• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Heyecan,çekingenlik ve çelişkiler.Yardım edin lütfen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Seyma.eses
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

Seyma.eses

Ziyaretçi
Lütfen arkadaşlar okuyunda yardımcı olun :(
Ben lisede okuyorum son sınıf öğrencisiyim.Lise hayatıma kadar olan hayatım çok güzeldi derdim tasam yoktu okulun en popüler kızlarındandım birçok sevenim vardı.Her gittiğim ortamda ilgi odağı olurdum.Konuşkandım bıcır bıcır tam bir cadıydım.Fakat liseye şehir dışına okumaya gittim mutsuzdum heryönden nasıl başlarsan öyle giderya okulda pasif hiç konuşmayan çekingen erkeklerin yüzüne bakmaya utanan bi kız oldum çıktım.psikolojikman çok yıprandım.1 sene boyunca belki sayılı erkekle konuştum.3 senedir lise hayatım berbat bitsede kurtulsa diyorum.En güzel yıllarım berbat oldu yaşadığım şeylerden dolayı.Anlatılcak çok şey var ama özetle şöle demek istiorum sorunlarım şunlar:
Benki çok renkli olan bi kişilik okula gidince pasif oluorum,dışarda kalabalık arasında çok mutluyum liderim ama okulda pasifim hiç bir etkinliğe katılmıorum sınıfımdan başka kimseyle ilgilenmiorum.Benimseyemiorum orayı.Erkeklerle konuşurken rahat olamıorum bu beni çok rahatsız edior bi erkekle konuştuğumda hemen sevgili olma olayı aklıma gelior bir dost edasyla bakamıorum.Onun haricinde birileri beni izlerken rahat konuşamıyorum sınıfta sesli kitap okuyamıorum?neler yapmam lazım bu takıntılardan nasıl kurtulucam lütfen yardım edin.Herşeyi çok kafama takıyorum en ufak bişeyi bile çok düşünüorum her olayda empati yapıorum.Kişiliğimi oturtamıorum galiba lütfen yardımcı olun.Anlattığım yaşadıklarımın çok az bi kısmı lütfen önerilerinize ihtiyacım var :(:(:(:(

cnm cok basit gelıcek ama korkularının üzerıne gıtmeye calıs mesela sınıfta seslı kıtap oku cnm sonucta sen hoc akllı bı kızsın dıger okulunda öyleysen burda neden olmıcaksın dımı cnm

bıde ızmır gıbı cok rahat bı sehırde yasıyosun bence tadını cıkar sıkma kendını

Evet haklısın cnm.Ama nasıl yapıcamı bilmiorum içimde büyüdü bu sorun.
Sesli okurken kekelemeye başlıcam korkusu var herkes beni yargılıcakmış gibime gelior çok heycanlanıorum klbm sıkışıor panik yapıorum okuyamıorum.Bu benim için özellikle okulda çok büyük bir problem.Eskiden ortaokulda çok rahat okurdum tiyatrolara katılırdım.Şimdi heyecanlanmaya,titremeye başlıorum :(
(Bide tam izmirli sayılmam.izmir ve eskişehir arası mekik dokuorum okul-aile konumundan dolayı)

anlıyorum cnm ama hıc kafana takma sanırım yatılı olkuyosun ddımı benım kardesımde bu sene yatılı lıseye gıttı aynı sorun ondada olmustu ama sımdı öle degıl sende yapabılırsın

sosyal fobi olabilir, sanki hep insanlar gözetliyormuş gibi hissetmek,konuşurken heyecanlanmak kekelemek sosyal fobi belirtisi canım malesef :( sen yine de bir psikoloğa ya da psikiyatriste görün daha da ilerlemeden çünkü bu zamanla ilerleyen ve ilerleyince geri dönüşü zor olan birşey

Back