Hiç kendinizi arada kalmış hissettiniz mi?

Böyle bir şeyden yaşamadan emin olunamaz. Ama ben yapamazdım. Adamı görmeyeceksem neden evleneyim ki?

Fotoğraflarla mı yatacaksın? Çocuğa babasını fotoğraflardan mı tanıtacaksın?

Çocuk demişken eşim benim bu konuda çok büyük yardımcım. Boşanılır mecburen tek başına idare edilir ama aşırı zor bir durum...

Yani yıllarca evli kadınlar vardır. Ama hiç mutlu olduklarını sanmıyorum..

Arkadaşımın eşi denizci.Geçen yıl doğum yaptı ve eşi yanında yoktu bebek birkaç aylık olduktan sonra geldi bu çok kötü bir durum bence.İstese ayarlayabilir miydi orasını bilemiyorum.Şuanda da kadın kendi başına çocuğa yetmeye çalışıyor.Sanki çocugu tek kendisi yaptı.Zor bir durum

Çevremde askeriyede olup yoğun çalışanlar olmadığı için belki de kendimi bu kadar kötü hissettim. Ama sizin gibi şeyler yaşayan insanları gördükçe biraz olsun umudum artıyor. Dediğiniz gibi çok zor ama belki zamanla bende alışırım bilmiyorum. Ama ne olursa olsun iş vb şeyler yüzünden ayrılmak içimden gelmiyor. Artık yaşayıp göreceğiz. Çok teşekkür ederim canım :)

Evet görevdeyken tek başına dönüp gelemiyorlar gerçekten çok zor Allah yardımcısı olsun

Ben sadece şu söylentiye takılırım her zaman:
Her limanda sevgilileri olduğu iddiası.
En son düşüneceğim şey beni aldatması olur. Zaten yapacak olan yanında da yapıyor. Üstelik en güzel zamanlarında üni de yüksek lisans vs yaparken aldatmadı. Gittiklerinde askeriye limanına gidiyorlar tr limanda sadece dışarı çıkıyor ondan yana gönlüm rahat şükür :)

İşi bırak desem şuanda bırakmaz. Çünkü ikinci seçeneği yok buraya gelip aylarca işsiz kalıp 3 4 bin liraya işe girmek istemez. Tabi kendi isteğiyle bırakırsa iş açısından çok zorluk yaşar ben yapamam derse belki özelde iş bulmaya çalışır. Ama şuan ben istedim diye bırakmaz. Bende nasıl onun mesleği yapacağı işi seçeyim ki. Ya buraya gelir işsiz kalır veya çok kötü şartlarda çalışıp mutsuz olursa...

Arkadaşlar ben şöyle bir şey düşündüm mantıklı mı sizde fikirlerinizi sunarsanız mutlu olurum. Şimdi evlenmeden önce ona bazı şartlar koymak istiyorum. En az 3 yıl çalışsın para biriktirip bir ev alalım. Bu süreçte de her yıl 10 ay görev yapıyorsa ve zorluk yaşıyorsak 3 yılın sonunda işten ayrılıp özelde çalışsın. Zaten evde almış oluruz. Belki bende kpss kazanırım ya da en kötü özelde ikimizde çalışırız. Bir şekilde geçiriniz. Bu şartım kabul ederse evleneceğimi eğer kabul etmezse evlenmeyeceğimi söylemek istiyorum. Sizce düşüncem mantıklı mı?

6 sene böyle bir ilişki yaşadım ve sonunda ayrıldık. Resmen beraber büyümüştük ama olmuyor zor yani. Aynen uydudan arardı; bir sesi gelirdi bir gelmezdi falan fılan. Arasın diye nasıl beklerdim...

hep kendi açınızdan bakmışsınız , siz beklerken o çok çalışıyor olacak. Siz aileniz sevdikleriniz ile beraber iken o kamarada kalıyor ve her gün canını tehlikeye atıyor olacak , çocuklarının özlemini o çekiyor olacak .Asıl ona sormak bunlara razı mı diye ve eğer razıysa ve sırf gönlünün istediği gibi yaşayamıyor diye benim önüme böyle seçenekler sunan biriyle evlenmezdim. Benim annem geçti dediğiniz yollardan hiç üzüldüğünü görmedim , hep şükürdeydi mutlu yuvası için.

Evet mantıklı ama ya işini sever de bırakmak istemezse.

Evet mantıklı ama ya işini sever de bırakmak istemezse.
Sanırım ömrümün sonuna kadar yılda 2 ay onu göreceğimi bile bile evlenmem. Tabi evlenmeden önce kabul edip evlendikten sonra işini sevip bırakmazsa o zaman boşanmak yeniden hayat kurmak benim için çok zor olacak off bilmiyorum

Evet ikimizde zorluk yaşayacağız ama benden 10 15 yıl fedakarlık yapmamı nasıl bekler bu öyle kısa süre değil ki bir ömür.. 2 aylık evlilik yaşamak için mi evlenilir

6 sene böyle bir ilişki yaşadım ve sonunda ayrıldık. Resmen beraber büyümüştük ama olmuyor zor yani. Aynen uydudan arardı; bir sesi gelirdi bir gelmezdi falan fılan. Arasın diye nasıl beklerdim...
En berbat şey de sen aramak istersin. Konuşmaya ihtiyacın olur ama arayamazsın sadece onun seni 5 10 dk için aramasını beklersin hemde tüm gün boyunca.. Bilmiyorum belki çok sevdiğim için onu bırakmak istemiyorum. Keşke geleceği önceden bilseydik

Valla ben yapamam şahsen mümkün değil, adam hep yanımda olsun isterim.
Bir tanıdığımız vardı kocası üç dört ay gelmıyordu ama kadın da aman banane rahatıma bakar gzerım modundaydı başarıyordu.

Gerçekten yıllık izinleri 2 ay mı??

3 4 Ay olsun canımı yesin valla bende beklerim :)

Bazı meslekler vardr kendinden verip ona adarsn kendini evlilik çok zor olur hele çocuk olursa siz değil ardından çocuklarıda bekleyecek 9 yıldır birliktelik az değil hani alıp çöpe atamaz insan nisanlinzn en büyük hayali bu meslekmiydi hedefi hayattaki amacı kendini bu meslekte gormekmiydi? Eğer öyle ise vazgeçmesi zor olur ama hayat oraya suruklediyse belli bı sure sonra başka iş koluna geçebilir yine denizcilikle alakali falan 9 ay her sene askere uğurlamak gibi bişey eşinizi yalnz evlilik zor olur uzun uzun konuşun bu konuyu zor mesele arada kalmakta haklısınz.

benim kuzenimin eşi de asker operasyonlara felan giriyor. hiç belli olmuyor evinde bile durmuyor. annesinde kaliyor bide ikizlere hamile.
Allah kolaylık versin.
üç sene oldu onun evleneli. korkulari yüzünden çocuk düşünmedi. birbirnizi seviyorsa her türlü katlanirsin.

Siz şimdiden tüm ihtimalleri, seçenekleri, beklentilerinizi bir kağıda yazın.
Nişanlınız döndüğünde açık ve net her şeyi konuşup ona göre karar verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…