Nişan hevesim içimde kaldı , çok şanssızım...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

gabiya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
355
21
118
kızlar merhaba;

içimi dökmek istedim azcık size..

geçen ctesi günü nişan yapacaktık ama olmadı, nedeni ise sözlümün ailesinin ilgisizliği...

1,5 ay önce sözlendim, sözlüm ailesinin nişan adetlerine önem vermediğini söyleyince ben de anneme aman ha sakın nişnada bohçadır takıdır isteme , açgözlülük etmeyelim , onlar böyle şeylere önem vermiyormuş dedim, o yüzden ağzımızı bile açmadık, nişan elbisemi ayakkabımı bile annemle beraber gidip aldık.

sözden sonra ilk defa evlerine oturmaya gittik, nişandan önceki pazar günü. bizim sözden bir ay önce kızkardeşi nişanlanmıştı sözlümün.
ancak bana bunu bile son anda söylemişti sözlüm, kızkardeşi de bana zaten çok soğuk davranıyordu, ama ne desem sözlüm bana inanmıyodu.

neyse evlerine ilk kez oturmaya gittik, annem babam eniştem ablam ben. annesi soğuk bi kadın az konuşuyo, abisi ve gelinleri de öyle kendilerini beğenmişler. babası hariç sohbet eden bile olmadı doğru dürüst ve nişanımız var birşey lazımsa yapalım diyen olmadı, nişanın adını bile ağızlarına almadılar.

neyse asıl ne oldu onu söyliyim..
kız kardeşinin odasında onun nişanında gelen sandıkları gördüm, ablamda görmüş, şok oldum haliyle, bana biz bu adetlere önem vermiyoruz demişti sözlüm ama kendi kardeşine nişan sandıkları gelmişti.

eve dönerken ablam boş bulunup anneme söyledi, tabii annem de çok hevesli böyle şeylere ama ben engel olmuştum onların öyle adeti yokmuş diye, zaten onlarda hiçbişey sormamıştı nişan için bişey lazım mı diye.. haliyle annem çok üzüldü... onların kızı kızda benim ki değil mi diye... kendi kızlarına gelince adetleri var da bize gelince mi yok diye.. ben de eve gelince sözlüme söyledim bunları telefonda.. ne dese beğenirsiniz' tam da annem bedenini soruyodu diyo' .. kardeşine de damat tarafı getirmiş onlar bişey istememiş, hatta sonra onlar da damada bohça hazırlayıp götürmüşler mecburen (o öyle diyo tabii), yani herşey tam olması gerektiği gibi olmuş, ama ben elbisemi bile annemle aldım...

ertesi günü sözlümle buluştuk, ben çok sinirliydim tabii, annesine de kardeşine de verdim veriştirdim ama haklı değil miyim kızlar? kadın kendi kızına gelince herşeyi yaptırmış bana gelince adetleri yokmuş, sormadılar bile nezaketen. çok üzüldük ailecek.. bana kıymet vermiyolar sanki bedavaya getirmeye çalışıyolar gibi. ben söylenince benim ki ne dese beğenirsiniz ' sen hep benim kzı kardeşimle annemle mi uğraşacaksın! ' sanki ben onun karısı olmicam , hiç kıymetim yok..

o akşam konuşmamız sonucunda; annesi arayıp geçte kalmış olsa anneme soracaktı ne lazımsa yapalım diye ama eve döndüm sözlüm bana telefonda ''başkası mı var da bana böyle davranıyosun '' deyince sinirlendim , bir daha karşıma çıkma dedim, ben sokak kadını mıyım yahu sözlüyken başkasına bakıcam diye çok kızdım. o da sanki bunu bekliyomuş, tamam dedi ne aradı ne sordu.. ilk kez bi insana çok güvenmiştim, beni sevdiğine inanmıştım.. ne parası ne yakışıklığı var oysa ki, ben onu sırf iyi insan diye sevmiştim, bana değer veriyo diye, hiç bir erkekle yapmadıklarımı onunla yapmıştım, hakettğini düşünmüştüm beni sevdiği için ! ne aptalmışım, biz kadınlar ne kadar aptalız ..

şimdi kendimi bombo.. hissediyorum haliyle, aldatılmış, kandırılmış, dalga geçilmiş, Allah onun da onun o kendini beğenmiş pislik ailesinin de cezasını versin, bana yaptığının beş beterini kız kardeşine yapsınlar inşallah, çok üzdüler beni de ailemi de, Allah da onları üzsün..

sağolun kızlar... sevgiler..

arkadaşım zaten ilgili bir erkek değilmiş ...iyidi falan yazmışsın ama ben iyi olduğunu düşünmüyorum..

sana nasıl davrandıysa iyi sıfatını almak için eminol çok daha doğru davranışlar sergileyenler var

bu arada alttan alma bundan sonra isteklerini net bir şeklide belirt ...Ne istiyorsan söyle bedavaya kız almasınlar.

biz bedavaya isteği olmadan gelen gelinleri baş tacı etmiyoruz ....ekonomik anlamda ne kadar çok bizi hırpalarsa öyle gelinleri baş tacı ediyoruz...

çirkin ama gerçek...istediklerini dile getir yapmıyorlarsa karşı taraf bilir seni alacak erkek mi yok

hakkında hayırlısı olsun .... üzülme önüne bak

geriye dönme sakın...

sağol arkadaşım, kime anlatsam öyle diyor zaten, bizimkiler daha istemiyor onu , henüz aramadı ama biliyorum ki Allah onu elime düşürecek ve Allah biliyo ya o zaman herşeyi isticem , istemedim de ne oldu, ben ondan çok masraf yapmışımdır arkadaşken bile, ne aptalmışım..

Yanlış anlama ama zararın neresinden dönsen kardır. Sen değersiz değilsin eğer bişey varsa 2 taraf içinde vardır ..Onların kızına adet gelenek görenek var sana yok! ne ala memleket.Saçmalamışlar boşver daha ii kısmetlerin çıkacaktır.Hem ne o ööle kız tarafı oturmaya gidiyor erkek tarfı konuşmaya bile tenezzül etmiyor...Ah bu bizim milletin gelin köle damat kral ya da erkek çocuk herşeyin üzerinde sevdalarının gözü kör olsun . Kayınvalidelikte yapar o sana ama kendi kızına yapılınca delirir. tuhaf insanlar garip insanlar allah ıslah etsin hepsini.

Normalde böyle konularda erkeğin bütçesini zorlamamak taraftarıyım, ama işin içinde fesatlık varsa anında değişirim
En doğrusunu yapmışsın. Ne ailesinden ne oğullarından köy de olmaz kasaba da

Boşver kurtulmuşsun eşinin arkasında duramayan adam adam değildir.

Boşver kurtulmuşsun eşinin arkasında duramayan adam adam değildir.

haklısın ...

zaten aramadı bile 10 gün oldu, ben arar özür diler sanıyodum ama hiç haber yok. kendimi çok aptal hissediyorum, boşuna zaman harcamışım , kendimi boşa yormuşum onun için. dilerim pişmanlıkların en büyüğünü yaşasın zaman geçtikçe. ailemi de onun için boşuna ayağa kaldırmışım tanışmaydı istemeydi düğün salonu aramaydı derken hep bizimkiler koşturdu zaten. aptalmışım gerçekten...

benim ki aradı , özür diledi, ben de özlemişim yahu , affettim, böyle şeyleri büyütüp birbirimizi kırmayalım dedi, haklı da aslında. herşey istediğim gibi olacak inşallah. sağolun kızlar, desteğiniz için sonsuz teşekkürler... :)

canim inanki cok sevindim baristiginiza.bende tam yapma etmeyin diyecektim. boyle durumlari kendi ailen disinda kimseyle görüsmeme düsüncesindeyim.bir kere erkeklerin kafasi böyle islerde calismaz.ceyizmis bohcaymis .kendimden biliyorum.onlarin bilmedigi bisi icin kizmak olmaz.sen hatirlaticaksin anlaticaksin söyliyceksin.oda soyliycek ailesine.erkekde biside hemen kestirip attimi bizde acaba birismi var beni zaten sevmiyo baskasi var diy ekesin dusunuruz.bizde umursamaz olunca onlarda dusunebilir.olabilir yani.artik okadar cok oluyorki boyle seyler akillandim :) dogru yolu buldum.ailesi soguk davraniyorsa siz sicak davranin .ders alirllar.sözklümün ailesi beni gormeye geldiklerinde benimde babam cok sicak davranmisti.sanki biz gornmeye gitmisiz gibiydi insanlarin ne dedigini takma canim.sana tek diyecegim budur herkes kendi yasadigini sanada yakistirir mutsuz olan sen olursun.mutluluklar

hem üzüldüm hem sevindim üzüldüm çünkü her genç kız heveslenir böyle şeylere sevindim kurutlmuşsun ama yine sana dönmek isterse bence dönme gerçekten evlenince çok mutsuz olursun şimdiden onları savunan seni kollamayan bi insanla ömür geçmez Allah yardımcın olsun

böyle bi yorum yaptım sonra baktım barışmışsınız valla sen bilirsin dicek bişe bulamadım şuanda aynı şeyler olmaz inşşalh

Son düzenleme:

teşekkür ederim , haklısın, erkeklerin kafası böyle şeylere işlemiyor, neyse ki ben birşey isteyince hayır demiyor ama ailesi ilgisiz gerçekten. neyse napalım artık, biz kendi kendimize kimseyi karıştırmadan halledicez işlerimizi, belki de böylesi daha bile iyi olacak :) çook teşekkür ederim tekrar sevgiler :)

olmamasına çalışıcaz canım, sağol, ben biraz sinirliyim ama sakin olmaya çalışıyorum, ailesi ile daha resmi olucam artık sanırım , çünkü onlar öyle zaten. onları karıştırmadan heveslendiğim şeyleri elden geldiğince beraber yapmaya çalışıcaz. ama böyle şeyler arada ders oluyor biliyor musun, insan daha iyi tanıyor karşısındaki insanları. sözlüm çok iyi insan bunu daha iyi anladım ama ilesi de gerçekten çok ilgisiz, bunu da iyice anladım aslında. sağol canım tekrar..

canım öncelikle sen bu kişiyi sevmişsin ve barışmışsınız
çok sevindim öncelikle rabbim utandrımasın inş

erkekler pek anlamaz sen söyleyeceksin ve isteyeceksin yani ne yapılması gerekiyor ise
ailesininde karışmaması daha güzel boşver herşeyi beraber yaparsınız

Şansız değilsin,bir "bohça" yüzünden yaptıklarına bakarmısın..arkadaşım ne umursadın bu kadar..bohçada ne,3/5 çaput için değidimi yani,sevginin önünümi geçti?pardonda aranızda sevgi bağ varmıydıki..
lütfen kırılmayın,ben sizi hatalı buldum.tama ilgisizlermiş ama bak geçte olsa soracaklarmış.olay ablanın söylemesiyle büyümüş.keşke üzerini kapatsaymışssın orda...

Adetleri olmasa bile aile biraz yol yordam biliyorsa "nişana ne lazım" diye sormaları gerekir.
Hiçbirşey olmasa bile elbiseni alabilirler, sorabilirlerdi.
Bence olması gereken olmuş, daha nişanda böyle oluyorsa düğününde, kına gecesinde neler olur kim bilir.
Bazen şer görünenin altında hayır yatar...
edit: barışmışsınız sanırım, umarım her şey yolunda gider.

Son düzenleme:
Ayy valla şu adetler yüzünden kaç seven insan ayrıldı acaba? hayır işin ilginç yanı, hepte kız tarafı istiyor. Kız alıyorlar yapacaklar tabi gibi bir inanışın halen daha var olduğuna inanmak istemiyorum açıkçası. Adetler şöyle, adetler böyle, yok bohça, yok elbise, yok kaç bilezik, yok ne takacaklar? Sonra da bir ton sorun. Konu sahibi arkadaş, ilk mesajında vermiş veriştirmiş, görümcesine beddua bile etmiş, sözlüsüne dünyanın lafını etmiş sebep 2 tane bohça içinde ki bir kaç kumaş parçası için.

Devir artık eski devir değil, tahmin ediyorum ki aramızda da Koç ve Sabancı ailesi mensubu da yok. Adamı görmüşsünüz, beğenmişsiniz, belki aylarca belki yıllarca gezmişsiniz flört etmişsiniz evlilik hayali kurmuşsunuz tam evlenicez diye adım atıyorsunuz, birden herşey değişiyor. Yok bohça yapılacak, yok adet şunu alın, yok adet bunu alın. Şaşırmamak elde değil gerçekten. Gelin oluyorsunuz diye karşı tarafı bu kadar yolunacak kaz görmenin anlamı da yok. Kimse de bulunmadık hint kumaşı değil.

İyi hoş barışmışsınız bu güzel, ama bu kafayla gidip adetti şuydu buydunun peşinden gideceksen seni yine aynı üzüntüler bekliyor benden söylemesi. Ayrıca, o sözlüne onun ailesi ile ilgili söylediğin şeyleri sözlün unuttu sanıyorsan yanılıyorsun, inşallah ben yanılırım ama ileride bu sözlerin senin önüne çok konur benden söylemesi. Hiç bir zaman her ne olursa olsun, sözlünün ailesini sözlüne şikayet etme, her ne olursa olsun onlar onun ailesi ve kimseye laf söyletmez. Sen söyletirmi misin? Ne kadar kötü olsalarda, seni bu yaşa bu zamana getirmiş ailene laf söyletir misin? Ya da söylense de bu kırgınlığı unutur musun? Bazı şeyleri madem yaşamak ve yürütmek istiyorsun o zaman duygularınla değil, mantığınla hareket edeceksin. Benim kendi teyzem ben sözlendiğim de beni karşısına alıp bir kaç nasihat etmişti.

1-asla Cüneyt'in ailesini Cüneyt'e şikayet etme
2-Cüneyt'i herşeyiyle kabul et, evlendiğimizde ben onun şu huyunu değiştiririm diye düşünme çünkü değişmez, sen de o da mutsuz olursunuz.
3-Asla Cüneyt'e kendi aileni kötüleme
4-Asla Cüneyt'in yanında ailene saygısız davranma(kendi bile ailesine saygı göstermiyor ben ne göstericem ki diyebilir)
5-Her zaman akıllı ol. Evlilik bir akıl oyunudur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…