Herşeyimin üstüne yatan kaynanam

Ally

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
2.467
391
Selamlar🌸 Benim derdim öyle büyük bir şey değil biliyorum sadece fikir almak ve yazıp rahatlamak istiyorum. Benim kaynanam ezik görünen ama çok açıkgözlü bir insan şöyleki bizim evden ona ne gitse asla geri vermiyor kendisi bana ne verirse versin ben işim bitince hemen geri veriyorum kabı tabağı olsa yıkar masanın üstüne koyarım gelip gidince vereyim gözümün önünde olsun diye ama o lazım olan eşyalarımı on kere istesemde vermiyor unuttum diyo her seferinde artık ben istemekten utanıyorum. ilk evlendiğimizde eşimin akrabası bir şeyler getirdi içinde yumuşatıcılı deterjan da vardı ben normalde yumuşatıcı kullanmıyorum ama hediye geleni kullancaktım ilk ona göz koydu yumuşatıcılı deterjan getirmişler sen kullanmıyorsun ya hani falan dedi bende hımm evet dedim sonra o deterjan birden kayboldu bir daha bulamadım eşime sordum bilmiyorum dedi eminim kaynanam istedi o da verdi daha sonra mutfakta kullandığımız makas kayboldu eşimle baya aradık bulamadık sonra kaynanamda gördük şok olduk buraya nasıl geldi diye kabın kasem neyim gitse asla geri vermiyo bir yıl sonra isteye isteye zorla aldım son olarak da annem bebeğimi yıkarken üşümesin diye elektrikli soba vermişti yepyeniydi onu kaynanamın evinde gördüm eşime neden götürdün dedim o da sen evde fazla eşya istemiyorsun diye verdim dedi. Şimdi havalar serinlediği için o sobayı istedim yine on kere istedim eşim ben öyle bir soba hatırlamıyorum dedi kaynanam da hatırlamıyorum bizde yok demiş defalarca söyledim kaynanam hep bulamadım bakcam deyip geçiştiriyor ben de en son ben yalan mı söylüyorum orda gördüm dedim bağırarak eşim kaynanamla telefonda konuşurken kaynanamın duymamasının imkanı yok dalga geçer gibi eşim eski püskü yanmış leş gibi bi elektrikli soba getirmiş kaynanamın evinden çok canım sıkılıyor ne yapmalıyım sizce?

Selamlar🌸 Benim derdim öyle büyük bir şey değil biliyorum sadece fikir almak ve yazıp rahatlamak istiyorum. Benim kaynanam ezik görünen ama çok açıkgözlü bir insan şöyleki bizim evden ona ne gitse asla geri vermiyor kendisi bana ne verirse versin ben işim bitince hemen geri veriyorum kabı tabağı olsa yıkar masanın üstüne koyarım gelip gidince vereyim gözümün önünde olsun diye ama o lazım olan eşyalarımı on kere istesemde vermiyor unuttum diyo her seferinde artık ben istemekten utanıyorum. ilk evlendiğimizde eşimin akrabası bir şeyler getirdi içinde yumuşatıcılı deterjan da vardı ben normalde yumuşatıcı kullanmıyorum ama hediye geleni kullancaktım ilk ona göz koydu yumuşatıcılı deterjan getirmişler sen kullanmıyorsun ya hani falan dedi bende hımm evet dedim sonra o deterjan birden kayboldu bir daha bulamadım eşime sordum bilmiyorum dedi eminim kaynanam istedi o da verdi daha sonra mutfakta kullandığımız makas kayboldu eşimle baya aradık bulamadık sonra kaynanamda gördük şok olduk buraya nasıl geldi diye kabın kasem neyim gitse asla geri vermiyo bir yıl sonra isteye isteye zorla aldım son olarak da annem bebeğimi yıkarken üşümesin diye elektrikli soba vermişti yepyeniydi onu kaynanamın evinde gördüm eşime neden götürdün dedim o da sen evde fazla eşya istemiyorsun diye verdim dedi. Şimdi havalar serinlediği için o sobayı istedim yine on kere istedim eşim ben öyle bir soba hatırlamıyorum dedi kaynanam da hatırlamıyorum bizde yok demiş defalarca söyledim kaynanam hep bulamadım bakcam deyip geçiştiriyor ben de en son ben yalan mı söylüyorum orda gördüm dedim bağırarak eşim kaynanamla telefonda konuşurken kaynanamın duymamasının imkanı yok dalga geçer gibi eşim eski püskü yanmış leş gibi bi elektrikli soba getirmiş kaynanamın evinden çok canım sıkılıyor ne yapmalıyım sizce?

Sorun kaynananda değil kocanda. Kocan adam olsun, kendi ailesine sahip çıksın. Anası istese bile vermeyecek. Hayır diyecek. Eşime sormam gerek diyecek. Sonrasında kaynanan bir ister, iki ister daha da istemez. Asıl olay kocanda bitiyor.

Ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Ana oğul nitelikli dolandırıcı gibi evdeb eşya taşıyorlar.

Eşinle güzelce konuşarak halledebileceğin bir mesele değil bu. Büyükçe bi sinir krizi geçir. Evde bi seyler kır dök sonra saçını başını yol... eşin seni görüp paniklesin. Daha cesaret edemez. Kolay gelsin.

mutfakta kullandığımız makas kayboldu eşimle baya aradık bulamadık sonra kaynanamda gördük şok olduk buraya nasıl geldi diye kabın kasem neyim gitse asla geri vermiyo bir yıl sonra isteye isteye zorla aldım son olarak da annem bebeğimi yıkarken üşümesin diye elektrikli soba vermişti yepyeniydi onu kaynanamın evinde gördüm eşime neden götürdün dedim o da sen evde fazla eşya istemiyorsun diye verdim dedi. Şimdi havalar serinlediği için o sobayı istedim yine on kere istedim eşim ben öyle bir soba hatırlamıyorum dedi

dalga geçer gibi eşim eski püskü yanmış leş gibi bi elektrikli soba getirmiş kaynanamın evinden çok canım sıkılıyor ne yapmalıyım sizce?

Kayınvalidenize gittiğinizde, size ait hangi eşyalar o evdeyse hepsini toplayın; elektrikli soba dahil. "Anne, sen unutmuşsun bunlar benim vb deyin" ve eşyalarınızı alıp, çıkın.

Bir daha da eşinizin ve kayınvalidenizin, evinizden sizin izniniz ve rızanız olmadan tek bir kibrit çöpü dahi çıkarmalarına müsaade etmeyin.

Yalnız bunlar deliye yatıyor ya bende kesin kalkıp gider şikayetçi olurdum . Rezil olsun bu yaştan sonra bir daha eve gelmezdi . Tabi ben birazcık deliyim . Daha makul olanı onun evinde yükte hafif fiyatta değerli ne varsa sessizce alır evimde kullanırdım . Ama bir iki tane değil on onbeş parça sonra gelir almaya kalkarsa bağırır çağırırdim . Goturemezsin alamazsın diye sinir krizi geçirsin deli deliyi görünce sopasını saklarmis bir daha birşey almazdı

Kayınvalidenize gittiğinizde, size ait hangi eşyalar o evdeyse hepsini toplayın; elektrikli soba dahil. "Anne, sen unutmuşsun bunlar benim vb deyin" ve eşyalarınızı alıp, çıkın.

Bir daha da eşinizin ve kayınvalidenizin, evinizden sizin izniniz ve rızanız olmadan tek bir kibrit çöpü dahi çıkarmalarına müsaade etmeyin
Sorun kaynananda değil kocanda. Kocan adam olsun, kendi ailesine sahip çıksın. Anası istese bile vermeyecek. Hayır diyecek. Eşime sormam gerek diyecek. Sonrasında kaynanan bir ister, iki ister daha da istemez. Asıl olay kocanda bitiyor.
Annem o sobayı bana zorla vermişti ben istememiştim lazım değil diye. Eşim de bana sormadan annesine götürmüş ama şimdi lazım oldu geri alamıyorum

Annem o sobayı bana zorla vermişti ben istememiştim lazım değil diye. Eşim de bana sormadan annesine götürmüş ama şimdi lazım oldu geri alamıyorum

A Ally kayınvalideniz uzakta oturmuyor sanırım. Ailece kayınvalidenize de gidiyorsunuzdur. Gidin ve kendi eşyanızı alın, hepsi bu. Çok mu çekiniyorsunuz, "annem bana getirmişti, şimdi ona lazım vb" deyin.

Kadında çalma hastalığı gibi bir şey mi var acaba? Bu alıp vermeme değil başka bi seviye. İstemekle kalma sen de gördüğünü al getir.
Kocanda da iş yok. Anasının toplayıp götürdüklerini pahalı pahalı yeniden al bak aklı nasıl başına geliyo.
çakal işte salağa yatıyo unuttum bulamadım diye bende eşime dedim evin içinde nasıl bulamıyo karadelik mi bu ev? Çirkinleşmek istemiyorum şimdilik susuyorum ama bakalım yüzyüze bakıyoruz diye sakin kalmaya çalışıyorum ama çok soğudum hepsinden… bu arada daha pahalısını almak çok iyi fikir 😌 zaten doğum iznindeyim kendileri verir artık parasını

Sorun kaynanda değil eşinde. Ne demek annenin verdiği bir şeyi gidip habersizce annesine vermek sonra unuttum demek
Şu şekil davrandıkça baş edemezsiniz bunlarla. Allah sabır versin

A Ally kayınvalideniz uzakta oturmuyor sanırım. Ailece kayınvalidenize de gidiyorsunuzdur. Gidin ve kendi eşyanızı alın, hepsi bu. Çok mu çekiniyorsunuz, "annem bana getirmişti, şimdi ona lazım vb" deyin.
Evet yakın oturuyoruz maalesef ve şimdi bebeğimiz de oldu bebeği özledik bahanesiyle daha sık geliyorlar çok söyledim eşime getir diye kadın yok diyormuş belkide danışıklı dövüş yapıyorlar kadın biz gidince ortadaysa bile saklar zaten vermeye niyeti yok belli oldu

X