- 11 Ocak 2018
- 546
- 401
- 53
- Konu Sahibi Mavihuydurbende2
-
Ben eşyalarla, parayla pulla değil, sevdiğim adamla evleniyorum. Süreçte cinsellikten ibaret değil bana göre. Herkes kendine göre yanıtlıyor, bana da soruldu yanıtladım.Evlenince bu duyguları zaten genel olarak kaybediceksin hastalık sürecini yaşarken. Bunları da düşün öyle karar ver.
Teşekkür ederim cevabınız için , sağolunAyrılacaksınız. Bu öyle engel falan değil, hayatınızı belki çocuklarınızın hayatını riske atacak birşey.
Ya da ömür boyu sadece aşkla yüzüne bakacaksınız cinsel ilişki yaşamayacaksınız.
Ben sizi konu sahibi zannettim öncelikle kusura bakmayın.Ben eşyalarla, parayla pulla değil, sevdiğim adamla evleniyorum. Süreçte cinsellikten ibaret değil bana göre. Herkes kendine göre yanıtlıyor, bana da soruldu yanıtladım.
Büyük ihtimalle para karsiligi seks yapmis ve bulasmis.Yani kabul eder miydiniz? Öyle ortamlarda bu hastalık bulaştığını ve size de bulaşmasını
Aslınd ia aldım bir kadın doğum uzmanından bana internete yazılanlardan pek farklı birşey söylemedi Ağrı'lar, bulaşma riski vsyetkili bir doktordan bilgi al doğru şekilde
Bilgilendirdiğin iyi olduHerpes virus herkeste var. Dudaklarda çıkan tipi yaklasik 4 yaşında hemen hemen herkese bulasir. Genital bolgede olan tipi ise korunmasiz cinsel iliski yaslarinda ortaya cikar. Ama vucudumuzda var olmasi herkese bulastiracagin anlamina gelmez. Sadece lezyonlar ortaya ciktigi zaman korunmasiz iliskiye girerseniz size de bulasir. Ama lezyon yokken bulasmaz. Çünkü cikan ici sivi dolu yaralar virus doludur, onlarla temas ederseniz bulasir. Dudaktaki ucuk gibi. Dudaginizda ucuk yokken birini öperseniz ona bulastirmazsiniz ama varken öperseniz bulasir gibi. Bu kadar korkacak bir sey yok yani. Yine de iciniz rahat etmiyorsa internetten okumak yerine gidin bir kadin dogum doktoruna, sizi bilgilendirsin.
Bilgilendirdiğin iyi olduKirmiziatkilikiz ben az önce okuduklarıma göre yorum yaptım ama bu anlattığın tehlikeli birşey değil böyleyse.
Doğum yapamaz, çok ağrıcı süreci var vs.. bunlara göre evlenmemelisin dedim şahsen ben.
Hayatını riske atmaya değer mi sence ?Bulasirsa oyle. Kotu bir hastalık. Gecmesi de zor olabiliyor. Ama mesela hiv gibi degil, cinsel iliskiyle bulasma sebebi vucut sivilarinin geçişi degil. Tam olarak uçuk cikiyor, o ucuklarin ici virus dolu ve temasla bulasiyor. Ucuk yokken bulasmaz yani. Ama fark etmezler iliskiye girerler bulasir. Dikkatli olmak gerekir.
Hayatını riske atmaya değer mi sence ?
Bana göre değmez.
Bilmiyorum sert mi düşünüyorum ama...
Hımmm yine de bi durup düşünürüm galiba.Hayatini riske atmiyor. Öldürmez. Agrilidir sadece. Gebeyken bulasirsa sezaryen dogurmak zorunda kalir. Yoksa hayati oneme sahip bir hastalik degil.
Bu yuzden ben olsam ayrılmazdım açıkçası. Ha hiv varsa tabii ayrilirdim. Evlenmeden once hepatit ve hiv durumunu ogrenmek lazim. Onlar oldurebilir çünkü.
Bu kanser kısmından emin değilim en iyi bilgiyi doktor verir. Mesajı da duzenleyemedim sonradanHerpes yüzünden ayrılan birini de ilk defa duyucam yani. Aşıları falan var bunun ayrıca öyle sürekli lezyon çıkacak diye bir şey yok yıllarca ugramayabilir bile. Bir de tuvaletlerden falan da bulaşabilir bu virüs illa cinsel ilişki gerekmiyor diye biliyorum. Tek sıkıntısı ilerde lezyonlar tedavi edilmezse düzenli kontrole falan gitmezsen bir ihtimal kansere çevirebilir. Hayatımızda neyin riski yokki konserveden bulasan mikropla bile ölen insanlar var ne oldum değil ne olacağım demeli.
Seviyorsam dert etmezdim sadece dikkat ederdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?