Hiç Bir Şekilde Anlaşamıyoruz Ne Yapmam Gerekiyor ?

Ben size hak verdim. Sal çocuğu eve, aç televizyonu, ver eline hamur işini, ekmeği sonra çocuk bakıyorum de. Size de öyle baktı, öyle büyüttğ belkide evet ama bu doğru demek mi? Bangır bangır her yerde televizyon izletmeyin diye bağırıyor doktorlar. Bütün uzmanlar çocuklara bir yemek düzeni kurun diyorlar.

Bi bakıcı bulun bence. Anane, anane olarak kalsın. Gelsin arada yanlarında dursun. Bi anneye de bu kadar sert çıkış, beddua yakışmamış.

Anane o konu sahibi.
Bi ihmal eder iki sarılır. Halleder onlar aralarında.

Belki kahvaltısını yapıyordu çocuk o sırada.
Ya da oyun kurmuştu kendi kendine..

Hem sıkılan çocuk da telde konuşana rahat vermez zaten.

Annenle hep böyle konuşuyorsan
Öncelikle biraz değer verir gibi konuş.
Üslubun sevgiyle olursa
Annen de daha pozitif, enerjik olur.

"Çocuk kahvaltısını etti mi?" diye sordunuz mu?
2 yaşındaki çocuk anneniz telefonda konuşurken kendi kahvaltı edebilir yanında oturup..

He bence 1 saat havadan sudan konuşmak çok saçma. Ben konuşamam mesela. Ama herkes bir değil. Tv konusunda hak veriyorum tabi..

Benim kv bizimle kalıyor çocuğuma bakıyor. O da kardeşiyle çok sık konuşur. Ama kardeşi ararsa, oğlum uyanıksa veya onunla ilgileniyorsa açmaz. Uykuda olduğu zamanı kollar.
Biz de ne yaptı ne ettiden öte uzun süre konuşmayız. Kısa sürer..

Ama annenize davranış biçiminiz yanlış. Üslubunuz yanlış. Düşünce biçiminiz yanlış..

üslubunuz çok bozuk annenize karşı ,fazlasıyla hatalısınız,ne biliyorsunuz hem çocuğa yemek yedirip hem konuşmadığını.

Hatalısınız, uslubunuz çok yanlış. Ben olsam ben de kırılırdım. Bence bakıcı bulun çünkü anne kız aranızı bozmaya ne gerek var.

Devamlı emeğinin karşılığını veriyorum demişsiniz !
Bence bunu devamlı tekrar edin.
Anne bu yahu söylenecek kelimemi.

Yukarıda gül gibi bakar yediriyor içiriyor demişsiniz.
Daha ne ,kadının yanında kahvaltı saatinde ağladıda yedirmedimi yani.
Yazık kadına belkide sıkıldı bacısı ile konuştu.
Çok başa kalkıp verdiğiniz ile üzgünüm ama böbürlenmişsiniz .
Ayıp etmişsiniz.

Nerden biliyorsunuz eline hamur işini verdiğini saldığını? Belki önceden yedirdi ya da hoparlörde konuşurken yediriyor. Olamaz mı? Sizin evladınız size aynı muameleyi yapsa zorunuza gitmez mi?

Annem hep bana güvenip çocuk doğurmayın ben bakamam derdi.Ama ana yüreği işte yine de elinden geldiğince yardım etti baktı çocuklarıma.Hala daha eli üzerimizde.Annelerin kalbi çocuk için kırılmaz,para veriyosun diye şöyle olacak böyle olacak diye emir veremezsin.Daha güzel dille uyar anneni belli ki alıngan ve kırılıyor laflarına.

Anneyle konuşma tarzına bak. Gözlerim yerinden fırladı okurken. Haklı olsanız bile şu üsluptan dolayi kesinlikle haksizsiniz. Annenize adap öğretmek size mi kaldı ? Karsiligini aliyor diyip durmussunuz bide. E zorunuza gidiyorsa vermeyin. Elaleme emanet edince iciniz rahat edecekse oyle yapin o zaman.Bu sözlerin çeyreğini söylemiş olsam günlerce gözüme uyku girmezdi. En son 8 9 ay önce tartistik ki agir bi tartismada degildi. Yemin ederim günlerce kendime gelemedim. Nasıl böyle sözler soyleyebiliyorsunuz ?

Benim bir arkadasim vardi. Felsefe ogretmeni. Bilirsiniz felsefeciler psikolog gibi olurlar. Benim cocugum oldugunda bana hep akil verirdi. Soyle davran boyle yap. Tv izlettirme vs bir suru sey. Aradan 3 yil gecti kendi cocugu oldu. Aman Allahim dusman basina oyle bir cocuk. Birgun oturduk sohbet ediyoruz. Cocuktan sikayetleniyor. Arada cocuga vururda ( Ben asla yapmam )
Oyle istedigin gibi hayal ettigin gibi buyutuluyormu cocuk dedim. Cok haklisin soylemeyle olmuyor bu isler dedi.
1. Sizin cocugunuzu emanet ettiginiz kisi sizin yasinizda degil.
2. Annenizden kendiniz gibi hareketlilik bekleyemezsiniz. Sizinle o yastaki bir kadin arasinda daglar kadar fark oluyor.
3. Her cocuk maalesef istedigimiz gibi yetismiyor huy karakter olarak.
4. Bence en onemlisi cocugunuza iyi davranmasi ve beslemesi.
Ben 46 yasindayim. Benim evladim bana boyle bir sey soylese cok zoruma giderdi. Al evladini bakici tut istedigin gibi buyut derdim.

Son düzenleme:
gecen günkü konusuyla alakası yok görümcesinin maaşını gelirini giderinin cetelesini tutuodu orada çalışmıodu sadece eşi çalışıodu

Nerden biliyorsunuz eline hamur işini verdiğini saldığını? Belki önceden yedirdi ya da hoparlörde konuşurken yediriyor. Olamaz mı? Sizin evladınız size aynı muameleyi yapsa zorunuza gitmez mi?
Bunu anlamak için alim olmak gerekmiyor ki. Geleneksel anne yöntemi bu. Konu sahibinin anlatımına da çok uyuyor. İlla hamur işi vermiştir demiyorum ama çocuğu saldığı çok belli. 1 saat kızıma yemekte yedirsem, oynatsam da durmaz, duramaz. Belki daha erken yedirmiştir. Ama sorun o 1 saat içinde çocuğu ihmal etmiş olması.

Kızım aynı muameleyi bana gösterir mi bilmem, ama ben onu dinlerim. Çocuk onun çocuğu. En iyi yetiştirme tarzını bana o söyleyebilir. İnadına inadına kafamın dikine gitmem.

Katılıyorum size ,bende yavrumu anneme bırakıyorum.
Bazen açıp ne yapıyorsunuz diye aradığımda bir elinde tel ile konuşuyor diğer eliyle etrafında koşturuyor bir lokma yesin diye.Asla inanamam böyle şeye .

Geleneksel anne yöntemini de ilk defa duydum. Benim yengemler tatile gider gezmeye gider çocukları anneme bırakırlar annem sabah erkenden kalkar onların her tür yiyeceklerini hazırlar. Her anne öyle değildir ben öyle anne görmedim, konu sahibini de o anne büyüttü sonuçta. Görmediğiniz bilmediğiniz bir şeyi demeniz doğru değil, zan oluyor iftira oluyor. Hoş da olmuyor.

sen şu geçende dinlene dinlene çocuğunu döverken eşinden tokat yiyen üye değil misin?
geçen ki görümcenin maaşı konusu da senindi bu konu da bariz senin
yeni üyelik alıp geldikçe iyi anne mi oluyorsun
anneni sorgulayana kadar kendine çeki düzen versen daha iyi olur

aynen o üye

şimdi iki tarafta da hata var, belli ki problemli bir ilişkiniz varmış falan ama, yani bir ana!nın da Allah iki yakanızı bir araya getirtmesin diye evladına beddua okuması...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…