- 22 Mart 2015
- 1.373
- 2.728
- 34
-
- Konu Sahibi Designer31
Doğru birime yönlendirmişler , nörolojik bir sorun gibi görünüyor. Geçmiş olsun.
Ya bende anlamadım, sonda takmışlar bir de, onu da çıkarmadılar. Ama çözüm de sunulmuyor, bir de yarın grev var sanırım umarım geceden ilgilenirler burada.Ocaga nasil gun verirler, zehirlenir o zamana kadar, baska doktora gitsin acil
Evet daha önce forumda buna benzer bir konu okuuğum için belki yol gösterecek birileri olur diye konuyu açtım bendeGeçmiş olsun, hiçbir fikrim yok. Ben de sezaryenden sonra zorlanmıştım gerçekten çok zor bir durum. Bir an önce bulurlar umarım.
Orada ilgilenmiyorlar ki, gidiyor gidiyor geri gönderiyorlar, akşam 9’a uçak bileti bulmuş ama bir söyleyeyim gitmediği farklı bir hastane varsa aciline gitsin tekrarOtrera gorurse belki cevap yazar, bence hemen gelmiyorsa olduğu yerde başka bir doktora daha gitsin acil
Sonda takmışlar, sonda ile göndermişler hiç anladığım bir durum değil ama 1 ay sonraya gün vermelerini anlayamadım, kız zaten yalnız orada tek başına, başka hastaneye gitmesini söyledim ama yakınlarında başka hastane olmadığını söyledi, gece burada olacak tahminen.Bu tetkikleri görmeden, radyolojik görüntüleme raporlarını okumadan tahmin edilip öneride bulunulabilecek bir durum değil
Belki taş var ve tamamen yolu tıkadı. O yüzden fazlaca ağrısı da var
Belki bir tümör ya da anevrizma şişti ve baskı yapıyor
Şiddetli bir enfeksiyon söz konusu olursa enfeksiyon böbreklete yürür ve kana karışır
Belki nörolojik ama öyleyse bu da önemli bir durum ve hemen tedavi başlamalı
Nedeni ne olursa olsun o ağrıyla ve idrar yapamamayla eve gönderilip bir ay sonraya gün verilmez. Kanda üre kreatinin ürik asit tavan yapar. Kan gazları dengesi bozulur. vs vs
Acilen başka, ilgili ve güvenilir bir hastaneye gitsin. Diyalize bile almaları söz konusu olabilir geçici olarak
Sonda takıp eve mi göndermişler.! Orada yaşadığına göre dili iyidir değil mi? Bir şeyleri yanlış anlamış olabilir mi? diye düşünüyorum. Hani "bu sonda ile serviste bekle, gereken tetkikler ve görüntüleme yapılacak ve tedavi sürerken ocakta da nöroloji görecek" deseler anlayacağım da!Sonda takmışlar, sonda ile göndermişler hiç anladığım bir durum değil ama 1 ay sonraya gün vermelerini anlayamadım, kız zaten yalnız orada tek başına, başka hastaneye gitmesini söyledim ama yakınlarında başka hastane olmadığını söyledi, gece burada olacak tahminen.
Sağlık çalışanısınız sanırım, peki bir şey soracağım hiç idrara çıkamama durumunda tedaviye ek maydanoz ve yeşil çay gibi bitkileri tüketmenin idrar yapmaya bir yararı olur mu?Sonda takıp eve mi göndermişler.! Orada yaşadığına göre dili iyidir değil mi? Bir şeyleri yanlış anlamış olabilir mi? diye düşünüyorum. Hani "bu sonda ile serviste bekle, gereken tetkikler ve görüntüleme yapılacak ve tedavi sürerken ocakta da nöroloji görecek" deseler anlayacağım da!
Sondaya idrar çıkışı var mıymış peki. Diüretik bir ilaç vermişler mi? Ve torba doluyor muymuş? Ne kadar dolunca nasıl çıkarıp yenisini yakacağını öğrenmiş mi? Ocağın bilmem kaçına kadar sonda ile yaşa dememişlerdir herhalde?
Ya bugun bu hastane ve doktor yorumlari beni dehsete dusuruyor.Durum biraz acil olduğu için; sağlık konusuna değil buraya açıyorum, çok gerekliyse taşınabilir konu ama daha çok kişi görür belki içimizi rahatlatacak bir şeyler duyabiliriz diye buraya açıyorum. Sağlık konusuna pek yazan yok
Kuzenim Antalya’da üniversite öğrencisi, iki gündür idrarını yapamıyor. Sistit gibi değil, hiç gelmiyor bir damla bile. Apar topar hastaneye kaldırıyorlar, sonda falan takılıyor ama çözüm olmuyor, sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorlar, tamamen paniklemiş ağrı içindeyken bir de çözüm sunmadan 7 Ocağa gün veriyorlarsadece nörolojik olduğunu söylemişler. Her aradığımda ağlıyor, hem ağrısı çok, hem de durum onu baya panikletmiş. Hemen uçak bileti aldı, memlekete dönecek, burada başka bir hastaneye götüreceğiz. Ama bu neden kaynaklanır? Tedavisi nasıldır? Tecrübe eden var mı? Nörolojik vs olduğunu duyunca baya korktuk. Aranızda tecrübe eden var mı böyle bir durumu? Ne yapabiliriz?
Sağlık çalışanı emeklisiyim evet. Ve üst düzey idari birim görevlerim nedeniyle farklı branşlarda bir çok branş hastanesinin işleyişi, sorunları ve hukuka yansıyan yüzlerce çeşit (tıbbi hata iddialarından kaynaklanan) dava konu ve sonuçları konusunda bilgi sahibiyim vsSağlık çalışanısınız sanırım, peki bir şey soracağım hiç idrara çıkamama durumunda tedaviye ek maydanoz ve yeşil çay gibi bitkileri tüketmenin idrar yapmaya bir yararı olur mu?
Anladığım kadarıyla kızcağız hiç idrara çıkamıyor, ilaç tedavisi başlamış mı bilmiyorum ama maydanoz yeşil çay biraz olsun rahatlatır mı acaba?
Sistit olduğumda ilaçlara ek maydanoz da kullanıyorum faydası oluyor ama hiç idrar yapamama da nasıl bir etkisi olur bilemedim
Bunun icin iki geçici yöntem var . Birincisi kateter takılması ikincisi ise günde bir kaç sefer idrar drenaj yapılması. Hastanenin bunu düşünmüş olması gerekirdi aslındaEvet, sadece yönlendirdiler, o da 7 Ocağa. Kız ağrıdan kıvranırken…
Ya bende anlamadım, sonda takmışlar bir de, onu da çıkarmadılar. Ama çözüm de sunulmuyor, bir de yarın grev var sanırım umarım geceden ilgilenirler burada.
Evet daha önce forumda buna benzer bir konu okuuğum için belki yol gösterecek birileri olur diye konuyu açtım bende
Bir çok bitki çayı ve kahve idrar sökücü aynı zamanda yeteri kadar sıvı alınmadığı zaman vücudu sussuzda bırakabiliyor. Buradaki hastanın sorunu idrarın oluşmaması degil, beyinin sinyal gönderip idrar çıkışını sağlamaması. Yani tuvalet hissi oluşmuyor anladığım kadarıyla ve idrar vücuttan atılmadığı zaman şiddetli agrı yapıyor olması.Sağlık çalışanısınız sanırım, peki bir şey soracağım hiç idrara çıkamama durumunda tedaviye ek maydanoz ve yeşil çay gibi bitkileri tüketmenin idrar yapmaya bir yararı olur mu?
Anladığım kadarıyla kızcağız hiç idrara çıkamıyor, ilaç tedavisi başlamış mı bilmiyorum ama maydanoz yeşil çay biraz olsun rahatlatır mı acaba?
Sistit olduğumda ilaçlara ek maydanoz da kullanıyorum faydası oluyor ama hiç idrar yapamama da nasıl bir etkisi olur bilemedim