güldüm geçtim. Sonra başkalarının yanında da yaptı. Çok kötü kavga ettim kalbini kırdım. Ağladı sızladı özür diledi konu kapandı bi daha yapmadı. Yani her uzun arkadaşlık kusursuz olmuyor illa kavgalar kalp kırmalar oluyor.gerçekten yakın olarak gördüğüm bir arkadaşım benim mutsuzluğumla mutlu oluyordu ve alakasız bir şekilde kendini övüp beni kötülüyordu. Ben arkadaşlığımı bitirmemek için direndim. Bak sen hemen insan siliyorsun falan diyordum kendime ama dayanılır gibi değil, ya gerçekten insanlar arkadaş konusunda şanslı ya da insanlar kolay alttan alabiliyor bu şekilde sürüyor arkadaşlıkları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?