- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi -Bortubocek-
-
Eşimde çalışıyor Bende 2 yaşında bir kızımız var.. kızıma 1 yıldır annem bakıyor.. emeginin karşılıgını veriyoruz.
Elin bakıcısı bakmaktansa annem baksın daha iyi dedik.. elin bakıcına para vermektense anneme verelim dedik. ihtiyacıda var zaten ama demez olaydık annem ile hiç bir konuda anlaşamıyoruz , hiç birşey demeye gelmiyor asla laftan sözden anlamaz, asla baş gelinmez bir laf söyle dünyayı başına yıkar terayagı gibi üste cıkar..
kızıma sürekli tv izlettiriyordu defalarca uyararak aza indirttm..
kızımı parka cıkar dediğim zamanlarda cogu zaman zoruna gitti.. işine gelmedi, yorgunum argınım kırgınım , oram buram arıyor vs.. sineye çektim ama kendine ve başkalarına gelince hiç yorgun olmadı, işine geldiği gibi davrandı...
Bu zamana kadar hep idare ettim ama çok doldum..
Ha iyi yanları yok mu var gözüm arkada değil, seviyor canı ciğeri gibi.. yemesi içmesi vs elinden geldiğini yapıyor ihmal etmiyor.. ama olumsuz yanlarıda çok fazla bugün artık patlak verdi..
Sabah 9 30 gibi aradım kızımın kahvaltı saatiydi.. telefonu meşguldu ( olabilir telefon ile konuşabilir eş dost arayan soran illa ki olur olacakta asla lafm yok ) bir kaç kez daha aradım meşguldu
10 . 40 a kadar telefonu meşguldu ! sinirlendim artık 1 saat telefon ile konuşuyor
konuştugu kişi teyzem ve öylesine laf söz konuşuyorlar dedikodu vs yapıyorlar..
Sinirlendim
Ben: anne 1 saattir kimle konuşuyorsun allahaşkına ?
Annem : teyzen ile
Ben: teyzem ile 1 saat boş boş laf konuşmanın ne anlamı var benim kızımın kahvaltı saatinde.. telefonla konuşmanında bir adabı var, ne zaman arasam meşgul ? bunu her zaman yapıyorsun benim kızıma yazık değil mi sen telefon ile konuşurken kim bilir ne yapıyor, ben sana konuşma demiyorum ama herşeyin bir yeri zamanı adabı var
Anne ; hadsiz haddini bil, para veriyoruz diye köpeğiniz ettiniz kuklanız ettinz amborgo mu uyguluyorsunuz şimdide ?
Ben: anne sana amborgo uygulayan yok, telefonla konuşma eline alma diyen yok ama herşeyin bir sınırı var söz konusu benim çocugum !
Annem: terbiyesiz.. annesi ile nasıl konuşuyor, ben bakamıyormuyum ilgilenmiyormuyum cocugun ile ? telefon ile konuşuyorum diye annesine dediklerine bak ! ben hayvanım sen insan ol , allah iki yakanızı bir araya getirmesin, sen laf anla ben anlamam ben cahilim, bana anne deme. vs..
bu şekilde tartıştık ben böyle olacagını biliyordum anneme bir laf söylemeye gelmez asla.. asla
saglam bir insan bikle karşıında cinnet geçirir
sormak istiyorum size ben mi haksızım ben mi abartıyorum ? sen cocuk bakıyorsun emeginin karşılıgını alıyorsun ama kalkıpda 1 saat telefonla lak lak edemessin ya ? mevzu benim cocugum o cocuk 1 saat kendi başına ne yapıyor kim bilir yazık değil mi benim yavruma
ne yapmam gerekli ? ben mi hatalıyım ben mi yanlışım annem mi haklı ?
Nerden biliyorsunuz eline hamur işini verdiğini saldığını? Belki önceden yedirdi ya da hoparlörde konuşurken yediriyor. Olamaz mı? Sizin evladınız size aynı muameleyi yapsa zorunuza gitmez mi?Ben size hak verdim. Sal çocuğu eve, aç televizyonu, ver eline hamur işini, ekmeği sonra çocuk bakıyorum de. Size de öyle baktı, öyle büyüttğ belkide evet ama bu doğru demek mi? Bangır bangır her yerde televizyon izletmeyin diye bağırıyor doktorlar. Bütün uzmanlar çocuklara bir yemek düzeni kurun diyorlar.
Bi bakıcı bulun bence. Anane, anane olarak kalsın. Gelsin arada yanlarında dursun. Bi anneye de bu kadar sert çıkış, beddua yakışmamış.
Neee sahte mi bu hesapmajeste nasılsın sahte hesapların çoğaldı@Mune
Benim bir arkadasim vardi. Felsefe ogretmeni. Bilirsiniz felsefeciler psikolog gibi olurlar. Benim cocugum oldugunda bana hep akil verirdi. Soyle davran boyle yap. Tv izlettirme vs bir suru sey. Aradan 3 yil gecti kendi cocugu oldu. Aman Allahim dusman basina oyle bir cocuk. Birgun oturduk sohbet ediyoruz. Cocuktan sikayetleniyor. Arada cocuga vururda ( Ben asla yapmam )Eşimde çalışıyor Bende 2 yaşında bir kızımız var.. kızıma 1 yıldır annem bakıyor.. emeginin karşılıgını veriyoruz.
Elin bakıcısı bakmaktansa annem baksın daha iyi dedik.. elin bakıcına para vermektense anneme verelim dedik. ihtiyacıda var zaten ama demez olaydık annem ile hiç bir konuda anlaşamıyoruz , hiç birşey demeye gelmiyor asla laftan sözden anlamaz, asla baş gelinmez bir laf söyle dünyayı başına yıkar terayagı gibi üste cıkar..
kızıma sürekli tv izlettiriyordu defalarca uyararak aza indirttm..
kızımı parka cıkar dediğim zamanlarda cogu zaman zoruna gitti.. işine gelmedi, yorgunum argınım kırgınım , oram buram arıyor vs.. sineye çektim ama kendine ve başkalarına gelince hiç yorgun olmadı, işine geldiği gibi davrandı...
Bu zamana kadar hep idare ettim ama çok doldum..
Ha iyi yanları yok mu var gözüm arkada değil, seviyor canı ciğeri gibi.. yemesi içmesi vs elinden geldiğini yapıyor ihmal etmiyor.. ama olumsuz yanlarıda çok fazla bugün artık patlak verdi..
Sabah 9 30 gibi aradım kızımın kahvaltı saatiydi.. telefonu meşguldu ( olabilir telefon ile konuşabilir eş dost arayan soran illa ki olur olacakta asla lafm yok ) bir kaç kez daha aradım meşguldu
10 . 40 a kadar telefonu meşguldu ! sinirlendim artık 1 saat telefon ile konuşuyor
konuştugu kişi teyzem ve öylesine laf söz konuşuyorlar dedikodu vs yapıyorlar..
Sinirlendim
Ben: anne 1 saattir kimle konuşuyorsun allahaşkına ?
Annem : teyzen ile
Ben: teyzem ile 1 saat boş boş laf konuşmanın ne anlamı var benim kızımın kahvaltı saatinde.. telefonla konuşmanında bir adabı var, ne zaman arasam meşgul ? bunu her zaman yapıyorsun benim kızıma yazık değil mi sen telefon ile konuşurken kim bilir ne yapıyor, ben sana konuşma demiyorum ama herşeyin bir yeri zamanı adabı var
Anne ; hadsiz haddini bil, para veriyoruz diye köpeğiniz ettiniz kuklanız ettinz amborgo mu uyguluyorsunuz şimdide ?
Ben: anne sana amborgo uygulayan yok, telefonla konuşma eline alma diyen yok ama herşeyin bir sınırı var söz konusu benim çocugum !
Annem: terbiyesiz.. annesi ile nasıl konuşuyor, ben bakamıyormuyum ilgilenmiyormuyum cocugun ile ? telefon ile konuşuyorum diye annesine dediklerine bak ! ben hayvanım sen insan ol , allah iki yakanızı bir araya getirmesin, sen laf anla ben anlamam ben cahilim, bana anne deme. vs..
bu şekilde tartıştık ben böyle olacagını biliyordum anneme bir laf söylemeye gelmez asla.. asla
saglam bir insan bikle karşıında cinnet geçirir
sormak istiyorum size ben mi haksızım ben mi abartıyorum ? sen cocuk bakıyorsun emeginin karşılıgını alıyorsun ama kalkıpda 1 saat telefonla lak lak edemessin ya ? mevzu benim cocugum o cocuk 1 saat kendi başına ne yapıyor kim bilir yazık değil mi benim yavruma
ne yapmam gerekli ? ben mi hatalıyım ben mi yanlışım annem mi haklı ?
Bunu anlamak için alim olmak gerekmiyor ki. Geleneksel anne yöntemi bu. Konu sahibinin anlatımına da çok uyuyor. İlla hamur işi vermiştir demiyorum ama çocuğu saldığı çok belli. 1 saat kızıma yemekte yedirsem, oynatsam da durmaz, duramaz. Belki daha erken yedirmiştir. Ama sorun o 1 saat içinde çocuğu ihmal etmiş olması.Nerden biliyorsunuz eline hamur işini verdiğini saldığını? Belki önceden yedirdi ya da hoparlörde konuşurken yediriyor. Olamaz mı? Sizin evladınız size aynı muameleyi yapsa zorunuza gitmez mi?
Katılıyorum size ,bende yavrumu anneme bırakıyorum.Nerden biliyorsunuz eline hamur işini verdiğini saldığını? Belki önceden yedirdi ya da hoparlörde konuşurken yediriyor. Olamaz mı? Sizin evladınız size aynı muameleyi yapsa zorunuza gitmez mi?
Geleneksel anne yöntemini de ilk defa duydum. Benim yengemler tatile gider gezmeye gider çocukları anneme bırakırlar annem sabah erkenden kalkar onların her tür yiyeceklerini hazırlar. Her anne öyle değildir ben öyle anne görmedim, konu sahibini de o anne büyüttü sonuçta. Görmediğiniz bilmediğiniz bir şeyi demeniz doğru değil, zan oluyor iftira oluyor. Hoş da olmuyor.Bunu anlamak için alim olmak gerekmiyor ki. Geleneksel anne yöntemi bu. Konu sahibinin anlatımına da çok uyuyor. İlla hamur işi vermiştir demiyorum ama çocuğu saldığı çok belli. 1 saat kızıma yemekte yedirsem, oynatsam da durmaz, duramaz. Belki daha erken yedirmiştir. Ama sorun o 1 saat içinde çocuğu ihmal etmiş olması.
Kızım aynı muameleyi bana gösterir mi bilmem, ama ben onu dinlerim. Çocuk onun çocuğu. En iyi yetiştirme tarzını bana o söyleyebilir. İnadına inadına kafamın dikine gitmem.
aynen o üyesen şu geçende dinlene dinlene çocuğunu döverken eşinden tokat yiyen üye değil misin?
geçen ki görümcenin maaşı konusu da senindi bu konu da bariz senin
yeni üyelik alıp geldikçe iyi anne mi oluyorsun
anneni sorgulayana kadar kendine çeki düzen versen daha iyi olur
Konu sahibi bir zahmet cevap verir misin?aynen o üye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?