Hiç bir erkek arkadaşınızı annenizin kabul etmemesi.

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Buraya konu açmak hiç istemiyordum ama nasib... kısa ve öz yazmaya çalışacağım.
şuanda ciddi görüştüğüm birisi var...
anneme soylesemde dinlemeyeceğini yine eskiye döneceğini biliyorum...
eskiye gelince; bundan once iki kişiyi istemiştim evlenmek için..
anlatırken bile dinlemedi
1.x adlı kişiye, evi yok evlenme yaşım olmadığı için bir sürü bahane ile 6 ay bizi oyaladı vermedi
2.xx adlı kişiye , annesi ile birlik oturulacak diye yanında bir sürü bahanelerle bizi 1.5 sene oyaladı.
dtaylara girmeyeceğim, sadece annem ablamada aynısını yaptı abimede kız bulamıyor kimseyi beğenmiyor benim iki görüştüğümde 1.85.1.90 boylarındaydı ikiside gayet yakışıklıydı ikisinede çirkin dedi. ve ağlasamda zırlasamda ikna edemedim ailedeki diğer herkez benim yanımda benden taraftaydı yine vermedi.
şimdi sevgilim şehir dışına gitti
iki ay içinde anneme bu meseleyi kabul ettirmem gerekiyor
ki geriye geldiğinde aileler tanışsın
bu defa beni sevdiğimden ayıramayacak!
bir süre daha düşünüp kararımda ciddi olduğumu anlarsam ve annemde vermezse nikah tarihi alacağım.
uzun yazmadım ama bu süreler çok acılı geçti. normal erkek arkadaşım olsa ama ona evleneceğim demesemde kızıyor herşeye kızıyor yani..
ikna etme süresi annem için tamemen yalan asla kimseyi dinlemez kabul ettiremezsiniz.
bunları dört beş aylık tecrübe sonrası değil uzun tecrübeler sonucu yazıyorum..
sizler bu gibi durumlarda neler yaptınız?nasıl çareler aldınız..
en korktuğum şeyde resmi nikah kıyıncada vermeyecek ve beni kaçmaya zorlayacak!

annenizin istememe sebepleri neler? karşı tarafın ahlakında bir sorun görmüşse, bu yüzden istemiyorsa amenna. yok sırf keyfi, çirkin falan diye istemiyorsa korkarım ki anneniz bu şekilde kısmetlerinizin önüne geçerek kendine de bela hazırlıyor. siz annenizin sorumluluğundasınız ve size iyi bir kısmet geldiği zaman evlendirmek zorunda. haklı gerekçeleri varsa istemeyebilir fakat sadece şurası böyle şurası öyle diye de geri çeviremez.

eğer böyle davranırsa siz de ağırlığınızı koyun ve isteğinizin arkasında durun. ciddiyetinize göre anneniz de durumu daha fazla düşünebilir.

Allah hayırlı evlilik nasip etsin...

bence biraz pişkinliğe yüzsüzlüğe vurup ben kararlıyım anne de, tabii pişkinliğe vur dediysem, yine normalde nasılsan öyle davran, aranızda öyle bi ilişki varsa yine sarılmaya öpmeye devam et, ama kararlı ol aynı zamanda da sevimli ol, anlatabildim mi, trip falan yapma yani, ters teper
belki o zaman galiba vazgeçmicek der
bu arada annenin bahanelerinden çirkin demesi çok mantıksız ve saçma ama kaynanayla oturmana, gönlünün el vermemsi son derece doğal, benimde kızım olsa kaynanayla oturmasını istemem, kaynana istediği kadar iyi olsun melek olsun, yine de sorun olur, herkesin evi damı ayrı olmalı, istemem kızım acı çeksin

Son düzenleme:
1.x adlı kişiye, evi yok evlenme yaşım olmadığı için bir sürü bahane ile 6 ay bizi oyaladı vermedi
2.xx adlı kişiye , annesi ile birlik oturulacak diye yanında bir sürü bahanelerle bizi 1.5 sene oyaladı.

valla bu 2 kişi için geçerli sebepleri varmış annenizin,bence mantıklı davranmış.
bu sefer ki için bi oturup konuşun bakalım belki tavrı farklı olur.

Evi yok değil de yaşınızın küçük olması, ve eşinizin ailesiyle oturmanız bence de mantıklı.
Şimdiki görştüğünüz kişiyle ilgili mantıklı düşündüğünüzde problem yoksa annenize ne kadar kararlı olduğunuzu söyleyeceksiniz.
Diğer aile büyüklerinizden yardım da isteyebilirsiniz
Annenizin fikirlerine saygı duyduğu birileri vardır mutlaka

Bence de annenizin sebepleri keyfi değilmiş.Ayrıca boylarının uzun olması yakışıklı oldukları anlamını taşımaz.Kaldı ki bu tarz şeyler görecelidir.Evlenecek olan sizsiniz ama bu tarz yorumlar hep yapılır.

Ayrıca siz diğer iki kişiyi gerçekten sevseydiniz şu an üçüncü bir kişiyle evlenmeyi düşünmezdiniz.İnsanın sevgilileri olur ama evlilik bambaşka bir şey.Herkesle düşünülebileceğini sanmıyorum.Üçüncü kez biriyle evlenme kararı pek az bir rakam değil.Bence anneniz bunları da gördü muhtemelen.Hem tecrübe hem de anne yüreği.​

Bence anneniz gayet aklı başında ve ne yaptığını bilen bir kadın..

Yanlış seçimler yapan sizsiniz sanırım..

Annenizin kabul edeceği mükemmellikte birini karşısına çıkardınız da hayır mı dedi?

Sanırım ben de ileride böyle bir anne olacağım..:68:

her anne kızının iyiliğini ister.zamanımızda yaşadığı aşk sonucu ayrılan öyle çok çift varki.bence annen mantık evliliği yapmanı ve sağlam bir evlilik yapmanı istiyordur

Bence de annenizin sebepleri keyfi değilmiş.Ayrıca boylarının uzun olması yakışıklı oldukları anlamını taşımaz.Kaldı ki bu tarz şeyler görecelidir.Evlenecek olan sizsiniz ama bu tarz yorumlar hep yapılır.

Ayrıca siz diğer iki kişiyi gerçekten sevseydiniz şu an üçüncü bir kişiyle evlenmeyi düşünmezdiniz.İnsanın sevgilileri olur ama evlilik bambaşka bir şey.Herkesle düşünülebileceğini sanmıyorum.Üçüncü kez biriyle evlenme kararı pek az bir rakam değil.Bence anneniz bunları da gördü muhtemelen.Hem tecrübe hem de anne yüreği.​

aynen katılıyorum...

benimde şimdiye kadar pekçok erkek arkdaşım oldu. annemle aramızda sır olmasın diye hep anlattım. ve her seferinde ayrılacaksın diye kavgalar ettik. evet anneler çok zor beğenir ama bazende haklılar. onlar yılların tecrübesiyle hareket ediyor. yüzde yüz haklı olmasalarda bazı konularda dinlemek lazım. sana neden itiraz ettiğine bak önce. ayrıca bir insan bukadar kolay evlenmeye nasıl hazır olurki? ben bu eve birtek kişiyi getrip size damat diye tanıştıracağım dedim. ve o kişiyle evliyim. iyice düşünüp tartıp annenin karşısına çıkar.

Back