Herpes hastalığı !!!! Lütfen yardım! Çok zor durumdayım?

Benden önce yazan arkadaşlar olmuştur belki..Sevgiliniz tedavi olsun diyeceğim ama..
Bu virüsün çok fazla tipi vardır. Bir kısmı dondurularak ya da yakılarak tedavi olabilir. Müstakbel eşinizin lezyonlarından yapılacak çalışmalarla tipi belirlenir. Eğer rahim ağzı kanserine sebep olan formasa..ben olsam arkama bakmadan kaçardım.

Bu arada herpese yönelik aşı var. Tam emin olmamakla birlikte 5 yıl koruyuculuğu var diye hatırlıyorum. Tercihiniz devam yönünde olursa mutlaka aşılanın.

Ya inanamıyorum bilen de yazmış bilmeyen de. Herpes diyor, hpv değil. Herpes dudağımızda çıkan uçuğun genital bölgede çıkan ikinci bir tipi olan virüs. Yani virüsün genel adı. Genital bölgedeki HSV2. Rahim ağzı kanseriyle falan bir ilgisi yok. Bu yüzden ayrılmak da ne demek? O kadar yaygın ki bu hastalık. Başkasıyla evlensen ondan da bir çok hastalık kapabilirsin, bunu bilemezsin. Adam kendinde bu hastalığın olduğunu bilmeyebilirdi bile. Senin de ruhun duymazdı. Burada jinekoloji- kadın hastalıkları bölümünden bir arama yap istersen, görürsün ne kadar çok insanda olduğunu. Böyle bir hastalık kaptı diye kimse hatalı değildir ayrıca.
Kondom kullanmak da korunmak için %100 çözüm değil. Zaten çocuk yapacağınız zaman mecburen kondom kullanmayacaksınız.

Herpes ne bilmiyorum bilgim yok,
fakat hpv ise o dediğin sen karıştırıyorsan arkana bakmadan kaç

kadın doğumda 9 ay çalıştım makata kadar yayılan kondilomlar gördüm

Hpv ayrı herpes ayrı. Herpes hsv’dir. Hpv kadar tehlikeli değil lakin lezyonlar oluştuğu zaman çok sancılı bir süreç oluyormuş. Bulaşıcılığı çok fazla. Tuvaletten bile kapılıyor Yani ayrılın ya da ayrılmayın diyemem. Hpv şüphesi vardı ben de. Ağdadan ya da tuvaletten kapmış olabilirsin demişlerdi. İlk duyduğumda çok üzülmüştüm ve derdimi paylaştığım sevgilime söylemiştim. Ne yaptı biliyor musunuz? Korktu günlerce yazmadı. Destek olmak yerine kaçtı. Ben de ayrıldım. Sonrasında parça aldırdım ve temiz çıktı çok şükür. Sevgilimin her derdine ben koşardım, ilk tanıştığımız zaman berbat haldeydi ben adam ettim. Ben onun İçin her zorluğa katlanırken o benden kaçmıştı. O yüzden ayrılın ya da ayrılmayın diyemem. Ama aynısı siz de olsa sevgiliniz ne yapardı? İyice düşünün derim

Bahsettiğiniz Herpes değil HPV
Lütfen bilip bilmeden yazmayalım..

Muhtemelen tek gecelik ilişkilerden kapmıştır. Size karşı dürüst olması da güzel bir şey aslında. Değer mi değmez mi siz karar vereceksiniz.

Allahim cidden surayi okuyan cildirir. Bayiliyoruz bilmesek de her seyle alakali bir fikrimiz olmasina. Herpes ve hpv farkli seyler, bu birincisi. Herpes bulasmasi icin illa ki para karsiligi birileriyle birlikte olmak gerekmez (nitekim hpv icin de) bu ikincisi. "Bu hastalik nasil iki senede cikmamis, seni aldatmis olabilir" gibi dahiyane komplo teorilerine cevaben bu hastaliklarin atak ve uyku donemleri olur, cikmayabilir bu ucuncusu. Herpes icin sevdigin birinden ayrilmaya degmez, bu dorduncusu. Herpes coklu iliskiyle ortaya cikan bir hastalik degildir bu da besincisi. İnsanlari bilmedigimiz konularda bilgilendirmeyelim lutfen.

Seni geçtim çocuğuna bulaşacak. Günahsız bir yavruya bulaştırmayın. Evlenecekseniz de çocuk yapmayın. Fikrimi soracak olursan evlenmeden öğrensem ben evlenmezdim

Normal Doğum yapanlar var canım mesleğim gereği ben çok yaptırdım öyle hastanın doğumunu vagen yolunu tıkamadığı sürece Doğum olur tedavisi de ilaçla mümkün . Sana da bulaşırsa çift olarak tedavi öneriliyor

Kondom korumaz ondan. Sevgiliniz sürekli baskılayıcı tedavi uygularsa ve çıkacağını hissetiği andan iyileşene kadar beraber olmazsanız bulaşma ihtimali düşer. Forumda herpes diye aratın. Detaylı anlatılan konular var.

Öncelikle sakin ol arkadaşım. Bu hastalığı yaşayan ve atlatan biri olarak yazıyorum sana bunları. Öncelikle bu virüs genellikle cinsel yolla geçmekle birlikte tuvalet vs gibi ortak kullanım alanlarında da küçükte olsa bulaşma riskini göz arda etmemek lazım. Bu hastalığın belli bir tedavisi evet yok ama aşısı 3 dozdan olmak üzere var 26-27 yaşına kadar yapılabiliyor. Bu virüs genelde smear testinin kötü çıkmasıyla anlaşılmasıyla beraber kan testi ve genital bölgede çıkan siğillerle farkedilir ve doktorunuz size 2 sene müddet tanır bu 2 sene içerisinde vücudunuzun kendi bağışıklığı ile bu virüsü yenmesi beklenir. Size düşen ne peki diye sorarsanız? Düzenli bir beslenme, kaliteli uyku, yapabilirseniz spor ve stresten uzak durmak (her ne kadar mümkünse) 2 yıl sonra ben bu illetten kurtuldum genelede de geçiyormuş zaten 2 yıl içerisinde hem de yüksek risk grubuna aitti ben taşıdığım virüs. Bu arada bi bebeğim de oldu doktorların geneli sezeryap dedi ama eğer vajina kısmında aktif bir siğil yok ise normal doğum da yapabilirsin diyen de oldu zira aben bu riski göze almadım ve sezeryan oldum çok şükür bebeğim sağlıklı çok şükür ona bişey olmadı

Bu arada bu benim yazdığım HPV virüsü ile ilgili arkadaşım

Eski hayatında yediği haltların sorumluluğunu kendi sağlığınla ödemek zorunda değilsin tabi ki ayrılacaksın
Bu virüs ilerleyen yıllarında 10-20 sene içinde rahim kanseri olarak sana geri dönecek
Doktorum, bana kulak asarsan faydana olur
Değmez elin oğlunun sorumsuzluğunun bedelini canınla ödemeye

Hayır hiç bir şekilde tedavisi yok ilaçlarla baskı altına alınıyor ama çıkmaz ve bulaşmaz diye bir durum yok garantisini doktorlar vermiyor. Bulanabilirmiş ve tedavisi yok
İki yol var, ya sana da bulaşacak ki kondom kullansanız bile dokunma nedeniyle bulaşır, her türlü bulaşacak kaçarın yok, sezeryan Doğum yapacaksın, sana da bulaşırsa hamile kalman zorlaşabilir, düşük ihtimali artar.
Yada bırakın gitsin

Ne kadar kolay söylüyorsunuz ayrıl gitsin diye tabii başına gelmeyen bilemez bende herpes hastasıyım yıllardır var bende giden sene öğrendim ve ne genel eve gittim nede kız olduğum dönemde biri ile cinsel ilişki yaşadım rabbimden gelen hastalık doktorun söylediği küçükken uçuklu biri sizi öpmüş ve vücudunuza yerleşmiş dedi 16 yasında evlendim 15 senelik evliyim eşimde ve çocuğumda yok çok şükür anne babam kız kardeşimdede yok iyice bi araştırın sonra burda lak lak edin ok? Bunun türleri var iyi bir dermotoloğa gidin hastalık hakkında bilgi alın unutmayın herşey ALLAH emrettiği için oluyor buda benim ve benim gibi olanların sınavı isyan eden ve dışlayanın vay haline?!

Iyide sizinkisi farkli bir durum.
Konu sahibibin erkek arkadasi baska birisiyle birliktelik yasadigi icin bu hastaliga yakalanmis.

Tabiiki yaptığı savunulacak bişey değil ama hiçbir erkek masum değildir bunu söylemesi bile ne kadar dürüst olduğunun göstergesi kaldı ki bu hastalık cinsel ilişki olmadan da bulaşıyor tıpkı benimki gibi

Tamam sizin dediginiz gibi oyle baska bir şeyden gelmis olsa sevdigim insan der kabuledersin. Ne sekilde kaptigi belli. Neden kabul etsin ki. Siz bile bile bu hastalığa yakalanmak ister miydiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…