- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.347
- 598
- Konu Sahibi Dilber_iRana
-
Benim gibi iste :)yarım doktorun candan edeceği gibi bu tebliğler de deist nüfusunu arttırdı haberleri yok.. kimse üzerine almıyor biz ne yapıyoruz diye.. böyle giderse 10 yıl sonra tebliğ edecek kimse bile kalmayacak ne güzel!
Şu forumda kaç insan var evlilik öncesi beraberlik yaşayan.yarım doktorun candan edeceği gibi bu tebliğler de deist nüfusunu arttırdı haberleri yok.. kimse üzerine almıyor biz ne yapıyoruz diye.. böyle giderse 10 yıl sonra tebliğ edecek kimse bile kalmayacak ne güzel!
Şu forumda kaç insan var evlilik öncesi beraberlik yaşayan.
Yapılan tebliğden etkilenip,hidayete(!) eren el kaldırsın
yarım doktorun candan edeceği gibi bu tebliğler de deist nüfusunu arttırdı haberleri yok.. kimse üzerine almıyor biz ne yapıyoruz diye.. böyle giderse 10 yıl sonra tebliğ edecek kimse bile kalmayacak ne güzel!
Tam tersi ne kadar yasaklamaya calisirsan o kadar cekici hale getirirsin bazi seyleri. Defalarca orneklerini gordugumuz gibi.Şu forumda kaç insan var evlilik öncesi beraberlik yaşayan.
Yapılan tebliğden etkilenip,hidayete(!) eren el kaldırsın
Ya işte dostum konu açmak da bir sanattırBen erdim .
Bir kere daha nasıl konu açmamam konusunda hidayetteyim anlık olarak
Çoğumuz hijyenik olarak bir temizlik/kirlilik olarak girdik konuya kandırdı bizi benceTemiz erkek yok mu diyince metrobuslerde kokudan yanina yaklasilmayanlardan kisisel temizligine ozen gostermeyenlerden yildigimdan içimi dökmeye gelmistim de tunelin ucu b...k bi yere çıkıyomus.
Vazgectim
Evlilik öncesi ilişki yada sonrası herkesin kendi tercihi.Kim ne yaparsa her şey herkes kendine.
Pişmanım saygısızlık ettim .Buradaki bir çok üyeye.Özür diliyorum gerçekten benim için değerlisiniz gerçekten.Konunun buralara geleceğini tahmin bile edemezdim.18 yaşıma girdim.17 yi doldurdum.Daha karşılacağım çok şey var bunu biliyorum bir kez daha öğrendim.
Tecrübe her şeyden önde gelir bazen ilimden de .
Mevlana demiş ya
Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur, aklın şaşar.
Dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya.
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur…
“Düşmem” dersin düşersin, “Şaşmam” dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya; “Öldüm” der durur, yine de yaşarsın.
Ve şunu diyorum ki haddim olmayan şeylere bulaşmayacağım
Esim su anda icerde dürüm aliyor bekliyorum...sokak ortasinda psikopat gibi güldüm senin yüzünden...
Gerçekten haklısınız hemde çok.Bu konuyu anneme açtım çok kızdı bana.Gerçekten kızdı insanlar senin gibi düşünmek ve uygulamak zorunda değiller dedi.Ama ben başka bir şey sormuştum gerçekten herkesin düşüncesi farklı özür diliyorum.Beni bağışlayın hakkınızı helal edin.Tesettürlü değilim ayrıca açığım cemaat sözü dinleyip yorum yapmam.Fetva metvada dinlemem inandığım dine göre yaşamımı özgülleştirirm.Hakkınızı helal edin olur mu inanın çok üzülürüm.Yani şunu anlamış olman güzel . Burada envai çeşit hatun mevcut . Herkes bizim gibi düşünmez imkansız . Bunu dikta da edemeyiz . Senin savunduğun düşünceler şu malum yeni yetme nurcuların sayfalarında falan kabul görür .
Çünkü orada bir fikir ortaklığı var .
Ama burada çok çook farklı hanımlar var . Dolayısıyla farklı beyinler .
Seninle aynı düşüncede değiller diye kimseye bir şey yaftalama .
İlk emir oku olmasın?Hanımlar merhaba 18 yasındayım okuyorum tabiki benim evlenmeme çok çook uzun yıllar var ama şöyle bişey demek istiyorum lütfen dediklerimi yanlıs anlamayın benim daha önce hiçbir şekilde sevgiliymis flörtmüs gibi durumlarım olmadı zaten bu yasta olmazda hatta arkadaslarım dalga bile geçiyor sap mısın sen diye ama ben onlar gibi olacağıma sap kalırım daha iyi.Ben hayatımı o yaşayacağım özel şeyi ilerdeki beyefendiye ayırıyorum ve herseyden önce Allah için kendimi muhafaza ediyorum sonra kendimi değer verdiğim için muhafaza ediyorum.Ama ben daha önce ilişki yaşamış hatta sevgili olmuş bir bey istemem.Yani benimde hiç olmadı onunda olmasın diye düşünüyorum fakat çevreme baktığımda her erkeğin sevgilisi var bazıları kullanıp atıyor çok üzülüyorum bu duruma ..Sevgilisi olmayanlar bile bön bön karı kıza bakıyor ben bir erkeğe bakmıyorum erkekte kıza bakmasın ilk emir erkeğe iniyor kuranda bakışlarınızı koruyun diyor ama onların öyle yapması canımı sıkıyor üniversteye geçtiğimdede olacak hatta heryerde böyle biliyorum.Ama temiz erkek vardır değil mi? Yani kendini nefsini koruyan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?