- 4 Nisan 2018
- 536
- 209
- 18
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
İllaki farkli adetler var bizdede normal olan o dedim. Nisanlimin yengeside biz damadı gondermeyiz bosuna bekleme dedi nasil sinirim bozuldu :))öncelikle hayirli olsun :) Bende ilk defa böyle birseyi duyuyorum ama olabilir bazen öyle adetler duyuyorum ki cok garibime gidiyor artik sasirmiyorum. Ama bence siz nasil istiyorsaniz öyle yapin. Bizim oralarda damat almaya gelir biz böyle istiyoruz oldu bitti. Dügün sizin dügününüz :)
İllaki farkli adetler var bizdede normal olan o dedim. Nisanlimin yengeside biz damadı gondermeyiz bosuna bekleme dedi nasil sinirim bozuldu :))
İste bide bikac sefer dedi sen bekleme onu biz gondermeyiz die hem yengesine noluyo onuda anlams degilim de neyse bikac sefer deyince inadina getrtesim geldi :))bence nisanlinla konus :) göndermeyiz ne demek ya :) olmadi ailem öyle istiyor falan denilir tabi tatsizlik cikmaz umarim :)
İste bide bikac sefer dedi sen bekleme onu biz gondermeyiz die hem yengesine noluyo onuda anlams degilim de neyse bikac sefer deyince inadina getrtesim geldi :))
Bakalm insallah :))iste olur olmaz herkez kendini söz sahibi saniyor ben olsam yengeyi hic salamam direkt nisanlimla konusurdum. Söyle güzel olur böyle güzel olur inceden damadin seni almasinin daha güzel oldugunu isle :)
Kayınvalide gelini evde bekler. Gelin almaya gitmez.Damat gider.İcat çıkarmasınlar.
Kendi arkadaslarima sordm ben onlarda Konyada adet boyle onlarin dedigi gibi dediler demekki varmış ama sacmaKayınvalide gelini evde bekler. Gelin almaya gitmez.Damat gider.İcat çıkarmasınlar.
:) sey gibi olmamis mi gelin bizim ayagimiza gelir biz niye senin ayagina geliyoruz
İlk günden ağırlığımızı koyalım hesabına gidiyorlar.
Sukredesim geldicok degisik adetler var gercekten :) bunuda ilk defa duydum. Bizim bir komsumuzda da söyle bir adet varmisDügün günü gece gelin damatla gitmezmis yine baba evine gidermis
cok degisik adetler var gercekten :) bunuda ilk defa duydum. Bizim bir komsumuzda da söyle bir adet varmisDügün günü gece gelin damatla gitmezmis yine baba evine gidermis
Daha neler yav
Sukredesim geldi
Bende duymadım böyle birşey..o ailenin gelinleri yokmu birde onlara sor bakalım. yoksa bu adet sizemi özel yapılıyor. Damatla konuş, senin dediğin gibi olsun.Kendi ayağınlamı gitcen oğlan evine....Hanımlar ben 2 aylık nisanliyim Konyadayim kayinvalidemle akrabalari arasında konuşma gecerken duydum "gelin almaya damat da gitmiş cok ayipladilar hic görmedik biz böyle bisey" dediler bende dedim anne bizde de adet öyledir gelin babasının kolunda çıkar damadın koluna girer giderler . Yok oyle şey olurmu damatla damadın annesi oğlan evinde kapıda dururlar sen kayinpederinin kolunda çıkarsın oyle getirilirsin evimize bende sen arabadan inince senin önünde testi kırıp oyle girdiririm seni bizim eve dedi . Böyle bi adet hic duymadim ben ya damat olmaz olur mu benim hayalim yani nasıl anlaticam bunu onlara?:/
Ben ilk gelinleriyimBende duymadım böyle birşey..o ailenin gelinleri yokmu birde onlara sor bakalım. yoksa bu adet sizemi özel yapılıyor. Damatla konuş, senin dediğin gibi olsun.Kendi ayağınlamı gitcen oğlan evine....
Sülaleden başka gelinlere sor..Sonuçta aynı sülale, aynı adetler olmalı...bende konyaya çok yakın bir ildenim aslen, öyle bir adet yok cnm..Ben
Ben ilk gelinleriyim
Sordm ondada ayniymis ve bizim sulaledede oyleymis yeni öğreniyorum garipSülaleden başka gelinlere sor..Sonuçta aynı sülale, aynı adetler olmalı...bende konyaya çok yakın bir ildenim aslen, öyle bir adet yok cnm..
Sordm ondada ayniymis ve bizim sulaledede oyleymis yeni öğreniyorum garipkendi adetimizi yeni ogrendim bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?