- 21 Kasım 2015
- 489
- 274
- 33
- 29
- Konu Sahibi MorbidAngell
-
Ben sozu nişanı istemeyi evde bir yapacağım yani vereceği sadece bir yemek parası olacak ki onu her aile yapar masa süslemesi pastası kıyafeti kuaförü yine ondan mesul ediyorum odettirmeyecegim ona bir yer de tutturmuyorum daha ne masrafı olabilir ki üstelik gelen altın takılardan da pek birşey alamayacağım cnku kendisi düğünde bana takmak için onları bilezik yaptıracakmisCalisman lazim aslinda.
Evleneceksin
Bir suru masraf
Hem para kazanirsin hem sosyal olursun.
Ben annende fazla bir hata gormedim.
Baskı yaptıkları için inat psikolojisi oluşmuş sizde.Ben sozu nişanı istemeyi evde bir yapacağım yani vereceği sadece bir yemek parası olacak ki onu her aile yapar masa süslemesi pastası kıyafeti kuaförü yine ondan mesul ediyorum odettirmeyecegim ona bir yer de tutturmuyorum daha ne masrafı olabilir ki üstelik gelen altın takılardan da pek birşey alamayacağım cnku kendisi düğünde bana takmak için onları bilezik yaptıracakmis
O ara ki psikolojim yüzünden bir anda anlattım zaten su an öyle birşey olsa asla anlatmam okulu bitirdikten sonra bir yıla yakın çalıştım zaten şu iki yıldır çalışmıyorum ki anneannemi getirdi bir yıl ben baktım bu bir yıldır da yine evin herşeyi bnde benm erkek kardeşim vardiyalı çalışıyor ve sürekli aç kalıyor asla ölse kendine bir yumurta kırmaz kızkardeşim ergenlik çağında ona az buz sahip olmaya yanında olmaya çalışıyorum cnku bnde o süreçten geçtim ve çok yalnizdim Ben unideyken eve gelmiş anahtarı olmadığı için içeri girip karnını doyuramamis ve fena halde yagmur yagiyormus o ıslak haliyle tekrar okula gitmiş ki bnm kızkardeşim aşırı derecede hasta olan ve oldumu iki hafta zor düzelen biriHer şey para değil ama şu an çalışmamanız için sebep göremedim ben zamanında epey yükünüz olmuş ama okulunuzu okumuşsunuz. Düğün yapacaksınız çorbada tuzunuz olsun istemez misiniz?
Daha resmi bir şey olmadan kayınvalideme anlattım alırız kızım dedi diyorsunuz pek tasvip etmedim 3 gün sonra insanların ağzına laf verirsiniz bi sorun yaşadığınızda senin ailen bile bi iğne yapmadı sözleri hava da uçuşur.
Ben zaten sırtımı kimseye dayamam ihtiyacım olursa çalışmaktan da asla gocunmam su an calissam zaten yine kendim için birsy yapamayacağım ki her çalışmam da olduğu gibi eksiksiz kendime harçlık almadan ailem kendisine vermemizi isteyecek peki ben alamadığım bir para için nedn calisip da harap edeyim kendimiAnnenin tutumu ve söylem şekli yanlış belki ama söyledikleri doğru...
Bütün bunların haricinde burayı iyi oku ve bak bakalım kocasının eline bakan, ekonomik özgürlüğü olmadığı için hor görülen kaç kadın konu açıyor hergün... bugün kaynanan kanatlarını arasına alır seni peki ileride de oğluna karşı yanında olur mu?
Yok canım merak etme demem öyle birşey ama birikim yap diyorsun da ben zaten birikim yapabilsem çalışıyor olurdum okuldan sonra çalıştım aldığım parayı hep aileme veriyorum borcuma yatırdığımı bildiği halde bana vermiyor dedi konudada yazdım bunu su an ihtiyacım yok üstelik annem sürekli evine veya kendine birşeyler alan biri nedn çalıştığım paradan beş kuruş alamayıp bunları odeyeyim kiGir çalış kendin birikim yap.
Kendin ayır paranı.
Ayrıca daha sevgilin olan bir adamdan maddi destek beklemen de doğru değil.
Gün gelir laf olur.
O öyle biri değil dersin şimdi.
Şu anda piere cardin ürünler satıyorum ordan Allah'a şükür ne kadar gelirse kendime harçlık yapıyorum yine kimseden istemiyorumKimsenin parasına tenezzül etme derim.
Ben zaten sırtımı kimseye dayamam ihtiyacım olursa çalışmaktan da asla gocunmam su an calissam zaten yine kendim için birsy yapamayacağım ki her çalışmam da olduğu gibi eksiksiz kendime harçlık almadan ailem kendisine vermemizi isteyecek peki ben alamadığım bir para için nedn calisip da harap edeyim kendimi
Ohoo sen çok olaya ters bakmışsın yada ben anlatamadım canm ben kimseden bir para beklemiyorum kendim zaten ihtiyaçlarımi karşılayabiliyorum herkes çalışacak çalışmayı sevecek diye bir durum söz konusu değil bnde sevmiyorum bu bir anda nefret ettiğim birsy degil yılların verdiği nefret soğuttuTek bildiğim şimdiden müstakbel esin ve kv yanında aileni kötülersen yarın hiç hiç önünü alamazsın. O zaman daha büyük problemler yaşayacaksın demedi deme
Ayrıca gencecik eli ayağı tutan insanların birilerinden sürekli bir şeyler beklemesi kadar itici bir davranış yok.
Sevgilin varsa evlilik planı yapabiliyorsan, çaycı olan annenden de herkesin ailesi yapar diye birşeyler beklemen çok yanlış. Sanki annen baban doktor da sana ayakkabı almıyorlar gibi anlatmışsın.
Kadın sana illa eve para getir demiyor bak. Oku da diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?