• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey para kazanmak mı?

O halde yerinde olsam çalışmayıp inat yapacağıma çalışıp paramı onlara vermemekte inat yaparım. En azından nişanlınla ileride daha iyi koşullarda yaşarsınız. Ve henüz evlenip ortak bir hayat kurmadığın nişanlından maddi destek mümkün olduğubca alma bence
Öyle ahım şahım sürekli para alan birisi değilim çok zor durumda kalırsam istediğimde veriyor ki ben kabul etmese de her zmn geri ödüyorum ona

Yok canım merak etme demem öyle birşey ama birikim yap diyorsun da ben zaten birikim yapabilsem çalışıyor olurdum okuldan sonra çalıştım aldığım parayı hep aileme veriyorum borcuma yatırdığımı bildiği halde bana vermiyor dedi konudada yazdım bunu su an ihtiyacım yok üstelik annem sürekli evine veya kendine birşeyler alan biri nedn çalıştığım paradan beş kuruş alamayıp bunları odeyeyim ki
Borcuma faiz işlemiş diyip çokça miktar atamaz mısın kenara?
Yani demek istediğim benimde giderlerim var bu kadar katkı sağlayabiliyorum eve gerisi beni aşıyor diyemez misin? Böyle hiç parasız daha kötü çünkü

Diyelim ki eşiniz kaza geçirdi ve çalışamayacak kadar engelli kaldı.
Ve diyelim ki bu durum siz evlendikten 10-15 yıl sonra oldu.
Diyelim ki 2 çocuğunuzla yaşarken eşiniz sizi terk etti ya da hayatını kaybetti.
B planı?
Emeklilik? Gelir?
İş tecrübesi?
İş imkanı?
Eşiniz aylık 20.000 de kazansa, kazancımız sadece sigortanıza da gitse çalışın kardeşim.
Anneniz neyi nasıl söyleyeceğini bilmiyor olabilir lakin bu söylediklerinin yanlış olduğunu göstermez.

Şimdi sen burdan ay anım haklısın çok üzücü yorum bekliyorsan kusura bakma bence haksızsın.işi rahat dediğin çaycılık çok kolay değil bu bir annen o yaşına rağmen çalışıyor (yorumlardan anladığım kadarı ile baban yok) senden destek beklemesi çok normal.bu saydıkların çalışmaman için hiçbir sebep değil.sen ayrıca nasıl olurda daha evlenmediği bi adamdan para almayı rahat bi şekilde kabullendin ki.ben burda seni haklı çıkaracak birşey görmedim.keyfi çalışmama buna da kulüp bulma.çaycılık yapan anne evi geçindiren anne ve birde sana düğün çeyiz!!pardon da annen milyarlar kazanıyor galiba

Üniversite okumuşsun ve çalışan bir annenin kızısın bencede ailen haklı. Mesela örnek vereyim benim çok zengin sevgilisi olan tanıdıklarım var ilerde çalışmayı istemiyorlar -o da garip ama hadi neyse konu o değil- evlenene kadar masraflar için bir şekilde çalışıyorlar erkek aslında herşeyi halledebilecekken. Ailenin dili kötü gerçekten ama onlar da sizi anlamakta zorlanıyor bence.

Siz çalışmayı sevmiyorsunuz anladığım kadarıyla ancak ailenizi düşünmek zorundasınız.
Annem çaycılık yapıyor demişsiniz,evlenme cağında kızı olduğuna göre anneniz cok cok genç degil ama maddi ihtiyactan ötürü hala çalışıyor.
Ayrica evin tüm sorumluluğu bende bu nedenle çalışmıyorum diye bahane olmaz.
Evde ev isi yapiyorum,işe gidiyorum,bir evladim var aksam onunla ilgileniyorum ve bunlarin yanında kismen sosyalleşmek durumundayım. Kisacasi isterseniz calisip kendi evliliginiz adına bir seyler yapabilirsiniz.
Ileride bosanmayacaginizin garantisi yok,sigortaniz olsun cvnize yazabileceginiz is deneyimleriniz olsun...

Velhasıl yerim dar demeyin, oynayin bence.
Güzel düşünüyorsunuz ama çalışmak için burda heryer sanayi ben kpssye de girdim kazanamadım bu sene tekrar girmeyi düşünüyorum bazen kendisi diyor çalışma böyle bnm için daha iyi diye bazen aklı esiyor çok kalp kırıyor bn elimden geldiğince yük olmamaya çalışıyorum zaten

Şimdi sen burdan ay anım haklısın çok üzücü yorum bekliyorsan kusura bakma bence haksızsın.işi rahat dediğin çaycılık çok kolay değil bu bir annen o yaşına rağmen çalışıyor (yorumlardan anladığım kadarı ile baban yok) senden destek beklemesi çok normal.bu saydıkların çalışmaman için hiçbir sebep değil.sen ayrıca nasıl olurda daha evlenmediği bi adamdan para almayı rahat bi şekilde kabullendin ki.ben burda seni haklı çıkaracak birşey görmedim.keyfi çalışmama buna da kulüp bulma.çaycılık yapan anne evi geçindiren anne ve birde sana düğün çeyiz!!pardon da annen milyarlar kazanıyor galiba
Birincisi babam var ikincisi maddi durumumuz hiçte kötü değil yaptıkları sürekli eşya alıp kendilerine borç çıkartmak oluyor üçüncüsü calissam da ben kendime birikim yapamıyorum aileme veriyirum o da gidiyor ben bunu anlatamıyorum

Merhaba kızlar
Ben üniversite iki yıllık okudum öyle sarsalli bir bölüm de okumadım ve okulu bitirdikten sonra kendi istegimle hiç çalışmadım ailem bu konuda çok baskı yaptı bazen aşırı derecede kırıcı oldular sevdiğim birisi var onunla evlilik hayalleri kuruyorum nasipse iki ay sonra nisanimiz olacak neyse okulu ilk bitirdiğim yıllarda (okulu bitireli 3 yıl olacak) annem telefonda bana ben senin çeyizini alamam sen kendin çalış yap dedi sesimi cikartmadim ben hallederim dedim kendisi çalışıyordu o zamanları halada çalışıyor
sonra bir gün teyzemlere oturuyoruz böyle kalabalık bir ortamda o zmnlar calisiyorum daha yeni mezun olmustm ama eve fazla para veremiyordum kendi bircum vardi onu oduyordun bizkjilere 400 500 gibi birsy veriyirdum ki o da biriktirsin bana ceyiz parasi olsun diye orda herkesin içinde laf soktu bana benm için eve para vermiyor bir birikim yapamıyoruz dedi annem bnde sinirlendim nerdn biliyorsun birikiminin olmadığını belki vardır dedim hemen hani nerede birikimn dedi o kadar insanın içinde o rencide oluşu hiç unutamam cnku bnm en nefret ettiğim şeydir para konusu neyse ben inat ettim çalışmadım halada çalışmıyorum
Bir gün kaynanamlardaym arkadasm da bnm evde olduğumu zannedip bize gitmiş annem hemen dert yanmis okudu çalışmıyor çeyizini nasl halledeceğiz diye kiz aradı ben artık tutamadım kendimi kaynanamın yanında ağlamaya başladım o boşlukla anlattım sağolsun kadın hemn sahip çıktı kizim üzülme bnde senin annenim ben yaparm diye
Durum şu ki bana diyeceksiniz niye çalışmıyorsun ben kendimi bildim bileli annem çalışır evin en büyüğütum ve bütün ev bana kalırdı kardeşlerime bir yandan sahip çıkıyordum bir yandan ders çalışırdım bir yandan evi toplayıp temizlemeye çalışırdım ki çocuk halimle ancak yapardım annem yinede beğenmez bağırır çağırırdı yurtdışında çok iyi bir okula giriş hakkı kazandm engel oldu yazları da ise gorer çalışırdım ve çalışmaktan çok nefret ettim gerçek anlamda çalışmak hiç istemiyorum
Çalışmayı bıraktım anneannemi yanıma getirdi ben baktım hem ona hem kardeşlerime evin herşeyi iki yıldır bnm elimde temizlik olsun yemek olsun ki bu arada annem çaycı işi çok rahat cnku yerine bnde kaç kez gittim çalıştım öğleden sonra ful oturur işte ona rağmen eve geldiğinde elini ise atmaz zaten ben yapıyorum birsy de kalmıyor
Para konusunda annemden kolay kolay para istemem Allah razı olsun sevdiğim adam her zmn maddi manevi beni hiç yalnız bırakmıyor ona rağmen bir sürü laf söyleniyor susuyorum
Az öncede bana eski fotolarımi attı wpden bnde aradm netim az atma eve gelince bakarız dedim bana dediği ben sana attım ki ders al oku o zmnlar okuyordun soylede böylede diye söylenmeye başladı baya sinirlerimi bozdu babamın da kalır yanı yok ikiside aynı sormaz hiç bir zmn paran var mı diye aksine bnde para verse ister
Bilmiyorum kızlar çok doluyum hersy okuyup çalışıp para kazanmak mı oluyor şimdi çeyizimin bir kısmını aldık ki yarısını o ödeyecek yarısını da ben ödeyeceğim ama ben kendi borcumu bitirdikten sonra onun ödediği miktarı geri ona vermek istiyorum kızlar çok uzun oldu hakkınızı helal edin gerçekten çok doluyum yazıp rahatlamak istedim
Kötü de olsa anneni kv adayınıza kotuleyip onun yanında ağlamanız çok saçma geldi. Ayrıca eliniz ayağınız tutuyorken niye kendi paranızı kazanmak yerine nisanlinizdan para alıyorsunuz.

Siz istiyorsunuz ben calismayayim ailem hiç ses etmesin çeyizimi kv yapsın. Ev de hiç bir işe el sürmeyeyim sefa içinde yaşayayım. Ya sen kadınsın kadın hiç kimseye muhtaç olmaman lazım kendi ayaklarının üstünde durmak varken niye sağdan soldan para alıyorsunuz.

Ayrıca ailen sana destek olmak zorunda degil kv de de, kendi ayaklarınız üstünde durmayı öğrenin. İlerde eşinize birşey olsa çalışmasa demek ki açlıktan öleceksiniz. Malum çalışmak size göre değil. Belki kv yardım eder.

Ücreti düşük ama kolay bir iş bulabilirseniz çalışın. Ceyizinizi alın. Borcumuzu direk oraya bağlayın, aileniz para isteyemez o zaman

Back