• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Heyecan, ekingenlik ve elikiler.Yardm edin ltfen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Seyma.eses
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

Seyma.eses

Ziyaretçi
Lütfen arkadaşlar okuyunda yardımcı olun :(
Ben lisede okuyorum son sınıf öğrencisiyim.Lise hayatıma kadar olan hayatım çok güzeldi derdim tasam yoktu okulun en popüler kızlarındandım birçok sevenim vardı.Her gittiğim ortamda ilgi odağı olurdum.Konuşkandım bıcır bıcır tam bir cadıydım.Fakat liseye şehir dışına okumaya gittim mutsuzdum heryönden nasıl başlarsan öyle giderya okulda pasif hiç konuşmayan çekingen erkeklerin yüzüne bakmaya utanan bi kız oldum çıktım.psikolojikman çok yıprandım.1 sene boyunca belki sayılı erkekle konuştum.3 senedir lise hayatım berbat bitsede kurtulsa diyorum.En güzel yıllarım berbat oldu yaşadığım şeylerden dolayı.Anlatılcak çok şey var ama özetle şöle demek istiorum sorunlarım şunlar:
Benki çok renkli olan bi kişilik okula gidince pasif oluorum,dışarda kalabalık arasında çok mutluyum liderim ama okulda pasifim hiç bir etkinliğe katılmıorum sınıfımdan başka kimseyle ilgilenmiorum.Benimseyemiorum orayı.Erkeklerle konuşurken rahat olamıorum bu beni çok rahatsız edior bi erkekle konuştuğumda hemen sevgili olma olayı aklıma gelior bir dost edasyla bakamıorum.Onun haricinde birileri beni izlerken rahat konuşamıyorum sınıfta sesli kitap okuyamıorum?neler yapmam lazım bu takıntılardan nasıl kurtulucam lütfen yardım edin.Herşeyi çok kafama takıyorum en ufak bişeyi bile çok düşünüorum her olayda empati yapıorum.Kişiliğimi oturtamıorum galiba lütfen yardımcı olun.Anlattığım yaşadıklarımın çok az bi kısmı lütfen önerilerinize ihtiyacım var :(:(:(:(

bence kendine olan özgüvenini yitirmisin..sana bakarlarken rahatsiz olman bunu gösteriyor...hayat güzel canim kendini kasma üstünde gelemiyosan bir pisikolaga danis..

Canım bunu piskolojik destekle aşabilirsin.. hipnoz çok iyi diyorlar şuan ablam gidiyor yakında babam da gidicek hipnoterapinin yararları yazarsan çıkar karşına belki buna bile gerek kalmıycak :)
ama burdan söylediğimiz hı hım anlıyorum senin sorunun bu dememiz hiçbir çözüm olmaz sen zaten sorunun farkındasın aksatma doktora git yıllarını boşa harcama ;)
doktor'da herşeyin çözümü demek istemiyorum sende bi o kadar istekli olmalı ve çaba göstermelisin.

yeni okulunu, yeni sınıfını sevmemişsin sen.. ondan olmuş bunlar,
çünkü diyorsun; aynı sen dışarda harikûlade, okulda ı ıh...
neden sevmedin ki okulunu,sınıfını...?

Uzakta eskişehirde yatıılı okumaya başladığım için ailemden ayrı,arkadşlarımdan ayrı olmak lise 1in başlarında bana çok koydu lise1 in başında bu psikoloji çou kişide vardır ama ben brazda takıntı haline getirdim ve insnlar beni hep sessiz sakin ve mutsuz asık suratlı biri olarak tanıdı.Buda beni mutsuz etti.Kendimi doru ifade edemedim onlara.Bu yüzden sanırım.

ya ben de anlaştığım kişilerin yanında çok konuşurum,gayet cana yakınım..veya bazı kişilerde..ama herkesle samimi olamıyorum..okullumda da..en sessiz kızlardan biriyim..nasıl kurtulcam bundan..biliyorum kendimle ilgili bişey ama..erkeklerle de konuşmuyorum fazla..
uf ben de herkesle konuşan biri olmak istiyorum..

canım benim hiçç canını sıkma inan ki bu problemler bir çok insanda var ama belli etmezler sen zannedersin ki sadece ben takıntılıyım aslında herkes en cesaretli göründüğü anda en korkaktır.. bende de aynı senin gibi lisede başlayan bi problem vardı.. özellikle sınıfta sesli kitap okumadan nefret ederdim.. yüzüm kızarırdıı.. erkekler bana bakacak diye çok korkardım.. güzeldim galibaa :kedi: sonra üniversite başladı sınıf o kadar kalabalıktı ki liseden daha beter oldumm hiçç sesim çıkmazdıı ama dışardaa bambaşka bi ben oluyorduu .. danışmana gittimm ve ifade ettim kendimi sorunlarımla yüzleştim güçlü yanlarımı farkettim daha çok kendimle barıştımm ve eski sevdiğim halime özüme döndüm yanii kaydirigubbakcemile5 sen de güçlü yanlarını farkett hayatta neden var olduğunu düşün kendine bi yaşama gayesi belirle inan her şey güzel olacakk bi sıkıntın olursaa yardımcı olurum seve sevee a.s

Ander nasıl başa çıktın sen?sorunlarımla yüzleştim falan demişsin de biras daha açsan lütfen :Saruboceq:

Fatmacımm insanın kendisiyle yüzleşmesi demek eksi ve artı yönlerini kabullenmesi demek.. artı yönlerine daha çok dikkat çekip onları güçlendirmeye çalışmasıdır.. gülüm istersen msn adresimi verebilirim oradan da dertleşebiliriz kaydirigubbakcemile5

çook hoşsunn opuyorumnanaktan kimmiş ciddiye almayan hepimiz liseli oldukk bakma sen onlaraaa kaydirigubbakcemile5 özel mesaj atıyorum canım görüşürz

sosyal fobi hastalığındaki belirtiler var sende sanırım(sınıfta sesli olarak kitap okuyamaman,karşı cinsten çekinmen,bir iş yaparken izlenilmekten heyecan ve korku duyman vs.).erkenden tedavi ol ki ilerlemesin.destek almalısın mutlaka çünkü zamanla boyut değiştirir ve ilerler bu hastalık.geçmiş olsun

Back