Hiç iyi hissetmiyorum...!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.435
31.575
Merhabalar, umarım herkes iyidir olabildiğince. Kafama zaten çok taktığım bir konu son günlerde iyice kalbimi ağrıtır olduğu için bir kaç teselli cümlesi duymak ümidi ile yazıyorum. Derdim sokak hayvanları, işkenceler, tecavüzler ve çıkmayan, çıkartılmayan yasa!

İnsanların tüm dünyanın sahibi gibi davranmasından nefret ediyorum. Oturduğum apartmandan bir gün taşınırsam sırf bu sevgisiz ve cahil insanlardan kurtulduğum için sevineceğim. İki sene önce bahçede sadece bir kedi beslediğim için yönetici ile tartıştık, koyduğum mama kaplarını ben koydum onlar attı. En sonunda vebali boynunuza diyerek kediciği sadece geldiği ve gördüğüm zamanlarda beslemeye başladım.

Sonra bu sene bahçemize siyah bir kedi gelip yatmay başladı, ben de havalar soğuyunca en azından sıcak bir şeyin üstünde yatsın diye çardağın köşesine yastık indirdim ve onu da attılar! Ve bu bende artık kırılma noktası oldu. Hepsinin yüzüne siz kimsiniz kim oluyorsunuz diye bağırasım var. Çok zoruma gitti küçücük bir yastık ya küçücük.

Ne zaman sokakta kedi sevsem birisi laf atıyor, evimde üç kedim olduğunu bilenler zaten ıyy pis olmuyor mu ev diye gözlerini belertiyor. Apartmanda crazy cat lady olarak görülüyorum zaten.

Herneyse bunların üstüne son okuduğum haberler de eklenince ben çok kötü hissetmeye başladım. Patileri kesilen kedi, yakılan yavru köpekler, göğsünden vurulan köpek Pera, Diyarbakır Avm’de Atasun Optik’in yok ettiği kedi... Liste uzun. Bu dünya ve insanlardan inanılmaz nefret ediyorum, başını okşadığım kediye bön bön bakarak kakaları etrafı kirletiyor kadının kafasını kaldırıma sürtesim geliyor bahçe mi bıraktık hayvanlara diyerek.

Dünyayı ve insanı bu denli iyi tanımazdan evel hümanisttim ama görüyorum ki büyük hataymış. Elimde olsa mahalledeki tüm kedileri kısırlaştırırım ve bir barınma evi açarım. Tüm hayvanlara insanların onlara vermediği şefkati vermek istiyorum.

İnsanlığıma dair her bir parçam okuduğum bir hanerle ölüyor. Daha fazla canım yanamaz derken yine yanıyor. Ki ben zaten anksiyete sahibi bir insanım, inanın yaşamak zul gelmeye başladı. Kaldıramıyorum, çok acı var diye intihar eden profesörü daha iyi anlıyorum şimdi. Gerçekten de çok acı var...

Bu bencil insanlarin ac ve donarak ölmeleri icin dua ediyorum gercekten. Sizin gbi duyarli insanlar icin hayat gerckten zor.

Keşke birazcık duygusuz olsaydım. Bugün arada sırada gördüğüm bir kediyi severken memeleri elime geldi, meğer anneymiş. Şimdi kimbilir nerde aç mıdır diye aklımın bir köşesinde. Apartmandakiler insan olsa bahçeye yuva yapar mis gibi de ilgilenirim ama neandertallerle yaşıyorum.

Ben genel olarak hayvanlardan korkan biriyim ancak denk geldiğim sokak hayvanlarına elimden geleni yapmaya gayret ederim çekine çekine de olsa. İnsanlar sokakta gördükleri bir kediye illa süt vermek zorunda değiller elbet ama zarar vermeye de hakları yok bunun bilincinde olmak gerek.

Ben genel olarak hayvanlardan korkan biriyim ancak denk geldiğim sokak hayvanlarına elimden geleni yapmaya gayret ederim çekine çekine de olsa. İnsanlar sokakta gördükleri bir kediye illa süt vermek zorunda değiller elbet ama zarar vermeye de hakları yok bunun bilincinde olmak gerek.

Korkmak başka, sevmemek de başka ama zarar vermek bambaşka. Hele de kendine Müslüman diyenlerin bunları yapması çok çok başka!

Maalesef çok haklısınız . Hayvanları kabullenemiyorlar bir türlü. O kadar az hayvansever var ki. Bu tarz merhametsiz vicdansız insanlar yüzünden bu dünya malesef çekilmez ve acı dolu hale gelebiliyor. Hayvan sevmiyor olabilirler hadi anlarım.Ama bakıma muhtaç ac susuz bi hayvana yardım eli uzatan insanın vicdanıni iyi niyetini alt üst ediyorlar.Kopek de kedi de bakıyorum bahçemde. Insanın yüzüne muhtac bakıyorlar. Siz devam edin beslemeye bakmaya en doğrusunu yapıyorsunuz. O hayvanlar ahirette dile gelicek ve bizler gibi bakıp doyuran insanları Allah daha iyi yerlere getiricek. Siz örnek olun belki onlara faydanız olur. Uygun dilde anlayın bu hayvanlar ac susuz icim el vermiyor diye konuşun. Elbet anlicaklar israr edin.

Ne tesaduf ki ben de su an ayni seyleri hissediyordum.

Bir video gordum az once. Bir ormanlik alana yaklasik 40 tane yavru kopek atilmis. Bazilari donarak ölmüs bazilarinin durumu kotu.Yuksek ihtimal barinakta dogan yavrular anneleinden ayirilip atilmis.

En sinirime dokunan da istese hepsini kurtaracak gucteki insanlarin bir story atip isin icinden siyrilmasi, duyarli gibi gorunup iki yuzlu olmalari.

Icim aciyor.

Maalesef çok haklısınız . Hayvanları kabullenemiyorlar bir türlü. O kadar az hayvansever var ki. Bu tarz merhametsiz vicdansız insanlar yüzünden bu dünya malesef çekilmez ve acı dolu hale gelebiliyor. Hayvan sevmiyor olabilirler hadi anlarım.Ama bakıma muhtaç ac susuz bi hayvana yardım eli uzatan insanın vicdanıni iyi niyetini alt üst ediyorlar.Kopek de kedi de bakıyorum bahçemde. Insanın yüzüne muhtac bakıyorlar. Siz devam edin beslemeye bakmaya en doğrusunu yapıyorsunuz. O hayvanlar ahirette dile gelicek ve bizler gibi bakıp doyuran insanları Allah daha iyi yerlere getiricek. Siz örnek olun belki onlara faydanız olur. Uygun dilde anlayın bu hayvanlar ac susuz icim el vermiyor diye konuşun. Elbet anlicaklar israr edin.

Pis diyorlar deliriyorum. İnanın sokak maske, ambalaj, şişe, bebek bezi çöpü kaynıyor! Pislik bu diye çekiştirip göstermek istiyorum bazen. Kedilerin kakasını gömdüğünden haberleri bile yok. O kakalar köpeklerini gezdiren sözde hayvanseverlere ait oluyor malesef ve ihale kedilere kalıyor.

Korkmak başka, sevmemek de başka ama zarar vermek bambaşka. Hele de kendine Müslüman diyenlerin bunları yapması çok çok başka!
Evet sevmeye mecbur değil kimse ancak bile isteye zarar vermek ve bundan zevk almak bir hastalık. Caydırıcı bir şey de yok malum. 🤷‍♀️

Küçücük bi yastıktan ne istemişler allahın belaları...

Kedi köpek nefretini ne körüklüyor bilmiyorum ana son zamanlarda çok arttı. Benim oturduğum mahallede hayvanlar insanlardan o kadar şiddet görüyor ki asla insana yaklaşıp kendini sevdirmezler görünce kaçıyorlar resmen sadece geceleri dolaşıyorlar çöpleri karıştırıyorlar balkondan sigara içerken görüyorum. Bazen yukardan pisi pisi diye bağırıp bişeyler atıyorum sucuk peynir gibi. Kalan yemeklerimi (yenilebilecek olan etli şeyleri) yoğurt kovasına koyup gece çıkarıyorum gündüz görünce kavga çıkıyor diye. Bi kaç kere hasta yavru kedi aldık eve diye bize şaşkın şaşkın bakan oldu kendimiz uzun vadeli sahiplenmiyoruz ama en azından acil durumlarında veterinere götürüyoruz sonra da sahiplendiriyoruz ilan açıp. İnsanlar çok acımasız olmuş ne desem bilmiyorum bende bu konuda aşırı doluyum.

Hayvanları seven, koruyan ve doganın parçasında bizlerle var olma mücadelesinde oldukları gerçeğini bilen insanları anlıyor ve destekliyorum, bununla beraber apartmanda merdiven araliklarında, kali onlerinde, sokak aralarında kaplara mama, ozellikle yemek atıkları, kiyafet ( üşümesinler diye ) bırakmanın çözüm olmadığı aksine durumu daha da aciz bir duruma soktuguna inanıyorum. Zira o apartmanda ya da cevrede bilmediğimiz çeşitli problemi olan insanlarda olabiliyor, soniçta biz bir hareketi yaparken onlari da gözetmeliyiz.
Hayvanları sevmek ve korumak, gelisen yuzyılda bir kap mamadan daha üst sevide olmali. Ya var olan kurumlarda daha aktif rol almalı ya da birlik olup başka adımlar atılmali.(mesela bulunan mahalle vs de yer alan hayvanseverler bir araya gelip barinak, ya da benzeri calismalar yapabilir, raporlar hazirlayip kurumlara yöneltebilir, hayvanların daha iyi sartlarda yaşami ve hakları yönünde akilcıl projelere imza atabilir - yani hayvanları hayatınin tam merkezine oturtan bir insan daha uretici olabilir )
-- Sevmekle beraber ben de bulundugumuz mahallede kisilerin yemekleri düşuncesizce sokaklara boca etmesinden rahatsizım.
--Parka oğlumla gittigimde bir hayvansever, almiş köpeği salincakta salliyor. E tamam senin için çok cici cok hos olabilir, benim için bir problem.dehil lakin orada başka bir anne cocugunu dişarı cıkarmiş fakat bunu görünce bebegini salincağa bindirmeden geri dondü. Yani bir hareketi yaparken oturup bir düsünmek lazım! Hak derken haksizlığa alet olmamak gerek.

🐈

Eklentiler

• IMG_20201210_222118.png
    IMG_20201210_222118.png
    730,3 KB · Görüntüleme: 74
Hayvanları seven, koruyan ve doganın parçasında bizlerle var olma mücadelesinde oldukları gerçeğini bilen insanları anlıyor ve destekliyorum, bununla beraber apartmanda merdiven araliklarında, kali onlerinde, sokak aralarında kaplara mama, ozellikle yemek atıkları, kiyafet ( üşümesinler diye ) bırakmanın çözüm olmadığı aksine durumu daha da aciz bir duruma soktuguna inanıyorum. Zira o apartmanda ya da cevrede bilmediğimiz çeşitli problemi olan insanlarda olabiliyor, soniçta biz bir hareketi yaparken onlari da gözetmeliyiz.
Hayvanları sevmek ve korumak, gelisen yuzyılda bir kap mamadan daha üst sevide olmali. Ya var olan kurumlarda daha aktif rol almalı ya da birlik olup başka adımlar atılmali.(mesela bulunan mahalle vs de yer alan hayvanseverler bir araya gelip barinak, ya da benzeri calismalar yapabilir, raporlar hazirlayip kurumlara yöneltebilir, hayvanların daha iyi sartlarda yaşami ve hakları yönünde akilcıl projelere imza atabilir - yani hayvanları hayatınin tam merkezine oturtan bir insan daha uretici olabilir )
-- Sevmekle beraber ben de bulundugumuz mahallede kisilerin yemekleri düşuncesizce sokaklara boca etmesinden rahatsizım.
--Parka oğlumla gittigimde bir hayvansever, almiş köpeği salincakta salliyor. E tamam senin için çok cici cok hos olabilir, benim için bir problem.dehil lakin orada başka bir anne cocugunu dişarı cıkarmiş fakat bunu görünce bebegini salincağa bindirmeden geri dondü. Yani bir hareketi yaparken oturup bir düsünmek lazım! Hak derken haksizlığa alet olmamak gerek.

Bunları yapmadığım kanısına mı vardınız? En nefret ettiğim şey çöplerin yanına konan yemeklerdir, çöpe gitmesin ben günaha girmeyeyim mantığıyla hayvanlara kuru fasülye koyanlardan değilim öyle sandıysanız. Mahallede bir çok kediye bakan apartmanlarda yaptığım kedi evleri / yuvaları var. Hasta kedi gördüğümde durumun vehametine göre ilerlerim. İmunex ve Baytril ile bir kediciğe baktım geçen hafta, yine ona ev yaptık kocaman bir boxtan. Kendi apartmanıma ise sadece bir yastık koyabildim onu da attılar zaten.

Arkadaşlar gecenlerde adore bununla ilgili bi kampanya baslatti, kedi evleri int te cuzi bi fiyatta su an. Kedi mamasiyla alip, sokaginizda bi köseye koyabilirsiniz, enjoy tavuklu mamayi cok seviyorlar mesela. Su soguk kis gunlerinde onlar icin adim atmak isteyenlere ufak bi onerimdir..

Kendi işlerine gelen yasaları sabahı beklemeden çıkarıyorlar
"Hayvanların mal değil can olarak" geçileceği yasa yıllardır beklemede

Birde göstermelik hayvan sahiplenmeler ,iki haber bir alkış hoooop bitti

Bu konuda bende çok dertliyim
Kafasının ortasına vurasım geliyor,sokak hayvanlarını beslemeye çalışan insanlara engel olan vicdansız mahlukları görünce

İnsan olan savunmasız dilsiz canlılara bunu yapmaz
Ağır hasta bunlar, sadece hapis yetmez tedavi şart !

Benim de içim acıyor çoğuna bakamıyorum bile ☹️ Aynı kadın cinayetleri gibi hayvan cinayetleri ve işkenceleri de arttı bu pislikler birbirlerinden görüp fikir mi ediniyorlar acaba? Devlet çok fazla suç oranı var diye hafif cezalar veriyor uğraşmamak için en acısı da yasaların önünde hayvanların mal kabul edilmesi ☹️ Şuan burda yağmur yağıyor her yağmurda dışarda kalanları en çok da kedileri düşünüp üzülüyorum küçük bir kulübe koydum dışarı ama o da yeterli değil keşke Avrupa’daki gibi hayvanlar konusunda duyarlı bir devletimiz olsaydı

Merhabalar, umarım herkes iyidir olabildiğince. Kafama zaten çok taktığım bir konu son günlerde iyice kalbimi ağrıtır olduğu için bir kaç teselli cümlesi duymak ümidi ile yazıyorum. Derdim sokak hayvanları, işkenceler, tecavüzler ve çıkmayan, çıkartılmayan yasa!

İnsanların tüm dünyanın sahibi gibi davranmasından nefret ediyorum. Oturduğum apartmandan bir gün taşınırsam sırf bu sevgisiz ve cahil insanlardan kurtulduğum için sevineceğim. İki sene önce bahçede sadece bir kedi beslediğim için yönetici ile tartıştık, koyduğum mama

İnsanların tüm dünyanın sahibi gibi davranmasından nefret ediyorum. Oturduğum apartmandan bir gün taşınırsam sırf bu sevgisiz ve cahil insanlardan kurtulduğum için sevineceğim. İki sene önce bahçede sadece bir kedi beslediğim için yönetici ile tartıştık, koyduğum mama kaplarını ben koydum onlar attı. En sonunda vebali boynunuza diyerek kediciği sadece geldiği ve gördüğüm zamanlarda beslemeye başladım.

Sonra bu sene bahçemize siyah bir kedi gelip yatmay başladı, ben de havalar soğuyunca en azından sıcak bir şeyin üstünde yatsın diye çardağın köşesine yastık indirdim ve onu da attılar! Ve bu bende artık kırılma noktası oldu. Hepsinin yüzüne siz kimsiniz kim oluyorsunuz diye bağırasım var. Çok zoruma gitti küçücük bir yastık ya küçücük.

Ne zaman sokakta kedi sevsem birisi laf atıyor, evimde üç kedim olduğunu bilenler zaten ıyy pis olmuyor mu ev diye gözlerini belertiyor. Apartmanda crazy cat lady olarak görülüyorum zaten.

Herneyse bunların üstüne son okuduğum haberler de eklenince ben çok kötü hissetmeye başladım. Patileri kesilen kedi, yakılan yavru köpekler, göğsünden vurulan köpek Pera, Diyarbakır Avm’de Atasun Optik’in yok ettiği kedi... Liste uzun. Bu dünya ve insanlardan inanılmaz nefret ediyorum, başını okşadığım kediye bön bön bakarak kakaları etrafı kirletiyor kadının kafasını kaldırıma sürtesim geliyor bahçe mi bıraktık hayvanlara diyerek.

Dünyayı ve insanı bu denli iyi tanımazdan evel hümanisttim ama görüyorum ki büyük hataymış. Elimde olsa mahalledeki tüm kedileri kısırlaştırırım ve bir barınma evi açarım. Tüm hayvanlara insanların onlara vermediği şefkati vermek istiyorum.

İnsanlığıma dair her bir parçam okuduğum bir hanerle ölüyor. Daha fazla canım yanamaz derken yine yanıyor. Ki ben zaten anksiyete sahibi bir insanım, inanın yaşamak zul gelmeye başladı. Kaldıramıyorum, çok acı var diye intihar eden profesörü daha iyi anlıyorum şimdi. Gerçekten de çok acı var...

kaplarını ben koydum onlar attı. En sonunda vebali boynunuza diyerek kediciği sadece geldiği ve gördüğüm zamanlarda beslemeye başladım.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, bizim 20 yıldır kedimiz var ve her gün kediler için ayrı yemek pişer. Yasanın çıkacağını hiç sanmıyorum ne yazık ki, çıksa bu zamana kadar cooooktan çıkardı.

5199 sayılı kanuna göre beslemek hakkınız, hicbirsey yapamaz ve söylemezler. İster yoneticili site olsun ister sokak olsun. Sanırım haytapti görseli vardı, balkonda, bahçede vs istediğinizi yerde bakabilirsiniz.

Ben günlük hayatta normal konuşurken yüksek sesden bile rahatsız olurum, hayvanlara en ufak bir olayda bağırmaya, tartışmaya başlıyorum çünkü ne yazık ki insanlar ondan anlıyor.

Barinaklarin bu kadar masum, sevimli, güzel gosterilmesini anlamıyorum; küçücük bir yere hayvani sıkıştırıp, önüne yemek konulunca yenip, konulmayinca yenmemesini, kisirlastirip doğal dengelerinin bozulmasına, aksi durumlarda birilerinin merhmetine bırakılmalarıni,onların bir yere hapsedilmesine karşıyım. Pandemi nedeniyle biz evde kalınca nasıl bunaliyorsak, ömür boyu küçücük yere hayvani hapsetmek iyilik değil. Büyük resmi görmek olacak ama hayvanları barınağa hapsetmekle başlayan süreçle şimdide cocuklar apartman hayatına hapis mesela.

Haklısınız sizi anlıyor, duygularınızı paylaşıyor ve sonuna kadar katılıyorum. 😏

X