Hiç suçum yokken kaza yaşadım

Bigjetplane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
815
561
Kızlar merhaba,
Dertleşmek istedim biraz, araba kullanmaya karşı hep hassasım, büyükşehirdeyim, 5 yıldır kullanıyorum ama herkes deli deli kullanıyor, ben çok çok dikkatli kullanıyorum ve kurallara da uyarım. 2 ay önce araba almıştım yeni, bugün boş yolda sağdan giderken minibüsün biri daldı bana soldan, hiçbir hatam yok kendi yolumda giderken. Elim ayağım titredi zaten, adama arabadan inince çıkıştım nasıl başardın bunu diye zaten suçunu kabul etti, ama ikimizde de tutanak formu yok, trafik olmasın diye de sağa çektik artık, kaza anının fotoğrafları yok sonrasında tekrar yol kenarında kaza olduğu şekilde fotoğrafladık, umarım kasko sorun çıkarmaz. Polisi aradım gelmedi, kendiniz tutanak tutun dedi, hatta suratıma kapattı hattaki kadın ben neden gelmiyorsunuz diye üsteleyince, yoldan sadece arabalar geçiyor, otoban girişinde oldu kaza, dolmuştan zaten hanzo tipler indi, ben tek başımayım. Hallettim ama çok stres oldum. İlk defa böyle büyük kaza yaşadım, cana gelmesin tamam ama maddi kayıp da büyük, şimdi iyice fobi kalacak bende biliyorum. Yaşadınız mı böyle bir durum? Tutanak tuttuk ama karşı tarafın Sigorta şirketi sorun çıkarır diye de gerginim😔

Son düzenleme:
Gecmis olsun oncelikle. Karsi tarafin sigortasindan yaptiracaksaniz trafik sigortasindan yaptirirsiniz. Sorun cikmaz merak etmeyin. Durumu ekspere izah edersiniz fotograf konusunda.

Ayrica fiziki tutanak olmasina gerek yok internetten direkt tramer girisinizi kendiniz yapabiliyorsunuz aklinizda olsun 😊

Gecmis olsun oncelikle. Karsi tarafin sigortasindan yaptiracaksaniz trafik sigortasindan yaptirirsiniz. Sorun cikmaz merak etmeyin. Durumu ekspere izah edersiniz fotograf konusunda.

Ayrica fiziki tutanak olmasina gerek yok internetten direkt tramer girisinizi kendiniz yapabiliyorsunuz aklinizda olsun 😊
Öyle yaptık en sonunda uygulamadan, öğrenmiş oldum ben de. Trafik sigortasının limiti yetmeyecek muhtemelen zararı karşılamaya, hasar epey büyük. Bu sefer de karşı tarafın kaskosundan karşılanacak sanırım

Öyle yaptık en sonunda uygulamadan, öğrenmiş oldum ben de. Trafik sigortasının limiti yetmeyecek muhtemelen zararı karşılamaya, hasar epey büyük. Bu sefer de karşı tarafın kaskosundan karşılanacak sanırım
Karşı tarafın trafik sigortası sizi, kaskosu kendini karşılar. Sizin kaskoyla bir işiniz yok bildiğim kadarıyla. Limitin yetmediği durumları bilmiyorum 🤷‍♀️

Yaşadım ben de çok ciddi bir kazaydı hatta hamileydim 😭 Hemen sigorta şirketini aramıştık onlar halletti tutanak olaylarını vs.ben psikolojik olarak iyi değildim o anlarda.Zaten %100 karşı taraf suçlu çıktı,karşı taraftan karşılandı her masraf,aracımızın değer kaybı için de bir kaç ay sonra ödeme yapılmıştı,beklemiştik uzunca bir süre.
Travma kaldı bende ama her gün araç kullanmak zorunda olduğum için kaskonun verdiği yabancı bir araçla hemen ertesi gün trafiğe çıkmaya devam ettim,zorunda olmasam ehliyeti çöpe atıp unuturdum araç kullanmayı sanırım

Yaşadım ben de çok ciddi bir kazaydı hatta hamileydim 😭 Hemen sigorta şirketini aramıştık onlar halletti tutanak olaylarını vs.ben psikolojik olarak iyi değildim o anlarda.Zaten %100 karşı taraf suçlu çıktı,karşı taraftan karşılandı her masraf,aracımızın değer kaybı için de bir kaç ay sonra ödeme yapılmıştı,beklemiştik uzunca bir süre.
Travma kaldı bende ama her gün araç kullanmak zorunda olduğum için kaskonun verdiği yabancı bir araçla hemen ertesi gün trafiğe çıkmaya devam ettim,zorunda olmasam ehliyeti çöpe atıp unuturdum araç kullanmayı sanırım
Tekrar geçmiş olsun diyeyim hem de hamileyken yaşamışsınız, değer kaybı için de belki başvururuz onun için dava mı açmak gerekiyor peki? Araçtan inemedim zaten şoka girdim ben de aptal gibiydim😔 ben de mecburum kullanmaya yoksa dediğiniz gibi unutmak istiyorum aslında🤦🏼‍♀️

Ama trafik sigortasının maddi kayıp için bir limiti var ve o limitin üstünde olacak arabanın masrafı. Bu durumda ne oluyor ki?
kendi kaskonuzu bozacaksınızdır tam bilmiyorum da.ben kendi kaskomu bozup yaptırmıştım bir kaç yıl önce

Tekrar geçmiş olsun diyeyim hem de hamileyken yaşamışsınız, değer kaybı için de belki başvururuz onun için dava mı açmak gerekiyor peki? Araçtan inemedim zaten şoka girdim ben de aptal gibiydim😔 ben de mecburum kullanmaya yoksa dediğiniz gibi unutmak istiyorum aslında🤦🏼‍♀️
Aynen dava açtık bir avukata vekalet verip,tüm süreci o takip etti. Ben de inememiştim zaten kapı sıkışmış açılmıyordu,kemerim takılı olmasına rağmen aracın içinde kafam tavana vurup morardı çarpışmanın şiddetinden 😫 Yine de en mantıklı olanı zor olsa da üzerine gidip kullanmaya devam etmek,tecrübe olarak görüyorum yaşanılanı ve artık hak benim diyerek atlamıyorum yollara, karşımdakinin kurallara uymama durumunu düşünerek kullanmakta buldum çareyi.

Evet dogru. Trafik sigortasi yetmiyorsa kaskosu varsa kalani kaskosundan karsilanir. Ama karsi taraf kaskosunu bozdurmak istemezse uzerini kendi de odeyebilir 😊 eger zaten %100 karsi taraf kusurlu ise kendi kaskonuzdan bile yaptirabilirsiniz. Kaskonuz bozulmaz rucu edilir karsi tarafa

Kızlar merhaba,
Dertleşmek istedim biraz, araba kullanmaya karşı hep hassasım, büyükşehirdeyim, 5 yıldır kullanıyorum ama herkes deli deli kullanıyor, ben çok çok dikkatli kullanıyorum ve kurallara da uyarım. 2 ay önce araba almıştım yeni, bugün boş yolda sağdan giderken minibüsün biri daldı bana soldan, hiçbir hatam yok kendi yolumda giderken. Elim ayağım titredi zaten, adama arabadan inince çıkıştım nasıl başardın bunu diye zaten suçunu kabul etti, ama ikimizde de tutanak formu yok, trafik olmasın diye de sağa çektik artık, kaza anının fotoğrafları yok sonrasında tekrar yol kenarında kaza olduğu şekilde fotoğrafladık, umarım kasko sorun çıkarmaz. Polisi aradım gelmedi, kendiniz tutanak tutun dedi, hatta suratıma kapattı hattaki kadın ben neden gelmiyorsunuz diye üsteleyince, yoldan sadece arabalar geçiyor, otoban girişinde oldu kaza, dolmuştan zaten hanzo tipler indi, ben tek başımayım. Hallettim ama çok stres oldum. İlk defa böyle büyük kaza yaşadım, cana gelmesin tamam ama maddi kayıp da büyük, şimdi iyice fobi kalacak bende biliyorum. Yaşadınız mı böyle bir durum? Tutanak tuttuk ama karşı tarafın Sigorta şirketi sorun çıkarır diye de gerginim😔
Yaralamalı kaza değilse polis gelmez.
Değer kaybı dosyası actırabilirsiniz ayrıca .Karsı tarafın sigortasından.
Cok gecmis olsun.

Trafik limiti asarsa varsa ihtiyari sigorta devreye girer. Kasko kendi aracindaki zarari karsilar, karsi tarafin degil. Asan kisim icin hem arac surucusune hem sahibine karsi dava acabilir ya da sigorta tahkime gidebilirsiniz. Bunlarin hepsi surec tabi.
Ekleme : Sizin kaskonuz varsa o karsilar, ama size carpan aracin kaskosu sizin hasarinizi karsilamaz.

Polisi aradım gelmedi, kendiniz tutanak tutun dedi, hatta suratıma kapattı hattaki kadın ben neden gelmiyorsunuz diye üsteleyince, yoldan sadece arabalar geçiyor, otoban girişinde oldu kaza, dolmuştan zaten hanzo tipler indi, ben tek başımayım.
Hasarlı kazalara polis gelmez. Yaralamalı olursa gelir hatta karakola ifadeye bile gidilir olay sonrası. Buyuksehirde her hasarlı kazaya polis yollasalar polis yetmez. Bende iki ay önce kaza geçirdim. Trafikte seyir halindeyken arkadan araba çarptı. Onada arkadaki servis aracı çarpmış. Zircirleme yani. Benim arkamda ki bayan emniyet kemerini takmadığı için kafasıyla camı kırmış. Benim emniyet kemeri olduğu halde etkilendim. 12 yıldır kullanıyorum araç ilk kazamdi. Bende araçtan uzunca bir süre inemedim. Eşim yakındı şükür hemen geldi. Psikolojik olarak bayağı etkilendim ama yapacak bişey yok. Mecburum araç kullanmaya. Biz istediğimiz kadar güzel araç kullanalım trafik canavarı dolu heryer. Geçmiş olsun, canınız sağolsun yeterki

X