• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç Bir Şekilde Anlaşamıyoruz Ne Yapmam Gerekiyor ?

Geleneksel anne yöntemini de ilk defa duydum. Benim yengemler tatile gider gezmeye gider çocukları anneme bırakırlar annem sabah erkenden kalkar onların her tür yiyeceklerini hazırlar. Her anne öyle değildir ben öyle anne görmedim, konu sahibini de o anne büyüttü sonuçta. Görmediğiniz bilmediğiniz bir şeyi demeniz doğru değil, zan oluyor iftira oluyor. Hoş da olmuyor.

''Ha iyi yanları yok mu var gözüm arkada değil, seviyor canı ciğeri gibi.. yemesi içmesi vs elinden geldiğini yapıyor ihmal etmiyor..''

Konu sahibinin yorumudur ,gözü yemesinde içmesinde değil zaten ondan emin yani.
Yaptığı yanlış takındığı tavır konuştuğu ÜSLUP !hele ki bir anneye .

Geleneksel anne yöntemini de ilk defa duydum. Benim yengemler tatile gider gezmeye gider çocukları anneme bırakırlar annem sabah erkenden kalkar onların her tür yiyeceklerini hazırlar. Her anne öyle değildir ben öyle anne görmedim, konu sahibini de o anne büyüttü sonuçta. Görmediğiniz bilmediğiniz bir şeyi demeniz doğru değil, zan oluyor iftira oluyor. Hoş da olmuyor.
Her anne demedim zaten, konu sahinin annesi şuan konumuz. Burda hiçbir şeyi görmüyoruz, bilmiyoruz. Ne anlatılırsa ona göre yorum yapıyoruz, tahmin yürütüyorız. Hepimiz iftiracıyız o zaman.

''Ha iyi yanları yok mu var gözüm arkada değil, seviyor canı ciğeri gibi.. yemesi içmesi vs elinden geldiğini yapıyor ihmal etmiyor..''

Konu sahibinin yorumudur ,gözü yemesinde içmesinde değil zaten ondan emin yani.
Yaptığı yanlış takındığı tavır konuştuğu ÜSLUP !hele ki bir anneye .

Her anne demedim zaten, konu sahinin annesi şuan konumuz. Burda hiçbir şeyi görmüyoruz, bilmiyoruz. Ne anlatılırsa ona göre yorum yapıyoruz, tahmin yürütüyorız. Hepimiz iftiracıyız o zaman.
Yukarıdaki yorum sanırım konu sahibinin annesini özetliyor :)

Eşimde çalışıyor Bende 2 yaşında bir kızımız var.. kızıma 1 yıldır annem bakıyor.. emeginin karşılıgını veriyoruz.
Elin bakıcısı bakmaktansa annem baksın daha iyi dedik.. elin bakıcına para vermektense anneme verelim dedik. ihtiyacıda var zaten ama demez olaydık annem ile hiç bir konuda anlaşamıyoruz , hiç birşey demeye gelmiyor asla laftan sözden anlamaz, asla baş gelinmez bir laf söyle dünyayı başına yıkar terayagı gibi üste cıkar..
kızıma sürekli tv izlettiriyordu defalarca uyararak aza indirttm..
kızımı parka cıkar dediğim zamanlarda cogu zaman zoruna gitti.. işine gelmedi, yorgunum argınım kırgınım , oram buram arıyor vs.. sineye çektim ama kendine ve başkalarına gelince hiç yorgun olmadı, işine geldiği gibi davrandı...
Bu zamana kadar hep idare ettim ama çok doldum..
Ha iyi yanları yok mu var gözüm arkada değil, seviyor canı ciğeri gibi.. yemesi içmesi vs elinden geldiğini yapıyor ihmal etmiyor.. ama olumsuz yanlarıda çok fazla bugün artık patlak verdi..
Sabah 9 30 gibi aradım kızımın kahvaltı saatiydi.. telefonu meşguldu ( olabilir telefon ile konuşabilir eş dost arayan soran illa ki olur olacakta asla lafm yok ) bir kaç kez daha aradım meşguldu
10 . 40 a kadar telefonu meşguldu ! sinirlendim artık 1 saat telefon ile konuşuyor
konuştugu kişi teyzem ve öylesine laf söz konuşuyorlar dedikodu vs yapıyorlar..
Sinirlendim
Ben: anne 1 saattir kimle konuşuyorsun allahaşkına ?
Annem : teyzen ile
Ben: teyzem ile 1 saat boş boş laf konuşmanın ne anlamı var benim kızımın kahvaltı saatinde.. telefonla konuşmanında bir adabı var, ne zaman arasam meşgul ? bunu her zaman yapıyorsun benim kızıma yazık değil mi sen telefon ile konuşurken kim bilir ne yapıyor, ben sana konuşma demiyorum ama herşeyin bir yeri zamanı adabı var
Anne ; hadsiz haddini bil, para veriyoruz diye köpeğiniz ettiniz kuklanız ettinz amborgo mu uyguluyorsunuz şimdide ?
Ben: anne sana amborgo uygulayan yok, telefonla konuşma eline alma diyen yok ama herşeyin bir sınırı var söz konusu benim çocugum !
Annem: terbiyesiz.. annesi ile nasıl konuşuyor, ben bakamıyormuyum ilgilenmiyormuyum cocugun ile ? telefon ile konuşuyorum diye annesine dediklerine bak ! ben hayvanım sen insan ol , allah iki yakanızı bir araya getirmesin, sen laf anla ben anlamam ben cahilim, bana anne deme. vs..
bu şekilde tartıştık ben böyle olacagını biliyordum anneme bir laf söylemeye gelmez asla.. asla
saglam bir insan bikle karşıında cinnet geçirir
sormak istiyorum size ben mi haksızım ben mi abartıyorum ? sen cocuk bakıyorsun emeginin karşılıgını alıyorsun ama kalkıpda 1 saat telefonla lak lak edemessin ya ? mevzu benim cocugum o cocuk 1 saat kendi başına ne yapıyor kim bilir yazık değil mi benim yavruma
ne yapmam gerekli ? ben mi hatalıyım ben mi yanlışım annem mi haklı ?
Ekleme : evet benm uslubum hatali biliyorm ama bende cok doldum
Cocukl dogru duzgun iilgilenmiyor
Genelde tv izlettiriyordu

Parka cikarmak zoruna gidiyordu
SSurekli telefon ile iilgileniyor bir degil iiki degl
Hergun aradigmda bir saat mesgul oluyortelefonnu nerdeyse
Bende doldum tastm uslubum hatali biliyorm
Cocugu atiyor oyunaklarinn yanina
Telefonla lak lak eder oraya girer buraya cikar oysa smdiye kadar hic karismadm mudahele etmedm sineye cektim :KK43: ben ona telefonla konusmada demedm ama hergun hergun cok abartimisti artik 1 saat konustuklari konu ise lak lak .. Hergun o telefonla konuusrken benim kizim ne yapiyor diye icim icimi yedi.
zaten gelisimi yasitlarindan geri :KK43: simdiye kadar sesim cikmadi anne neden boyle yapiyorsun anne su soyle bile demedim hep idare ettim
Kizima gelince hep yorgun agrili oldu agzimi acmadm annemdir dedim bende ddolmusum :KK43:
eve kamera taktirip bakiciya verebilirsiniz

Bence tamamen haksızsınız. Dünya sadece kızınızdan meydana gelmiyor, bir adet de anneniz var. Annenizi kıracağınıza asker gibi verdiğiniz emirlere uyacak bakıcı tutmalıydınız. Anne ile bu üslupta konuşulmaz.

Yukarıdaki yorum sanırım konu sahibinin annesini özetliyor :)
Neyi özetlemiş? Hamur işi yedirmez mi demiş konu sahibi?

Gerçekten fikir alışverişi yapmak, farklı bakış açısına sahip biriyle konuşmaksa amacınız, yadırgadığım 3-4 konudan birine saplanıp kalmayın. Polemik değil, muhabbet olsun aramızdaki.

Ve sizin şu an kızınıza verdiğiniz bu emeği zamanında anneniz de size verdi. Kızınız ilerde kendi kızını size verse ve telefon açıp "Anne boş boş çene çalacağına KIZIMLA ilgilen. KIZIMIN kahvaltı saati. Yazık değil mi KIZIMA!" dese içinizden neler geçirirsiniz bir düşünün.

Neyi özetlemiş? Hamur işi yedirmez mi demiş konu sahibi?

Gerçekten fikir alışverişi yapmak, farklı bakış açısına sahip biriyle konuşmaksa amacınız, yadırgadığım 3-4 konudan birine saplanıp kalmayın. Polemik değil, muhabbet olsun aramızdaki.
Yemesi içmesi elinden geleni yapıyor demiş. Nesini anlamadınız ben de onu anlamadım. Kimseyle polemiğe de girmiyorum sadece düşünceniz yanlış, hamur işi yedirdiğini bilemezsiniz diyorum. Ama siz illa bilirim diyorsanız tabi bir şey de diyemem.

Benim ogluma ananesi bakiyor. İster istemez benim gibi düşünmüyor benim dediklerimi birebir yapmıyor ama ben cok zaruri olmadikca sesimi asla cikarmiyorum. Çünkü oglumu ne kadar sevdigini goruyorum ve asla onun kötülüğünü istemez. Sonucta beni de o büyüttü ve daha farkli davranmiyor. Bagirip cagirmak yerine onun eksiklerini kapatmaya calisin parka mi götürmüyor izin gunlerinizde siz goturun. Ayrica bir cocukla bir yetiskin belirli bir yere kadar ilgilenebilir dadi da olsa boyle anne de olaa boyle. 3 yasina kadar temel bakimi yapilsin sonra krese vermenizi mutlaka tavsiye ediyorum.

Kesinlikle haksızsın o nasıl bi uslüp, sen sanıyor musun bakıcıya versen bakıcı ikinci bi telefonla konuşmayacak. Ki lak lak diyorsun ama sana göre lak lak. Bi de çocuğumu oyuncakların yanına atıyor diyorsun, çocuğun oyuncakları ile ilgilenmesinde kötü olan ne? O çocuk aç olsa zaten anneni rahat Bırakmaz hiç bir anneannede torununu aç bırakmaz. Çocuğumdan zaman çalıyor diyorsun ama sende evde olsan, bakıcıya da bıraksan yüzde yüz ilgilenemezsin öyle bi dünya yok çünkü. Bence annenden özür dilemelisin

Seni büyüten anneye böyle mi davranıyorsun diyenleri anlayamadım açıkçası.... Kız bence sonuna kadar haklı... Annesinin kızını dinleyip çocuğunu ona göre yetiştirmesi gerek. Ne demek televizyon izletiyor ya...

Yemesi içmesi elinden geleni yapıyor demiş. Nesini anlamadınız ben de onu anlamadım. Kimseyle polemiğe de girmiyorum sadece düşünceniz yanlış, hamur işi yedirdiğini bilemezsiniz diyorum. Ama siz illa bilirim diyorsanız tabi bir şey de diyemem.
Ben anneme ve kayınvalideme “çocuğu size bırakıyorum. Karnını güzelce doyurun” desem, akşam evde dünya kadar yemek, poğaça, börek, pasta bulurum. Mükellef sofra bu çünkü onlar için. Defalarca tatlı yememesi lazım desem bile dedeleri eti puf alırlar. Çünkü; çocuk onu yiyorsa ve mutluysa doğrusu budur. Ellerinden geleni yapmışlardır.

Ben bu yorumları kendi fikirlerim doğrultusunda yapıyorum. Bana göre yanlış bunlar. Özellikle televizyon. İzletme izletme izletme dediğin halde bi insan neden izletir? İhmal etmek değil mi bu?

Ben anneme ve kayınvalideme “çocuğu size bırakıyorum. Karnını güzelce doyurun” desem, akşam evde dünya kadar yemek, poğaça, börek, pasta bulurum. Mükellef sofra bu çünkü onlar için. Defalarca tatlı yememesi lazım desem bile dedeleri eti puf alırlar. Çünkü; çocuk onu yiyorsa ve mutluysa doğrusu budur. Ellerinden geleni yapmışlardır.

Ben bu yorumları kendi fikirlerim doğrultusunda yapıyorum. Bana göre yanlış bunlar. Özellikle televizyon. İzletme izletme izletme dediğin halde bi insan neden izletir? İhmal etmek değil mi bu?
Ama işte o sizin anneniz kayınvalideniz. Başkasını bilemeyiz ki. Benim annem de hayatta aburcubur vermez mesela, balık yapar et yapar sağlıklı şeyler yapar verir. Dediğim gibi kişiden kişiye değişiyor bu. Mesela annemlerde tv yok gelen çocukla sağlıklı ilgileniyor.

Sizi hatalı buldum.
O sizin anneniz aynı zamanda
Cocugunuzun bakıcısı değil sadece.
Daha uygun üslupla kırmadan da soyleyebilirdiniz.

Back