-
- Konu Sahibi GeyikliGece
Kira yok geliriniz de iyimiş bence birikim yapmaliydiniz..Merhabalar hanimlar
Bir cogunuzunkine gore basit de olsa bir derdim var. Oncelikle keske herkesin en buyuk derdi bu kadar basit olsa diyorum ve konuya giriyorum.
Annem esim bebegim ve ben yasiyoruz. Kira kredi borc gibi bir odememiz yok. Aylik 5000 tl gelirimiz var. 1000 tl kenara koyalim birikimimiz olsun diyorum. Sonra ay sonu yine gelmiyor ve biz 1000 tlyi tirtikliyoruz.
Sanmayin ki luks bir yasam suruyoruz. Ama ne oluyor ne bitiyor anlamadan para ucup gidiyor.
Bir kac kez dedim ki; yapmayayim biriktirmeyeyim. Allah guc kuvvet versin iste calisiyoruz geleni yeriz illa gelecege bir yatirim sart mi? Sonucta cok yuksek maaslarimiz da yok. Ama sonra bakiyorum 2500 tl gelirle insanlar kira odeyip yasiyorlar. Tabii Allah arttirsin herkesinkini. Asla gozum yok ama biz nerde hata yapiyor olabiliriz?
Kuafore ayda iki kez gidiyorum. Birinde agda kas biyik manikur pedikur. Digerinde agda ve pedikur yok sadece kas biyik ve manikur.
Cok makyaj yapmam sadece 4 5 parca seyim var. Rimel pudra goz kalemi 2 de parlatici sanirim. Haftada en fazla 1 kez makyaj yaparim hic bitmiyorlar.
Krem bakim yaglari ve parfum gibisinden yilbasinda cok indirim oldugu icin ve dogal urunler oldugu icin hep 300 tllik alisveris yaparim Body Shopdan. Beni bir sene goturur. Kocaman setleri 150 tl ye veriyor ve ayrica 3 al 2 ode oluyor. Acaba cok mu diye dusunuyorum. Ama sonra bakiyorum is yerinde benim altimda calisan herkes 250 tl lik parfumleri konusuyor. Ben omrumde hic oyle bir sey almadim. Iste bu konuyu bu kadar kafama takma sebebim bu.
Is yerimde uniforma giyiyorum bu yuzden kiyafet ciddi anlamda az aliyorum. Esim de aynen, uniforma giyiyor.
Biz plan yapamiyoruz. Sanirim buradan kaybediyoruz.
Siz nasil planliyorsunuz? Benim yerimde olsaniz ne yaparsiniz? Birakir misiniz harcayalim diye? Veya neye ne kadar ayirir ne kadar biriktirirsiniz?
Konu sahibesi benim kira, araba kredisi ve bakıcı masrafım var.Tüm bunlara ragmen kenara her ay 2500-3000 tl arası koyuyorum üstelikte bogazdan asla kısmam her hafta balık ve et muhakkak tüketiriz
Ben açıkçası sizi çok musrif buldum
aylık 35o tl bez için fazla ya.Maasallah size
Simdi bi karsilastirma yaptim;
Aidatimiz 125 tl
Internet buna dahil degil 60 tl de o.
Su ve elektrik faturasi 100un altina asla dusmuyor bizim. Buna belki bir ayar gerekebilir.
Son 3 ay dogalgazimiz 525 515 ve 490 olarak geldi. Evimiz de yalitimli falan aslinda. Ama yeni bina. Sanirim binada bos daire de var bu sebeple isinmiyor..
Bebek bezi cok tutuyor sanirim. Cunku cok pisik oluyor diye cok aciyoruz altini. Aylik 350 tl civari. Bi kez molfix aldim cok fena oldu alti. Hep prima premium care almak durumunda kaliyorum. Bi tek onda yatisti. Bulsam sleepy alip deneyecegim bulamadim. Islak mendil bebek yagi pisik kremi losyon falan 200 de bunlar tutuyor en az.
Kalandan 1500 kendiniz 500 esiniz aliyorsunuz. Mutfak masrafinizi bu 1500den ki yapiyorsunuz? Ben dusununce
pazardan 100 tl den az alisverisle donemiyorum malesef. Sabun deterjan yumusatici bebegimin deterjanlari dis macunu firca listerine ped kagit havlu (bebekten dolayi cok lazim oluyor) tuvalet kagidi sampuan en az 300 tl oluyor.
Araba kredisi ne kadardir hic bi bilgim yok arabamiz veya alma planimiz yok cunku.
Istanbuldaysaniz en az 1500 tl kira odediginizi dusunuyorum ben gecen ay evi kiraya verip baska bir eve mi gecsek dedim en berbat semtlerde bile 1200den asagi bulamadim.
Bakici 2000 tl en dusuk bulabildim. Annem de o ara babamla ayrildi ben bakayim bebege burda kalayim dedi allahtan.. yoksa napardik bilmiyorum.
Pirasa 4 tl olur mu diyen olmus pazarda 5 6 tl genelde. En ucuzu 4 tl idi. Domates 9, muz 8, elma 4 tl mandalina 7 tl kereviz 6 tl Kivircik 5tl
3 kisiyiz 3 dilim antrikot dun aldik 38.90
Balik baktik tanesi 17 tl cipura. 3 tane alsak 51 tl.
Her hafta antrikot yemiyoruz tabiiki. Kiyma da 48 tl mesela. Ya semtten semte cok farkediyor. Ya da ben kaziklanma konusunda bir ustadim.
Iste sorum da bu. Eger ben bir kaziklanma ustadiysam ne yapayim da kurtulayim?
Sizin gibi bogazimdan da kismam demek icin her hafta o eti ve baligi yemem lazim.
Biseyin uygun fiyatlisi nasil bulunur belki de bunu bilemiyoruz. Bu konuda fikir ariyorum.
Araba kredisi ne kadardir hic bi bilgim yok arabamiz veya alma planimiz yok cunku.
Istanbuldaysaniz en az 1500 tl kira odediginizi dusunuyorum ben gecen ay evi kiraya verip baska bir eve mi gecsek dedim en berbat semtlerde bile 1200den asagi bulamadim.
Bakici 2000 tl en dusuk bulabildim. Annem de o ara babamla ayrildi ben bakayim bebege burda kalayim dedi allahtan.. yoksa napardik bilmiyorum.
Pirasa 4 tl olur mu diyen olmus pazarda 5 6 tl genelde. En ucuzu 4 tl idi. Domates 9, muz 8, elma 4 tl mandalina 7 tl kereviz 6 tl Kivircik 5tl
Her hafta antrikot yemiyoruz tabiiki. Kiyma da 48 tl mesela. Ya semtten semte cok farkediyor. Ya da ben kaziklanma konusunda bir ustadim.
Sizin gibi bogazimdan da kismam demek icin her hafta o eti ve baligi yemem lazim.
Biseyin uygun fiyatlisi nasil bulunur belki de bunu bilemiyoruz. Bu konuda fikir ariyorum.
İstanbul'da ikamet ediyorum ucuz bir semt degil oturdugum muhit.Araba kredisi ne kadardir hic bi bilgim yok arabamiz veya alma planimiz yok cunku.
Iste bu nasil oluyor? Sizin 2500 krediyi dusersek sizinle ayni yerdeyiz. 5000 tl. Siz 1300 daha oduyorsunuz. Kaliyor 3700. Krese oduyorsunuz. Ve evimiz yok dedigize gore kira da mi oduyorsunuz?
Bizim de gecim sikintimiz yok hani binlerce kez sukurler olsun ama bir noktada tikaniyorum dusunurken.
Neye ne kadar oduyorsunuz sakincasi yoksa yazar misiniz?
Çok afedersiniz ama aylık geliriniz ne kadar acabaKonu sahibesi benim kira, araba kredisi ve bakıcı masrafım var.Tüm bunlara ragmen kenara her ay 2500-3000 tl arası koyuyorum üstelikte bogazdan asla kısmam her hafta balık ve et muhakkak tüketiriz
Ben açıkçası sizi çok musrif buldum
7250 tlÇok afedersiniz ama aylık geliriniz ne kadar acaba