Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gelinliğim, nikah, düğün tarihi salonu herşey hazırken yine görümce ve kaynana yaptı yapacağanı ve ayırdı bizi. ama benim sözlüm adam değil ki duramadı arkamda. şimdi kardeşi yapsın bana çok gördükleri nişanı kınasını düğününü , bizi ayırdı ya Allah her neye müstehak iseler tez vakitte karşılarına çıkarsın. bir kez arayıp da sormadılar sözden sonra nişan için düğün için ne lazım, bu çocuklar evlenecek ne yapmak gerekir diye, benim ailem koşturdu durdu herşeye ama boşaymış yazık. neden hiç ilgilenmiyorsunuz diye sorduk kabahatli olduk. aldı ailesini gitti beyefendi, o kadar üzgünüm ki Allah güç kuvvet versin bana. özene bezene yaptırdığım gelinliği giymek nasip olmadı o Allahtan korkmazlar yüzünden, yüce Rabbim de o sinsi kızlarına nasip etmesin, o anası da babası da benim aileme kadar üzülsün en az. sağolun kızlar sizlerden de Allah razı olsun, benim için dua edin, çünkü çok üzgünüm...
kızlar merhaba;
içimi dökmek istedim azcık size..
geçen ctesi günü nişan yapacaktık ama olmadı, nedeni ise sözlümün ailesinin ilgisizliği...
1,5 ay önce sözlendim, sözlüm ailesinin nişan adetlerine önem vermediğini söyleyince ben de anneme aman ha sakın nişnada bohçadır takıdır isteme , açgözlülük etmeyelim , onlar böyle şeylere önem vermiyormuş dedim, o yüzden ağzımızı bile açmadık, nişan elbisemi ayakkabımı bile annemle beraber gidip aldık.
sözden sonra ilk defa evlerine oturmaya gittik, nişandan önceki pazar günü. bizim sözden bir ay önce kızkardeşi nişanlanmıştı sözlümün.
ancak bana bunu bile son anda söylemişti sözlüm, kızkardeşi de bana zaten çok soğuk davranıyordu, ama ne desem sözlüm bana inanmıyodu.
neyse evlerine ilk kez oturmaya gittik, annem babam eniştem ablam ben. annesi soğuk bi kadın az konuşuyo, abisi ve gelinleri de öyle kendilerini beğenmişler. babası hariç sohbet eden bile olmadı doğru dürüst ve nişanımız var birşey lazımsa yapalım diyen olmadı, nişanın adını bile ağızlarına almadılar.
neyse asıl ne oldu onu söyliyim..
kız kardeşinin odasında onun nişanında gelen sandıkları gördüm, ablamda görmüş, şok oldum haliyle, bana biz bu adetlere önem vermiyoruz demişti sözlüm ama kendi kardeşine nişan sandıkları gelmişti.
eve dönerken ablam boş bulunup anneme söyledi, tabii annem de çok hevesli böyle şeylere ama ben engel olmuştum onların öyle adeti yokmuş diye, zaten onlarda hiçbişey sormamıştı nişan için bişey lazım mı diye.. haliyle annem çok üzüldü... onların kızı kızda benim ki değil mi diye... kendi kızlarına gelince adetleri var da bize gelince mi yok diye.. ben de eve gelince sözlüme söyledim bunları telefonda.. ne dese beğenirsiniz' tam da annem bedenini soruyodu diyo' .. kardeşine de damat tarafı getirmiş onlar bişey istememiş, hatta sonra onlar da damada bohça hazırlayıp götürmüşler mecburen (o öyle diyo tabii), yani herşey tam olması gerektiği gibi olmuş, ama ben elbisemi bile annemle aldım...
ertesi günü sözlümle buluştuk, ben çok sinirliydim tabii, annesine de kardeşine de verdim veriştirdim ama haklı değil miyim kızlar? kadın kendi kızına gelince herşeyi yaptırmış bana gelince adetleri yokmuş, sormadılar bile nezaketen. çok üzüldük ailecek.. bana kıymet vermiyolar sanki bedavaya getirmeye çalışıyolar gibi. ben söylenince benim ki ne dese beğenirsiniz ' sen hep benim kzı kardeşimle annemle mi uğraşacaksın! ' sanki ben onun karısı olmicam , hiç kıymetim yok..
o akşam konuşmamız sonucunda; annesi arayıp geçte kalmış olsa anneme soracaktı ne lazımsa yapalım diye ama eve döndüm sözlüm bana telefonda ''başkası mı var da bana böyle davranıyosun '' deyince sinirlendim , bir daha karşıma çıkma dedim, ben sokak kadını mıyım yahu sözlüyken başkasına bakıcam diye çok kızdım. o da sanki bunu bekliyomuş, tamam dedi ne aradı ne sordu.. ilk kez bi insana çok güvenmiştim, beni sevdiğine inanmıştım.. ne parası ne yakışıklığı var oysa ki, ben onu sırf iyi insan diye sevmiştim, bana değer veriyo diye, hiç bir erkekle yapmadıklarımı onunla yapmıştım, hakettğini düşünmüştüm beni sevdiği için ! ne aptalmışım, biz kadınlar ne kadar aptalız ..
şimdi kendimi bombo.. hissediyorum haliyle, aldatılmış, kandırılmış, dalga geçilmiş, Allah onun da onun o kendini beğenmiş pislik ailesinin de cezasını versin, bana yaptığının beş beterini kız kardeşine yapsınlar inşallah, çok üzdüler beni de ailemi de, Allah da onları üzsün..
sağolun kızlar... sevgiler..
gelinliğim, nikah, düğün tarihi salonu herşey hazırken yine görümce ve kaynana yaptı yapacağanı ve ayırdı bizi. ama benim sözlüm adam değil ki duramadı arkamda. şimdi kardeşi yapsın bana çok gördükleri nişanı kınasını düğününü , bizi ayırdı ya Allah her neye müstehak iseler tez vakitte karşılarına çıkarsın. bir kez arayıp da sormadılar sözden sonra nişan için düğün için ne lazım, bu çocuklar evlenecek ne yapmak gerekir diye, benim ailem koşturdu durdu herşeye ama boşaymış yazık. neden hiç ilgilenmiyorsunuz diye sorduk kabahatli olduk. aldı ailesini gitti beyefendi, o kadar üzgünüm ki Allah güç kuvvet versin bana. özene bezene yaptırdığım gelinliği giymek nasip olmadı o Allahtan korkmazlar yüzünden, yüce Rabbim de o sinsi kızlarına nasip etmesin, o anası da babası da benim aileme kadar üzülsün en az. sağolun kızlar sizlerden de Allah razı olsun, benim için dua edin, çünkü çok üzgünüm...
Kızlar merhaba klübe yeni katıldım artık çıkacak yol bulamıyorum ve kafam çok karışık biz müstakbel sözlümle 3 senedir birlikteyiz ikimzde mühendisiz o yurtdışında iş buldu ve oraya gitti yaklaşık 3 sene orada kalacak buraya geldiğinde izin için bensiz yapamayacağını ve benimde oraya gelmemi evlenmek istediğini söyledi bizde böyle bir karara vardık ailelere konuyu açtık bu olaylar haziran ayında gerçekleşti biz ailelere açtıktan sonra ailesinden hiçbir ses çıkmadı ben tanışmaya gittim ailesiyle kadın sürekli kızından bahsetti sürekli soğuk bir gariplik vardı hiç bizim durumumuzdan bahsetmedi sonra sözlümle konuştm bu durumu ve eylül ayında yapmaya karar verdiğimizi söyledik tabi kısa kesiyorum buraya kadr çok sıkıntılar oldu neyse ailenle konuştun dimi dedim evt dedi sonra bir gün bana eylül değil ekim olsun ablamlara uymuyormuş dedi ve ablasına başta sorduğunda evet uyuyo demişti kız meğersem dikkat etmemişmiş işte sonra ailesi filan hiç tanışmaya hevesli gibi değiller yakın zamanda geldiler aileler tanıştı ama kadın sadece istediğiniz birşey var mı diye sordum ne bir hoş sohbet ne birşey söz için kuaföre bile benimle gelemezmiş kendi kuaförü dışında gidemezmiş elbise alıncak oğluna para verip alırsınz birlikte demiş kadında hiç bir sıcaklık yok kızı desen o da öyle bizde önce aileden istenir sonra büyükler geldiğinde usulen tekrar isteme olur iki kere gelirler mi bilemezmiş kadın bu durumu sözlümle konuşunca bana hak veriyor benim yanımda olduğunu hissediyorum yalnız kafam da bu duruma çok takılıyor sizce bu durum ilerde aramızda sorn oluşturur mu bu kadına karşı tutumunz nasıl olrdu???
herkese teşekkürler çok dertliyim(((
oğlu evlenme teklifi edince bile bir hayırlı olsun diye aramadı((
kızlar bu arada yeniyim konuyu nasıl açmam gerektiğini bilmiyrm benzer durumu yaşadığımız için buraya yazdım nolur yardım edin((
canım sözlün seni seviyorsa yanından ayrılmak istemiyorsa maalesef kayınvalide ve kız kardeşler bunu hiç çekemiyorlar bilesin. bana öyle oldu, kıskandılar resmen.
o yüzden benim gibi fevri davranma , onlar gibi sinsi ve sakin ol, sevgilinle kavga edip onun başının etini yersen hemen ailesine dönecek onlara hak verecektir, ''onlar ne yaptı ki sana gayet iyiler sende var kötülük'' diye düşünecektir, erkekler kendi anneleri ve kız kardeşlerinin yaptığını görmezler !!! bak buna çok dikkat et. iyice düşün karar ver , sen ne zaman gelmelerini istiyorsan , bizim için böyle uygun de güzellikle, çok fazla yüz verme , kendini ağırdan sat, ben çok yüz verdim kıymetim kalmadı...
her istediğinde çıkma mesela dışarı, azıcık özlet kendini ama kavga ederek değil, çok işim var evde çok yorgunum de mesela, elinin altında olma yani. aile ile resmi ol saydır kendini, sen de mühendissin sonuçta. çok gelmelerine meraklı bekliyormuş gibi de yapma, güzellikle yaptır herşeyi, yoksa haklıyken haksız oluyor insan, azcık sinirlerine hakim olmak politik olmak gerekiyomuş ben de maalesef sonradan öğrendim ama geç oldu, ailseni ona kötüleme, sadece yapılanları görmesini sağlamaya çalış kavga etmeden tartışmadan, ne bileyim neden böyle oluyor ki çok üzülüyorum gibisinden anlat varsa derdini mesela , annen bunu yaptı kardeşlerin şunu yaptı , bana soğuk baktılar davrandılar falan diye söylenme ... ben şu an sonuna kadar haklıyım ama maalesef sinsilik bilmediğim politik davranmadığım ve herşeyi patır patır söylediğim için haksızmış gibi göründüm sözlüme . baktın onlar soğuk sen de mesafeli ol yeterli bence.
benim hevesim hayallerim içimde kaldı canım, inşallah senin herşey gönlünce olur , sevgiler..
canım çok teşekkür ederim yorumun için yaa evet sanırım politik olmak lazım ama malesef o da benm kişiliğime ters oluyor ama seni kesinlikle haklı buluyorum öyle olunca daha çok kazancağımz kesin ama işte insan nereye kadar buna dayanır bilemiyorsun kızı faceten önce ekleyp sonra geri alıp gerginlik yaratan birisi ben bunları çok garip buluyorum kendimi geçtim insan kendi çocuğunun yanında olr erkek arkadaşm geçen gün insan ailesini seçemez dedi bu durumda benmde diyecek birşeyim kalmadı gerçekten çok zor işlermiş
Eğer haksızlığı sindiremeyen bir bünyeye sahipsan öyle oraya başka buraya başka (politik) de oynayamıyorsan benim sana tavsiyem yol yakınken dön. Evet bira sert oldu biliyorum ama ben kesinlikle haksızlığa tahammülü olmayan, ailesine çok düşkün ve onlara yapılacak en ufacık sagyısızlığı bile affedemeyen, terbiyesizliğe, saygısızlığa, nankörlüğe, hele hele görgüsüzlüğe tahammülsüz biriyim ve kesinlikle politik değilim. Ama benim eşimin ailesi bu saydıklarımın hepsini yaptı ve hem de daha biz evli bile değilken. ben ne yaptım! Tuttum evlendim. Eşimi seviyor muyum? Elbette. Ama sevgi tek başına yetmiyor. Kaç defa çekip gitmeyi düşündüğümü bir bilsen ve her seferinde yine sırf onu sevindirmemek için durduğumu...
Kendi içimde içimi yediğim zamanlar oluyor. Gerçi şimdilerde daha iyiyim. Artık aştım. Allaha havale ettim. ne halleri varsa görsünler. Benim için güz<el yanı eşimde ne olduklarını aleni gördü ya hiiiç sorun değil. Ama dediğim gibi şu an başa dönebilsem ne kendime ne aileme bunları yaşatmazdım.