- 2 Aralık 2007
- 1.626
- 1.709
- 398
- 56
- Konu Sahibi Mavihuydurbende2
-
Bahsettiğiniz Herpes değil HPVBenden önce yazan arkadaşlar olmuştur belki..Sevgiliniz tedavi olsun diyeceğim ama..
Bu virüsün çok fazla tipi vardır. Bir kısmı dondurularak ya da yakılarak tedavi olabilir. Müstakbel eşinizin lezyonlarından yapılacak çalışmalarla tipi belirlenir. Eğer rahim ağzı kanserine sebep olan formasa..ben olsam arkama bakmadan kaçardım.
Bu arada herpese yönelik aşı var. Tam emin olmamakla birlikte 5 yıl koruyuculuğu var diye hatırlıyorum. Tercihiniz devam yönünde olursa mutlaka aşılanın.
Muhtemelen tek gecelik ilişkilerden kapmıştır. Size karşı dürüst olması da güzel bir şey aslında. Değer mi değmez mi siz karar vereceksiniz.Merhabalar, hayatımın en zor döneminden birisindeyim. 2 buçuk senelik bir sevgilim var birbirinizi çok seviyoruz. Elbette herkes gibi bizimde derdimiz sıkıntımız oluyor. Lakin yakın Zaman'da ben birşey öğrendim. Sevgilim Herpes hastalığına sahip bu hastalık Hakkı'nda ne biliyorsunuz bilmiyorum ama ben araştırdım. Bulaşıcı bir hastalıkmış ve cinsel yolla bulaşıyormuş. Ağrılı semptomlar falan gözüküyormuş. İsterseniz bir siz de bakın. Herneyse sevgilim benden önce ilişki yaşamış ve bu hastalığı kapmış, Çünlü yeni bir hastalık değilmiş ama erkekler pek anlamazmış bu virüsü taşıdığını zaten başka birşey için kan tahlili verdiğinde bu virüsü taşıdığını öğrendik. Ve gerçekten evleneceği insanın yani cinsel ilişkiye gireceği insana da bulaşıyormuş. Normal doğum yapamazmışsın mesela çocuğa da bulaşırnış falan. Belki aranızda bu hastalığı Bilen vardır? Bu ne derece etki ediyor kadınlarda? Ya ben napıcam kafayı yicem? Nolursunuz yardım edin. Bu arada biz cinsel ilişkiye henüz girmedik. O yüzden Bana bulaşmadı henüz. Nılursunuz yardım edin. Ayrılmak mı lazım bapıcam? Yani bu allahtan gelen bir hastalıkta değil? Bazı mekanlarda bulaşmış bir cinsel hastalık. Ben onu çok seviyorum napıcam?
Öncelikle sakin ol arkadaşım. Bu hastalığı yaşayan ve atlatan biri olarak yazıyorum sana bunları. Öncelikle bu virüs genellikle cinsel yolla geçmekle birlikte tuvalet vs gibi ortak kullanım alanlarında da küçükte olsa bulaşma riskini göz arda etmemek lazım. Bu hastalığın belli bir tedavisi evet yok ama aşısı 3 dozdan olmak üzere var 26-27 yaşına kadar yapılabiliyor. Bu virüs genelde smear testinin kötü çıkmasıyla anlaşılmasıyla beraber kan testi ve genital bölgede çıkan siğillerle farkedilir ve doktorunuz size 2 sene müddet tanır bu 2 sene içerisinde vücudunuzun kendi bağışıklığı ile bu virüsü yenmesi beklenir. Size düşen ne peki diye sorarsanız? Düzenli bir beslenme, kaliteli uyku, yapabilirseniz spor ve stresten uzak durmak (her ne kadar mümkünse) 2 yıl sonra ben bu illetten kurtuldum genelede de geçiyormuş zaten 2 yıl içerisinde hem de yüksek risk grubuna aitti ben taşıdığım virüs. Bu arada bi bebeğim de oldu doktorların geneli sezeryap dedi ama eğer vajina kısmında aktif bir siğil yok ise normal doğum da yapabilirsin diyen de oldu zira aben bu riski göze almadım ve sezeryan oldum çok şükür bebeğim sağlıklı çok şükür ona bişey olmadıMerhabalar, hayatımın en zor döneminden birisindeyim. 2 buçuk senelik bir sevgilim var birbirinizi çok seviyoruz. Elbette herkes gibi bizimde derdimiz sıkıntımız oluyor. Lakin yakın Zaman'da ben birşey öğrendim. Sevgilim Herpes hastalığına sahip bu hastalık Hakkı'nda ne biliyorsunuz bilmiyorum ama ben araştırdım. Bulaşıcı bir hastalıkmış ve cinsel yolla bulaşıyormuş. Ağrılı semptomlar falan gözüküyormuş. İsterseniz bir siz de bakın. Herneyse sevgilim benden önce ilişki yaşamış ve bu hastalığı kapmış, Çünlü yeni bir hastalık değilmiş ama erkekler pek anlamazmış bu virüsü taşıdığını zaten başka birşey için kan tahlili verdiğinde bu virüsü taşıdığını öğrendik. Ve gerçekten evleneceği insanın yani cinsel ilişkiye gireceği insana da bulaşıyormuş. Normal doğum yapamazmışsın mesela çocuğa da bulaşırnış falan. Belki aranızda bu hastalığı Bilen vardır? Bu ne derece etki ediyor kadınlarda? Ya ben napıcam kafayı yicem? Nolursunuz yardım edin. Bu arada biz cinsel ilişkiye henüz girmedik. O yüzden Bana bulaşmadı henüz. Nılursunuz yardım edin. Ayrılmak mı lazım bapıcam? Yani bu allahtan gelen bir hastalıkta değil? Bazı mekanlarda bulaşmış bir cinsel hastalık. Ben onu çok seviyorum napıcam?
Bu arada bu benim yazdığım HPV virüsü ile ilgili arkadaşımÖncelikle sakin ol arkadaşım. Bu hastalığı yaşayan ve atlatan biri olarak yazıyorum sana bunları. Öncelikle bu virüs genellikle cinsel yolla geçmekle birlikte tuvalet vs gibi ortak kullanım alanlarında da küçükte olsa bulaşma riskini göz arda etmemek lazım. Bu hastalığın belli bir tedavisi evet yok ama aşısı 3 dozdan olmak üzere var 26-27 yaşına kadar yapılabiliyor. Bu virüs genelde smear testinin kötü çıkmasıyla anlaşılmasıyla beraber kan testi ve genital bölgede çıkan siğillerle farkedilir ve doktorunuz size 2 sene müddet tanır bu 2 sene içerisinde vücudunuzun kendi bağışıklığı ile bu virüsü yenmesi beklenir. Size düşen ne peki diye sorarsanız? Düzenli bir beslenme, kaliteli uyku, yapabilirseniz spor ve stresten uzak durmak (her ne kadar mümkünse) 2 yıl sonra ben bu illetten kurtuldum genelede de geçiyormuş zaten 2 yıl içerisinde hem de yüksek risk grubuna aitti ben taşıdığım virüs. Bu arada bi bebeğim de oldu doktorların geneli sezeryap dedi ama eğer vajina kısmında aktif bir siğil yok ise normal doğum da yapabilirsin diyen de oldu zira aben bu riski göze almadım ve sezeryan oldum çok şükür bebeğim sağlıklı çok şükür ona bişey olmadı
Eski hayatında yediği haltların sorumluluğunu kendi sağlığınla ödemek zorunda değilsin tabi ki ayrılacaksınMerhabalar, hayatımın en zor döneminden birisindeyim. 2 buçuk senelik bir sevgilim var birbirinizi çok seviyoruz. Elbette herkes gibi bizimde derdimiz sıkıntımız oluyor. Lakin yakın Zaman'da ben birşey öğrendim. Sevgilim Herpes hastalığına sahip bu hastalık Hakkı'nda ne biliyorsunuz bilmiyorum ama ben araştırdım. Bulaşıcı bir hastalıkmış ve cinsel yolla bulaşıyormuş. Ağrılı semptomlar falan gözüküyormuş. İsterseniz bir siz de bakın. Herneyse sevgilim benden önce ilişki yaşamış ve bu hastalığı kapmış, Çünlü yeni bir hastalık değilmiş ama erkekler pek anlamazmış bu virüsü taşıdığını zaten başka birşey için kan tahlili verdiğinde bu virüsü taşıdığını öğrendik. Ve gerçekten evleneceği insanın yani cinsel ilişkiye gireceği insana da bulaşıyormuş. Normal doğum yapamazmışsın mesela çocuğa da bulaşırnış falan. Belki aranızda bu hastalığı Bilen vardır? Bu ne derece etki ediyor kadınlarda? Ya ben napıcam kafayı yicem? Nolursunuz yardım edin. Bu arada biz cinsel ilişkiye henüz girmedik. O yüzden Bana bulaşmadı henüz. Nılursunuz yardım edin. Ayrılmak mı lazım bapıcam? Yani bu allahtan gelen bir hastalıkta değil? Bazı mekanlarda bulaşmış bir cinsel hastalık. Ben onu çok seviyorum napıcam?
İki yol var, ya sana da bulaşacak ki kondom kullansanız bile dokunma nedeniyle bulaşır, her türlü bulaşacak kaçarın yok, sezeryan Doğum yapacaksın, sana da bulaşırsa hamile kalman zorlaşabilir, düşük ihtimali artar.Hayır hiç bir şekilde tedavisi yok ilaçlarla baskı altına alınıyor ama çıkmaz ve bulaşmaz diye bir durum yok garantisini doktorlar vermiyor. Bulanabilirmiş ve tedavisi yok
Ne kadar kolay söylüyorsunuz ayrıl gitsin diye tabii başına gelmeyen bilemez bende herpes hastasıyım yıllardır var bende giden sene öğrendim ve ne genel eve gittim nede kız olduğum dönemde biri ile cinsel ilişki yaşadım rabbimden gelen hastalık doktorun söylediği küçükken uçuklu biri sizi öpmüş ve vücudunuza yerleşmiş dedi 16 yasında evlendim 15 senelik evliyim eşimde ve çocuğumda yok çok şükür anne babam kız kardeşimdede yok iyice bi araştırın sonra burda lak lak edin ok? Bunun türleri var iyi bir dermotoloğa gidin hastalık hakkında bilgi alın unutmayın herşey ALLAH emrettiği için oluyor buda benim ve benim gibi olanların sınavı isyan eden ve dışlayanın vay haline?!
Tabiiki yaptığı savunulacak bişey değil ama hiçbir erkek masum değildir bunu söylemesi bile ne kadar dürüst olduğunun göstergesi kaldı ki bu hastalık cinsel ilişki olmadan da bulaşıyor tıpkı benimki gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?