Erkek İnfertilitesi Herkeslerden gizli tüp bebek yapılır mı ki ¿

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Neseli_Hatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
1.023
697
Slm kızlar,, Bu ay ilk evlilik yıldönümümüzdü. Senemizi doldurduk ve bilirsiniz ki eş dost akraba arkadaşlar komşular aklınıza gelebilecek herkes bize bebek sormaya başladı Biz ilk evlendiğimzde çocuk yapmayalım biras gezip tozalm saten yaşımız genç die düşünüyorduk Ama mahalle baskısı dediğimiz şey bizi çocuk çalşmalarına itti. 4 ay boyunca denedik ovulasyon testi aldm saatlerce ayaklarım mosmor olana kadar karyolanın başına diktim yok Yoook bi türlü gebelik elde edemedim. Tabi bizde sorun olacağı aklıma bile gelmezdi. 4. denemem de başarısız olunca adetin 3. günü gidip hormon testi yaptrdm değerler normal, sonra ultrason da temiz çıktı çok şükür. Doktor stres yaptığımı falan söyledi. Ve eşimden de spermiogram testi istedi.. Malesef sonuçlar kötü Morfoloji 1 çıktı ileri hareket ise 0. Nasıl bi üzüntüdür bunu ancak yaşayan bilir.. Bi hafta oldu bu durumu öğreneli, ne yediğimden bişy anlıyorum ne içtiğimden yaşayan bi ölü misali geziyorum boşboşş.. Eşim üzülmesin die sürekli ona moral olmaya çalışıyorum Onu mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum.. Kimseye hiçbişy söyleyemedim, söylemeye de niyetim yok. Varsın herkes sorunu bende bilsin ama eşim üzülmesin ben hiç kıyamıyorum kocama Onu çok seviyorum
2 gündür tüp bebek düşünmeye başladık. Sizlere sormak istediğim mutlaka aranızda bizim gibi olanınız vardır lütfen bana bişey söyleyin gizlice tüp bebek yapılır mı ? Anlaşılma ihtimali var mı ? Tüp bebek tedavisi uzun sürüyor mu? Ağrılı dönemleri olur mu?

Ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü aynı sorunu bende yaşıyorum yaklaşık iki yıllık evliyim ve aynı sorunu yaşıyorum eşim ne zaman doktor adını duysa yönünü değiştiriyor 8 ay oluyor öğreneli herkes beni suçlasın diye bende düşündüm ama olmuyor canım soruna gelince
Ben gitmedim tüp bebek için çünkü eşim daha atlatamadı kendine kızıyor hala ama maddi durumunuz varsa kimseye birşey açıklamak zorunda değilsin internetten araştırabilirsin ben ne gibi tetkikler yapıldığına bakmıştım adet döneminde gidiliyor felan aşı oluyordu sanırım sonra yumurtlama takibi sonra çatlama iğnesi sonra Sperm ile buluşuyor du yanlış hatırlamıyorsam Rabbim yardımcınız olsun bide bugün hacamatın Sperm sayısını yükselttiğini öğrendim

Belden yapılan bildiğimz harcamat mı canm ? Ayy bi haftadır üzülme üzül eridim bittim resmen.. Bunu ancak bizim durumumuzda olan kişiler anlar bunu biliyorum ondan dolayı hiç anlatmaya niyetim yok 2 gün üzülüp sonra konuşmaya başlayacaklar dedikodular laflar bizi daha çok üzecektir.. Sende eşini ikna etmeye çalş canm en azından tedaviyi kabul etsin ilaç falan kullanıyo m? Proxeed plus kullanmaya başladı benim eşim iyi diyorlar ama bilmiyorum morfolojiye etkisi olur mı

Yok eşim iki hafta keçiboynuzu kürü denedi oda kilo yaptı diye geri bıraktı ben birşey demiyorum artık çünkü ben söyledikçe üzerime geliyor sorun bendeymiş gibi bıraktım kendi haline

Yaşımız genç diyorsun. Bence tüp bebek için çok erken. Benim başımdan da aynı olay geçti. Ve cok pişmanım çünkü çok yıpratici bir süreç bu tedavi çok sabır istiyor. Doğal yollar deneyin burda çok konu var araştır derim ben

canım sizin durumunuz düzelebilir önce tedavinize devam edin eşin zaten vitamin kullanıyormuş.. eşinin yaptırdığı semen testlerine baktım da morfoloji bir kağıtta%14 diğerindede %1 çıkmış merak etme morfoloji değişken, ileri hızınız değişsin ALLAH ın izni ile sen gebe kalırsın.. tüp bebek son çare olmalı..

Canım bizde aynıyız sizin gibi... Eşimde morfoloji hareket ve sayı problemi vardı... Biz kimseye söylemedik tüp bebek yaptırdığımızı... Üstelik kayınvaldemler ve eltimlerle aynı binada oturuyoruz... 10 -15 günlük bi süreç tedavi süreci ve siz kimseyesöylemezseniz kimsede anlamaz:)

Kızlar galiba haklısınız Tüp Bebek için çok erken, tedavisinin birçok zararı olabilrmiş. Bi hafta oldu bu durumu öğreneli çabuk karar vermemek gerek böyle şeylerde. Öğretmen olduğum için yaz tatilini beklemek zorundaym tüp bebek için, çünkü ist veya ankarayya gitmem gerek. Başka yerleri tavsiye etmiyo kimse.. Ramazan sonuna kadar eşim ilaç ve çeşitli kürler kullanıcak inşallah artş olur kızlar.. Bende bu süreçte ona destek olucam 41 gün boyunca Meryem suresi okuyacam, inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz değerlerimiz yükselir.. Dua bekliyorum kızlar..

Canım yaaaSüpersiniz aynı apt da oturduğun halde gizleyebildiyseniz bravo sizee Canm ne kadar bi süre beklediniz tüp bebek için ? Kaç yıllık evlisiniz bide yaş kaç ??

Canım yaaaSüpersiniz aynı apt da oturduğun halde gizleyebildiyseniz bravo sizee Canm ne kadar bi süre beklediniz tüp bebek için ? Kaç yıllık evlisiniz bide yaş kaç ??
8 yıllık evliyim canım 27 yasındayım. Ama evlendiğimizde 5 yıl doğum kontrol hapı kullandım. Sonra 2 yıl kendimiz korunduk. Korunmayı bıraktık olmadı. Doktor bende sorun görmediği için esimden sperm testi istedi. Bizde çok sasırdık. Gittiğimiz doktorlar aşılama bile olmaz mecburen tüp bebek dedi. Biz bir yıla yakın bekledik sonra tüp bebek yaptık. Düşündüğün gibi zor bi süreç değil... Ben tüp bebek tedavisi görüyorum diye hiç yatmadım normal günlük yaşantıma devam ettim.. Şimdi oğlumu bekliyorum:)

Maşallah canm sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah. Bende bir yıllık evliyim 25 yaşına girdim. 4 ay oldu bebek deneyeli. Siz nerde yaptırdınz tüp bebeği ? Bide morfoloji ve hızınız nasıldı ?

Daha çok yeni evlisiniz:) doktor ne diyor en önemlisi o aslında. Yani normal yolla olma ihtimali ne? Bizim morfolojimizde hızımızda çok çok düşüktü. Üstüne birde sayı sıkıntımız vardı.

KİMSEYE SÖYLEMEZSENİN TÜP BEBEK OLDUĞUNU KİMSE ANLAMAZ BİZDE TÜP BEBEK YAPTIRDIK HAMİLE KALINCA TÜP OLDUĞUNU SÖYLEDİK

Daha çok yeni evlisiniz:) doktor ne diyor en önemlisi o aslında. Yani normal yolla olma ihtimali ne? Bizim morfolojimizde hızımızda çok çok düşüktü. Üstüne birde sayı sıkıntımız vardı.
Canım normal doktorlar ilaç ile tedavi süreci öneriyor şimdilk. Tüp bebek merkezindeki doktorlar ise bize müşteri gözüyle baktıkları için 3 aşılama ile başlayalm sonrasnda tüp yaparız diyolar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…