- 25 Aralık 2020
- 1.568
- 3.046
-
- Konu Sahibi Designer31
Rica ederimVerdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim B BirGonca06
Haklınız bitkidir direkt yararlıdır demek yanlış, ki zaman zaman bitkisel çözüm arayanlara şu bitki var derken bile mutlaka doktorunuza danışın diyorum çünkü dediğiniz gibi hastanın tansiyon sorunu olabilir diyabeti olabilir, kaş yapayım derken göz çıkarabiliriz
Ya bugun bu hastane ve doktor yorumlari beni dehsete dusuruyor.
Benim 3 yasindaki kizim yasadi bunu. 24 saat boyunca tek damla cis yapamadi. Sonda ile bosaltildi. Odem atici ilac verildi.. teshis noravirus idi. Virus bobreklere yerlesmis odem ve sisme yapmis idrar yolunu kapamis demisti dr. Ilac 2.gun fayda etti. Bir daha tekrarlamadi.
Sizde haklısınızSağlık çalışanı emeklisiyim evet. Ve üst düzey idari birim görevlerim nedeniyle farklı branşlarda bir çok branş hastanesinin işleyişi, sorunları ve hukuka yansıyan yüzlerce çeşit (tıbbi hata iddialarından kaynaklanan) dava konu ve sonuçları konusunda bilgi sahibiyim vs
Diüretik etki yapan bitki çayları, maydanoz, yeşil çay, ıhlamur gibi sayısız doğal içecek ve bazı meyveler sayabiliriz.
Tüm bunlar ödem tutmuş bir metabolizmada ödemi atmada etkilidir
Ama söz konusu hastanın tansiyon durumunu, verilen ilaçlarını, ve sorunun tıbbi olarak nedenini bilmeden önermek doğru olmayabilir
Çok tehlikesiz sandığımız bir bitki zaten düşük tansiyonu iyice düşürüp hastayı bayıltmaya hatta yetmezliklere yol açan bir durumu başlatmaya neden olabilir
Kan sulandırıcı bir etki ile basıncı yükseltip bir anevrizmayı patlatabilir
Ya da taşın yol açabileceği bir kanamayı başlatıp, mikroskobik düzeyde bir kanamayı şiddetli kanamaya dönüştürebilir vs vs
Yani teşhis konmadan şu aşamada bu tür doğru olmaz
Bir çok bitki çayı ve kahve idrar sökücü aynı zamanda yeteri kadar sıvı alınmadığı zaman vücudu sussuzda bırakabiliyor. Buradaki hastanın sorunu idrarın oluşmaması degil, beyinin sinyal gönderip idrar çıkışını sağlamaması. Yani tuvalet hissi oluşmuyor anladığım kadarıyla ve idrar vücuttan atılmadığı zaman şiddetli agrı yapıyor olması.
HaklısınızRica ederimMune . Kesinlikle öyle.
Bu konudan bağımsız olarak mevcut pandemi döneminde oldukça faydalı diye bilinçsizce kullanılan bolca zencefil vb bitkiler nedeniyle özellikle yaşlı insanlarda ve durumlarından haberdar olmayan çeşitli organ ülserleri olan kişilerde şiddetli kanamalara yol açıldı
Bir insanın sağlık durumunu, kullanmakta olduğu ilaçları (bitkilerin ilaç etkileşimleri de tehlikelidir), aldığı tedaviyi, tansiyon durumunu hatta barsak poliplerini bilmeden bitkiyi, baharatı ve bitkisel kökenli hiç bir ürünü tavsiye etmek doğru değil.
Çok geçmiş olsun umarım bir an önce teşhis konur ve iyileşirSizde haklısınızAma hepinizden Allah razı olsun, çok teşekkür ederim az çok fikir edinebildik burada. Şu an da yurtta, sondası takılı o biraz rahatlama sağlıyor sanırım, gece burada hastaneye götüreceğiz. Gelişmeleri yazarım, benzer problem yaşayanların faydalanması açısından.
Noro virus test ile tespit edilemiyor zaten. Ultrasonda sisme cikmisti. Tahliller bakteri gostermedi. Norovirus dedi dr. Ve odem sokucu ile cozuldu gercekten.Ya içimi nasıl rahatlattınız inşallah böyle bir şeydir ve çabuk çözümü vardır. Acilde detaylı bakamıyorlar sanırım, bir çok şeyden şüphelenip ama hiç birinden emin olamıyorlar, inanın bizde hepsini düşünmekten artık sıyırma noktasına geldik. Annem hastanelere Allah düşürmesin, eksikte etmesin der hep aynen öyle
Doktor değilim, bir bilgim yok, sadece psikolojik olarak idrar yapamayan birini gördüğümü yazmak istedim. Arkadaşımın arkadaşı da günlerce çişini yapamamış, idrar torbası patlamasın diye doktorlar müdahele ederek boşaltmışlar idrarı. Kendisi bize böyle anlatmıştı. İlk kez sevgilisiyle bir gece birlikte kaldığını, çok utandığı için tuvalete gitmediğini söylemişti. Sonrasında istese de tuvalete gidememiş. Tamamen psilolojik olarak idrarını yapamamış. Daha sonra düzelmiş durum. Kuzeninizin durumu da psikolojik olabilir. Acil başka doktora gidilmeli, idrar torbasının da bir sınır var. Çok geçmiş olsun.
Evet lütfen gelişmelerden bizi de haberdar edin. Tekrar geçmiş olsunSizde haklısınızAma hepinizden Allah razı olsun, çok teşekkür ederim az çok fikir edinebildik burada. Şu an da yurtta, sondası takılı o biraz rahatlama sağlıyor sanırım, gece burada hastaneye götüreceğiz. Gelişmeleri yazarım, benzer problem yaşayanların faydalanması açısından.
Sizi hiç korkutmak istemem ama eşime sordum. O da sağlık çalışanı. Rahim ağzı ve rahim muayenesi de olursa iyi olur dedi.Durum biraz acil olduğu için; sağlık konusuna değil buraya açıyorum, çok gerekliyse taşınabilir konu ama daha çok kişi görür belki içimizi rahatlatacak bir şeyler duyabiliriz diye buraya açıyorum. Sağlık konusuna pek yazan yok
Kuzenim Antalya’da üniversite öğrencisi, iki gündür idrarını yapamıyor. Sistit gibi değil, hiç gelmiyor bir damla bile. Apar topar hastaneye kaldırıyorlar, sonda falan takılıyor ama çözüm olmuyor, sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorlar, tamamen paniklemiş ağrı içindeyken bir de çözüm sunmadan 7 Ocağa gün veriyorlarsadece nörolojik olduğunu söylemişler. Her aradığımda ağlıyor, hem ağrısı çok, hem de durum onu baya panikletmiş. Hemen uçak bileti aldı, memlekete dönecek, burada başka bir hastaneye götüreceğiz. Ama bu neden kaynaklanır? Tedavisi nasıldır? Tecrübe eden var mı? Nörolojik vs olduğunu duyunca baya korktuk. Aranızda tecrübe eden var mı böyle bir durumu? Ne yapabiliriz?
Çok özür diliyorum, bir süredir siteye girmemiştim, yeni gördüm bu yorumunuzu. Kusuruma bakmayın lütfenSevgiliOtrera , tatlı doktorum, seni de böyle rahatsız ediyoruz ama durum biraz tuhaf ve acil geldi bana.
Buralardaysan "açılın ben doktorum" der misin lütfen
Çok sancılı bir süreçti, 3 hastane gezdikten sonra araştırma hastanesinde teşhis koyabildiler, Mr, ultrason, kan testleri ile 12 gün bir hastanede yatış süreci oldu. Sonda takılı bir şekilde taburcu ettiler, kortizon hapı kullanıyor şu an. Tedavi süreci evde devam ediyor bu süreçte kontrolleri olacak, iyi düşünmeye çalışıyorum, umarım bunun da üstesinden geleceğiz.Nasil oldu yakininiz gecmis olsun..
Merhaba, ben bu sorunu yaşıyorum 3 haftadır. Hem de hamileyim 11 haftalık. Kan, idrar temiz. Enfeksiyon yok. Hiçbir şekilde teşhis koyamıyorlar. 3 haftada 3 kere oldu tıkanıklık. Sonda takılıp rahatlıyorum Acaba kuzeniniz nasıl oldu. İnşallah dönüş yapabilirsiniz bana.Çok sancılı bir süreçti, 3 hastane gezdikten sonra araştırma hastanesinde teşhis koyabildiler, Mr, ultrason, kan testleri ile 12 gün bir hastanede yatış süreci oldu. Sonda takılı bir şekilde taburcu ettiler, kortizon hapı kullanıyor şu an. Tedavi süreci evde devam ediyor bu süreçte kontrolleri olacak, iyi düşünmeye çalışıyorum, umarım bunun da üstesinden geleceğiz.
Merhaba, ben bu sorunu yaşıyorum 3 haftadır. Hem de hamileyim 11 haftalık. Kan, idrar temiz. Enfeksiyon yok. Hiçbir şekilde teşhis koyamıyorlar. 3 haftada 3 kere oldu tıkanıklık. Sonda takılıp rahatlıyorum Acaba kuzeniniz nasıl oldu. İnşallah dönüş yapabilirsiniz bans
Peki teşhis neydi? Hemen dönüş yaptığınız için teşekkür ederim bu aradaMerhaba 1 yıl kortizon tedavisi aldı ve iyileşti. Kuzeniminde teşhisi 10 günde falan koyulabildi.
Çok teşekkürler. Geçmişler olsun akrabanıza daTransver miyelit mi ne öyle bişi