Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Kira yok geliriniz de iyimiş bence birikim yapmaliydiniz..

beze çok para veriyorsunuz biz de ilk başta prima premium kullanıyorduk çok pahalı komili ye geçtik oldukça iyi bebek için ıslak mendil yerine onlar pahalı yıkayabilirsiniz markette etrafta daha uygun marketler varsa onlardan alabilirsiniz çünkü en çok markete gidiyor ne yapıp edip bir miktarı kenara atın ve onu aklınızdan çıkarın bu arada ben de Yeni para biriktriyorum kendi yaptığım hatalardan çıkardığım sonuç :)) bir de dışarıda yemeyeceksin :)

bir yerde bir sıkıntı var ama nerde bulamadım konu sahibi, ben olsam 2000-2500 ü kesin atmıştım bir kenara

toplu alisveris deneyin bide
bakici paarsi yok,kira borç yok, 5000 tl sanki çok gibi
pirasayla fasulyeyle olavak is deilki bu, haftada birer kere yseniz hadi 50 loira yapsin ayda
sizin baska bi agir yuklu gideriniz olmali ki bu para kaybolsun oratadn
mesela havalar duzeldi dogal gaz azalir artik

eşim geçen 1 kilo pirzola alayım demiş içine 9 tane girdi yaa dedi 12ye tamamla bari demiş 74 tl ödemiş, bu bilgi burda bir dursun

bizim içki sigara gibi giderlerimiz yok, ama boğaza sağlam harcarız ve kısmayız kuruyemiş deli gibi yeriz, ya da bi yağ alacaksam mısır özü ayçiçek vs almam zeytinyağı alırım, insanlar bu gibi şeylerden kısıyo genelde,boğazdan kısmayı önermem özetle ama birikim diyosan kılık kıyafetten kısabilirsiniz bence

5000 ile birikim yapamamanıza hayret ettim.Üstelik kiranız yok bişeyiniz yok.Hadi haftanın 4-5 günü dışarıda yermek yeseniz neyse..Bence bir ay neye ne kadar harcadığınızı kalem kalem hesaplayın.

Araba kredisi ne kadardir hic bi bilgim yok arabamiz veya alma planimiz yok cunku.
Istanbuldaysaniz en az 1500 tl kira odediginizi dusunuyorum ben gecen ay evi kiraya verip baska bir eve mi gecsek dedim en berbat semtlerde bile 1200den asagi bulamadim.
Bakici 2000 tl en dusuk bulabildim. Annem de o ara babamla ayrildi ben bakayim bebege burda kalayim dedi allahtan.. yoksa napardik bilmiyorum.
Pirasa 4 tl olur mu diyen olmus pazarda 5 6 tl genelde. En ucuzu 4 tl idi. Domates 9, muz 8, elma 4 tl mandalina 7 tl kereviz 6 tl Kivircik 5tl
3 kisiyiz 3 dilim antrikot dun aldik 38.90
Balik baktik tanesi 17 tl cipura. 3 tane alsak 51 tl.
Her hafta antrikot yemiyoruz tabiiki. Kiyma da 48 tl mesela. Ya semtten semte cok farkediyor. Ya da ben kaziklanma konusunda bir ustadim.
Iste sorum da bu. Eger ben bir kaziklanma ustadiysam ne yapayim da kurtulayim?
Sizin gibi bogazimdan da kismam demek icin her hafta o eti ve baligi yemem lazim.
Biseyin uygun fiyatlisi nasil bulunur belki de bunu bilemiyoruz. Bu konuda fikir ariyorum.

aylık 35o tl bez için fazla ya.
huggies kullanıyorum ikizlerim için 250 tl lik bez alıyorum.
ıslak mendil de bir koli 55 tl.
nereden alıyorsun sen bunları?
çok fazla ödüyormuşssun.

biz etçil bir aileyiz, ben açıkçası annemlerle ortak bi hayvan kestirip gönlüme göre kıyma kuşbaşı kemikli et vs diye ayırmayı düşünüyorum, öylesi daha ucuza gelecek gibi, kurbandan hariç bu dediğim, 74 tl verdik bizde geçen 12 adet pirzolaya

Tabiki et balık yiyeceksiniz, hatta ben evde de yiyemiyorum pişince kokudan tiksiniyorum dışarıda yiyorum.
Ama kış günü hormonlu domateslere asla 9 lira vermem, kışın ancak arada minik domatesi kahvaltı için alırız.
Yazdan konserve yaparsanız, hem mis kokulu domates sosu ile yemek yersiniz hemde kışın kazıklanmamış olursunuz. Bunun gibi örnekleri arttırabiliriz, meyve sebzeyi mevisiminde tüketirseniz daha iyi olur. Yanlız pazar cidden pahalı, kerevizi 2 - 3 tl arası yedik hep, ben çok severim kerevizi

plansız parar harcıyorsunuz tek sebebi bu benim eşim de öyle, üstüne başına aldığı bir şey yok, öyle sigara dışında kişisel gideri yok ama dünyaları harcıyor tek başına, çünkü cebindeki paradan bihaber, hesap kitap yapmaz, nereye ne kadar gidecek tutmaz, sadece cebinden verir. öyle olunca başedemiyor insan, ben valla ayın başında elinden zorla alıyorum paracıkları ve dogrruu dolara, o ay sıkışsak bile asla ama asla ona dokunmuyorum, eşim de olsa şimdi çoktan giderdi bir kısmı. siz de borç öder gibi bin TL yi atın kenara ve onu unutun, birde para harcarken hesap yapın.

Madem kiranız borcunuz yok o parayla birikim yapılabilir bence.her ay 1000 lira atın kenara farzedinki 4000 tl kazanıyorsunuz öyle alıştırın kendinizi.dışarda yemeğemi çok harcıyosunuz acaba

İstanbul'da ikamet ediyorum ucuz bir semt degil oturdugum muhit.
Çipuranın kilosu 35 tl idi burada
et 42 tl
Neyse şunu diyecegim ben genelde bimden mesela alırım baklagil ve bazı ürünlerimi.
Onun dısında semt pazarına çalıştıgım için asla ugruyamıyorum çünkü hafta içine tekabül ediyor, ben gittigimde çoktan toplanmış oluyor pazar.
2 çeşit sebze alsam yetiyor bana açıkçası o da marketten anca alabiliyorum.
3 kişiyiz 1 kilo bile alsam artıyor o sebze az az alıyorum
meyve ise 3 çeşit alıyorum çünkü akşamları evdeyiz sadece 3 çeşit yetiyor.
Aylık gıda için ayırdıgım bütçe yeme içme gezme sinema abur cubur 1500 -1750 tl arası.
Kira giderim evim ve oturdugum semte göre uygun çünkü tanıdık birisinin sayesiyle tuttuk 1.150 tl
araba kredisi 1.500 tl (1 sene ödenecek)
Demem o ki sizin kira ve borçlarınız yok o para ile inanın yapabilirsiniz birikim.
Her ay harcamalarınız için bir telefon programı kurup yazın oraya
O zaman anlarsınız nereye gittigini.

evet size göre düşününce nerdeyse 2000 lira artırabilirsiniz.

elektrik: 60
su :40
gaz:240
apartman aidat: 40
kira: 310 (lojmandayız)
eşim ve ben harçlık :800
mutfak : 400
kardeşime yolluyorum ve anneme aldığım beyaz eşya: 300
kreş :750
eşimin kredi kartı :1000 e yakın işte. (bunun içinde araba yakıtı kıyafet falan, temizlik malzemesi oluyor)
gerisi de kredilere gidiyor. onlarda birikim.

büyük şehirdeyseniz ve oturduğunuz semt biraz daha merkezi bir yer ise dediğiniz fiyatlar gayet normal.
benim evimle annemlerin evi arasında 15 dk lık yol var ve benim aldığım sebze annemlerin manavlarından aldıklarının 2 kat fiyatı.
bunun yerine alışveriş yaptığınız yerlere bir bakın.
aylık alışveriş yapın ve alışveriş öncesi liste yapın.
indirimleri takip edip, bozulmayacak olan ürünleri (kağıt havlu, peçete, temizlik malzemeleri vs) uygun iken toplu alın.
her semtte marketlerin haftanın en az 1 günü halk günü olduğu zamanlar sebze -meyve alışverişinizi yapın.
fırsatınız varsa haftalık pazara çıkın.
eti, tavuk ve balık için toplu alıp, parçalara bölerek buzluğa atın.
mesleğiniz gereği yemek kültürünüz çok gelişmiş ve değişik tatlar ve malzemeler kullanıyor olabilirsiniz, bunlara dikkat edin.
mevsimine göre sebze tüketmeye dikkat edebilirsiniz.
kozmetik ürünlerini zaten indirimleri takip ederek alıyorsunuz.
çocuk için bez ve ıslak mendili aylık olarak netten sitelerde indirimleri takip ederek stoklu alabilirsiniz.
benim aklıma gelenler şimdilik bunlar

Ben ortak maaşımızı bilmiyorum her ay değişiyor çünkü. 4bin küsür kredi ödüyoruz. Ama yetmiyor artık. Hiç planlı harcama yapmadık bugüne kadar. Hala yapmıyoruz ama yetmediği için altı gün işe gidiyorum napayım. Plan yapsam çok daha basit olacak aslında. Ama çalışıyorsam istediğim zaman gezebilmeli, istediğim zaman yemek yapmamalıyım diye düşünüyorum. Ya da çok beğendiğim bir kıyafet ya da parfümü alabilmeliyim diye düşünüyorum.

Toplam 6000 tl yakın gelirimiz var bundan bir sene öncesine kadar 2500 tl ev kredisi ödüyorduk paramız olmuyordu, bir senedir kredimiz bitti gene paramız yok. Bu ara kredi öderken çocuk kreşe gidiyordu şimdi anasınıfına gidiyor aidatları yok denecek kadar az. Pazardan alışveriş yaparım, eti malum M.. marketten alırım, pahalı zevklerimiz yok ama ayın bitmesine bir hafta kala kredi kartı kullanıyoruz çünkü hala nakite dönemedik. Bu ay 6000 tl 2 kredi kartının borcu geldi, allahtan ek bir gelirimiz oldu da ödeyebileceğiz gerçi ekstra bir sürü şey çıkıyor.
Bu ay ek gelirle ailecek pasaport çıkarmaya karar verdim..
Nedense olmuyor ama ne kadar gelirse o kadar gider lafı çok doğru bir yerde hata yapıyoruz ama nerede bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…