Herkez kafami karistiriyor..

Firdevs_00

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
48
0
6
Belçika
Merhaba arkadaslar ben bu forumda yeniyim, kimseye anlatamadigim seyler var onlari sizle paylasmak istiorum..
Ben 21 yasinda bir bayanim ve esim 25 yasinda.. 10 aydir evliyiz..
esim cok cocuk istiyor diyorki artik sende evdesin, askimizin bi meyvesi olsa bizden bi parca guzel olmazmi gibi seyler..
cok hosuma gidior bunlari duymak bende isterim cocuk ama ne bileyim annemler diyorki kizim cok zayifsin halsizsin dikkat et bak cocuk icin erken davranma gezin tozun bi felan, öteki taraftan kaynanamgilde cok baski yapiyor ben torun istiyorum soyumuz cogalsin felan.. Halamlar dio aman bak cocuk icin acele etmeyinnn cocuk demek dert demek..
ama kadinlarin yaradilisinda var dogurma duygusu yani bence oyle.. her kadin dogum yapmak ister bence o duygular sadece bizlere ait sonucta.. Benimde kafami cok karisti iste, dogum kontrol hapini biraktim, cunku bi ara kararim kesindi olucakti 2 ay denedik artik psygolojik hamile hissediodum kendimi sonra yine herkez bisiler diyince vazgectim, preservatifle korunmaya basladik cunku esime dedimki belki bi zaman sonra fikrim degisikr hormonlarimla oynamayim dedim, oda kabul etti ama cok uzuldu..
suan ne yapicagimi bilmiyorum.. fikri olan varmi bana yardim edicek birileri felan :(

öncelikle tatlım daha yeni evlisiniz ya bu ne acele hemen çocuk yapmakta neymiş acele etme illaki yarın öbürgün çocuğunuz olucak hem eşinin ailesi nereli ya bu kadar baskı yapılmazki ama

bence kimseyi kafana takma.sen ne istiyosun ne hissediyosun onu düşün.sonuçta o senin ve eşinin çocuğu.sizin kararınız önemli.
benim annemde aman sakın çocuk yapma sen yapamazsın uğraşamazsın güzel tutamazsın beceremezsin gece kalkamazsın diyo.
ama biz bekliyemedik ve çocuk istemeye başladık.
bunu anneme söylediğimde bozulmuştu :)

kalbinin sesini dinle.hemen de olmuyo zaten çocuk dediğin.bi senedir istiyoruz sorunumuz olmamasına rağmen henüz olmadı.
Rabbim belli bi zaman tayin etmiş demekki onu bekliyoruz :34:

ilk basta bende demistim hani neyse Allah nezaman verirse ozmn olur akisina birakalim diye suprizde olur felan dusunmustum ama ne bilim bi endi$eyle geciriodum gunlerimi yani

Torun istemeyen anne baba ilk defa duydum ya:)) benim annem kaç zamandır baskı yapıyor torun torun diye. zavallı kayınvaldem baskı yapmış olmamak için söylemiyor hiç ama biliyorum o da çok istiyor. ama tabii önemli olan kişinin kendisinin istemesi. ona bakacak olan zahmetina katlanacak olan annedir. insanların isteyip istememesi hiç önemli değil. Aynı zamanlarda evlenmişiz sanırım. Çok iyi düşün bence eğer gerçekten istiyorsan deneyin. Bende aynı durumdaydım senin gibi korkuyordum bebekten. Ama düşününce insan aşıyor bazı şeyleri. Ha tabi şu da var. ben 27 yaşındayım:) sen daha küçükmüşsün. sanki birazcık daha bekleyebilirsin gibi geliyor bana:) ama tabi yine en önemlisi senin isteyip istememen. Çok iyi düşün ve kararını ver. Milleti dinleme. Herkes kafasıa göre bir şey der. benim gibi:))

Torun istemeyen anne baba ilk defa duydum ya:)) benim annem kaç zamandır baskı yapıyor torun torun diye. zavallı kayınvaldem baskı yapmış olmamak için söylemiyor hiç ama biliyorum o da çok istiyor. ama tabii önemli olan kişinin kendisinin istemesi. ona bakacak olan zahmetina katlanacak olan annedir. insanların isteyip istememesi hiç önemli değil. Aynı zamanlarda evlenmişiz sanırım. Çok iyi düşün bence eğer gerçekten istiyorsan deneyin. Bende aynı durumdaydım senin gibi korkuyordum bebekten. Ama düşününce insan aşıyor bazı şeyleri. Ha tabi şu da var. ben 27 yaşındayım:) sen daha küçükmüşsün. sanki birazcık daha bekleyebilirsin gibi geliyor bana:) ama tabi yine en önemlisi senin isteyip istememen. Çok iyi düşün ve kararını ver. Milleti dinleme. Herkes kafasıa göre bir şey der. benim gibi:))

cok kararsiz biriyim gercektenn, heralde biraz daha beklemeliyiz.. yani kendi kararlarimi kendim almak isterdm ama yapamiyorumm valla bak :)

cok kararsiz biriyim gercektenn, heralde biraz daha beklemeliyiz.. yani kendi kararlarimi kendim almak isterdm ama yapamiyorumm valla bak :)

Hani bu kıyafet beğenmek gibi bir şey değil. Bbebeğin olduktan sonra artık hayatının sonuna kadar o senin evladın olacak. Bence tamamen kendini hazır hissetme meselesi. Yaşın da çok bir önemi yok. Yaşın şu açıdan önemi var bence. Daha küçüksün biraz gez, tadını çıkar. Ben 2. bebeği falan da düşündüğüm için çok da zamanım yok. Daha doğrusu yaşlı bir anne olmak istemiyorum. Oyüzden düşünüyorum. Ama senin gibi 21 yaşında olsam belki de acele etmezdim. Tabii hayırlısı neyse onu Rabbim nasip etsin. En önemlisi bu.

Hani bu kıyafet beğenmek gibi bir şey değil. Bbebeğin olduktan sonra artık hayatının sonuna kadar o senin evladın olacak. Bence tamamen kendini hazır hissetme meselesi. Yaşın da çok bir önemi yok. Yaşın şu açıdan önemi var bence. Daha küçüksün biraz gez, tadını çıkar. Ben 2. bebeği falan da düşündüğüm için çok da zamanım yok. Daha doğrusu yaşlı bir anne olmak istemiyorum. Oyüzden düşünüyorum. Ama senin gibi 21 yaşında olsam belki de acele etmezdim. Tabii hayırlısı neyse onu Rabbim nasip etsin. En önemlisi bu.

cok buyuk bir sorumluluk, ben aslinda gercekten kendimi hazir hissetmem lazim odur bence.. Simdi hadi diyelim oldu $u ne der bu ne der diye dusunmektense biraz daha ertelerim ve benim saglik yonunden sorunlarimda var .. idrar yollarim surekli intihap olur en son cok hastalanmistim o cocuk istedigimiz donem.. snra zaten baktm cok aci cekiyorum, biraz ara verdiydi bu sebeple.. bi toparlamam lazim kendimi yaaa of :)

Merhaba canim..benim naçizane fikrim kimseyi takma..onemli olan senin ne istedigin.sonucta o bebege sen ve esin bakacaksiniz..o sorumlulugu siz alacaksiniz.yapabilir miyim diye dusunme.bence o mis kokulu minicik bebegi kucagina aldiginda sarip sarmalayacak butun kotuluklerden korumak isteyeceksin..annelik icgudusu kaplayacak yuregini..ben bu duygulari henuz yasayamadim ama eminim ki bu saydiklarimdan daha da yogun hislerdir..zaten ha deyince de olmuyo malesef biz 2 senedir bekliyoruz :( dilerim siz kesin karar verince hic bekletmez Rabbim sizi, kimsecikleri..

bence kalbının sesını dınle buraya yazmakla daha cok kafan karısıcak valla benım ıcın herkez destekcı bılıyorum bakabılecegımı ben aılemden kılomertelerce uzagım ve kendıme cok guvenıyorum yasım 23 ama anne olmayı allahım nasıp ederse cok ıyı anne olacagım tek babamn tereddutlerı var yoksa torun ıstıo burda yanlızım hamılelık donemımı yyanlız gecırmemı ıstemıo okadar:) yanı anlayacagın kımseyı dusunme esınle kendını dusun ortak karar verın su muhabbete zaten bıtıryorum daha yenı evlısın ne acelen var):

Merhaba canim..benim naçizane fikrim kimseyi takma..onemli olan senin ne istedigin.sonucta o bebege sen ve esin bakacaksiniz..o sorumlulugu siz alacaksiniz.yapabilir miyim diye dusunme.bence o mis kokulu minicik bebegi kucagina aldiginda sarip sarmalayacak butun kotuluklerden korumak isteyeceksin..annelik icgudusu kaplayacak yuregini..ben bu duygulari henuz yasayamadim ama eminim ki bu saydiklarimdan daha da yogun hislerdir..zaten ha deyince de olmuyo malesef biz 2 senedir bekliyoruz :( dilerim siz kesin karar verince hic bekletmez Rabbim sizi, kimsecikleri..

yani Rabbim nezaman yazdysa ozaman insallah, gercekten bunu okuyunca rahatladim okadar guzel yazmissinki ne bileyim kalbinin temizligi yansitmissin valla insallah en kisa zamanda olurr :) ben yani 10 aydir evliyim ama 6 senelik bi iliskim var yani yeterince zaman gecirdigimi zannediyorum.. bilmiyorum yaa offf:52:

bence kalbının sesını dınle buraya yazmakla daha cok kafan karısıcak valla benım ıcın herkez destekcı bılıyorum bakabılecegımı ben aılemden kılomertelerce uzagım ve kendıme cok guvenıyorum yasım 23 ama anne olmayı allahım nasıp ederse cok ıyı anne olacagım tek babamn tereddutlerı var yoksa torun ıstıo burda yanlızım hamılelık donemımı yyanlız gecırmemı ıstemıo okadar:) yanı anlayacagın kımseyı dusunme esınle kendını dusun ortak karar verın su muhabbete zaten bıtıryorum daha yenı evlısın ne acelen var):

Kalbimin sesi istiyor bence cok mutlu olurum olursa ama kafamdaki soru isaretlerini atamadigim icin kesin kararrlar veremiyorum

yani Rabbim nezaman yazdysa ozaman insallah, gercekten bunu okuyunca rahatladim okadar guzel yazmissinki ne bileyim kalbinin temizligi yansitmissin valla insallah en kisa zamanda olurr :) ben yani 10 aydir evliyim ama 6 senelik bi iliskim var yani yeterince zaman gecirdigimi zannediyorum.. bilmiyorum yaa offf:52:

:) tesekkur ederim canim guzel dileklerin ve soylediklerin icin :) o senin kalbinin guzelligi temizligi :) 6 sene masallah omrunuzun sonuna kadar da surer insallah..Rabbim mutlulugunuzu bozmasin en yakin zamanda bir evlatla taclandirsin yuvanizi :p saka bi yana biz burda ne dersek diyelim onemli olan sizin gorusleriniz.hos zamani gelince istemesende olacak zaten :) ama alisacaksin :) uzatmayim ozetle herseyin hayirlisi olsun hakkinizda,hayirli zamanda insallah :)

Merhaba canım.
Yorum yapanlar hep kendi deneyimlerinden yola çıkarlar.Kendi hatalarını sevdiklerinin de yapmasını istemezler.Erken anne olduğuna pişman olanlar,evliliğinin tadını çıkaramayanlar,zor bi hamilelik zor bir doğum yaşayanlar..Onlardan da önemlisi zor bir annelik deneyimi yaşayanlar..Hiçbirinin sana pembe bi resim çizmesini beklemiyorsundur.
Kendimden örnek vereyim bende.30 yaşında evlendim.Gönül isterdiki 24-25te evlenip 3-5 sene tadını çıkarayım evliliğimin.Ve erken yaşta anne-baba olmak istedik eşimle.Yine de 1,5 yıl korunduk.Kimseye de "özel hayatımız hakkında fikir sormadık,yorum istemedik".Bir bebeğin insana neler kattığını ve neler aldığını hepimiz az çok biliyoruz.Hadi gidelim,hadi yapalım diyemeyeceksiniz pat diye.Gelenle,gittiğin yerle yeteri kadar ilgilenemeyeceksiniz.En sevdiğin arkadaşının düğününe ateş yükselmesi yüzünden gidemeyeceksin.Yada kusma,bez,meme arasına sıkışmış bol ağlamalı bi hayatın olacak.Belki de bunlar çok az olacak ve sen eskisi gibi olmasa da hayatına renk katarak devam edeceksin yaşamaya.Onu uyurken seyretmek,öpmek,koklamak,özlemek hayatının merkezi olacak.Kustuğu için bile mutlu olacaksın gün gelecek.Eşin de sen de bunların bilincinde olacak yaştasınız.Daha yeni evli olmak insanı düşündürür elbette.Ama bu konu sizin özelinizdir, ikiniz karar vermelisiniz.Son bi yaz tatili başbaşa yada yurtdışı seyahati,belki eğlenceli bi tur... İçinizden geçirdiğiniz şeyleri yaşayıp anne olmak hem seni,hem de eşini huzurlu kılar.1,5 yıla çok şey sığdırdık.Konsantre bir 1,5 yıl oldu bizimki.Her fırsatta gezdik,tatil yaptık,turlar,sabaha kadar süren sohbetler vs vs...Eğlendik kısacası.Anılar biriktirdik eğlenceli,romantik... Yanımızda bir bebek olması fikrine daha çok yaklaştık.Artık hazırdık varlığına,sıkıntılarına... Herkesin her konuda fikri olur.Torun isterler,yiğen isterler,bekleyin isterler.İsterler de isterler.Sanki o geldiğinde 2 günden fazla bakacaklarmış gibi.O yüzden son karar size ait olmalı.Baskılar altında kalmadan.Daha ben çok gençtim,daha tatile gidecektim,daha gezip tozacaktım diyerek büyüttüğünüz bi bebek istemezsin herhalde.Kimin ne dediğine bakmadan,herşeyi değerlendirerek konuşmalısınız eşinle bu konuyu.Mesela ben ilk evlilik yıldönümümüzü kusarak yada minik bir bebekle geçirmek istememiştim.Olmadı da çok şükür:34:
Rabbim zamanında ve hayırlı evlatlar versin hepimize...

Canım hiç kimseyi dinleme. Sen çocuk istiyorsan yap.
Hem çocuk dediğin istediğin zaman şak diye olmuyor.
Ben de evlendim aman çocuk yapmam gezecem tozacam eğlenecem sonra yapacağım çocuk dedim.
Sonrada uğraştım uğraştım olmadı.
Sokakta gören, misafirlikte gören, düğünler dernekler bana işkence haline gelmeye başladı. Ne zaman topluluğa girsem millet yanaşıyor. Siz de bebek yok mu? eee yapmayacan mı? Olmuyor mu? e hadi doğur artık, bak yaşın kaç oldu, bak evleneli kaç yıl oldu.
Zaten olmuyor, derdini millete anlatamıyorsun, bir de milletin psikolojik baskısı.
Eve geliyorsun hüngür hüngür ağlıyorsun.
Arkadaşlarım hani doğurdu 2.ci bebeklerini bile yapanlar var. Kaç tane arkadaşım evlendi daha balayında hamile kaldı. Çok ta mutlular canım, çocuğun keyfi başka. Yaşın gençken yap canım sen. Seneye de tutarsın elinden yine gezersin, Annelerimiz bizi kaç yaşında doğurmuş ki?
Hem ailenin dediği gibi zayıfsan kilo da alırsın işte mis gibi, güzel bir hamilelik geçirirsin. Kilolu olanların hamilelikleri daha zor geçiyor.
şimdi yaş oldu 32 gittik tüp bebek yaptırdık. Allah'ım dedim artık milletin çenesi kapanır, çok şükür hamileyim. Kimse bilmiyor tüp olduğunu. Bizim milletimiz kurcalamayı sever, olayları abartıp anlatmayı sever, dedikoduyu sever o yüzden kimseye söylemedim tüp bebek diye.

Sen de kimseyi dinleme istiyorsan yap, yok erken diyorsan bekle.
Bu kararı kendin ver, kendini ne zaman anne olamaya hazır hissedersen o zaman yap.
Anneni kaynananı boşver önemli olan senin istemen.
Benden sana abla tavsiyesi sakın senelerce çocuksuz gezme.

Canım hiç kimseyi dinleme. Sen çocuk istiyorsan yap.
Hem çocuk dediğin istediğin zaman şak diye olmuyor.
Ben de evlendim aman çocuk yapmam gezecem tozacam eğlenecem sonra yapacağım çocuk dedim.
Sonrada uğraştım uğraştım olmadı.
Sokakta gören, misafirlikte gören, düğünler dernekler bana işkence haline gelmeye başladı. Ne zaman topluluğa girsem millet yanaşıyor. Siz de bebek yok mu? eee yapmayacan mı? Olmuyor mu? e hadi doğur artık, bak yaşın kaç oldu, bak evleneli kaç yıl oldu.
Zaten olmuyor, derdini millete anlatamıyorsun, bir de milletin psikolojik baskısı.
Eve geliyorsun hüngür hüngür ağlıyorsun.
Arkadaşlarım hani doğurdu 2.ci bebeklerini bile yapanlar var. Kaç tane arkadaşım evlendi daha balayında hamile kaldı. Çok ta mutlular canım, çocuğun keyfi başka. Yaşın gençken yap canım sen. Seneye de tutarsın elinden yine gezersin, Annelerimiz bizi kaç yaşında doğurmuş ki?
Hem ailenin dediği gibi zayıfsan kilo da alırsın işte mis gibi, güzel bir hamilelik geçirirsin. Kilolu olanların hamilelikleri daha zor geçiyor.
şimdi yaş oldu 32 gittik tüp bebek yaptırdık. Allah'ım dedim artık milletin çenesi kapanır, çok şükür hamileyim. Kimse bilmiyor tüp olduğunu. Bizim milletimiz kurcalamayı sever, olayları abartıp anlatmayı sever, dedikoduyu sever o yüzden kimseye söylemedim tüp bebek diye.

Sen de kimseyi dinleme istiyorsan yap, yok erken diyorsan bekle.
Bu kararı kendin ver, kendini ne zaman anne olamaya hazır hissedersen o zaman yap.
Anneni kaynananı boşver önemli olan senin istemen.
Benden sana abla tavsiyesi sakın senelerce çocuksuz gezme.

Beni aydinlatiginiz icin sizlere cok tesekkur ederim gercekten bana bir abla gibi yakin oldunuz, su an daha netim.. aksam esimle bi konusmam lazim.. kendimi burda daha iyi hissetmeye basladim, icine kapanik biri oldugum icin kimseye anlatamiyorum.. en yakin arkadasima bile, sakaya vurarak beni cok yargilar oda.. zaten yakinda oda dogum yapicakk bebi$ severim bendeee:34:

Back
X