Hiç bir sorun yokken benim gibi hamile olup bir şey olak diye korkan var mı

yenievli06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
101
0
26
Ankara
ARKADASLAR... merhaba herkese guzel hamılelıkler hamıle olmak ısteyene de guzel rahat hamılelıkler dıleyerek konuya baslamakı stıyorum. 12 haftalık hamıleyım doktor muaynesın egıdıyorum cıktıgımın ertesı gunu evhamlanmaya baslıyorum. acaba karnımda öldü mü dıye ya bısey olduysa dıye... aranızda benım gıbı dusunen var mı piskolojık destek mı alsam sımdıden teskkurler

pipirikli anne adayı olaraktan bende kimi zaman öyleyim her dr gittiğimde ya kalbinin atmadığını görürsem ne yaparım diyorum... 1 ay sonra kontrole gel dediğinde 1 ay çok uzun süre ya diye düşünüyorum...

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım. Merak etme, bebeğinin hareketlerini hissetmeye başladığında bu korkuların büyük ölçüde azalacak.En azından yaşadığını bileceksin. Ben baştan beri sorunlu bir hamilelik geçirdim. Çok şiddetli kanamalarım oldu. O yüzden hiçbir zaman rahat olamadım. evham hep vardı. Şimdi hareketlerini hissettiğim için daha rahat ve mutluyum. Ama o psikolojiyle hep en kötüsüne hazırlıyorum kendimi. Bu yüzden hamileliğin keyfin çıkaramıyorum. Sen öyle yapma. Günlerini zehir etme. Ters birşey olsa vücut sinyal verir zaten. Hem 12 haftayı bitirip tehlikeli zamanları büyük ölçüde atlatmış oldun. Rahat ol canım. Her yeni anne senin gibidir emin ol. Benim 3. bebeğim ama ben bile hem heyecanlı, hem pimpirikliyim.

bende de çok panik var hanımlar yaa bişey olcakmış gibi hissediom. hep kalp atışlarını duymak istiyrm. aslında kurtulmuk gerek bu duygu ve düsüncelerden ama ınsanın elinde degilll

Canım bende senin gibiyim 5 haftalık hamileyim doktor nazar değmesin sağlıklı görünüyor demesine rağmen hep bir korku var içimde en ufak bir sancıda korkuyorum birşey oldu sanıyorum.

arkadaşlar 6-7 haftalık hamileyim. geçen hafta kayınvalidemler bizdeydi, onlar gitti bir gün sonra annemler geldi. cuma günü annemle istanbula gittik bugün geldik 5-6 saatlik yol. kısacası çok yoruldum, bebeğime bir şey olmuş mudur diye çok korkuyorum ( geçen hafta doktora gittim, 15 gün sonra gelirseniz kalp atışlarına bakarız dedi. şimdi o süreyi bekliyorum tekrar doktora gitmek için ama tedirginim bayağı. kanamam falan olmadı bu arada. sorun çıksaydı kanama olur muydu?? bilenler cevaplarsa çok sevinirim.

bu hafta içinde aile hekimine gidip beta hcg hormonuna baktırmam gerekir mi?

Bi bebeğimi kaybettim ama tekrar hamile kalsam herhalde herşeyde daha dikkatli olurum

Arkadaşlar size şunu söyleyebilirimki ben yakın zamanda kürtaj oldum 1,5 aylıktı.doktorum herşey çok güzel yeri çok iyi vs gibi konuşurdu.böyle konuştuğu bir günün ertesi günü çocuğun kalbi gelişmediği için alındı.herneyse bu süreç içerisinde doktorum bana pembe hayaller satmasına rağmen ben her doktordan çıktığımda her yemek hazırlayıp sofra kurduğumda envayi çeşit kuruntular kurardım kafamda anlatsam gülersiniz o derece.inanılmaz derecede evham ve panik havasındaydım aman yüz üstü yatmayayım ezilir aman dizimi koyarak eğileyim büzülür diye diye sağlıklı hamileliğim belkide benim stresimin getirisi olarak bu şekilde sonlandı.ben 1 aylık hamileyken 6 kilo patates taşıyan bayanları gördüm ve çok pişmanım bir dahaki hamileliğimde strese girmemek adına yarım saatte olsa hergün dışarı çıkıcam kitap okucam aklımı hep bişilerle oyalamayı düşünüyorum yoksa en çok zararı kendimize yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…