Herşey para kazanmak mı?

MorbidAngell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2015
489
274
33
29
Merhaba kızlar
Ben üniversite iki yıllık okudum öyle sarsalli bir bölüm de okumadım ve okulu bitirdikten sonra kendi istegimle hiç çalışmadım ailem bu konuda çok baskı yaptı bazen aşırı derecede kırıcı oldular sevdiğim birisi var onunla evlilik hayalleri kuruyorum nasipse iki ay sonra nisanimiz olacak neyse okulu ilk bitirdiğim yıllarda (okulu bitireli 3 yıl olacak) annem telefonda bana ben senin çeyizini alamam sen kendin çalış yap dedi sesimi cikartmadim ben hallederim dedim kendisi çalışıyordu o zamanları halada çalışıyor
sonra bir gün teyzemlere oturuyoruz böyle kalabalık bir ortamda o zmnlar calisiyorum daha yeni mezun olmustm ama eve fazla para veremiyordum kendi bircum vardi onu oduyordun bizkjilere 400 500 gibi birsy veriyirdum ki o da biriktirsin bana ceyiz parasi olsun diye orda herkesin içinde laf soktu bana benm için eve para vermiyor bir birikim yapamıyoruz dedi annem bnde sinirlendim nerdn biliyorsun birikiminin olmadığını belki vardır dedim hemen hani nerede birikimn dedi o kadar insanın içinde o rencide oluşu hiç unutamam cnku bnm en nefret ettiğim şeydir para konusu neyse ben inat ettim çalışmadım halada çalışmıyorum
Bir gün kaynanamlardaym arkadasm da bnm evde olduğumu zannedip bize gitmiş annem hemen dert yanmis okudu çalışmıyor çeyizini nasl halledeceğiz diye kiz aradı ben artık tutamadım kendimi kaynanamın yanında ağlamaya başladım o boşlukla anlattım sağolsun kadın hemn sahip çıktı kizim üzülme bnde senin annenim ben yaparm diye
Durum şu ki bana diyeceksiniz niye çalışmıyorsun ben kendimi bildim bileli annem çalışır evin en büyüğütum ve bütün ev bana kalırdı kardeşlerime bir yandan sahip çıkıyordum bir yandan ders çalışırdım bir yandan evi toplayıp temizlemeye çalışırdım ki çocuk halimle ancak yapardım annem yinede beğenmez bağırır çağırırdı yurtdışında çok iyi bir okula giriş hakkı kazandm engel oldu yazları da ise gorer çalışırdım ve çalışmaktan çok nefret ettim gerçek anlamda çalışmak hiç istemiyorum
Çalışmayı bıraktım anneannemi yanıma getirdi ben baktım hem ona hem kardeşlerime evin herşeyi iki yıldır bnm elimde temizlik olsun yemek olsun ki bu arada annem çaycı işi çok rahat cnku yerine bnde kaç kez gittim çalıştım öğleden sonra ful oturur işte ona rağmen eve geldiğinde elini ise atmaz zaten ben yapıyorum birsy de kalmıyor
Para konusunda annemden kolay kolay para istemem Allah razı olsun sevdiğim adam her zmn maddi manevi beni hiç yalnız bırakmıyor ona rağmen bir sürü laf söyleniyor susuyorum
Az öncede bana eski fotolarımi attı wpden bnde aradm netim az atma eve gelince bakarız dedim bana dediği ben sana attım ki ders al oku o zmnlar okuyordun soylede böylede diye söylenmeye başladı baya sinirlerimi bozdu babamın da kalır yanı yok ikiside aynı sormaz hiç bir zmn paran var mı diye aksine bnde para verse ister
Bilmiyorum kızlar çok doluyum hersy okuyup çalışıp para kazanmak mı oluyor şimdi çeyizimin bir kısmını aldık ki yarısını o ödeyecek yarısını da ben ödeyeceğim ama ben kendi borcumu bitirdikten sonra onun ödediği miktarı geri ona vermek istiyorum kızlar çok uzun oldu hakkınızı helal edin gerçekten çok doluyum yazıp rahatlamak istedim

Calisman lazim aslinda.
Evleneceksin
Bir suru masraf
Hem para kazanirsin hem sosyal olursun.

Ben annende fazla bir hata gormedim.
Ben sozu nişanı istemeyi evde bir yapacağım yani vereceği sadece bir yemek parası olacak ki onu her aile yapar masa süslemesi pastası kıyafeti kuaförü yine ondan mesul ediyorum odettirmeyecegim ona bir yer de tutturmuyorum daha ne masrafı olabilir ki üstelik gelen altın takılardan da pek birşey alamayacağım cnku kendisi düğünde bana takmak için onları bilezik yaptıracakmis

Her şey para değil ama şu an çalışmamanız için sebep göremedim ben zamanında epey yükünüz olmuş ama okulunuzu okumuşsunuz. Düğün yapacaksınız çorbada tuzunuz olsun istemez misiniz?

Daha resmi bir şey olmadan kayınvalideme anlattım alırız kızım dedi diyorsunuz pek tasvip etmedim 3 gün sonra insanların ağzına laf verirsiniz bi sorun yaşadığınızda senin ailen bile bi iğne yapmadı sözleri hava da uçuşur.

Baskı yaptıkları için inat psikolojisi oluşmuş sizde.
Bana ailem bir kuruş bile harcamadı. Evlenirken ya da eğitimim için bile desem abartmış olmam sanırım.
Demem o ki bu benim ailemi kötü yapmaz. Sizin ailenizin de böyle demesi onları kötü yapmaz.
Her aile yapar diye düşünmeyin yapmayanı var, hem sizin aileniz gibi dürüstçe yapmayacağız kendin yap diyeni de var.
Ve evet her şey para.
Açken aşk da olmuyor insanlık da.

Tabiki çalışacaksınız. Bakın maddi konuda anne babanın söylediği sözler ağırınıza gidiyor yarın kocanız söylediğinde ne yapacaksınız. Her daim laylaylom olmayacak evliliğiniz.
Çalışmak neden bu kadar zor geliyor anlamıyorum. Yarın başınıza bir şey geldiğinde ortada dımdızkak kalırsınız. Anneniz haklı. Ben oğlunu 9. Sınıfta okurken yaz tatilinde ile verdim hemde çay ocağında esnafa çay servisi yapıyordu. Hayatı öğrenmesi lazımdı. Biraz rahatınızdan fedakarlık edin ve çalışın.

Annenin tutumu ve söylem şekli yanlış belki ama söyledikleri doğru...

Bütün bunların haricinde burayı iyi oku ve bak bakalım kocasının eline bakan, ekonomik özgürlüğü olmadığı için hor görülen kaç kadın konu açıyor hergün... bugün kaynanan kanatlarını arasına alır seni peki ileride de oğluna karşı yanında olur mu?

O ara ki psikolojim yüzünden bir anda anlattım zaten su an öyle birşey olsa asla anlatmam okulu bitirdikten sonra bir yıla yakın çalıştım zaten şu iki yıldır çalışmıyorum ki anneannemi getirdi bir yıl ben baktım bu bir yıldır da yine evin herşeyi bnde benm erkek kardeşim vardiyalı çalışıyor ve sürekli aç kalıyor asla ölse kendine bir yumurta kırmaz kızkardeşim ergenlik çağında ona az buz sahip olmaya yanında olmaya çalışıyorum cnku bnde o süreçten geçtim ve çok yalnizdim Ben unideyken eve gelmiş anahtarı olmadığı için içeri girip karnını doyuramamis ve fena halde yagmur yagiyormus o ıslak haliyle tekrar okula gitmiş ki bnm kızkardeşim aşırı derecede hasta olan ve oldumu iki hafta zor düzelen biri

Her sey para degil elbette. Ama bu paranin hic bir onemi olmadigi anlamina gelmiyor.

Para vazgecilmez bir sey, bunu inkar edemeyiz ki.

Calismak da sadece para demek degil.

Kizim issiz kalip calismasa yedigimden ictigimden keser her seyini yaparim. Keyfinden calismiyorsa hic bir sey yapmam.

Siz mutlaka ise girin.
Yoksa yakindir "babanin evinden bir cul getirmedin" lafini duymaniz.

Gir çalış kendin birikim yap.
Kendin ayır paranı.
Ayrıca daha sevgilin olan bir adamdan maddi destek beklemen de doğru değil.
Gün gelir laf olur.
O öyle biri değil dersin şimdi.

Ben zaten sırtımı kimseye dayamam ihtiyacım olursa çalışmaktan da asla gocunmam su an calissam zaten yine kendim için birsy yapamayacağım ki her çalışmam da olduğu gibi eksiksiz kendime harçlık almadan ailem kendisine vermemizi isteyecek peki ben alamadığım bir para için nedn calisip da harap edeyim kendimi

Tek bildiğim şimdiden müstakbel esin ve kv yanında aileni kötülersen yarın hiç hiç önünü alamazsın. O zaman daha büyük problemler yaşayacaksın demedi deme

Ayrıca gencecik eli ayağı tutan insanların birilerinden sürekli bir şeyler beklemesi kadar itici bir davranış yok.
Sevgilin varsa evlilik planı yapabiliyorsan, çaycı olan annenden de herkesin ailesi yapar diye birşeyler beklemen çok yanlış. Sanki annen baban doktor da sana ayakkabı almıyorlar gibi anlatmışsın.

Kadın sana illa eve para getir demiyor bak. Oku da diyor.

Her şey para değil ama çok şey para .

Para için yaşanmaz ama parasız asla yaşanmaz .

Yarın öbür gün bir şey olsa kim yüzünüze bakar ?

Gir çalış kendin birikim yap.
Kendin ayır paranı.
Ayrıca daha sevgilin olan bir adamdan maddi destek beklemen de doğru değil.
Gün gelir laf olur.
O öyle biri değil dersin şimdi.
Yok canım merak etme demem öyle birşey ama birikim yap diyorsun da ben zaten birikim yapabilsem çalışıyor olurdum okuldan sonra çalıştım aldığım parayı hep aileme veriyorum borcuma yatırdığımı bildiği halde bana vermiyor dedi konudada yazdım bunu su an ihtiyacım yok üstelik annem sürekli evine veya kendine birşeyler alan biri nedn çalıştığım paradan beş kuruş alamayıp bunları odeyeyim ki

Muhtemelen zamanında kendi ailelerinden hiç bir destek görmeyen bi aileniz var. O yüzden çok da bise beklemeyin onlardan.
Ve bana göre de aile evladını evlendirene kadar maddi manevi sorumluluk hala üzerindedir (kız çocukları için). Aksi takdirde bu aileyi kötü yapar. Kalkıpta bu aileye aa ne iyi aile demem.

Siz çalışmayı sevmiyorsunuz anladığım kadarıyla ancak ailenizi düşünmek zorundasınız.
Annem çaycılık yapıyor demişsiniz,evlenme cağında kızı olduğuna göre anneniz cok cok genç degil ama maddi ihtiyactan ötürü hala çalışıyor.
Ayrica evin tüm sorumluluğu bende bu nedenle çalışmıyorum diye bahane olmaz.
Evde ev isi yapiyorum,işe gidiyorum,bir evladim var aksam onunla ilgileniyorum ve bunlarin yanında kismen sosyalleşmek durumundayım. Kisacasi isterseniz calisip kendi evliliginiz adına bir seyler yapabilirsiniz.
Ileride bosanmayacaginizin garantisi yok,sigortaniz olsun cvnize yazabileceginiz is deneyimleriniz olsun...

Velhasıl yerim dar demeyin, oynayin bence.

O halde yerinde olsam çalışmayıp inat yapacağıma çalışıp paramı onlara vermemekte inat yaparım. En azından nişanlınla ileride daha iyi koşullarda yaşarsınız. Ve henüz evlenip ortak bir hayat kurmadığın nişanlından maddi destek mümkün olduğubca alma bence

Ohoo sen çok olaya ters bakmışsın yada ben anlatamadım canm ben kimseden bir para beklemiyorum kendim zaten ihtiyaçlarımi karşılayabiliyorum herkes çalışacak çalışmayı sevecek diye bir durum söz konusu değil bnde sevmiyorum bu bir anda nefret ettiğim birsy degil yılların verdiği nefret soğuttu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…